Titel Rijschool v.d.Harst.

De titel die Autorijschool v.d.Harst afgelopen vrijdagavond binnen haalde in de vierde klasse van de Visual Reklame competitie was verwacht. Het team had aan een punt voldoende tegen het onderaan staande Leo Reitsma. Het werd een overtuigende 9-2 zege. Grote verrassingen waren er wel in deze competitieronde. Zo leek koploper Plus van Zuuk een gemakkelijke klus te hebben aan Meijer Plaatbewerking, maar het liep totaal anders. Meijer kon de puntjes wel gebruiken en won na een sterk gespeelde wedstrijd verdiend met 2-1. De strijd om het kampioenschap in deze hoogste klasse ligt weer geheel open en dit geldt na de resultaten van deze avond ook voor de overige klassen. In de eerste klasse kruipt Prinsbouw/v.Dellen steeds dichter naar Bowling Bloemketerp toe en het laatste onderlinge duel kan hier wel eens de beslissing brengen. Nog spannender is het in de tweede klasse. Koploper Pannendekkers kreeg een enorme dreun van het onderaan staande Keizer Autoschade. Het werd maar liefst 6-2. Hierdoor kwam Haarsma & de Bruin langszij en Martens Vis heeft met nog twee wedstrijden voor de boeg slechts een punt achterstand. In de derde klasse verspeelde Sportcentrum van Hurck kostbare punten tegen De Posthoorn waardoor de promotiekansen aanzienlijk zijn geslonken. Grauwe Paard behoefde niet aan te treden omdat Postbank geen team binnen de lijnen kon brengen en hetzelfde was het geval met Keukenland tegen T.D.F. Het betekende in beide gevallen reglementair 5-0.

Plus van Zuuk – Meijer Plaatbewerking 1 – 2

Dit duel leek een gelopen koers, maar het pakte volkomen anders uit. Meijer opende uitstekend en dit leverde een treffer op van M.v.d.Zwaag. Plus was hierna wel sterker zonder tot grote kansen te komen. Toen J. de Haan de stand nog voor de wisseling recht trok leek Plus van Zuuk door te drukken, maar de verdediging van Meijer zat solide in elkaar. Het kwam halverwege de tweede periode zelfs op voorsprong via H. Meijer. Plus van Zuuk ging nu nog meer aanvallen, maar de beste kansen waren in de counter zelfs nog voor Meijer.

 

Bogt fen Gune – Expert Franeker 4 – 3

J. Broersma 0-1, L. Vlaskamp 1-1, F. de Wit 2-1, H.A. Sybesma 2-2, J. Broersma 2-3, L. Vlaskamp 3-3, N. Bruinsma 4-3. De teams waren volkomen aan elkaar gewaagd. Toen Expert in de slotfase op 2-3 kwam leek het duel beslist. Twee fraaie acties van de uitblinkende L. Vlaskamp bracht de Bogt alsnog de zege.

 

Cafe De Kleine Beurs – Panbakker BSP 4 – 6

J. Bosma 0-1, N. Hallovic 1-1, R. Hoenderdaal 2-1, H. de Ruiter 2-2, J. Bosma 2-3, K. Pols 2-4, N. Hallovic 3-4 en 4-4, G. Hoekstra 4-5 en 4-6. Kleine Beurs heeft in het duel heel lang kansen gehad op een goed resultaat. Het was voor het team dan ook teleurstellend dat G. Hoekstra Panbakker in de laatste minuten met twee treffers naar de zege schoot. Om aan degradatie te ontkomen heeft Kleine Beurs de punten hard nodig.

 

Prinsbouw / v.Dellen – Bouwbedrijf v.Marrum 5 – 0

Na het uitvallen van T. Delgrosso halverwege de eerste periode was het duel meteen beslist. Het v.Marrum team moest verder zonder wisselspelers en dit kon het team niet opbrengen. De doelpunten kwamen van A. Knipper 2x, G. Vellinga, R. Jelgersma en J. Prins.

 

Swingcafe Big Ben – Bijlsma Meubelen 7 – 2

J. Mons 1-0, J. Kingma 2-0, J. Mons 3-0, J. Elting 3-1, M. Oegema 3-2, L. Veenstra 4-2 en 5-2, J. Mons 6-2 en 7-2. Voor Bijlsma stond er niets meer op het spel, Big Ben daarentegen strijd nog om een promotieplaats. Het werd geenszins een geflatteerde zege. Big Ben was verrassend veel sterker.

 

Pannendekkers R.S. – Keizer Autoschade 2 – 6

Het gehele seizoen is Pannendekkers de trotse leider in de tweede klasse geweest. Met het einde in zicht lijkt het team van slag. Nu waren de mannen uit Tzummarum verzwakt door het ontbreken van enkele dragende spelers, maar hiermee is de nederlaag tegen het laaggeplaatste Keizer niet helemaal verklaard. Met de openingstreffer van A. Arts leek er nog niet veel aan de hand. Wel maakte T. Looge van afstand gelijk, maar een actie van R. Schat dwars door de Keizer verdediging betekende 2-1. Een verdedigende fout, waarvan J. Roorda goed profiteerde luidde de nederlaag van Pannendekkers in. Het waren J. Vellinga 2x en H. Deelstra 2x die het vonnis voltrokken. Voor Keizer een uitstekend resultaat.

 

Martens Vis – Steensma 4 – 2

P. Latif 1-0, R. Oosterbaan 1-1, T. Hoekstra 1-2, R. Pijpker 2-2 en 3-2, S. Volbeda 4-2. Steensma bood prima tegenstand en had lange tijd het initiatief. Martens Vis greep in de slotfase alsnog de winst in dit levendige duel.

 

Sportcentrum v.Hurck – De Posthoorn 2 – 2

J.v.d.Velde opende na een prime actie het duel en J.v.d.Meulen maakte met een fraaie lob gelijk. Nog in de eerste periode zorgde H. Timmermans tegen de verhouding in voor 2-1. In de tweede periode was v.Hurck sterker, maar T. Kemper schoot De Posthoorn met een schot in de kruising naar een punt.

 

V.V.O.E. – Offinga Kappers 0 – 6

Offinga was verrassend veel sterker dan het zonder overleg spelend V.V.O.E. De treffers kwamen van de W. Mariman en G. Nieuwenhuis ieder drie maal.

 

Leo Reitsma – Autorijschool v.d.Harst 2 – 9

Bij 0-2 en 1-5 scoorde T. Siersema tegen, maar verder had v.d.Harst in haar kampioenswedstrijd weinig te duchten van Leo Reitsma. De treffers kwamen van P. Visser 3x, C. de Vries 2x, R. Bouwman, D. Weistra, F. de Beer en R. Geertsma.

 

Autobedrijf Strikwerda – Tijsma / 1 Hypotheek 3 – 4

D. Sommer 0-1, S. Boersma 0-2, J.v.Abbema 1-2, J. Haarsma 1-3, A. Strikwerda 2-3, B. Strikwerda 3-3, A. Glas 3-4. Een boeiend treffer tussen twee gelijkwaardige teams. Nadat het initiatief aanvankelijk bij Tijsma lag kwam Strikwerda sterk terug. A. Glas werd tenslotte matchwinnaar.