Tapperij walst over Meijer heen

In een snikhete hal is vrijdagavond het zaalvoetbalseizoen weer begonnen. Ook dit jaar was een aantal teams in oefening gewest en sommige teams hadden reeds een toernooi in de benen. Voor de meesten was het echter de eerste zaalvoetbalactiviteit van dit seizoen. Een aantal nieuwkomers wisten te winnen, Ulenburgh Adviseurs wist ruim te winnen, Happy Boys, Bouwbedrijf Scharinga en Pluimveeservice Smeding deden dit ook, maar met een wat lagere score.

Tapperij-Meijer Plaatbewerking 5-1 In de eerste helft leek er voor Meijer niet aan de hand, met rust 1-0 achter door een foutje van de keeper voor de rest geen probleem. Na de wisseling begon de Tapperij uit een ander vaatje te tappen. 2-0 T.Sikkema, 3-0 G.de Boer, 4-0 W.Blaauw. De spreekwoordelijke eer werd gered door E.Radersma 4-1. R.Post had vlak voor tijd een persoonlijk succesje door een solo vanaf eigen helft goed af te ronden 5-1.

Panbakker-Kr8werk/Publikar 1-1 In het begin van de wedstrijd waren de teams elkaar aan het aftasten en wist er niemand het net te vinden. Pas in de tweede helft werd het wat spannender. Na een gele kaart voor Panbakker schoot R. de Zeeuw raak. Vlak voor tijd wist Panbakker een punt veilig te stellen door een knal van M. v.d. Veen.

Martens Vis-Bogt fen Gune 5-2 Al na 8 minuten wist F. de Wit al raak te schieten en J.W. Punter deed dit 5 minuten later nog eens. Niets aan de hand dachten de Bogtenaren. Niets bleek minder waar. Bij Martens Vis kwam N.Halovic op stoom en schoot na de 2-1 van C. van Dijk maar liefst 4x raak. Hier had de Bogt geen antwoord op.

Autowascentrum Dijkstra-Bloemeketerp 3-3 In het begin kwam Dijkstra verrassend met 2-0 voor, A. van Vliet en L.Visser. Even leek het er op dat het Autowascentrum behoorlijk revanche ging nemen op Bloemketerp na de twee oorwassingen van vorig seizoen. Maar helaas voor Dijkstra kwam de jongemannen weer langszij door M.Voss, Y.Brijker en S. de Vries. In de laatste seconden wist L.Visser het verdiende  puntje te pakken.

Van Marrum-Expert Franeker 7-4 Het is voor Expert niet te hopen dat ze de zelfde koers varen als vorig jaar. Er werd door het team van S.Vaas toen goed gevoetbald maar telkens gingen ze met lege handen de kleedkamer in. Van Marrum startte goed en bleven aan de goede kant van de score. R.Broersma 4x en J.Bosgra 2x. A.Russchen, A.Prosje en M.Baggelaar 2x scoorden tegen.

De Trije-Pannendekkers 3-4 Al in de eerste helft stond er 3-3 op het bord door J.Soolsma. P.Poelstra 2x, H.Bruinsma en M.Tigchelaar. Daarna waren er aan beide kanten voor kansen te noteren maar alleen de vrije trap van R.Schat trof doel 3-4.

Bijlsma Meubelen-Herberg de Bogt 6-7 In een doelpuntrijke wedstrijd bleek de Bogt uiteindelijk de langste adem te hebben. Hoewel het lang onduidelijk was wie er ging winnen bleef Bijlsma met lege handen achter. Voor Bijlsma E.Westra 4x, M.Oegema en L.Looyenga. Voor herberg de Bogt T.Piebenga, F.Roosenburg 2x, E.v.d. Geest 2x, G.Salverda en H.Roggeveen.

De kleine Beurs-Bruinsma 8-3 Een ruime overwinning, met name R.Reitsma en R.Vlieger wisten gezamenlijk 8x het net te vinden het cafe. Bij bouwbedrijf Bruinsma hadden ze er meer moeite mee en konden het dan ook niet bolwerken tegen het team van Roel van het Hoenderdaal.

Shape-Saab Wassenaar 5-5 In een smaakvolle wedstrijd wisten beide teams volop te scoren. Zowel bij Shape als bij Saab Wassenaar/Black Horse was er open huis’. Ze scoorden keurig om de beurt, alleen geen van de beide teams wist dit uiteindelijk in een overwinning om te zetten. J.Talhout 2x, M.Hoekstra, H.Timmermans, J.v.s. Meulen. P.v.d. Veen 3x en P.Algra 2x.

Offinga Kappers-Elektrokoopjes.nl 4-6 Ook voor deze teams was het zweten. Het spel ging snel op en neer. De Elektro-mannen gingen met de winst naar huis. G.Vriesema en E.Beersda 3x, S.Kuiper 3x, J.Nijeholt en S.Abdi.

Van der Harst-Braak 6-2 Leider, aanvoerder en Man of the Match Frans de Beer was zeer bepalend vanavond. Mede door zijn hattrick wist Rijschool v.d Harst ruim te winnen van Braak. C. de Vries 2x, H.Vonk, W.Beimers en R.Herrema.

T.D.F.-Anytyme ‘t Park 11-3 Voor de rust was alles beslist, TDF heerste en Anytyme liep er achter aan. H.v.d Baan 3x, M.Roersma 3x, R. de Vries 2x, T.Dijkstra 2x, R.v.d. Graaf, D.Wybenga, P.Hibma en W.Breemen-Schneider.

PhoneHouse-Primera Haitsma 6-3 Voor de rust even sterk, na de rust loopt PhoneHouse weg van Haitsma. P.Dijkstra 2x, E.Hartog 2x, DP. Weistra en W.Mariman. F.Pander, P.Procee en L.Dalstra.

Smeding-Zijlstra 3-2 Een krappe overwinning van debutant Smeding op debutant Zijlstra. In de spannende westrijd maakte A.Shatif op het laatst het verschil. J.Smeding 2x, H.Veltman, N.v.d. Bosch.

Posthoorn-Keizer 1-4 Voor het winnende Keizer scoorden W.v.d. Meer 2x, T.Looge en J.Hendriks. Voor de Posthoorn G.van Dijk.

Frankena-Ulenburgh 1-8 Een goede start voor de nieuwkomers in deze competitie. R.Geildenkirchen 4x, J.Vos, A.Veltman en F. van Eyck. Voor Frankena was G.Dijkstra de doelpuntenmaker.

Scharinga-Strikwerda 2-0 Beide teams misten mooie kansen, Scharing schoot uiteindelijk wel middels S.Greidanus 2x raak.

Happy Boys-Leo Reitsma 2-0 Ook de mannen van Happy Boys keerden vrolijk en blij naar de kleedkamers terug. Het eerste duel behielden ze de punten. J.Hof en E. Keizer schoten raak.