Syperda Verhuur pakt eerste winst. Royal Steensma herstelt zich.

DSC 5385

Debuterend in de hoofdklasse heeft Syperda Verhuur al het nodige verlies moeten incasseren. De ruime winst afgelopen vrijdagavond zal het team ongetwijfeld het nodige vertrouwen hebben gegeven. Coop Tolsma ging met 1-5 onderuit. Pikant was het treffen tussen Autobedrijf Haitsma en Royal Steensma b.v. Haitsma was nog ongeslagen en Steensma was tot heden een bescheiden middenmoter waar het voorheen in de top was te vinden. Steensma was in dit duel opvallend veel beter en won verdiend. In de eerste klasse gaat de strijd voorlopig tussen Salarisburosport en R.E.S. Het Dronrijper team had het moeilijk tegen Horeca de Trije waarbij de definitieve beslissing pas laat in de wedstrijd werd viel. Dan deed concurrent R.E.S. het na de misstap van vorige week aanmerkelijk beter. Een gehavend Huhtamaki/L.R. ging kansloos onderuit. Ook Zijlstra Beroepskleding komt opzetten. Het team van Sander Lahaise haalde de dubbele cijfers. In de tweede klasse zijn het de teams van Widia Boys, Rintec en Moto Delicato die de dienst uitmaken en in de derde klasse zijn dit Zandstra & v.d.Meer, Stadsherberg catering en Sytsma Noord. Het winnende Miedema Bouw is hier na een zwakke start aan een opmerkelijke opmars bezig.

Coop Tolsma Winsum – Syperda Verhuur  1-5
Niet de winst was verrassend, maar wel de manier waarop dit gebeurde.
Wybren Slager en Tom Bosma gaven Syperda al vroeg het vertrouwen wat het team nodig had. Jelmer Zijlstra spartelde met een gericht schot in de verre hoek tegen. Twee maal Tom Bosma was beslissend en Jelmer Elting voltooide het karwei met een intikker.

Autobedrijf Haitsma – Royal Steensma b.v.  3-5
Autobedrijf Haitsma kwam wel heel erg laat op gang. Het team speelde zonder overtuiging, al kwam het nog wel op voorsprong. Mart Zwier koos de juiste richting. Steensma was beter en stoomde vlot door naar 1-5. Wiebe Anema, goed aangespeeld bij de tweede paal, Jelte Hijlkema na een onderschepping, Jacob Althuis twee maal en Durk Tichelaar van afstand waren de schutters. Haitsma ging vervolgens beter spelen waarbij Hassan Bartouhtouh en Marcellino Saamangun tegen scoorden.

Wash ‘n Go – Rijschool Posseth  4-6
Een levendig duel met een terechte winnaar. Marcel Amels was met 5 treffers de gevierde man en verder scoorde de Rijschool speler Fabian Donderwinkel. Aan de andere kant was het raak via Martijn Werkhoven 2x, Dennis Sijbesma en Tjitse Oegema. Het duel werd pas laat beslist. Halverwege de tweede periode wees het scorebord nog 4-4 aan.

R.E.S. – Huhtamaki/L.R. 5-0
Wat een topper leek werd het helaas niet. Hiervoor kwam Huhtamaki te zwaar gehavend binnen het strijdperk. Het werd dan ook een regelmatige Bolswarder zege met treffers van Frits Schreefel 2x, Remco Wieringa, Colin Kruishaar en Niels Sanchez.

Salarisburosport – Horeca de Trije  2-0
Een moeizame zege voor de koploper uit de eerste klasse. Horeca de Trije gaf weinig ruimte weg, maar miste stootkracht. Salarisburosport staat niet bekend om haar productiviteit en was aanvallend niet scherp genoeg. Zo bleef het bij treffers van Jelle Zwanenburg in de eerste periode en Roel Frijling in de slotminuut.

BijOnsLuktHetWel – Zijlstra Beroepskleding  4-10
Siard Bloemsma 0-1, Marc Wijbenga 0-2, Rene van Essen 1-2, Tjibbe Haitsma 1-3, Pedro Lopez 1-4, Kees v.d.Schoot 1-5, Pedro Lopez 1-6, Jorge Lopez 2-6, Marco Wijbenga 2-7, Kees v.d.Schoot 2-8, Durk Ennema 2-9 en 2-10, Jorge Lopez 3-10, Eric Vellinga 4-10.
Opvallend was het gemak waarmee Zijlstra het duel naar zich toe trok. BOLHW had geen schijn van kans en keek al heel snel tegen een onoverkomelijke achterstand aan. Zo spelend is het Zijlstra team zeker een titelkandidaat.

Bosma Timmerwerken – Auto Strikwerda  3-3
Strikwerda leek lang het duel winnend af te sluiten. Het nam door Klaas Meinsma en Ane Piet Strikwerda een 0-2 voorsprongen en hierna scoorde Wesley Schaap tegen. Ronald Reinsma herstelde het verschil en hoewel Pieter Beuker de spanning terug bracht leken de punten naar Tzum te gaan. Het was in de laatste minuut Tjerk Helfrich die alsnog gelijk maakte.

Rintec – Bouwbedrijf Scharringa  4-2
Een verdiende Rintec zege op een steeds groeiend Scharringa. Al vroeg in de wedstrijd nam Rintec een 2-0 voorsprong via Rick Beimers en Jildert Boekema. De tegentreffer van Danick Sikkema werd beantwoord door Rick Beimers en zo kon gewisseld worden op 3-1. Vanuit de draai bracht Danick Sikkema de spanning terug, zag de scheidsrechter niet dat een inzet van de Rintec speler Jildert Boekema de doellijn was gepasseerd en bracht Rick Beimers de terechte 4-2 op het scorebord.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – HDJ Bouw  3-1
Verrassend maar verdiend was de zege van Haarsma. Raymond Mobach opende via binnenkant paal en Jort van Gild verdubbelde deze van dicht bij. HDJ Bouw, de laatste tijd goed op dreef zorgde vrij vlot voor de aansluiting en Raymond Mobach besliste het duel na een verdedigend misverstand bij HDJ Bouw.

Schroevenkopen.nl – Widia Boys  2-7
Er was een niet verwachte opening via Tsjeard Halbersma. Widia Boys had moeite deze achterstand weg te werken, maar toen het éénmaal 1-2 was werd het verschil zichtbaar. Bij 1-4 had Tsjeard Halbesma nogmaals succes, maar dit maakte weinig indruk op de koploper van de tweede klasse. De Widia Boys kwamen tot scoren via Dani van Eyk 3x, Justin Reitsma, Ritske Reitsma en Jort Norder.

Sportcentrum Shape – Cafe De Posthoorn Dronrijp  4-7
Het team van Shape wacht nog op het eerste succes en dat zat er dit duel ook niet in. Toch kwam het van een 0-4 achterstand voortreffelijk terug met doelpunten van Wesley Haarsma 2x, Philip Hibma en Alain Pool. Twee snelle treffers van Lucien van Zwieten gaven hier vervolgens de doorslag. De overige Rypster treffers kwamen van Jos v.d.Velde 2x, Hoite Schaap 2x en nogmaals Lucien van Zwieten.

K.I. Lybo – Moto Delicato  3-6
Rowan Langendijk 1-0, Rowan de Vries 1-1, Harco Koersma 2-1, Melvin Bokma 3-1, Sander Hoekstra 3-2, Lars Koster 3-3, Tseard Boorsma 3-4, Elger Krol 3-5, Rowan de Vries 3-6.
Een duel met twee gezichten. De eerste periode domineerde K.I.Lybo, maar nam met een 3-2 voorsprong achteraf niet genoeg afstand. Toen de motor bij Delicato op volle toeren raakte was Lybo het antwoord schuldig.

Verno Verhuur – SDV Projectbuilding  2-3
Verno speelde een tempo te laag om het SDV lastig te maken. Snel was het 0-2 door twee acties van Frans de Beer. Sicco de Vries zorgde voor de aansluiting, maar Karst Groothoff liet Verno hier niet lang van genieten. In de tweede periode gebeurde er weinig. Alleen verraste Egbert v.d.Veen doelman Simon Talhout vanaf de stip met een Panenka. SDV won verdiend.

A.M Transport – Miedema Bouw  2-3
A.M. Transport was sneller, Miedema had voetballend meer inhoud. De beginfase was voor het Transport team. Het kwam ook op voorsprong via Tymo Terpstra en Andre v.d.Meulen. Miedema groeide steeds meer in de wedstrijd en vond met een beheerste schuiver de aansluiting. Beste man van de wedstrijd Bauke Okkema scoorde. Het was nu de vraag hoe lang A.M. Transport het vol kon houden, want paal en lat stonden verdere Miedema treffers in de weg. Het waren tenslotte Erwin Atsma en Pieter van Gunst die het betere Miedema naar de winst schoten.

Sytsma Noord – Zwart Machines  8-3
Bauke Idsardi 1-0, Gersyd Regales 1-1, Bauke Idsardi 2-1 en 3-1, Tiede Sytsma 4-1, Bauke Idsardi 5-1 en 6-1, Harm de Vries 6-2, Pieter Tulner 6-3, Tiede Sytsma 7-3, Sebas van Gils 8-3.
Zwart Machines was kansloos tegen een op volle toeren draaiend Sytsma Noord. Bauke Idsardi drukte een groot stempel op dit duel met vijf treffers. Het Zweinser team doet goed mee in de strijd om de bovenste plaats. Zwart Machines valt na een sterke start ver terug.

Engineeringsburo Zuidema – Zandstra & v.d.Meer  1-14
Zandstra was als koploper van de derde klasse zoals verwacht veel te sterk voor het nog puntloze Zuidema. De eerste periode werd afgesloten op 1-8 en gezien deze tussenstand hield Zuidema de schade nog redelijk binnen de perken. Bij 0-8 scoorde Danny Kooistra tegen en de Zandstra treffers kwamen van Stijn v.d.Geest 4x, Koen Wartena 4x, Joël Rooij 3x, Jord Haarsma 2x en Jesse Jaarsma.

Sannes & Voorintholt – Bowling Bloemketerp  2-1
Bloemketerp kon met moeite een team binnen de lijnen krijgen en dat was niet genoeg om S & V van het lijf te houden. Het kwam door Laurens Looijenga wel aan de leiding, maar met een schot van afstand maakte Randy de Vries gelijk. Hiermee leek de eindstand bereikt, maar Thom Voorintholt dacht daar in de slotminuut anders over.