Titel voor Bouwbedrijf Scharringa. Grand Cafe De Doelen in derde klasse opnieuw koploper .

DSC 7101

Onze fotgraaf heeft vrijdag 6 maart 2015 een hele serie foto’s gemaakt.
Deze foto’s zijn op zijn website (klik) te bekijken en te bestellen

Met Bouwbedrijf Scharringa is de eerste kampioen bekend. Het team was het gehele seizoen veruit de sterkste, alleen de laatste weken was de spanning blijkbaar te groot, want toen werden er onnodig punten verspeeld. Het kampioenschap in deze vierde klasse kwam overigens op een onbevredigende manier tot stand, want tegenstander Miedema Bouwbedrijf meldde zich af omdat het niet over genoeg spelers kon beschikken. Het werd dus een reglementaire 0-5. In de hoofdklasse heeft Keizer Autoschade aan een zege uit de laatste twee wedstrijden genoeg voor de titel. Het won van het altijd lastige Autobedrijf Haitsma met 3-1. In de eerste klasse is de strijd nog niet gestreden omdat Cafe ‘t Wap met 3-1 te sterk was voor koploper Van Dellen Bellen. In de tweede klasse deed Autobedrijf Scharringa goede zaken door het voor haar laatste kans vechtende Phone House op afstand te houden, resultaat 3-4. Onderin brandt de strijd nu echt los tussen Horeca de Trije, Bowling Bloemketerp en Maxstuc. In de derde klasse won Grand Cafe De Doelen overtuigend van Sportcafe de Trije waardoor het de koppositie weer over nam. Het blijft hier spannend. Interessante wedstrijden voor vrijdag 17 april a.s. zijn om 19.30 uur Bowling Bloemketerp – Horeca de Trije, 20.25 De Strûners F.C. – van Dellen bellen en om 22.10 Keizer Autoschade – A.B. Texel.

 

Oosterlaar/Verhoeven – Steensma F.I. 6-5

Voor beide teams stond er weinig meer op het spel, maar hier was in dit duel weinig van te merken. Evert Tolsma stelde Jelte Hijlkema in staat het levendige duel open te breken, David v.d.Pol maakte gelijk en met een puntertje zorgde Hijlkema voor 1-2. Uit een solo herstelde Ane Schaap het evenwicht waarna Patric Amels een lange bal van doelman Steven Beuker ineens op zijn slof nam. Een fenomenaal doelpunt. Nog voor de wisseling stond het weer gelijk toen Bauke Anema een assist van Lammert Wagenaar binnen tikte. Het bleef stuivertje wisselen met een kopbal van Durk Tichelaar 3-4, Ane Schaap uit een combinatie met Marijn Helffrich 4-4, Jelte Hijlkema in de rebound 4-5 en Marijn Helffrich in de verre hoek 5-5. Op aangeven van David v.d.Pol besliste Ane Schaap het boeiende duel.

Keizer Autoschade – Autobedrijf Haitsma 3-1

Keizer had het duel goed onder controle zonder dat het goed speelde. In de eerste periode bracht Sander Hoekstra twee maal met een solo de stand op 2-0, Roelof Lousma tikte op aangeven van Henk Vonk de aansluitingstreffer binnen en Jan van Duyn besliste het duel wat te weinig hoogtepunten kende.

Zijlstra Beroepskleding – Mr. On & Offshore Service 6-9

Steven de Bruin 0-1, Pieter Hoekstra 1-1, Erwin de Boer 1-2, Loya Ghandy 2-2, Eelco Tanghe 2-3, Loya Ghandy 3-3 en 4-3, Eelco Tanghe 4-4, Erwin de Boer 4-5, Yoonis Shire 5-5, Pieter Hoekstra 6-5, Steven de Bruin 6-6, Erwin de Boer 6-7, Andries Bambach 6-8 en 6-9.

Anders dan de eindstand doet vermoeden was er weinig krachtsverschil. Pas in de slotfase van deze open strijd viel de beslissing in het voordeel van het Offshore team.

Autocentrum Harlingen – A.B.Texel 4-2.

Marcelino Samangoen 1-0, Jort Hogendorp 1-1, Klaas Kuiken 2-1, Ilhan Yildiz 3-1, Pattrick Poelstra 3-2, Marcelino Samangoen 4-2.

Een duel zonder veel hoogtepunten kende een terechte uitslag. A.B. Texel kon aardig volgen, maar kwam iets te kort.

De Skearmessen – G. Pars Graanhandel 5-2

Een duidelijk sterker De Skearmessen had weinig moeite met het de laatste weken minder goed spelend Pars. Al meteen opende Jan Willem van Beem de score, maakte Johannes Draayer met een harde schot gelijk en zorgden Edwin Dijkstra en Harmen Mulder bij het wisselen van de wacht voor 3-1. Direct in de tweede periode probeerde Jarco Pars het nog met de aansluitingstreffer van Jarco Pars, maar de Rypsters lieten zich door doelpunten van Edwin Dijkstra en Harmen Mulder de zege niet meer ontnemen.

De Strûners F.C. – Cafe De Posthoorn Dronrijp 11-3

Met dit resultaat mag De Strûners zich nu al tot de sub-top rekenen en dat is als debutant in deze klasse een goed resultaat. Het reeds gedegradeerde De Posthoorn was kansloos. Hendrik v.d.Baan 4x, Roar van Dellen 2x, Tunno de Graaf 2x, Cornelis Knol, Tjitte Dijkstra en Yme Wietse Dijkstra scoorden met tegentreffers van Jitze Landman 2x en Thijs Adolfs.

Cafe ‘t Wap – van Dellen Bellen 3-1

Het was niet eens verrassend dat Cafe ‘t Wap dit duel naar zich toe trok. Het team maakt de laatste tijd meer indruk dan koploper van Dellen. Het was al snel raak toen Pieter Jelle de Jong vrij kon inschieten. Toen Loukens Kleefstra nog in de eerste periode de bal nog binnen de palen werkte was het duel in feite beslist. Van Dellen had namelijk niet de middelen om het de Leeuwarders lastig te maken. Na de 3-0 van Pieter Jelle de Jong reageerde Elmer Boonstra het snelst op een afgeslagen aanval, maar daar bleef het bij.

Warmtetechniek – Sijperda Verhuur 3-3

Een verdienstelijk punt van Warmtetechniek, maar het lijkt niet genoeg om zich te handhaven. Nadat Sijperda eerst de paal nog had geraakt was het Wybren Slager die raak schoot. Met een schot van grote afstand over doelman Arjen Veenstra maakte Sietse Kuiper op meesterlijke wijze gelijk. Na de 1-2 van Davy Kingma was het weer Sietse Kuiper die gelijk maakte. Justin van Abbema leek het duel te beslissen, maar via een hele snelle counter was het Arjen Koning die voor zijn team een puntje pakte.

The Phone House – Autobedrijf Strikwerda 3-4

The Phone House knokte voor haar laatste kans en Strikwerda kon zich als koploper geen verlies permitteren. The Phone House heeft alleen in de openingsfase winstkansen gehad, maar in het verdere verloop was Strikwerda collectief sterker. Na de openingstreffer van Sjoerd Didden was het Martijn Werkhoven die de stand omboog naar 2-1. Strikwerda was hier niet van onder de indruk. Bouwe Strikwerda maakte uit een vrije trap gelijk en twee maal Klaas Meinsma betekende in feite de beslissing, al maakte Allard Hoekstra het nog even spannend.

Schroevenkopen.nl – Primera Haitsma 2-7

Cornelis Zijlstra 4x en Pieter Zijlstra 2x waren weer eens flink op dreef. Schroevenkopen kwam snelheid te kort om het Haitsma moeilijk te maken. Jelte Pieter Dijkstra en Ynte v.d.Veen scoorden tegen en voor Haitsma kwam er nog een treffer van Pattrick Prosee.

Maxstuc – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 2-9

Maxstuc beschikte over slechts 4 spelers en kon de schade redelijk beperkt houden. Zelfs kon Richard v.’t Hoenderdaal nog twee maal tegen scoren. Van een echte wedstrijd kon echter geen sprake zijn. De treffers bij Haarsma kwamen van Raymond Mobach 2x, Henk Stienstra 2x, Noa van Gils 2x, Sjouke Stienstra, Hendrik Hiemstra en Willen Ypma.

Huis & Hypotheek – Schapie Multiservice 5-3

Na de eerste periode stond de eindstand al op het scorebord. Stijn Beerends verraste zijn eigen doelman en Kevin Hoekstra verdubbelde de voorsprong. Na de 1-2 van Joost Soolsma werd het via Kevin Hoekstra zelfs 1-3. Hierna kantelde de wedstrijd en bogen Kevin á Nijeholt 2x, Jorge Lopes en Ward Mariman de stand om naar wat ook de eindstand zou worden omdat beide teams het kruit al vroeg hadden verschoten.

Rijschool Posseth – Expert Franeker 7-7

Tjipko Vellinga 0-1, Friso van Eyck 0-2, Marcel Amels 1-2, Ramon Houtsma 2-2, Marcel Kruize 2-3, Marcel Amels 3-3, Marcel Kruize 3-4, Kris van Hofwegen 4-4, Marcel Amels 5-4, Friso van Eyck 5-5, Pedro Lopez 6-5, Tjipko Vellinga 6-6 en 6-7, Marcel Amels 7-7.

Een terechte puntendeling na een open strijd met wisselende kansen. Tot enkele seconden voor het einde leek Expert de punten binnen te hebben, maar de uitblinkende Marcel Amels stak daar met de laatste actie van de wedstrijd een stokje voor.

Verno Verhuur – SDV Projectbuilding 8-2

De eerste acties kwamen van SDV dat ook op voorsprong kwam via Wietse Sloterdijk. Pas vlak voor het sluiten van de eerste periode maakte Dirk Jan Volbeda gelijk. Dit maakte blijkbaar zo veel indruk op SDV dat Alex v.d.Bosch en Steven Visbeek er binnen de minuut 3-1 van konden maken. Hierna werd het krachtsverschil steeds groter. Sammy de Vries scoorde bij 7-1 nog tegen en de overige Verno treffers kwamen van Dirk Jan Volbeda 2x, Sicco de Vries, Albert v.d.Zee en Alex v.d.Bos.

Grand Cafe De Doelen – Sportcafe De Trije 8-4

Robbin de Klerk drukte met 5 treffers een groot stempel op deze topper. Het bleef lang spannend, maar De Doelen was net iets slagvaardiger. Scoreverloop; Roy Hoekstra 1-0, Rob Postma 1-1, Robbin de Klerk 2-1 en 3-1, Marco de Groot 3-2, Robert Hooghiemstra 4-2, Rob Postma 4-3, Robbin de Klerk 5-3, Rob Postma 5-4, Robbin de Klerk 6-4, Robin Zandberg 7-4, Robbin de Klerk 8-4.

Miedema Bouwbedrijf – Bouwbedrijf Scharringa 0-5 reglementaire

Zuidema Scheepsbouw – Stadsherberg catering 4-4

In de eerste periode nam Zuidema een verrassende 4-0 voorsprong. Willem Buurstra en Martijn Metselaar schoten ieder twee maal raak. Dit was Stadsherberg zeker wat te gortig. Willem Beimers gaf de eerste aanzet in de achtervolging. Dirk Kuperus, de laatste weken doeltreffend, scoorde twee maal en Jacob Zagema zorgde voor de gelijkmaker.

Sannes & Voorintholt – De Korenaar 0-2

Beide teams waren bijzonder actief, maar dit leverde te weinig gevaar op voor beide doelen. Michael Deinum opende de score en Niels Krikke verdubbelde deze. De Korenaar won verdiend.