The Dance Factory weerstaat Keizer Autoschade. Maxstuc verrast koploper.

Het was afgelopen vrijdagavond bijltjesdag. Om te beginnen in de eerste klasse. Daar leed het schijnbaar onaantastbare Keizer Autoschade het eerste puntverlies tegen The Dance Factory. Het werd na een zeer spannend en boeiend treffen 2-2. Hiermee bewees TDF dat haar kwaliteiten hoger reiken dan de huidige achtste plaats op de ranglijst. Dan was het in de tweede klasse ook flink raak. Het ongeslagen Zijlstra Beroepskleding kreeg een flink pak voor de broek van runner up Maxstuc, het werd maar liefst 2-7. De spanning is meteen weer terug in deze klasse. In de derde klasse liep koploper G.Pars Graanhandel verder uit op de concurrentie. Het won vrij gemakkelijk van Miedema Tegelzetbedrijf terwijl de concurrentie, met uitzondering van het goed presterende De Tap, punten verloor. In de vierde klasse vielen de grootste spaanders. Zuidema Scheepsbouw keek rustig toe hoe de concurrente faalde waardoor het team van Ale Zuidema op de minste verliespunten kan bogen. Zo was er het verlies van koploper De Struners tegen het onberekenbare Sportcafe de Trije en ging zelfs Schroevenkopen.nl roemloos ten onder tegen een herboren Bar Yn ‘e Stal, 1-5. Ook opvallend was de winst van Fitnesscentrum CCM op Kooistra Bouw Kubaard.

The Dance Factory – Keizer Autoschade 2 – 2

Zoals veel wedstrijden op deze avond kende dit duel een verrassend verloop. Keizer was wel het eerst aan zet met de openingstreffer van D. Drent. TDF kwam uitsteked terug. H.v.d.Graaf maakte gelijk en R. deVries zorgde zelfs voor 2-1. Keizer werd hierna steeds sterker en de gelijkmaker van W.v.d.Meer was dan ook terecht.

 

Verno Materieelverhuur – Regina’s Lingerie 1 – 5

J. Groeneveld 0-1, S. de Vries 1-1, D. Riemersma 1-2, J. Groeneveld 1-3, D. Riemersma 1-4 en 1-5.

Verno had nu weer voldoende spelers tot haar beschikking en het werd dan ook een echte wedstrijd. Op het laatst werd de druk wel steeds groter en kon Regina nog een ruime zege behalen.

 

Herberg de Bogt – De Skearmessen 5 – 2

L. Looyenga 1-0, J. Duizendstra 2-0, E. Keijzer 3-0, L. Looyenga 4-0, H. de Boer 4-1, J. Zwanenburg 4-2, R. Mousa 5-2.

Wel verrassend maar verdiend was de grote Herberg zege. De Skearmessen kwamen al vrij snel op achterstand en omdat het team zelf moeite heeft met scoren vloeide de overtuiging steeds meer weg uit de Rypster gelederen. Pas na 4-0 kwam er een kleine opleving, maar R. Mousa maakte aan het laatste hoopje snel een einde.

 

Saab Wassenaar – Phone House 4 – 4

T.Phiwwiang 0-1, E.v.d.Veen 1-1, J. Elting 1-2, S. Visser 2-2 en 3-2, J. Terpstra 3-3, B. Braaksma 4-3, D.v.d.Pol 4-4.

Het schiet zo niet veel op voor Saab Wassenaar met het vierde gelijke spel in deze competitie. Toch werd het een terechte puntendeling in dit spannende duel met wisselende kansen.

 

Koopmans Schilders – Sportcentrum Shape 0 – 4

Koopmans heeft na de promotie twee dragende spelers zien vertrekken en heeft het moeilijk. Vooral aanvallend ka het team niet uit de voeten. Het eerste doelpunt viel pas vlak voor de wisseling via A. Pool en toen kwam het probleem voor het jonge team. Vervolgens liep Shape via J.v.d.Meulen 2x en M.Hoekstra uit naar een eenvoudige zege.

 

Autobedrijf Strikwerda – Rijschool v.d.Harst 7 – 5

R. Geertsma 0-1, B. Strikwerda 1-1, A.P. Strikwerda 2-1, J. Dijkstra 3-1, R. Geertsma 3-2, F. de Beer 3-3, R. Dijkstra 4-3, A.P. Strikwerda 5-3, F. de Beer 5-4, J.v.Abbema 6-4, B. Strikwerda 7-4, F. de Beer 7-5.

Een levendig duel met een terechte eindstand. De zege voor Strikwerda is geen moment in gevaar geweest. Het team uit Tzum was deze maal wel extra goed op schot, een onderdeel wat meestal problemen oplevert.

 

Devicamp.nl – Cafe De Posthoorn 5 – 5

W. Kingma 0-1 en 0-2, H. Schaap 0-3, D. Bosma 1-3, J. Broersma 2-3, W. Kingma 2-4, D. Bosma 3-4 en 4-4, W. Kingma 4-5, D. Bosma 5-5.

Devicamp was over de gehele wedstrijd beter, maar liep vrij snel tegen een ruime achterstand op. Het kwam uitstekend terug, echter man van de wedstrijd W. Kingma 4x was een groot struikelblok. Een leuk en tot het laatst toe spannend duel.

 

Zijlstra Beroepskleding – Maxstuc 2 – 7

T. Grond 1-0, A. Breidenbach 1-1, M. Schapelhouwman 1-2, R. Reitsma 1-3, M. Schapelhouwman 1-4 en 1-5, S. Lutgendorff 1-6, T. Grond 2-6, S. Lutgendorff 2-7.

Zijlstra leek in deze klasse ver boven de rest uit te steken, maar de mannetjesputters van Mastuc denken daar blijkbaar anders over. Na een 1-0 achterstand werden de mouwen onder aanvoering van M. Schapelhouwman opgestroopt en werd het ongeslagen Zijlstra overrompeld. De spanning is weer volledig terug in deze tweede klasse.

 

Sans Souci – Snackhouse 4 – 3

L. Hogenes 0-1, N. Altenburg 0-2, S. Bosma 1-2, L. Hogenes 1-3, R. de Zeeuw 2-3, 3-3 en 4-3.

Een duel met twee gezichten. Aanvankelijk deelde Snackhouse de lakens uit en kwam op een volkomen verdiende 1-3. Toen was het de beurt aan R. de Zeeuw die met een fraaie hattrick het duel besliste. Deze beslissing viel pas in de laatste minuut.

 

Pluimveeservice Smeding – Warmtetechniek Franeker 4 – 2

J. Smeding 1-0, C. Boonstra 1-1, J. Jukema 1-2, J. Smeding 2-2, H. Voordewind 3-2, J. Smeding 4-2.

In dit gelijkopgaande duel was Pluimvee in de slotfase slagvaardiger. H. Voordewind en J. Smeding forceerden toen de beslissing

 

SDV Projectbuilding – Preton Nederland 5 – 3

Het leek er aanvankelijk niet op dat SDV met de eer zou gaan strijken. Preton opende sterk via R. Visser en T. Helferrich en een schot op de paal. Na de wisseling gaf A. Russchen zijn team een zet in de goede richting en even later was het zelfs al gelijk via K. Groothoff. SDV drukte door en het waren J. Meeuwis, M. Metselaar 2x die scoorden. De eindstand werd bepaald door T. Helfferich.

 

Tegelzetbedrijf Miedema – G.Pars Graanhandel 2 – 6

De eerste helft ontliepen de teams elkaar weinig. B. Miedema zette zijn team op gelukkige wijze op voorsprong en met een bekeken inzet in de verste hoek maakte K. Kobus gelijk. De 2-1 van de beste speler bij Pars , namelijk J. Kingma zorgde voor 2-1 waarna H. Westra met een inzet hoog in de touwen voor 2-2 zorgde. Op de 2-3 van J. Kingma moest Miedema het antwoord schuldig blijven en werd het via W. Schreiber, H. Schiphof en J. Kingma nog een royale Pars zege.

 

De Tap – Primera Haitsma 4 – 2

Een terechte De Tap zege omdat het team naast de treffers ook de meeste kansen afdwong. Nadat De Tap al enkele keren aan de poort had gerammeld via J. Soolsma en D.P. Weistra was het K. á Nijholt die scoorde. Primera Haitsma kwam hierna beter in de wedstrijd, kreeg een goede mogelijkheid via A. Arriu en een treffer van C. Zijlstra. Nog in de eerste periode was het J. Boomstra die De Tap weer aan de leiding bracht. Even probeerde Haitsma het nog, maar een harde inzet van C. Zijlstra ging net naast. Verder was De Tap die domineerde en toesloeg via J. Soolsma en D.P. Weistra. C. Zijlstra scoorde nog tegen.

 

Oosterlaar/Verhoeven – De Korenaar 3 – 2

De Korenaar kwam zonder wisselspelers binnen de lijnen en dat heeft het eindresultaat zeker beinvloed. De eerste periode werd er niet gescoord. A. Schaap brak het duel open en M. Visser verdubbelde deze. Het duel leek beslist totdat G. Zijlstra tegen scoorde. A. Schaap herstelde het verschil en R. Hoekstra maakte het in de laatste minuten nog erg spannend.

 

Betterfit – Braak Financiele Diensten 4 – 7

E. Bootsma 0-1, J. Berg 0-2, W. Beimers 0-3, G.Groen 1-3, W. Beimers 1-4, J. Berg 1-5 en 1-6, G. Rijpstra 2-6, R. Post 3-6, W. Beimers 3-7, R. Post 4-7.

Betterfit had geen wisselspelers ter beschikking en Braak heeft de smaak na de uitstekende verrichting van de vorige week goed te pakken. Betterfit is dan ook geen moment in de wedstrijd geweest en bleef het gehele duel op ruime achterstand.

 

Schroevenkopen.nl – Bar Yn ‘e Stal 1 – 5

N. Rusticus 0-1, J. Boersma 1-1, M. Zondervan 1-2, J. Roersma 1-3, 1-4 en 1-5.

Schroevenkopen.nl liet zich lelijk wegzetten door een Yn ‘e Stal team dat de laatste weken pas enigszins op dreef komt. De Dronrijper winst was volkomen verdiend.

 

De Struners – Sportcafe de Trije 3 – 4

De grootste verrassing van deze avond. De Trije begon furieus, blijkbaar om de frustraties van de laatste tijd van zich af te spelen. De Struners waren duidelijk niet bij de les en hadden een gemakkelijker avond verwacht. Het de Trije offensief leverde treffers op van S. Bootsma 2x, D, Bootsma en R.v.Santen. Pas laat, eigenlijk te laat, ging de koploper uit de vierde klasse iets terug doen waarbij de pressie op het de Trije doel steeds groter werd. Het werd in de laatste minuten zelfs nog uitermate spannend toen F. Vrieswijk, H.v.d.Wal en C. Knol tegen scoorden.

 

Bouwbedrijf Kooistra Kubaard – Fitnesscentrum C.C.M. 2 – 4

E. Herrema 0-1, T. Bonnema 0-2, A. Barkal 1-2, T. Bonnema 1-3, D. Kliffen 1-4, A. Barkal 2-4.

C.C.M. is duidelijk sterker geworden met de komst van T. Bonnema die rust breng in het spel. Bouwbedrijf Kooistra heeft niet de beschikking over een dergelijke speler en dat was in dit duel ook meteen het verschil. C.C.M. won overtuigend.

 

W.I.K. – Leo Reitsma Huhtamaki 2 – 1

M. Spanjesberg 0-1, S. Osinga 1-1, J. Boot 2-1.

Een duel met weinig hoogtepunten. De eerste periode werd afgesloten zonder treffers waarna M. Spanjesberg het duel open brak. S. Osinga maakte gelijk en J. Boot werd met een subtiel hakje matchwinnaar.