Tapperij ‘t Noord steelt punt van Van Dellen Bellen. Oosterlaar/Verhoeven overrompeld door Haitsma Primera.

Vrijdagavond stonden er slechts 11 wedstrijden op het programma. In de hoofdklasse was er toch een interessante duel, namelijk Tapperij ‘t Noord tegen Van Dellen bellen. Laatstgenoemd team was veel sterker en leek op een gemakkelijke zege af te stevenen, maar zag in de slotfase De Tapperij alsnog langszij komen, 5-5. In de eerste klasse wonnen de toppers Keizer Autoschade, The Phone House en Regina’s Lingerie moeiteloos. In het duel Sportcentrum Shape – The Dance Factory gebeurde er tot de laatste minuut vrij weinig met TDF iets sterker. Toen leek Shape alsnog de winst te grijpen, maar meteen vanaf de aftrap pakte het team uit Berlikum alsnog een verdiend punt. In de derde klasse werd er een volledig programma afgewerkt Het winnende Pars Graanhandel had een uitstekende avond. Oosterlaar/Verhoeven verslikte zich in de laatste minuten lelijk in Haitsma Primera en De Tap kwam niet voorbij SDV Projectbuilding. De Korenaar kreeg hier met 7-3 lelijk voor de broek van Preton Nederland.

In de hoofdklasse heeft Bouwbedrijf Bruisma zich teruggetrokken.

Tapperij ‘t Noord – van Dellen bellen 5 – 5

M. Azarzat 0-1, K. Pols 0-2, R.Smedinga 1-2, Azarzat 1-3 en 1-4, R. Smedinga 2-4 en 3-4, M. Azarzat 3-5, T. Sikkema 4-5, R. Smedinga 5-5.

Ven Dellen heeft dit puntverlies geheel aan zichzelf te wijten. Het begon overweldigend, maar vergat dit in genoeg doelpunten tot uiting te brengen. Daarnaast liet het Tapperij na grote verdedigingsfouten vanaf 1-4 terug komen. Het moest zelfs in de slotfase nog van geluk spreken dat A. Venema in een 3 tegen 1 situatie slechts de paal raakte. Dit zou echter volledig tegen de verhouding in zijn geweest. Wel een spectaculair en hoogstaand duel.

 

The Phone House – Koopmans Schilders 4 – 1

T.Phiwwiang 1-0, D. Sommer 2-0, S. Amels 3-0, S. Bootsma 3-1, J. Elting 4-1.

Een juiste uitslag na een vrij vlak duel. Koopmans deed goed mee, maar kwam net iets te kort.

 

Saab Wassenaar – Verno Materieelverhuur 6 – 1

E.v.d.Veen 1-0, P.v.d.Veen 2-0, P. Algra 3-0, G. Scheffer 3-1, T.B. Huan 4-1, B. Braaksma 5-1 en 6-1.

Na dit resultaat mag Saab weer naar boven kijken waar het ook thuis hoort. Verno heeft het moeilijk en snakt naar een lagere klasse.

 

Regina’s Lingerie – De Skearmessen 4 – 2

H. Wassenaar 1-0, H. de Boer 1-1, H. Wassenaar 2-1, D. Riemersma 3-1, A. Hansma 4-1, T. Krottje 4-2.

Een leuk duel met een gezien de krachtsverhouding juiste uitslag. Regina blijft mee doen om de bovenste plaatsten en De Skearmessen moeten oppassen om niet te ver weg te zakken

 

Herberg de Bogt – Keizer Autoschade 2 – 5

D. Drent 0-1, L. Looijenga 1-1, J.v.Duyn 1-2, D. Drent 1-3, J.v.Duyn 1-4, J. Duizendstra 1-5, D. Drent 2-5.

Herberg de Bogt was niet opgewassen tegen de sterke koploper. Toch kon het de schade beperkt houden Mooiste moment uit de wedstrijd was de treffer van J. Duizendstra met een kopbal na goed aangeven van G.Hoekstra. Man van de wedstrijd D. Drent

 

Sportcentrum Shape – The Dance Factory 3 – 3

J.v.d.Graaf 0-1, P. Poelstra 1-1, H. Visser 1-2, H. Timmermans 2-2, P. Poelstra 3-2, M. Roersma 3-3.

TDF speelde verzorgder, maar Shape gaf weinig ruimte weg. Zo bleven de teams tot een minuut voor het einde op 2-2 steken. TDF wilde meer waarbij doelman H.v.d.Baan de fout maakte om mee ten aanval te trekken. Hij moest snel terug toen Shape in balbezit kwam en hij struikelend de bal achter zich in het net zag verdwijnen. P. Poelstra scoorde en de wedstrijd leek beslist. Uit de laatste aanval van de wedstrijd belandde de bal bij M. Roersma en die maakte in een kluwen van spelers alsnog gelijk. Een terechte uitslag.

 

Offinga Kappers – Braak Financiele Diensten 2 – 2

R. Herrema 0-1, R. Bruinsma 1-1, P. Groothoff 2-1, W. Beimers 2-2.

Offinga was sterker en leek ook te gaan winnen. Het was in de laatste minuut weer W. Beimers die zijn team voor een nederlaag behoedde.

 

Oosterlaar/Verhoeven – Primera Haitsma 6 – 6

M. Visser 1-0, E. de Groot 1-1, M. Visser 2-1, C. Zijlstra 2-2, P. Amels 3-2 en 4-2, C. Zijlstra 4-3, P. Amels 5-3, C. Zijlstra 5-4, A. Alberts 6-4, P. Zijlstra 6-5, E. de Groot 6-6.

Ook hier gebeurde in de laatste minuten van alles. Oosterlaar/Verhoeven was de favoriet en zo speelde het ook. Dit werd de ploeg uit Harlingen fataal. Het meende het gehele duel de buit al binnen te hebben, maar vergiste zich in de veerkracht van Haitsma. Tot twee minuten voor het einde stond er nog 6-4 op het scorebord en trok Haitsma alle registers open. O./V. maakte de fout door enkel te verdedigen. P. Zijlstra zorgde voor de aansluiting, C. Zijlstra raakte de binnenkant paal en E. de Groot bracht de teams verrassend naast elkaar.

 

SDV Projectbuilding – De Tap 6 – 6

K. Breidenbach 1-0, J. Soolsma 1-1, M. Kerkhof 2-1, S. de Vries 3-1 en 4-1, J. Soolsma 4-2, J. Meeuwis 5-2, D.P. Weistra 5-3, J. Boomstra 5-4, J. Soolsma 5-5, J. Boomstra 5-6, K. Breidenbach 6-6.

De Tap begon heel slordig waarbij het uitverdedigen een drama was. Het in deze fase met overleg spelende SDV profiteerde hier optimaal van en liep uit naar 4-1. Zonder te overtuigen kwam De Tap steeds dichter bij en SDV ging verdedigend vaker in de fout. Uit een vloeiende combinatie nam De Tap zelfs de leiding over waarna K.Breidenbach met een schuiver in de verste hoek het terechte gelijk spel op het scorebord zette.

 

Preton Nederland – De Korenaar 7 – 3

R. Bussink 1-0, H. Vonk 1-1, R.v.d.Stap 2-1, J. Scharringa 3-1, K. Hoekstra 4-1, R. Visser 5-1, M. Zwier 5-2, R. Bussink 6-2, L. Boersma 7-2, L. Ghandy 7-3.

Een verrassende, maar volkomen verdiende Preton zege. Preton was veel beweeglijker terwijl De Korenaar steeds wilde forceren en vaak de moeilijkste weg koos.

 

Betterfit – G.Pars Graanhandel 0 – 7

W. Schreiber 2x, J. Pars 2x, K. Kobus, S.Wijnstok, H. Schiphof

Door dit resultaat revancheerde Pars zich voor de minder goede reeks van de afgelopen weken. Het staat in deze spannende derde klasse meteen weer aan de leiding. Betterfit zal onderin nog punten moeten pakken om niet te degraderen. Het kwam in dit duel duidelijk te kort.