Syperda Verhuur en SDV Projectbuilding zetten de boel op scherp. Bijna alle koplopers onderuit.

 AWA3906

Het was vrijdagavond wel heel bijzonder dat met uitzondering van de vijfde klasse alle koplopers onderuit gingen. Dat De Bogt fen Gune de topper tegen Restaurant de Grillerije met 3-2 won en hierdoor de koppositie over nam was niet verrassend omdat de teams weinig voor elkaar onder doen. In de eerste klasse ging het ook al om de bovenste plaats en hier nam Autobedrijf Haitsma het vaandel over van Zijlstra Beroepskleding. De verzwakte koploper ging met 1-5 onderuit. Het blijft in alle klassen uitermate spannend want ook in de tweede klasse was er een topper, namelijk tussen het nog ongeslagen Sportcafe de Trije en Syperda Verhuur. Laatstgenoemd team won met 3-2 en kwam mede aan de leiding. In de derde klasse ging Van Dellen verrassend onder uit tegen HDJ Bouw en hier profiteerde Widia Boys optimaal van. Ook in de vierde klasse was het mis met de koploper. Foto Techniek Service verloor wel heel verrassend van SDV Projectbuilding, maar de koppositie van het jonge team kwam hierdoor niet in gevaar. In de vijfde klasse was er ruime winst voor het dominerende A.M. Transport.

Keizer Autoschade – Royal Steensma 1-3
Het was al in de tweede periode dat Rinard Pols het duel open brak. Mourad Azarzar maakte gelijk en waar Keizer zocht naar de beslissing was het Bauke Tjalle Annema de met twee counters het duel besliste.

Moto Delicato – Autobedrijf Strikwerda 4-1
Beide teams knokten voor de broodnodige winst gezien de stand op de ranglijst. Moto Delicato was duidelijk de sterkste, scoorde zowel voor als na de wisseling twee maal via Tseard Boorsma 2x, Lars Koster en Johan de Vries en voor de afsluiting scoorde Redmar Dijkstra tegen.

Restaurant De Grillerije – De Bogt fen Gune  2-3
Het leek er lang op dat De Grillerije er met de winst vandoor zou gaan. Sander Hoekstra en Rick Beimers bepaalden de wisselstand op 2–0. Frank de Wit vond de aansluiting, Willem van Duyn maakte vanaf de stip gelijk en Frank de Vries werd matchwinnaar in dit gelijk opgaande duel.

Coop Tolsma Winsum – Zandstra & v.d.Meer  0-4
Ook bij deze teams gaan de punten zo langzamerhand belangrijk worden. Het Zandstra team domineerde vanaf het begin, kwam vrij snel op 0-3 en hiermee was de wedstrijd beslist. De doelpunten kwamen van Henk Jansma, Jesse Terpstra, Jord Haarsma en Koen Wartena.

Salarisburosport – Cafe De Posthoorn Dronrijp 1-0
In deze derby telde blijkbaar alleen de winst. Van goed voetbal was geen sprake en een goede actie van Harke Hilboezen was meteen beslissend. Spannend bleef het wel tot het eindsignaal.

Zijlstra Beroepskleding – Autobedrijf Haitsma  1-5
Jammer was het dat Zijlstra in deze topper niet kon beschikken over enkele bepalende spelers, maar daar had Haitsma uiteraard geen boodschap aan. In de eerste periode viel er alleen een treffer van Melvin Hempenius te bewonderen, Henk Vonk verdubbelde de voorsprong en Pedro Lopez maakte het nog even spannend, 1-2 Na de 1-3 van Henk Vonk was het verweer van Zijlstra gebroken en konden Melvin Hempenius en Marcellino Saamangun de score verder opvoeren.

Apenmeeuw – R.E.S.  3-0
Apenmeeuw pakte met dit resultaat de eerste punten en doet weer mee. R.E.S. kon weinig uitrichten en verloor terecht. Al in de eerste periode kreeg de zege gestalte via Cornelis Knol en Hein Joostema en vervolgens maakte Ruben van Dokkumburg het karwei af.

Syperda Verhuur – Sportcafe de Trije  3-2
De gemakkelijk scorende Jurjen Steegstra deed met drie treffers het tot dan toe ongeslagen Sportcafe de Trije de das om. Olger Ydema opende de score en Marco de Groot maakte bij 2-1 gelijk. De teams waren volkomen aan elkaar gewaagd.

Huhtamaki/L.R. – Bosma Timmerwerken  5-8
De eerste zege voor Bosma en dat geeft de burger weer moed. De Harlinger zege was verdiend op een onsamenhangend L.R. Wesley Schaap was met drie treffers de uitblinker en pas na 2-8 raakte Huhtamaki enigszins op dreef. De overige treffers kwamen van Marcel Amels 2x, Kevin Hoekstra, Jarco Kingma en Hans Dijkstra met tegentreffers van Jort Hogendorp 3x, Chris Outhuyse en Arjen Veltman.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Widia Boys  2-6
Met dit resultaat is Widia Boys de nieuwe koploper in de derde klasse. Al wilde het in de eerste periode nog niet vlotten. Redmar v.d.Kooi opende zelfs voor Haarsma en daar bleef het lang bij. Een bevlieging van Dani van Eyk met drie treffers deed het duel kantelen. Even spartelde Haarsma nog tegen met een treffer van Willem Ypma, maar verder was het aan de Widia Boys die het strijdtoneel bepaalden en scoorden via Fabian Donderwinkel 2x en opnieuw Dani van Eyk.

Van Dellen – HDJ Bouw  2-5
HDJ Bouw controleerde het gehele duel en dat was verrassend. Twee acties van Niels Krikke betekende 0-2 en nadat Jildert Boekema de spanning terug bracht waren het Lars Bijlsma en weer Niels Krikke die het verschil alleen maar groter maakten. Jildert Boekema scoorde voor de koploper nog tegen en het restant was voor Albert Jukema.

Rijschool Posseth – De Kleine Beurs  0-6
Niet dat de overmacht zo groot was als het eindresultaat doet vermoeden, maar De Kleine Beurs was veel scherper en beter bij de les dan het tegenvallende Rijschool team. Gewisseld werd er bij 0-2 en gescoord werd er door Eric de Groot 2x, Marcel Koning 2x, Willem Miedema en Tristan Osinga.

Foto Techniek Service – SDV Projectbuilding  2-3
Karst Groothoff opende in de rebound waarna het Foto team het initiatief in handen nam. Het leverde treffers op via Toine Muizer en Tjitte Sijbesma. Een meesterlijke actie van Wibo Brouwer betekende een wisselstand met gelijke kansen. Het was ook Wibo Brouwer die dit gelijk opgaande duel besliste.

Taxi Sybe – Bowling Bloemketerp  3-3
Taxi Sybe had zich na de goede resultaten van de laatste tijd misschien meer voorgesteld dan het eindresultaat, maar meer zat er niet in tegen een goed spelend Bloemketerp. Taxi Sybe opende via Wouter Hylkema en Gerard Hoekstra herstelde het evenwicht. Ook de 2-1 van Robert Grovestein werd door Tjipko Vellinga beantwoord en zo ging het ook bij de 3-2 van Tseard Halbesma. Het was weer Tjipko Vellinga die gelijk maaktr en dat was verdiend.

Betterfit – Sportcentrum Shape 1-3
Eindelijk raakt Shape op stoom. Dit was de tweede zege op rij en zeker verdiend. Wel was het Lolke Dijkstra die een handje hielp door de bal in eigen doel te werken en Daniël Wijbenga zorgde voor 0-2. Jochem de Vries scoorde tegen en Daniël Wijbenga besliste dit niet hoogstaande treffen definitief.

Stadsherberg catering – Autorijschool v.d.Harst  4-2
Een verdiende Stadsherberg zege, al kwam het Rijschool team sterk terug.
Stadsherberg begon sterk en nam ruim afstand met doelpunten van Evert Jan Broersma 2x en Wessel Roorda. Het verzuimde echter uit de mogelijkheden verder afstand te nemen waardoor v.d.Harst in de wedstrijd bleef en zelfs via Eelke Anema en Mica Swart nog dicht bij kwam. Het was Evert Jan Broersma die tenslotte aan alle onzekerheid een eind maakte.

Engineeringsburo Zuidema – A.M.Transport  0-7
Het ging lang goed met Zuidema, maar toen het Transport team vol gas gaf, kwam er nog een ruime zege uit de bus. De treffers kwamen van Joël Rooij 4x, Menno Hiemstra 2x en Arie de Waal.