Tijsma Inst./1 Hypotheek blijft goed volgen.

In de vierde klasse van de Visual Reklame competitie is de strijd om de titel nog lang niet beslist. Koploper Autorijschool v.d.Harst won wel van H.&.B Miedema ,C. de Vries 1-0, S. Haijma 2-0, P. Visser 3-0, E.v.Alphen 3-1, maar Tijsma/1 Hyp. blijft goed volgen. Het had weinig problemen met Leo Reitsma met o.a.treffers van A. Glas, J. Uythof en D. Sommer ieder twee maal. Het werd 8-1. Het gemak waarmee Selekt Meat Product in deze klasse over Offnga Kappers heen walste was ook opmerkelijk. Mede door doelpunten van K. Buwalda 3x en J. Soolsma 2x werd het 0-8. In de hoofdklasse waren er weinig schokkende uitslagen. Wel wordt het onderin met de week spannender. Daarom was de wedstrijd tussen Cafe De Kleine Beurs en Bar Yn ‘e Stal voor beide teams van groot belang. Er moesten gewonnen worden om niet verder in de problemen te komen. Het werd een duel met twee gezichten. Kleine Beurs ging voortvarend van start met treffers van N. Hallovic, R. Hoenderdaal en A. Hussein. De Rypsters gingen hierna steeds beter spelen en bogen de stand om naar 3-5 voordat A. Hussein de eindstand kon bepalen, 4-5. Voor Yn ‘e Stal scoorden R. Talsma 3x en H. Voordewind 2x. In poule A kwam koploper Bloemketerp niet langs Herberg de Bogt, 3-3, maar liep wel uit op de concurrentie. Die leden namelijk verrassende nederlagen. Aldenkamp/ Publicar ging roemloos ten onder tegen The Dance Factory. Laatstgenoemd team had nog wat recht te zetten na de misser van vorige week. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar TDF was veel beter in de afwerking. M. Born, S. Bosma, N. De Zeeuw en F. Nieuwhof met een tegentreffer van R. de Zeeuw betekende 1-4. Niet minder verrassend was de zege van het voor behoud vechtende Bouwbedrijf van Marrum. Het velde Big Ben met twee treffers van R. Broersma, J. Mons scoorde tegen, 1-2. In de tweede klasse leed Bouwbedrijf Bruinsma een verrassend nederlaag tegen het de laatste weken goed spelende Big Boss. Het spectaculaire treffen eindigde in 5-4 met treffers van F. Pander 3x en L. Dalstra 2x en tegentreffers van R. Vlieger 2x, J. De Snoo en M. Jansen. Concurrent Sportcentrum van Hurck profiteerde hier optimaal van. Het won met 12-2 van Regts Yzerwaren. H. Timmermans was met acht treffers geweldig op dreef en good old H. Meijer scoorde twee maal tegen. Later in de kantine was Regts de grote nederlaag gezien de glunderende gezichten al snel weer vergeten.

Autowasbedrijf A. Dijkstra – Panbakker 8 – 2 J. Talhout 0-1, L. Visser 1-1, E. Elsinga 2-1, E. Boonstra 3-1 en 4-1, L. Visser 5-1, K. Pols 5-2, R. Hofstede 6-2 en 7-2, L. Visser 8-2. De opening van Dijkstra was stroef. , maar toen E. Boonstra binnen enkele minuten voor 3-1 en 4-1 zorgde werd het krachtsverschil steeds duidelijker.

 

Plus van Zuuk – Tapperij ‘t Noord 3 – 2 O. Elsinga 1-0, 2-0, 3-0, M.v.d.Weg 3-1, A. Venema 3-2. De hattrick van O.Elsinga was beslissend, maar in de slotfase kwam het team na twee snelle tegentreffers toch nog onder druk. Een prima duel. Tapperij gaf goed tegenstand.

 

Meijer Plaatbewerking – Bogt fen Gune 3 – 4 Met treffers van L. Vlaskamp K. Bijlsma 2x leek het er halverwege niet op dat De Bogt het nog moeilijk zou krijgen. Meijer toonde voldoende veerkracht en kwam via G.v.d.Boon 2x en A. Meijer nog dicht bij. L. Vlaskamp had hier tussen door voor 2-4 gezorgd.

 

Snackhouse Speciaal – Expert Franeker 1 – 5 J. Broersma 0-1 en 0-2, M. Baggelaar 0-3 en 0-4, F.v.Assen 1-4, D. Poeteray 1-5. De uitslag geeft een goede aftekening van de krachtsverhouding. Een sportief duel.

 

Prinsbouw /v.Dellen – Saab W/Bl.Horse 6 – 1 Prinsbouw was duidelijk sterker dan Saab. Op de 1-0 had S. Vogel het antwoord nog klaar, maar verder kwamen de Menaldumers niet. Overige treffers J. Prins 2x, R. Jelgersma 2x, S. de Boer en G. Vellinga.

 

Herberg de Bogt – Bowling Bloemketerp 3 – 3 Drie treffers van A. Timmer waren niet genoeg voor de zege. B. Kuiper zorgde voor 1-1 en Y. Brijker en S. de Vries maakten in de slotfase de 3-1 achterstand ongedaan. Een terechte uitslag.

 

Shape – Braak Financiele Diensten 2 – 2 Na de twee treffers van W. Beimers kwam Shape via G. Hoekstra en F. Elmeziani goed terug.

 

Ganzinga Schilders – Anytyme ‘t Park 9 – 4 ‘t Park kwam met slechts drie veldspelers binnen de lijnen en was hierdoor volstrekt kansloos. Toch viel de nederlaag mede door treffers van J. Broersma 2x en P. Hibma 2x nog wel mee. De Ganzinga schutters waren S. Kuiper 3x, B. Nieuwland 2x, A. Dondorp 2x, P.v.Rootselaar en R. Oegema.

 

Frankena Winsum – Cafe De Posthoorn 3 – 5 W. Hylkema 1-0, J.v.d.Velde 1-1, G. Terpstra 2-1, T. Adolfs 2-2, K. Roersma 2-3 en 2-4, W. Hylkema 3-4, J.v.d.Velde 3-5. Frankena maakt goede vorderingen De Posthoorn won verdiend, maar het bleef tot het laatst spannend. Vorige week stond de derby De Posthoorn – Ganzinga onvermeld, dit werd 3-1 in het voordeel van De Posthoorn. Scoreverloop K. Roersma 1-0, T. Kemper 2-0, C. Saakstra 3-0 en S. Kuiper 3-1.

 

Warmtetechniek – Regina’s Bruidskamer 3 – 4 Een duel met wisselende kansen waarbij de gelukkigste won. C. Outhuyse opende in de verre hoek en H. Wassenaar maakte na een missertje gelijk. D. Riemersma zorgde met een geweldige uithaal voor 1-2 waarna R. Robijn met een bal in de kruising het evenwicht herstelde. Twee treffers van H. Wassenaar besliste in feite het duel, al scoorde A. Koning vanaf de stip nog tegen.

 

Autobedrijf Strikwerda – V.V.O.E. 4 – 4 Een levendig treffen tussen twee hardwerkende teams. B. Strikwerda opende met een goed geplaatste inzet en met een harde schuiver maakte J.v.d.Molen gelijk. De teams gaven elkaar niets toe. Opnieuw B. Strikwerda zorgde uit een vrije trap voor 2-1 en na de wisseling maakte de handige J.v.d.Molen goed gebruik van een aarzeling in de Strikwerda verdediging. Weer kwamen de Tzummers aan de leiding toen S. Vietor een corner slim intikte. V.V.O.E. toonde karakter door steeds terug te komen. Nu was het E. Goodijk die in de rebound scoorde. De uitblinkende B. Strikwerda bracht uit een solo zijn team weer aan de leiding en weer kwam het antwoord, nu van M. de Boer in de verre hoek.