Sytsma Noord houdt stand. R.E.S. profiteert van falende concurrentie en eerste succes Sportcentrum Shape.

DSC 5566

De competitie komt zo langzamerhand terecht in een belangrijke fase. De plaats op de ranglijst gaat straks bepalen hoe de indeling voor het volgend jaar er uit gaat zien. In de hoofdklasse maakten de toonaangevende teams geen fout en zijn vrij zeker van plaatsing. Onderin haalde Grand Cafe De Doelen haar eerste punt, maar krijgt het nog moeilijk om van de onderste plaats af te komen. Syperda Verhuur pakte weer een punt en Freedom Energy bereikte de middenmoot na winst op Sportcafe de Trije. In de eerste klasse had R.E.S. uit Bolsward een uitstekende avond. Het won afgetekend van concurrent Zijlstra Beroepskleding terwijl naaste belager Salarisburosport faalde. In de tweede klasse pakte Moto Delicato verrassend de koppositie na ruime winst op het terugvallende HDJ Bouw. De volgers Rintec, Widia Boys en Apenmeeuw leden allemaal puntverlies. Onderin geeft Sportcentrum Shape met de eerste winst blijkbaar nog niet op. In de derde klasse wonnen alle toppers, al had A.M. Transport het tegen Sannes & Voorintholt niet gemakkelijk. SDV Projectbouw pakte voor de herindeling belangrijke winst op Bloemketerp.

 

De Strûners F.C. – Bogt fen Gune 2-4
Een regelmatige De Bogt zege die niet een moment in gevaar is geweest. Jesper Deelstra, Willem van Duyn en Jordi Stecking tilden de stand naar een veilige 0-3, Ruben van Dokkumburg scoorde tegen waarna Jesper Deelstra er 1-4 van maakte. In de slotfase bepaalde Hendrik v.d.Baan de eindstand.

Freedom Energy – Sportcafe de Trije 5-4
Een spannend duel waarbij de gelukkigste won. Na de openingstreffer van Rob Postma nam Freedom Energy het initiatief. Pieter Zijlstra 2x en Cornelis Zijlstra scoorden. Het duel leek te kantelen toen Rob Postma 2x en Erin van Duyneveldt de stand naar 3-4 brachten. Het laatste woord was aan Freedom Energy. Mark Kuipers maakte gelijk en Cornelis Zijlstra werd matchwinnaar.

Grand Cafe De Doelen – Syperda Verhuur 2-2
In dit gelijk opgaande duel kregen beide teams waar ze recht op hadden. Uit een vrije trap opende Justin Abbema het duel en Wybren Slager verdubbelde de voorsprong. De Doelen kwam goed terug en kwam langszij via Roy Hoekstra en Robin de Klerk.

Coop Tolsma Winsum – Keizer Autoschade 0-13
Al meteen besliste Sander Hoekstra met een hattrick deze ongelijke strijd. Coop bood   heel weinig weerstand. De doelpunten kwamen van Sander Hoekstra 7x, Keimpe Pols 5x en Cees Terpstra.

Salarisburosport – Autobedrijf Strikwerda 3-4
Een daverende verrassing was het resultaat tussen de bovenste en onderste uit de eerste klasse. Het leek er in de eerste periode niet op dat Strikwerda er met de buit vandoor zou gaan.
Edwin Dijkstra opende, het antwoord kwam van Ronald Reinsma waarna Harke Hilboezen de Rypsters met voorsprong liet wisselen. Frits Hoekstra herstelde het evenwicht waarna Klaas Meinsma de doorslag maakte. Tjibbe Krottje maakte het nog wel spannend.

Was ‘n Go – Huhtamaki Leo Reitsma 0-5 reglementair.

R.E.S. – Zijlstra Beroepskleding 7-1
Deze topper kreeg een niet verwacht verloop. Het team uit Bolsward had in de eerste periode aan enkele kansen genoeg om op 3-0 te komen en deze tegenslag is Zijlstra niet meer te boven gekomen. Pas bij 5-0 scoorde Pedro Lopez tegen en voor R,E.S. kwam de productie van Paul Huisman 2x, Niels Altenburg 2x, Niels Sanchez, Frits Schreevel en Remco Wieringa.

BijOnsLuktHetWel – Horeca de Trije 7-3
Voor BOLHW lijkt de magere periode afgesloten. Horeca de Trije, enigszins verzwakt, kreeg weinig kans al ging het in de eerste periode nog redelijk gelijk op.
Scoreverloop; Rene van Essen 1-0, Pieter Quarre 1-1, Joost Soolsma 2-1, Rene van Essen 3-1, Joost Soolsma 4-1, Patrick Poelstra 4-2 en 4-3, Jorge Lopes 5-3 en 6-3, Haitze Weistra 7-3.

Moto Delicato – HDJ Bouw 7-2
Het HDJ team beschikte niet over wisselspelers en kon mede hierdoor niet genoeg tegenstand bieden. Onder aanvoering van Tseard Boorsma 5x werd het duel al binnen 10 minuten beslist, 3-0. HDJ liet zich vervolgens niet volledig weg spelen, kwam nog tot tegentreffers van Colin Braak en Arjen Koning, maar meer zat er niet in. De resterende schutters waren Frank van Polen en Rowan de Vries.

Lybo – Schroevenkopen 2-4
Schroevenkopen leeft volledig op en voor Lybo worden de punten schaarser. In de eerste periode gaven de teams elkaar weinig toe; Johannes Boersma 1-0, Haico Koersma 1-1, Theunis Regeling 1-2 en Lennard Feenstra 2-2. Het verschil werd in de tweede periode gemaakt door Theunis Regeling en Wouter Hylkema.

Rintec – Cafe De Posthoorn 3-3
Rick Beimers opende vanuit de draai waarna Jos v.d.Velde met een lobje gelijk maakte en even later zelfs voor 1-2 zorgde. Het bleef een duel met wisselende kansen. Met een mooie actie, perfect in de lange hoek geschoten zorgde Jeffrey Jellema weer voor een gelijke stand. Rick Beimers in de kruising bracht Rintec opnieuw op voordeel en Jolle de Wit maakte gebruik van een misser in de afweer van Rintec.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Widia Boys 5-5
Het team van Roel Hoenderdaal maakt er vaak een spektakel van, maar laat ook wel eens onnodig punten liggen. Deze maal was het de uitblinkende Raymond Mobach die in de laatste minuut de gelijkmaker binnen schoot. De Widia Boys startten voortvarend. Binnen enkele minuten was er succes voor Kris van Hofwegen en Justin Reitsma. Raymond Mobach, twee maal in de diepte aangespeeld betekende een gelijke stand waarna Kris van Hofwegen de wisselstand op 2-3 bepaalde. Vervolgens mochten Raymond Mobach en Kris van Hofwegen vanaf de stip aanleggen waarna Dani van Eyck de wedstrijd leek te beslissen. Het pakte in de laatste minuut echter anders uit.

Apenmeeuw – Sportcentrum Shape 2-3
Shape won verdiend omdat het de wedstrijd onder controle had, en dat was verrassend. Phillip Hobma opende en hier bleef het heel lang bij. Al ver in de tweede periode verdubbelde Patrick Bosje de voorsprong en meteen hierna herstelde Remko Giesing de aansluiting. Alain Pool besliste het duel definitief waarna in de slotminuten Remko Giesing het eindresultaat op het scorebord bracht. Een spannend duel.

Verno Verhuur – Sytsma Noord 1-9
Sytsma Noord is goed op dreef. In dit duel was Verno volkomen kansloos. Het schoot vooral op snelheid te kort. Na een 0-4 wisselstand scoorde Hein Frietema tegen en voor Sytsma kwam het succes van Jurjen Vriesinga 2x, Bauke Idsardi 2x, Erik Terpstra 2x, Sebas van Gils 2x en Tiede Sytsma.

Sannes & Voorintholt – A.M. Transport 1-2
Een vlakke wedstrijd waarin S & V goed tegenstand bood. Andre v.d.Meuelen in de eerste periode en Tymo Terpstra zorgden voor een veilige 0-2. Randy de Vries maakte het in de laatste minuten nog even spannend.

Zandstra & v.d.Meer – Miedema Bouwbedrijf 11 – 3
Zandstra startte als favoriet, maar dat het verschil zo groot zou zijn lag niet in de lijn der verwachting. Het stond al snel 3-0 en gewisseld werd er bij 6-1. Doelpuntenmakers Joël Rooij 4x, Jord Haarsma 3x, Gertjan Zagema 2x, Stijn v.d.Geest en Thomas Werkhoven met tegentreffers van Bauke Okkema, Dirk Jan Posthumus en Erwin Atsma.

Bowling Bloemketerp – SDV Projectbuilding 0-3
Jonathan Meeuwis stelde Wietse Sloterdijk in staat om de score te openen. Dit bleef lang op het scorebord staan omdat Bloemketerp niet in staat was enig gevaar te stichten en SDV verzuimde verder uit te lopen. Pas halverwege de tweede periode besliste Jonathan Meeuwis het duel en in de laatste minuut zorgde Richard v.d.Veer voor de eindstand.

Engineeringsburo Zuidema – Stadsherberg catering 0-5 reglementair.