Titel in tweede klasse voor Zijlstra Beroepskleding . Promotie voor Coop Tolsma Winsum en R.E.S.

 AXL5830

Er is nog wel het één en ander gebeurd in de laatste competitieronde. Niet dat de topper tussen Keizer Autoschade en De Bogt fen Gune nog van belang was, wel het prestige wat nog een rol speelde. De Bogt fen Gune revancheerde zich enigszins door de kampioen onderuit te halen. Onderin stond Oosterlaar/Verhoeven bijna het gehele seizoen onderaan. Het Harlinger team herstelde zich de laatste weken en de winst op Cafe ‘t Wap was ruim voldoende voor behoud van de eerste klasse. Hier hoort het ook thuis. Nu werd G.Pars Graanhandel het slachtoffer, maar daar zullen de mannen uit St.Jacob niet wakker van liggen. Het speelt gezien haar pretenties ook liever in de eerste klasse. In deze eerste klasse is de promotie van Coop Tolsma Winsum toch wel een grote verrassing. Het team met hoofdzakelijk speler uit Dronrijp had een moeizame competitiestart, het was echter de laatste tijd in bloedvorm. Het liet deze laatste ronde wel een grote voorsprong tegen Grand Cafe De Doelen schieten, de 5-5 was achteraf genoeg voor het hoogst haalbare, namelijk de hoofdklasse. Onderin viel het doek voor Sportcentrum Shape en Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin. Autobedrijf Strikwerda handhaafde zich na een geweldige inhaalrace. In de tweede klasse werd Zijlstra Beroepskleding kampioen. Het lag ruim voor op de concurrentie, maar kon de laatste weken maar niet de benodigde punten binnen halen. De uiteindelijke winst op Schapie Multiservice kwam daarom precies op tijd. Hier ontsnapte Bouwbedrijf Scharringa aan degradatie omdat Preton Nederland het de laatste weken lelijk liet liggen. In de derde klasse beëindigde Stadsherberg catering haar optreden in competitieverband met een 3-7 winst op Engineeringsburo Zuidema.

Cafe ‘t Wap – Oosterlaar/Verhoeven 4-7

Oosterlaar had om aan degradatie te ontkomen nog een enkel punt nodig, het werden er drie. Vanaf het begin lag het initiatief bij de Harlingers en dit leverde al vrij vlot een afgetekende 0-4 op via Andre Alberts, Ane Schaap, Herwin Bontes en Kristian Feenstra. Kerst Hofman deed iets terug waarna Kristian Feenstra de teams liet wisselen bij 1-5. Hierna werd het een gelijk opgaand duel met succes voor Lourens Kleefstra, Pieter Jelle de Jong, Mark Kleefstra en aan de andere kant Herwin Bontes en de uitblinkende Kristian Feenstra.

De Strûners F.C. – G. Pars Graanhandel 9-2

De Strûners kan als debutant in de hoogste klasse op een geslaagd seizoen terug kijken en voor Pars was het na enig succes in de beginfase een lange weg naar het einde. Ook in dit duel was de wil aanwezig, maar vooral in de tweede periode was het krachtsverschil groot. Doelpuntenmakers Cornelis Knol 3x, Roar van Dellen 2x, Tjitte Dijkstra 2x, Yme Dijkstra, Ruben van Dokkumburg met tegentreffers van Kars Valkema 2x.

Steensma F.I. – Autobedriojf Haitsma 2-4

Een verrassende, maar verdiende Haitsma zege. Evert Jan Broersma opende het duel en hier bleef het in de eerste periode bij. Twee snelle treffers van Henk Vonk en opnieuw Evert Jan Broersma was in feite beslissend. Evert Tolsma spartelde tegen, Jelmer Broersma vergrootte de voorsprong en Durk Tichelaar had het laatste woord.

Keizer Autoschade – Bogt fen Gune 2-5

Wiebe v.d.Meer had op de 0-1 het antwoord klaar, maar verder liet Keizer het volkomen afweten. Jordi Stecking 2x en Frank de Vries 2x bezorgden De Bogt een verrassend ruime zege waarna Sander Hoekstra de eindstand bepaalde.

Mr. On & Offshore Service – van Dellen Bellen 4-3

Koningsschutter Tim Grond was weer voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor de Offshore zege. Hij scoorde drie maal. Eelco Tanghe opende en van Dellen kwam na een ruime achterstand goed terug via Wietse Blaauw 2x en Stevan Bootsma.

Grand Cafe De Doelen – Coop Tolsma Winsum 5-5

Ynte v.d.Veen 0-1, Kees Jan Hendriks 0-2, Robin Zandberg 1-2, Roy Hoekstra 2-2, Kees Jan Hendriks 2-3, Jelmer Zijlstra 2-4, Jelte Dijkstra 2-5, Robbin de Klerk 3-5, Robin Zandberg 4-5 en 5-5.

Coop Tolsma moest vooraf winnen om te promoveren en dit leek ook geen probleem. Echter, in de laatste drie minuten kwam De Doelen terug van een 2-5 achterstand. Achteraf was het punt voor Coop voldoende omdat Sportcafe de Trije verloor.

Syperda Verhuur – Horeca de trije 5-1

Horeca de Trije kon het kampioen Syperda niet lastig maken. Toch bleef de stand lang in evenwicht. Justin van Abbema opende en Patrick Poelstra maakte gelijk. Toen Syperda even aanzette was het duel snel beslistSander de Vries 2x, Wybren Slager en Dirk Pieter Weistra zorgden voor een ruime 5-1.

Sportcafe de Trije – Freedom Energy 2-7

Sportcafe de Trije is al weken van slag en ook in dit duel speelde het zonder overtuiging. De openingsfase ging nog gelijk op, maar na de 1-2 was het met De Trije gedaan. Cornelis Zijlstra was met vijf treffers goed op dreef en verder scoorden Pieter Zijlstra 2x en Marco de Groot 2x.

Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin – Autobedrijf Strikwerda 0-6

Haarsma was al gedegradeerd en Strikwerda had de overwinning hard nodig om aan degradatie te ontkomen. Na drie treffers van Klaas Meinsma was Strikwerda al snel binnen en verder waren er nog goals van Redmar Dijkstra, Frits Hoekstra en Ane Piet Strikwerda.

Wash ‘n Go – De Skearmessen 3-3

Hepke de Boer en Rinze Procee 2x zorgden voor een schijnbaar veilige 0-3, maar Was ‘n Go kwam prima terug via Martijn Werkhoven 2x en Marcel Koning.

Preton Nederland – B.O.L.H.W. 4-5

Glen Groen, Erwin Bootsma en Eric Vellinga tekenden in deze door de weekse wedstrijd voor 0-3, maar Preton kwam goed terug. Ewoud Walda 2x en Ynnick Strobl herstelden het evenwicht. Twee maal Glen Groen brachten een beter BOLHW alsnog de winst en Rinze Span bepaalde de eindstand.

Verno Verhuur – Rijschool Posseth 2-11

Rijschool Posseth verloor de strijd om de titel omdat het te wisselvallig presteerde. In de toppers was het team wel steeds bij de les. Het onder aanstaande Verno had weinig in te brengen. Na 2-4 halverwege liep de score hoog op. De treffers kwamen van Marcel Amels 7x, Sean de Boer 2x, Luuk Steensma en Iwan Hibma. Jeroen Mosselman en Jochem Mollema hadden aan de andere kant nog succes.

Bijonslukthetwel – Cafe De Posthoorn Dronrijp 4-5

Hoite Schaap 0-1, Joost Soolsma 1-1 en 2-1, Jitze Landman 2-2 en 2-3, Hoite Schaap 2-4, Jorge Lopez 3-4, Lucien van Zanten 3-5, Jorge Lopez 4-5

Een open duel met wisselende kanten. De eerste periode was BOLHW sterker en hierna De Posthoorn. Een verdiende Rypster zege.

Preton Nederland – Huhtamaki/LR 0-5 reglementair

Schroevenkopen.nl – Bouwbedrijf Scharringa 1-7

Bijna het gehele seizoen was Scharringa rode lantaarndrager, maar in de slotfase toonde het karakter. Door dit resultaat ontsnapte het zelfs aan degradatie. Voor Schroevenkopen stond er niets meer op het spel, maar het team liet zich wel vrij gemakkelijk afbluffen. Bij 0-4 scoorde Wouter Hylkema tegen en de overige treffers kwamen van Corniek Post 3x, Wessel Elting 2x, Willy v.d.Kooi en Erik de Groot.

Zijlstra Beroepskleding – Schapie Multiservice 9-4

Tjibbe Haitsma 1-0, Marc Wybenga 2-0, Jelmer Ykema 3-0, Tjerk Helfrich 3-1, Tjibbe Haitsma 4-1, Zeya Korel 5-1, Tjibbe Haitsma 6-1, Zeya Korel 7-1, Marc Wybenga 8-1, Robert Visser 8-2, Wesley Schaap 8-3, Tjerk Helfrich 8-4, Mark Jan Ykema 9-4.

Schapie maakte het Zijlstra lange tijd niet moeilijk. Pas na 8-1 werd er meer strijd geleverd. De titel van Zijlstra kwam dan ook geen moment in gevaar.

Warmtetechniek – R.E.S. 1-9

Ook RES moest winnen om Rijschool Posseth voor te blijven en dat leverde weinig problemen op. Warmtetechniek was de laatste tijd wel beter in vorm, had zich inmiddels veilig gespeeld, maar kon RES na een 1-2 wisselstand niet meer volgen. De schutters waren Frits Schreefel 3x, Remco Wierema 3x, Niels Sanchez 2x, Frans van Assen met een tegentreffer van Arjen Koning.

SDV Projectbuilding – Expert Franeker 3-5

Frans de Beer 0-1, Dick Muilwijk 1-1, Sjaak Roorda 1-2, Mark Kerkhof 2-2, Sjaak Roorda 2-3, Edwin Lodewijk 2-4, Frans de Beer 3-4, Friso van Eyck 3-5.

SDV was beter in het benutten van de kansen, want het had aan enkele acties genoeg om het spannend te houden. Expert was duidelijk sterker, won verdiend, maar had in doelman Simon Talhout een moeilijk te kloppen tegenstander.

 

Engineeringsburo Zuidema – Stadsherberg catering 3-7

Willem Buurstra 0-1, Willem Beimers 1-1, John Maljaars 1-2, Willem Buurstra 2-2, Siep Vellinga 2-3, Gerard Eppinga 2-4, Jan Berg 2-5 en 2-6, Willem Buurstra 3-6, Siep Vellinga 3-7.

Voor De Stadsherberg catering een leuke afsluiting. De strijd bleef lang in evenwicht, maar het betere overzicht van de Stadsherberg was uiteindelijk beslissend. Willem Buurstra was de opvallendste speler met drie treffers en dat zal hem niet zo vaak zijn overkomen.

Bowling Bloemketerp – Miedema Bouwbedrijf 6-2

Arne Tichelaar 1-0, Jan Hof 2-0, Douwe Bosma 3-0, Gerard Hoekstra 4-0, Bauke Okkema 4-1, Douwe Bosma 5-1 en 6-1, Bauke Okkema 6-2.

Een gemakkelijke klus voor Bloemketerp tegen een onvolledig Miedema.

Sytsma Noord – Maxstuc 0-5 reglementair