Tapperij mazzelt tegen Expert – Offinga Kappers verrast H.B.M.

Tapperij mazzelt tegen Expert – Offinga Kappers verrast H.B.M.

Het zaalvoetbalteam van Tapperij had het afgelopen vrijdagavond moeilijk tegen debutant Expert Franeker. Het keek steeds tegen een achterstand aan en kwam in de slotseconden gelukkig aan de zege toen uit een onoverzichtelijke situatie een slappe inzet van A.Venema van richting werd veranderd en alsnog over de doellijn hobbelde. Scoreverloop M. Baggelaar 0-1, A. Venema 1-1, M. Baggelaar 1-2, W. Blaauw 2-2 en A. Venema 3-2. In deze hoofdklasse was verder het meest opvallend de 1-0 winst van Bar Yn ‘e Stal op Postbank. H. Voordewind werd met een mooie actie matchwinnaar. In de 3de klasse was er de topper tussen Gekroonde Leeuw en Bruinsma. Arum tegen Achlum. Beide teams waren nog ongeslagen en de Arumers behielden deze status. Het werd 6-2 met maar liefst 5 treffers van N. Bruinsma. In deze klasse is het opmerkelijke optreden van Regina’s Bruinskamer. Het versloeg deze maal Ganzinga Schilders met 6-0 via treffers van G.J. v Dijk 3x, J.v.d.Zee, V.Veenstra en E.v.d. Laan. In de 4de klasse behaalde Offinga Kappers de eerste zege. Slachtoffer werd het nog ongeslagen H.B.M. en dat was vrij verrassend. Het gebeurde in een rommelig duel tussen volkomen gelijkwaardige teams. Scoreverloop A.v.Alphen 1-0, W.Mariman 1-1 en 1-2. Het hoofdklasse duel Panbakker – Meijer Plaatbewerking werd reglementair 5-0.

Snackhouse Specialiteiten – Bogt fen Gune 1 – 6
K.J. Bijlsma drukte een groot stempel op dit duel met 4 fraaie productieve acties. Verder scoorde L. Vlaskamp 2x en pas na 0-6 zorgde N. Altenburg voor de tegengoal. De Bogt was duidelijk te sterk.

Grauwe Paard – Autowas Dijkstra 1 – 7
Even leek het er op dat het nog spannend zou worden toen B.v.d. Baan halverwege de tweede periode de stand naar 1-2 bracht. Toch werd het nog een duidelijke zege waarin R. Hofstede 3x, E.v.d.Geest, E. Boonstra, R. Post en L. Visser voor de Dijkstra treffers zorgden.

Cafe De Kleine Beurs – Plus van Zuuk 1 – 10
Van de altijd aanwezige strijdbaarheid van De Kleine Beurs tegen de toppers was deze avond weinig te merken. O. Elsinga en H. Visser scoorden ieder drie maal en R. Reitsma redde de eer.

Aldenkamp Reklame – Bowling Bloemketerp 3 – 4
H. Luimstra 1-0 en 2-0, K. Hoogteijling 2-1, S. Faas 3-1, K. Hoogteijling 3-2, G. Herrema 3-3, D. Kingma 3-4.
Een prima duel waarin Aldenkamp eerst het initiatief naar zich toe trok, maar Bloemketerp in het verdere verloop de sterkste bleek.

The Dance Factory – Bijlsma Meubelen 3 – 4
N. de Zeeuw 1-0, M. Oegema 1-1, Y. Jepma 1-2, M. Oegema 1-3, H. Born 2-3, N. de Zeeuw 3-3 en E. Westra 3-4.
Een meer spannend dan fraai duel tussen twee gelijkwaardige teams waarbij de beslissing viel in de laatste minuut van de wedstrijd.

Keukenland Franeker – Prinsb./v/Dellen 3 – 8
De zege van een dominerend Prins v.Dellen team is geen moment in gevaar geweest. De wisselstand was al 1-4 en de meest opvallende spelers waren D. Dikland 3x , R. Jelgersma 2x en bij Keukenland E. Beerda 2x.

Sportcafe de Trije – Swingcafe Big Ben 4 – 5
J. Kingma 0-1, J. Terpstra 1-1 en 2-1, P. Bootsma 3-1, A.v.d.Zee e.d. 4-1, J. Faber 4-2, 4-3, 4-4, R. Ysbrandy 4-5.
Een spectaculair duel waarbij de Trije tot vier minuten voor het einde met 4-1 voor stond en in deze fase P. Bootsma ook nog een penalty miste. J. Faber toonde karakter en herstelde met een hattrick het evenwicht en R. Ysbrandy werd in de laatste minuut zelfs matchwinnaar.

Saab W./Bl.Horse – Bouwbedrijf v.Marrum 1 – 6
Tot halverwege werd er niet gescoord en gebeurde er weinig.Hierna was het R. Broersma die maar liefst een dubbele hattrick liet aantekenen voordat P.v.d.Veen tegen kon scoren.

Steensma – Keizer Autoschade 3 – 1
S.Hoekstra 1-0, S. Roorda 1-1, S. Hoekstra 2-1 en 3-1. Een duel met te weinig hoogtepunten en een terechte winnaar.

Cafe Zalen ‘t Holt – Braak Fin. Diensten 7 – 5
Halverwege de tweede periode werd dit levendige duel beslist toen ‘t Holt bij 4-4 3x scoorde in even zovele minuten. Op dreef waren B. Okkema voor ‘t Holt en W. Beimers voor Braak met ieder 5 treffers.

Warmtetechniek – Sportcentrum v.Hurck 4 – 6
R.Reversma 0-1, C. Outhuyse 1-1 en 2-1, A. Pool 2-2, A. Koning 3-2, J.v.d.Meulen 3-3, H. Timmermans 3-4 en 3-5, P.v.d.Veer 3-6, A. Sharif 4-6.
Een leuk duel met wisselende kansen en een verdiende winnaar.

Big Boss – Regts Yzerwaren 5 – 2
H. Meijer 0-1, H. Braams 1-1, P. Procee 2-1, H. Hiemstra 2-2, H. Braams 3-2, P. Procee 4-2, D. Vijver 5-2.
Regts wacht nog op het eerste succes en dat zat er in dit duel ook niet in. Het nog ongeslagen Big Boss was vooral in de tweede periode sterker.

Anytyme ‘t Park – Cafe De Posthoorn 5 – 2
De Posthoorn speelde verzorgder, maar het ontbreekt het team nog aan scorend vermogen. De routine van ‘t Park gaf de doorslag. Doelpuntenmakers ‘t Park D.Wybenga 3x, J. Broersma 2x en De Posthoorn K. Roersma en T. Kemper.

Leo Reitsma – Autobedrijf Strikwerda 2 – 3
T. Siersema 1-0, B. Strikwerda 1-1, A. Strikwerda 1-2, H. Westra 2-2, B. Strikwerda 2-3. Ook uit dit duel bleek dat de krachtsverhoudingen in de 4de klasse klein zijn. De teams maakten er een spannend treffen van en de gelukkigste won.