Syperda Verhuur kampioen in de eerste klasse. Stadsherberg catering als herboren.

 AXL0714

Het leek er halverwege de competitie niet op dat Syperda Verhuur in de eerste klasse als beste uit de bus zou komen. Sportcafe de Trije heerste, maar maakte in het verdere verloop een vrije val. Ook afgelopen vrijdag ging het weer mis. Tegenstander Horeca de Trije bleek sterker. De winst van Syperda Verhuur op Freedom Energy was achteraf genoeg voor de titel. Ook Zijlstra Beroepskleding kon een feestje bouwen, maar dan moest het winnen van Bijonslukthetwel. De naam van de tegenstander was echter misleidend. Het lukte niet. Zijlstra Beroepskleding kwam niet verder dan 6-6, maar krijgt nog een herkansing. In de hoofdklasse had koploper Keizer Autoschade een walk over. Cafe ‘t Wap kon niet beschikken over genoeg spelers en moest zich afmelden. Achtervolger Bogt fen Gune blijft de spanning er in houden door winst op Oosterlaar/Verhoeven. In de derde klasse tenslotte was de royale winst van Rintec op Bowling Bloemketerp genoeg voor promotie. Verrassend was de 5-0 victorie van Stadsherberg catering op Sannes & Voorintholt. Het team speelde als herboren.

Inhaalwedstrijden 18 maart;

De Skearmessen – Coop Tolsma Winsum 4-4

Het gelijkopgaande duel kreeg een terecht eindresultaat. Tjibbe Krottje opende en Kees Jan Hendriks maakte gelijk. Door een blessure van Edwin Dijkstra kreeg Remco Jorritsma vrije doortocht, maar even later was het al weer gelijk via opnieuw Tjibbe Krottje. Het bleef een duel met wisselende kansen. De Skearmessen kwamen voor het eerst aan de leiding via de handige Roel Frijling, Remco Jorritsma en Kees Jan Hendriks deden de kansen keren en Roel Frijling zorgde bij het scheiden van de markt voor een terechte 4-4.

Sytsma Noord – SDV Projectbuilding 4-2

Het begon uitstekend voor SDV met treffers van Mark Kerkhof en Frank de Beer. Een fraaie hattrick van Bauke Idsardi deed het duel kantelen en Sebas van Gils maakte de verrassing compleet.

Wedstrijden 1 april;

Steensma F.I. – Mr. On & Offshore Service 9-6

Bauke Tjalle Anema 1-0 en 2-0, Lammert Wagenaar 3-0, Anno Venema 4-0, Cor Grond 4-1, Eelco Tanghe 4-2, Anno Venema 5-2, Bauke Tjalle Anema 6-2,

Van beide teams is het bekend dat men gemakkelijk scoort, maar 3 treffers binnen de minuut is wel een unicum. Dit gebeurde in de eerste periode 19de minuut met treffers van Cor Grond, Eelco Tanghe en Anno Venema. Verder was het duel al snel beslist, 4-0 en was het Offshore team niet in staat grote achterstand in te halen.

De Strûners – Autobedrijf Haitsma 3-4

De openingsfase was voor De Strûners. Ruben van Dokkumburg en Tunno v.d.Graaf scoorden. Vervolgens kwam Haitsma steeds beter in de wedstrijd waarbij Jelmer Broersma 2x, Mart Zwier en Evert Jan Broersma de kansen deden keren. Het werd in de laatste minuten nog even spannend na de aansluitingstreffer van Roar van Dellen.

Van Dellen bellen – G. Pars Graanhandel 5-1

Pars had geen wisselspelers en was kansloos. Na de 2-0 scoorde Kars Valkena tegen en de van Dellen treffers kwamen van Biliam Herrema 2x, Elmer Boonstra, Ronald Post en Jort Hogendorp.

Keizer Autoschade – Cafe ‘t Wap 5-0 reglementair.

Oosterlaar/Verhoeven – Bogt fen Gune 3-5

Oosterlaar keek al snel tegen een hopeloze achterstand aan. Bas v.d.Zee, Willem van Duyn en Jesper Deelstra scoorden. Het team uit Harlingen toonde veerkracht en vond de aansluiting via Herwin Bontes en Ane Schaap. Treffers van Jordi Stecking en Nick Bruinsma waren hierna beslissend waarna Ane Schaap dit prima duel afsloot.

Freedom Energy – Syperda Verhuur 2-5

Nu zal het toch echt moeten gebeuren, Syperda in de hoogste klasse. De boot kan niet opnieuw worden afgehouden. De titel kwam nog vrij plotseling tot stand omdat concurrent Sportcafe de Trije opnieuw faalde. Wybren Slager was in dit duel de uitblinker met maar liefst vier treffers. Jelmer Elting maakte de belangrijke 1-3 terwijl Pieter Zijlstra opende aan de andere kant. Vlak na de wisseling werd het nog even spannend na een treffer van Ramon Hoogerhuis, 2-3.

Sportcentrum Shape – Coop Tolsma Winsum 2-4

Het Coop team is de laatste tijd goed op dreef en Shape komt steeds meer in de verdrukking. Het duel ging lang gelijk op waarbij Sybo Offenga opende met een inzet in de verre hoek. Door het iets eerder reageren dan de tegenstander maakte Jelmer Zijlstra gelijk. Na treffers van Ynte v.d.Veen vanuit een moeilijke hoek en Robin v.d.Werf na een snelle counter werd het 2-3. Shape probeerde het nog wel, maar zoals meestal viel de treffer aan de andere kant via Ynte v.d.Veen.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Wash ‘n Go 2-3

Twee acties van Tjitse Oegema betekende een prima start voor de Wash mannen. Haarsma kwam sterk terug. Jort van Gils vanuit de draai en Henk Stienstra in de kruising betekende gelijke kansen voor de slotfase. Een inzet van eigen helft over alles heen van Marcel Koning bracht de beslissing.

Grand Cafe De Doelen – Autobedrijf Strikwerda 1-4

Een verrassende maar verdiende Strikwerda zege. Jordi Cumptich hielp de mannen uit Tzum met een inzet in eigen doel. De Doelen herstelde zich, maakte van afstand gelijk via Jordy Wijk, maar kon verder niet imponeren. Strikwerda was beter en vertaalde dit in treffers van Redmar Dijkstra, Erwin Hoekstra en Frits Hoekstra.

Horeca de Trije – Sportcafe de Trije 7-6

Olger Iedema 0-1, Ruurd Pijpker 1-1, Olger Iedema 1-2, Kevin Egbers 2-2, Michel v.d.Veen 3-2, Pieter Quarre 4-2, Erwin van Duyneveldt 4-3, Olger Iedema 4-4, Erwin van Duyneveldt 4-5, Ruurd Pijpker 5-5, 6-5 en 7-5, Erwin van Duyneveldt 7-6.

Een levendig duel met wisselende kansen en een grillig scoreverloop. Meer kan een duel niet bieden. Beslissend was de hattrick van Ruurd Pijpker halverwege de tweede periode.

Schroevenkopen.nl – Rijschool Posseth 2-10

Het Rijschool team geeft de strijd om de prijzen nog niet op en Schroevenkopen is vrij van degradatiezorgen. Het verschil was wel verrassend groot in dit pittige duel met verschillende gele kaarten. De Rijschool treffers kwamen van Marcel Amels 3x, Luuk Steensma 3x, Fabian Donderwinkel 2x, Iwan Hibma 2x maal met tegentreffers van Johannes Boersma 2x.

Warmtetechniek – Schapie Multiservice 7-5

Robert Visser 0-1 en 0-2, Erik Kamstra 2-1, Jacco Nijkamp 2-2, Patrick Hoekstra 3-2, 4-2 en 5-2, Sietse Kuiper 6-2, Peter Zwama 7-2, Robert Visser 7-3, Pieter Beuker 7-4, Wesley Schaap 7-5.

Na deze zege is Warmtetechniek uit de degradatiezorgen en daar leek het dit seizoen lang niet op. Schapie was hiervoor ook een uitstekende tegenstander die verdedigend veel ruimte weg geeft waar veelal doelpuntrijke duels uit voortkomen.

Verno Verhuur – Huhtamaki/L.R. 3–10

Verno kon aan de degradatie niet voorkomen. Het schoot op alle fronten te kort. Voor Huhtamaki stond er niet veel meer op het spel, maar het team maakte nog een gedreven indruk. Het stond al vrij snel 0-5 door toedoen van Mathijs Teerstra 2x, Arjan Veltman 2x en Cor Boonstra. Verno spartelde nog even tegen, scoorde via Dirk Jan Volbeda en Egbert v.d.Veen, maar verder zat er niet in voor het team uit Sexbierum. Cor Boonstra 2x, de uitblinkende Arjan Veltman 2x en Mike Spanjersbergh zorgden voor de dubbele cijfers en Gooitzen Scheffer had aan de andere kant nog succes.

Zijlstra Kleding – Bijonslukthetwel.nl 6-6

Eric Vellinga 0-1, Pedro Lopez 1-1, Mark Jan Ykema 2-1, Eric Vellinga 2-2, Haitze Weistra 2-3, Glen Groen 2-4, Pedro Lopez 3-4, Joost Soolsma 3-5 en 3-6, Jelmer Ykema 4-6, Pieter v.d.Schoot 5-6, Pedro Lopez 6-6.

Zijlstra mocht van geluk spreken dat het nog op gelijke hoogte kon komen. Het duel ging vrijwel gelijk op totdat Joost Soolsma in de slotfase twee maal doel trof en de stand naar 3-6 tilde. In de laatste vijf minuten wist Zijlstra de schade gedeeltelijk te herstellen, maar meer zat er niet in.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Bouwbedrijf Scharringa 4-1

Het duel kwam laat op gang. In de eerste periode wist slechts Marco Tap het net te vinden en dat betekende een vrij verrassende 0-1. Vervolgens trok De Posthoorn het initiatief naar zich toe en kwam tot doelpunten via Tom Buwalda 2x, Chris Hiemstra en Jitze Landman.

Preton Nederland – R.E.S. 2-6

Remco Wierema 0-1, Jesper Landskroon 0-2, Ewoud Sieswerda 1-2, Johannes v.Assen 1-3, Jesper Landskroon 1-4 en 1-5, Alfred Post 1-6, Bauke Sieswerda 2-6.

RES maakte geen fout en Preton is aan een matige serie bezig. Het lijkt er op dat het team uit Bolsward als debutant de eerste klasse gaat bereiken en dat is een prima prestatie. Preton lijkt behouden voor de tweede klasse, maar het is wel met de hakken over de sloot.

Stadsherberg catering – Sannes & Voorintholt 5-0

Deze zege mag wel als opmerkelijk worden beschouwd. Het Stadsherberg team is aan haar laatste kunstje bezig, maar perste er in dit duel nog een geweldige krachtsexplosie uit. Het kwam al vroeg op voorsprong via Sipke de Jong en Siep Vellinga en verdedigde deze met volle overgave. Toen de ruimtes steeds groter werden konden John Maljaars, Willem Beimers en Jan Berg de score zelfs nog opvoeren.

SDV Projectbuilding – Apenmeeuw 1-15

SDV dacht Apenmeeuw te moeten bestrijden met aanvallend voetbal, maar kwam in de omschakeling heel veel snelheid te kort. Het werd tenslotte prijsschieten voor de kampioenen uit de derde klasse. Doelpuntenmakers Remko Giesing 7x, Patrick Nauta 4x, Roelof Zwart 2x, Andre van Dellen 2x met een tegentreffer van Karst Groothoff.

Engineeringsburo Zuidema – Expert Franeker 2-4

Expert was sterker, maar Zuidema deed goed mee. Friso van Eyck scoorde in de eerste periode twee maal, Willem Buurstra maakte het nog even spannend waarna Sjaak Roorda en Friso van Eyck het duel beslisten. De laatste minuut was voor de nooit verzakende Willem Buurstra.

Rintec – Bowling Bloemketerp 7-2

Winst was genoeg om te promoveren en dat leverde geen probleem op. Jurjen Vriesinga opende van afstand, Arjen Zagema verzilverde een mooie combinatie met Jurjen, een scherpe voorzet van Jeffrey Jellema belandde via Arjen opnieuw achter doelman Johan Uythof en Robin de Jong benutte een strafschop. Er stond halverwege al een beslissende 4-0 op het scorebord. Het verzet van Bloemketerp kwam hierna van Laurens Looijenga die eerst een solo goed afrondde en even later van dichtbij met de knie de bal achter de doellijn werkte, 4-2. Het waren Leeroy Jellema, Jeffrey Jellema en Bouke Lokhorst die de score verder opvoerden.