Titel voor Autobedrijf Haitsma, Cafe De Kleine Beurs en Foto Techniek Service. De concurrentie bleef ver achter.

 AWA4032

Autobedrijf Haitsma gaat het in het nieuwe seizoen opnieuw op het hoogste niveau proberen. Het pakte de titel na een overigens moeizame zege op Cafe De Posthoorn. De verkregen voorsprong op de naaste concurrentie was groot, al werden de punten niet altijd even gemakkelijk binnen gehaald. Toch is het terecht dat de mannen van coach Marinus Broersma het kampioenschap binnen haalden. In de derde klasse bleef Cafe De Kleine Beurs met straatlengte voor op haar tegenstanders. Leek het aanvankelijk dat Widia Boys als sterkste uit de bus zou komen, in de slotfase bleek De Kleine Beurs duidelijk over het sterkste collectief te beschikten. In de vierde klasse was het nieuwkomer Foto Techniek Service dat ver boven de rest uitstak. De papieren topper tegen de nummer twee Verno Verhuur werd met maar liefst 9-0 gewonnen. In de hoofdklasse verspeelde De Bogt fen Gune haar leidende positie door te verliezen van Keizer Autoschade. Hier profiteerde Restaurant De Grillerije van door winst op het lastige Moto Delicato. Vrijdag aanstaande kan de topper tussen De Bogt en De Grillerije wel eens beslissend zijn, aanvang wedstrijd om 21.30 uur. En ook in de tweede klasse is de strijd nog niet gestreden, al zette Sijperda Verhuur wel een flinke stap naar de titel door winst op naaste belager Sportcafe de Trije. Dit gebeurde na een grillig scoreverloop in een uitermate spannend duel.

 

Restaurant De Grillerije – Moto Delicato  4-1
Het werd een lastige klus voor De Grillerije dat in de eerste periode wel op voorsprong kwam, maar door een geweldige poeier van Jay de Vries in de kruising het evenwicht herstelde. Een fraaie actie van Sander Hoekstra werd snel hierna beslissend. De overige treffers kwamen van Dennis Sijbesma, Gerlof Dijkstra en Jort Beimers.

Royal Steensma – Autobedrijf Strikwerda  8-4
Klaas Meinsma 0-1, Jorrit Tolsma 1-1,Ronald Reinsma 1-2, Jacob Althuis 2-2, Jorrit Tolsma 3-2, Jacob Althuis 4-2, Mourat Azarzat 5-2, Jorrit Tolsma 6-2, Anno Venema 7-2, Ronald Reinsma 7-3, Klaas Meinsma 7-4, Mourat Azarzat 8-4. Tot in de tweede periode ging de strijd gelijk op, 2-2. Vervolgens kon Strikwerda niet meer volgen en liep de stand snel op naar een beslissende 7-2.

Keizer Autoschade – Bogt fen Gune  2-1
De teams waren lang volkomen aan elkaar gewaagd, maar toch kon Keizer met voorsprong gaan wisselen omdat Remco Reversma een afgemeten pass van de uitblinkende Wiebe v.d.Meer op waarde taxeerde en de te snel uit zijn doel komende Desmond Jack Louwerens vanuit een moeilijke hoek passeerde. De Bogt moest nu wel aanvallen, maar schoot aanvallend te kort. Aan de andere kant waren Wiebe v.d.Meer, net voorlangs en Edwin Hiemstra, na een actie langs enkele tegenstanders, dichter bij succes. De 2-0 van Edwin Hiemstra van afstand kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Met een slimmigheidje van Frank de Wit kwam de spanning nog wel terug, maar de winst ging verdiend naar Keizer Autoschade.

Freedom Energy – Coop Tolsma Winsum  3-3
Met dit resultaat konden beide teams tevreden zijn. Cornelis Zijlstra opende de score, Gerben Pieter Prins maakte gelijk en Cornelis Zijlstra zette Coop weer in de achtervolging. De kansen keerden na twee treffers van Evert Pieter Tolsma en Arjen Zagema besloot dit leuke duel.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Autobedrijf Haitsma 1-2
De Posthoorn leek na de eerste periode in een kansloze positie te verkeren na treffers van Melvin Hempenius en Mart Zwier, maar kwam na een uitgespeelde kans via Jos v.d.Velde nog dicht bij.

Salarisburosport – Zandstra & v.d.Meer  6-3
Rinze Procee deed met vijf treffers het jonge team van Zandstra volledig de das om. De eerste periode ging vrijwel gelijk op, maar toen Harke Hilboezen hierna de stand naar 4-2 bracht was het duel beslist. Z & M had succes via Hidde de Vries 2x en Lennerd Feenstra.

Bosma Timmerwerken – Huhtamaki/LR  3-4
Chris Outhuyse was met drie treffers goed op dreef. Robert Visser 2x en Wesley Schaap hielden de spanning er tot het laatste toe in, 3-3 waarna Mark de Vries matchwinnaar werd.

R.E.S. – Apenmeeuw  5-2
R.E.S. komt de laatste weken weer boven drijven terwijl Apenmeeuw steeds verder weg zakt. De 1-0 van Jesper Landskroon werd beantwoord door Yme Dijkstra en hier bleef het lang bij. Plotseling besliste Frits Schreefel met twee treffers het duel.  Yme Dijkstra bracht zijn team dichter bij en Jesper Landskroon en Niels Sanchez bepaalden de eindstand.

Sportcafe de Trije – Sijperda Verhuur  4-5
Heel lang leek het er op dat Sportcafe de Trije een gemakkelijke zege zou gaan behalen. Het kwam moeiteloos op 3-0 via Daan Bootsma, Marco de Groot en Erin van Duyneveldt. Het was weer Jurjen Steegstra 2x die zijn team door de moeilijke fase heen sleepte vooraf gegaan door Jelmer Elting. Zo konden de teams met gelijke kansen aan de tweede periode beginnen. Marcio Tap gaf Sportcafe de Trije weer hoop, Jurjen Steegstra zorgde in de korte hoek voor 4-4 en Justin van Abbema maakte met een boogbal over doelman Klaas de Jong de winnende treffer.

HDJ Bouw – van Dellen Bellen  3-4
Jan v.d.Wal 2x, Francisco de Boer en Jildert Boekema betekende een schijnbaar veilige 0-4 voor Van Dellen. HDJ Bouw toonde echter karakter en kwam terug via Lars Bijlsma 2x en Frank Hoekstra. Meer zat er voor HDJ helaas niet in.

Cafe De Kleine Beurs – Rijschool Posseth  6-3
De kampioenswedstrijd leverde Kleine Beurs weinig problemen op. Tristan Osinga en Tjitse Hoekstra hadden er al 2-0 op staan voordat Karst Hannema tegen scoorde en er werd gewisseld met 3-1 na een inzet van Danick Sikkema. De score werd verder opgevoerd door Marcel Koning en Danick Sikkema. Luuk Steensma en Patrick Hoekstra scoorden tegen en het laatste woord was aan Erik de Groot. Een terechte eindstand.

Widia Boys – Bouwbedrijf Haarsma Franeker  5-1
Met een inzet door de benen van gelegenheidsdoelman Patrik Hoenderdaal opende Sjouke Stienstra verrassend de score. Het bleef lang 1-1 na de gelijkmaker van Sean de Boer na een fraaie solo, maar in de tweede periode was Widia Boys duidelijk sterker. Het waren Fabian Donderwinkel geplaatst in de verre hoek, Sean de Boer in de rebound en van afstand en Dani van Eyck die met een van richting veranderd schot voor deze ruime overwinning zorgden.

Sportcentrum Shape – Bowling Bloemketerp  1-1
In de eerste periode waren er aan beide kanten weinig mogelijkheden en werd er niet gescoord. Almer v.d.Voorn brak het duel open goed aangespeeld door Gijs de Graaf en in de laatste minuut stond Jan Bosma bij de tweede paal klaar om een prima pass van Gerard Hoekstra binnen te tikken.

Verno Verhuur – Foto Techniek Service  0-9
Er was een opvallend groot verschil tussen de nummers één en twee uit de derde klasse en het gaf meteen aan dat FTS de terechte kampioen is geworden. Er werd gewisseld bij 0-5 en de schutters waren Toine Muizer 3x, Tim Bijlsma 2x, Jarno Hoogerhuis, Gertjan Zagema, Alwin Feenstra en Tjitte Sijbesma. Een uitstekende prestatie van dit nog jonge team.

Taxi Sybe – SDV Projectbuilding  8-1
Een matige vertoning van een lusteloos SDV team dat pas na 8-0 met een inzet van Elmer Boonstra tegen scoorde. Tegenstander Taxi Sybe speelde met veel inzet en was scherp in de afronding. Wouter Hylkema had er duidelijk zin in met drie treffers en verder was er succes voor Tsjeard Halbesma 2x, Geert Dijkstra, Robert Grovestein en Jelle Wieringa.