Tapperij nog steeds gretig. Yn ‘e Stal wint topper

Sinds dit seizoen speelt Tapperij ’t Noord een trapje lager, namelijk in de eerste klasse, maar het team is nog steeds gretig. Het werd vrijdagavond tegen Sportcentrum Shape maar liefst 0-5. In deze klasse ging de meeste aandacht uit naar het toptreffen tussen Sijperda Verhuur en A.B. Texel. Het duel bleef onbeslist, waar A.B. Texel meer had verdiend. In de hoofdklasse was er een ruime zege voor koploper Steensma. Herberg de Bogt blijft goed volgen, al was er wel een narrow escape tegen Regina’s Lingerie. Keizer Autoschade won royaal van Van Dellen Bellen. Daar leek het overigens halverwege nog niet op. In de tweede klasse werd Autobedrijf Strikwerda door Shipkits B.V. weer met beide benen op de grond gezet getuige de 10-0. Betterfit/Combistralen doet hier goed mee. Het hield Schroevenkopen.nl goed onder de duim, 5-2. Primera Haitsma toonde weer eens aan dat het gemakkelijk tot scoren komt getuige de 8-6 winst op Devicamp. In de derde klasse won Bar Yn ‘e Stal de topper tegen The Phone House met minimaal verschil. The Phone House blijft nog wel koploper, maar Bar Yn ‘e Stal en het niet spelende Verno Verhuur hebben even veel verliespunten. In de vierde klasse had Sportcafe de Trije weinig te stellen met Stadsherberg catering. Achtervolger Bouwbedrijf Scharringa is volledig van slag. Het verloor nu kansloos van het onberekenbare Bouwbedrijf Miedema. Rin-tec deed hier goede zaken door in de slotfase met Grand Cafe de Doelen af te rekenen. Aandacht voor vrijdag a.s., dan staat er voor de hoofdklasse de topper tussen Steensma F.I. en De Bogt fen Gune op het programma, aanvang 21.30 uur.

 dsc2851

 

 

Hoofdklasse

Bowling Boemketerp – Oosterlaar/Verhoeven 1-3

David v.d.Pol is voor Oosterlaar een belangrijke aanwinst. Hij was in dit duel ook verantwoordelijk voor de drie treffers. Bloemketerp startte goed waarbij Sander de Vries de score opende. In de herkansing schoot David de gelijkmaker binnen en met deze stand werd er ook gewisseld. Het was al ver in de tweede periode dat v.d.Pol het duel in Harlinger voordeel besliste. Een terechte eindstand.

Zijlstra Beroepskleding – Steensma F.I.  3-11

Tjeerd Hoekstra 0-1, Evert Tolsma 0-2, Tim Grond 1-2, Jacob Dijkstra 2-2, Jelte Hijlkema 2-3, Clint Baks 3-3, Jelte Hijlkema 3-4, Tjeerd Hoekstra 3-5, 3-6, 3-7 Durk Tichelaar 3-8, Jelte Hijlkema 3-9, Evert Pieter Tolsma 3-10 en 3-11.

Tot halverwege was het een gelijk opgaande strijd, 3-3. Na de fraaie hattrick van Tjeerd Hoekstra brak het verweer van Zijlstra en liep Steensma met snelle vloeiende aanvallen over de tegenstander heen.

Regina’s Lingerie – Bogt fen Gune 2-3

Regina speelde uitstekend en er leek lang een verrassing in de lucht te hangen. Na de aanvangsgolven van De Bogt in de openingsfase was er plotseling een treffer aan de overkant. Henry Wassenaar scoorde. Even later werd het zelfs 2-0. Op aangeven van Wassenaar wist Jan Rodenhuis het net te vinden. Geluk had De Bogt dat het vlak voor het einde van de eerste periode via Willem van Duyn de aansluiting vond. Hierna waren de betere kansen voor De Bogt en het was daarom niet verrassend dat man van de wedstrijd Willem van Duyn en Kevin Tankink de stand ombogen.

v.Dellen bellen – Keizer Autoschade 4-10

Keimpe Pols 1-0, Edwin Hiemstra 1-1, Wiebe v.d.Meer 1-2, Robert Jelgersma 2-2, Mart Kuperus 2-3, Keimpe Pols 3-3 en 4-3, Jan van Duyn 4-4 en 4-5, Edwin Hiemstra 4-6, 4-7, 4-8, Sander Hoekstra 4-9 en 4-10.

Van Dellen bellen kwam gehavend binnen de lijnen waarbij coach Dirk Dikland zelfs het doel moest verdedigen. Wisselspelers waren niet voorradig. Daarom was het zo knap dat er na de eerste periode nog maar 3-3 op het scorebord stond. De druk op de van Dellen verdediging werd wel steeds groter en vooral in de slotfase werd er door Keizer flink gescoord.

Eerste klasse

Cafe De Posthoorn – Preton Nederland  2-4

Beide teams zaten slecht in het spelersmateriaal. Preton had zelfs geen wisselspelers. Er werd wel met veel overleg gespeeld, maar het tempo bleef laag. Hoite Schaap opende de score en Willem Miedema maakte gelijk. Preton was iets sterker, kwam via Willy v.d.Kooi aan de leiding waarna Hoite Schaap voor 2-2 zorgde. Het was tenslotte Jeroen van Dellen die met twee fraaie treffers het verschil maakte. Een leuk duel.

Sportcentrum Shape – Tapperij ’t Noord 0-5

Beide teams kregen genoeg kansen, maar het duurde lang voordat er werd gescoord. Na de openingstreffer van Ronald Post kwam er meer vaart in de wedstrijd en werden de ruimtes steeds groter. Tapperij toonde zich hier heer en meester in wat in de slotfase treffers opleverde van Wietse Blaauw, Ronald Post en Arnold Bergsma 2x.

Herberg de Bogt – Maxstuc 2-3

De eindstand was al in de eerste periode bereikt. Het restant was matig omdat Maxstuc met de voorsprong weinig risico meer nam en Herberg de Bogt te weinig kansen creëerde. De eerste periode gebeurde er genoeg. Marc Wijbenga zorgde voor 1-0 en 2-3 en de hattrick van Hidde Huisman was achteraf beslissend.

Warmtetechniek – Yildiz Stucadoors 6-6

Justin Attema 0-1, Sietse Kuiper 1-1, Frank Hoekstra 2-1 en 3-1, Ayhan Yildiz 2-3, Freek Topfer 3-3, Sietse Kuiper 4-3, Reitze Robijn 5-3, Freek Topfer 5-4, 5-5, 5-6, Arjen Koning 6-6.

Er gebeurde van alles in dit boeiende treffen. Na een opening met wisselende kansen nam vervolgens Warmtetechniek het initiatief. Dit leverde een ruime voorsprong op. Met een fraaie hattrick van Freek Topfer keerden de kansen. Arjen Koning redden in de laatste minuut nog een punt voor Warmtetechniek.

Sijperda Verhuur – A.B.Texel 3-3

A.B.Texel was iets beter, maar liep gezien het scoreverloop steeds achter de feiten aan. Al vroeg in de wedstrijd was het Wybren Slager die twee maal scoorde. Jeffrey Guertin zorgde voor de aansluiting en Wybren Slager herstelde het verschil met een mooi lobje, 3-1. A.B. Texel moest knokken om deze achterstand weg te werken. Dit lukte omdat Jeffrey Guertin vanaf links beheerst intikte en Jort Hogendorp vallend gelijk maakte. Beide teams gingen vervolgens voor de winst, maar er kwam geen winnaar.

Tweede klasse

Betterfit/Combistralen – Schroevenkopen.nl 5-2

Dion Groen van heel ver en Jonathan Meeuwis bezorgden Betterfit een veilige wisseling. Schroevenkopen kwam verrassend sterk terug. Jelte Pieter Dijkstra midden door en Ynte v.d.Veen vanaf de zijkant zorgden voor een gelijke stand. Betterfit bleef het betere team en dat betaalde zich uit in treffers van Dion Groen, Siemen de Vries en Rinard Post. Een terechte Betterfit winst.

De Jager Accountancy – T.G.J. communicatie 2-2

Een terecht eindresultaat na een goede wedstrijd. Redmar v.d.Kooi brak het duel open waarna Evan van Sertima met twee snel opeenvolgende treffers de kansen deed keren. Het was tenslotte Sjouke Stienstra die zijn team een punt bezorgde.

De Tap – Horeca de Trije 6-5

Chris van Dijk 0-1, Ruurd Pijpker 0-2, Pieter Quarre 0-3, Kevin a Nijeholt 1-3, Durk Pieter Weistra 2-3 en 3-3, Ruurd Pijpker 3-4, Pieter Quarre 3-5, Jorge Lopes 4-5, Durk Pieter Weistra 5-5, Stijn Beerends 6-5.

De Tap leek na 0-3 en later bij 3-5 de wedstrijd volledig onder controle te hebben, maar onderschatte de veerkracht van De Tap. De achtervolging werd ingezet onder aanvoering van de uitblinkende Durk Pieter Weistra

Primera Haitsma – Devicamp.nl 8-6

Dani van Eijk 0-1, Pieter Zijlstra 1-1 en 1-2, Kris van Hofwegen 2-2, Cornelis Zijlstra 3-2, Dani van Eijk 3-3, Cornelis Zijlstra 4-3, Joep Verhei 5-3, Dani van Eijk 5-4, Pieter Zijlstra 6-4, Marcel Amels 6-5, Joep Verhei 7-5, Pieter Zijlstra 8-5, Dani van Eijk 8-6.

Het schuttersfestijn ging lang gelijk op. Verdedigend was het aan beide zijden niet sterk, maar het scoreverloop vergoedde alles.

Shipkits B.V. – Autobedrijf Strikwerda 10-0

Strikwerda had geen enkel antwoord op combinatiespel van Shipkits. Daarbij kwam het dat de kansen die het kreeg niet werden benut omdat de vrije man niet werd gezocht. Zo werd het voor Shipkits een heerlijk avondje waarin scoorden Robin Hamer 3x, Frank ten Hoeve 3x, Rick de Graaf 2x en Detmer Bosma 2x.

Derde klasse

Expert Franeker – SDV Projectbuilding 1-5

Expert had niet de middelen om het SDV aanvallend moeilijk te maken. SDV had daarentegen aan enkele kansen genoeg om tot deze royale winst te komen. Een verdiende SDV zege. Doelpuntenmakers Wietse Sloterdijk 2x, Richard v.d.Veer, Sammy de Vries en Frans de Beer met een tegentreffer van Marcel Kruize.

The Phone House – Bar Yn ‘e Stal 0-1

Er gebeurde in deze topper te weinig. The Phone House was wel meer in de aanval, maar kwam niet voorbij de uitblinkende doelman Daniël Algra. Daarom kon het gebeuren dat Kees Jan Hendriks met een vroeg doelpunt matchwinnaar werd.

           

Vierde klasse

Sportcafé de Trije – Stadsherberg catering 11-3

Jan Berg 0-1, Willem Beimers 0-2, Joost Meijer 1-2, Daan Bootsma 2-2, Rob Postma 3-2, Joshua Cuperus 4-2 en 5-2, Willem Beimers 5-3, Marco de Groot 6-3, Joshua Cuperus 7-3, Joost Meijer 8-3, Marco de Groot 9-3, Wibo Ypma 10-3, Joshua Cuperus 11-3.

In het begin leek het nog hoopvol voor De Stadsherberg, dat opende met twee treffers. Deze schade werd door Sportcafe de Trije snel hersteld. De 5-3 wisselstand was nog redelijk, maar in de tweede periode konden de routiniers niet meer volgen.

Bouwbedrijf Scharringa – Miedema Bouwbedrijf 1-5

Scharringa is na de fraaie seizoenstart volledig van slag. Het speelde ook zonder overtuiging. Het begin was uitstekend met de openingstreffer van Danick Sikkema. Miedema reageerde snel. Bauke Okkema maakte gelijk en hij stond ook aan de basis van de eerstvolgende treffers die werden gemaakt door Harm Germ Hallema en Erwin Atsma. Scharringa beschikte deze avond niet over de kracht om terug te komen. Miedema had de smaak duidelijk te pakken en liep nog verder uit via Harm Germ Hallema en Erwin Atsma.

Rin-tec – Grand Cafe De Doelen 6-5

Robbin de Klerk 0-1, Roy Hoekstra 0-2, Rick Beimers 1-2 en 2-2, Robin de Klerk 2-3 en 2-4, Roy Hoekstra 2-5, Luuk Steensma 3-5, Rick Beimers 4-5, Luuk Steensma 5-5 en 6-5

Aan de ene kant was er onnodig verlies voor De Doelen, maar Rin-tec toonde ook karakter dat het uit verslagen positie zo sterk terug kwam. Er leek aanvankelijk voor De Doelen niets aan de hand gezien de 2-5 score. Naar mate Rin-tec echter dichter bij kwam sloop er onzekerheid binnen de gelederen van De Doelen waarbij het in de slotminuten zelfs tegen beslissende tijdstraffen opliep.

Zuidema Scheepsbouw – W.I.K. 2-4

Een rustig treffen tussen teams die er voor wilden gaan. W.I.K. was beter en kwam door Sicco Osinga en Hans Tegelaar 2x op 0-3. Willem Buurstra zorgde met twee treffers er voordat het nog even spannend werd en Johan Volberda besloot dit sportieve duel via de onderkant lat.