Titel voor De Struners. Zuidema Scheepsbouw verliest opnieuw.

Het gehele seizoen was het Berlikumer team De Struners in de derde klasse oppermachtig. De behaalde titel afgelopen vrijdag was dan ook geen verrassing. Onderin in deze klasse was er na een kleine opleving enkele weken geleden opnieuw verlies voor Zuidema Scheepsbouw. Het wordt nog spannend wie het team van Ale Zuidema gaat volgen naar de laagste klasse. Expert, SDV, Miedema Bouw en zelfs De Jager Accountancy komen hiervoor in aanmerking. In de hoofdklasse ontdeed Keizer Autoschade zich op een duidelijke manier van concurrent Autobedrijf Haitsma. Het werd 3-6. Onderin is de degradatie van Martens Vis en Tapperij ‘t Noord een feit. Martens Vis ging roemloos ten onder tegen Van Dellen bellen en Tapperij ‘t Noord kon geen team binnen de lijnen krijgen waardoor het reglementair verloor. In de eerste klasse is Zijlstra Beroepskleding nog slechts een overwinning verwijderd van de titel. Onderin moeten Sans Souci, Pluimveeservice Smeding en Herberg de Bogt het uitmaken welke twee teams gaan degraderen. In de tweede klasse kwam Koopmans Schilders dichter bij. Koploper Sijperda kon zich niet verdedigen, want het had vrijaf. Onderin krijgen De Tap en Verno Verhuur het steeds moeilijker. In de vierde klasse verspeelde Bar Yn ‘e Stal in de laatste seconden van het duel tegen The Phone House haar voorsprong waardoor Leo Reitsma Huhtamaki alleen aan de leiding kwam. Er waren deze avond veel attractieve duels met een spannend scoreverloop.

Regina’s Lingerie – Bowling Bloemketerp 4 – 5

T. Bonnema 0-1, P. Algra 1-1, A. Hansma 2-1, S. de Vries 2-2, G. Glazema 3-2, D. Kingma 3-3, B. Zondervan 4-3, C. Mertopawiro 4-4, D. Kingma 4-5.

Ook in dit duel bewees Regina weer waarom het volwaardig meedoet in deze hoogste klasse. Bloemketerp lag lang op de pijnbank, maar ontsnapte in de slotfase. Een attractief en spannend duel.

 

Tapperij ‘t Noord – Bouwbedrijf Scharringa 0 – 5 reglementair

 

Autobedrijf Haitsma – Keizer Autoschade 3 – 6

Na zich goed vrij gespeeld te hebben opende S. Hoekstra de score in de korte hoek. Keizer verdedigde geconcentreerd waarbij invaller doelman J. Visser nog het meest te stellen had met de harde vrije trappen van O. Elsinga. Uit een scrimmage kopte dezelfde Elsinga de 1-1 binnen. Keizer kwam opnieuw aan de leiding toen E. Hiemstra goed reageerde op een scherpe voorzet. Geklungel in de Keizer afweer betekende even later 2-2. H. Vonk profiteerde. Vervolgens kwam Haitsma steeds meer onder druk en schoot E. Hiemstra raak na een individuele actie. Beslissend was in feite de 2-4 van de excellerende S. Hoekstra via de binnenkant paal. Haitsma ging nu vabanque spelen waarbij P. Visser als doelman mee ten aanval trok. Keizer had hier wel een antwoord op door twee maal te scoren vanaf eigen speelhelft via J.v.Duyn en S. Hoekstra. K.B. Malda deed nog iets terug in deze enerverende topper.

 

Bogt fen Gune – Steensma F.I. 4 – 4

Het publiek kwam deze avond goed aan haar trekken want ook De Bogt en Steensma maakten er een uitstekend duel van. N. Bruinsma brak het duel open en vervolgens lag het initiatief bij Steensma. T. Hoekstra maakte gelijk en A. Venema en D. Tichelaar zorgden voor een terechte 1-3 wisselstand. Via W.v.Duyn kwam De Bogt dichter bij en A. Venema herstelde het verschil 2-4. Toch kwam De Bogt na twee snelle treffers van F.d. Wit en W.v.Duyn langszij. De slotfase van deze prima wedstrijd ging in met wisselende kansen, maar het bleef bij een terechte 4-4.

 

Martens Vis – van Dellen bellen 2 – 12

K. Pols 5x, D. Drent 5x, K. Kuiken, R. Jelgersma met tegentreffers van R. Pijpker en J. Jongsma.

Beide teams begonnen aanvallend en het leek er in deze fase nog niet op dat het op een dergelijk groot verschil zou uitlopen. Naar mate het duel vorderde ging v.Dellen steeds meer domineren en daarbij kwam nog dat Martens Vis doelman M. Watters duidelijk zijn dag niet had.

Man van de wedstrijd v.Dellen speler D. Drent

 

Sportcentrum Shape – Oosterlaar/Verhoeven 7 – 2

P. Amels 0-1, J.v.d.Meulen 1-1, A. Pool 2-1, Q. Zondervan 2-2, A. Pool 3-2, 4-2 en 5-2, S. Offenga 6-2 en 7-2.

Oosterlaar/Verhoeven kwam verzwakt binnen de lijnen. Het bleef lang in de wedstrijd totdat A. Pool een hattrick van zijn schoen liet afglijden.

Man van de wedstrijd A. Pool met vier treffers.

 

Pars Graanhandel / Cafe De Posthoorn Dronrijp 8 – 4

J. Landman 0-1, J. Kingma 1-1, J. Landman 1-2, J. Kingma 2-2 en 3-2, J. de Vries 4-2, J. Kingma 5-2, T. Kempker 5-3, J. de Vries 6-3, J. Kingma

7-3, J. Landman 7-4, J. Kingma 8-4.

Een levendig duel met twee dominerende spelers. J. Kingma was met maar liefst zes treffers goed bezig en J. Landman drie maal deed het voor de Rypsters ook niet slecht.

 

Herberg de Bogt – Pluimveeservice Smeding 7 – 2

L. Looijenga 1-0, D. Scholten 2-0 en 3-0, L. Looijenga 4-0, D. Smeding 4-1 en 4-2, G. Hoekstra 5-2, J. Bosma 6-2, G. Hoekstra 7-2.

Voor Herberg de Bogt gloort er na deze winst weer hoop. Pluimveeservice Smeding zit in een diep dal en speelde ook nu weer zonder veel overtuiging. Het team kan beslist beter.

 

Devicamp.nl – Zijlstra Beroepskleding 1 – 5

Y. Shire 0-1, P. Hibma 1-1, E. Tanghe 1-2, T. Grond 1-3, E. Tanghe 1-4, T. Grond 1-5.

Een duel om snel te vergeten, maar daar kon Zijlstra weinig aan doen. Devicamp wenste zich niet neer te leggen bij enkele correcte beslissingen van de scheidsrechter waarna deze het duel nog in de eerste periode beeindigde.

 

Sans Souci – Maxstuc 4 – 4

M. Kruize 0-1, J.E.v.d.Meij 1-1, J. Hof 1-2, L. Hoekstra 2-2, R. Hoenderdaal 2-3, J.E.v.d.Meij 3-3, R. Hoenderdaal 3-4, B.P. de Vries 4-4.

Maxstuc speelde zonder wisselspelers en maakte goed gebruik van de mogelijkheden. Sans Souci was wel meer in de aanval, maar creeerde weinig kansen. Het was in de laatste minuut B.P. de Vries die zijn team voor een nederlaag behoedde. Een terechte uitslag.

 

De Skearmessen – Warmtetechniek 5 – 3

T. Krottje1-0, H. Mulder 2-0, J.W. v.Beem 3-0, T. Krottje 4-0, H. Mulder 5-0, E. Kamstra 5-1 en 5-2, S. Kuiper 5-3.

Een overtuigende Skearmessen zege die geen moment in gevaar kwam. Pas in de slotminuten scoorde Warmtetechniek nog drie maal tegen.

 

Horeca de Trije – Koopmans Schilders 3 – 4

T. Oegema 1-0, S. Bootsma 1-1, M.v.d.Veen 2-1, G.J. Herrema 2-2, M. Guertin 2-3, B. Herrema 2-4, P. Poelstra 3-4

Een spannend en boeiend duel waarbij Koopmans pas laat in het duel het verschil kon maken.

 

Autobedrijf Strikwerda – De Tap 8 – 6

D.P. Weistra 0-1, R. Dijkstra 1-1, D.P. Weistra 1-2, J. Dijkstra 2-2, K.á Nijholt 2-3 en 2-4, B. Strikwerda 3-4, R. Dijkstra 4-4, S. Beerends 4-5,

J. Dijkstra 5-5, R. Dijkstra 6-5, D.P. Weistra 6-6, R. Dijkstra 7-6 en 8-6.

Beide teams konden de punten wel gebruiken. Aanvankelijk leek het er op dat De Tap de zege binnen zou gaan halen. Strikwerda beschikte uiteindelijk over de langste adem. De Tap had wel een gelijk spel verdiend.

 

Alinex Uitzendbureau – Verno Verhuur 7 – 1

S. Klees 3x, N. Idsardi, J. Zuiderhof 2x, I. Jildiz met een tegentreffer van S. Visbeek

Alinex is de laatste tijd goed op dreef. Verno kampt daarentegen met veel blessures en kan wekelijks moeilijk een representatief team binnen de lijnen krijgen. Het was zonder wisselspelers dan ook kansloos tegen de gretige Harlingers.

 

Primera Haitsma – Schroevenkopen.nl 3 – 4

J. Dijkstra 0-1, G. Dijkstra 0-2, E. Miedema 1-2, P. Prosee 2-2, L. Dalstra 3-2, G. Dijkstra 3-3, J. Dijkstra 3-4

Na de 3-2 van L. Dalstra verzuimde Primera door te drukken. Schroevenkopen kon zo de moeilijke fase overbruggen en alsnog winnen.

 

Preton Nederland – De Korenaar 4 – 6

N. Krikke 0-1, J. Scharringa 1-1, R.H. Joostema 2-1, M. Zwier 2-2, R. Hoekstra 2-3, R. Mousa 2-4, R.H. Joostema 3-4, J.v.d.Veen 4-4, T. Bijma

4-5, J.G. Ghandy 4-6.

Wellicht haalde N. Krikke een record binnen in de historie van het Franeker zaalvoetbal, want hij scoorde binnen 5 seconden zonder dat

tegenstander Preton ook maar een bal had geraakt. Vervolgens ontstond er een spannend duel waarbij De Korenaar op een 2-4 voorsprong kwam,

Preton na veelvuldig aandringen op gelijke hoogte kwam en De Korenaar in de slotfase alsnog won.

 

T.G.J. communicatie – Zuidema Scheepsbouw 9 – 2

H.J. Sikma 4x, W. Baarda 2x, N.v.Gils 2x, H. Stienstra met tegentreffers van Y. Zuidema en M. Wijbenga.

In de beginfase kon Zuidema goed volgen wat ook de 1-1 opleverde van Y. Zuidema. en de 3-2 van M. Wijbenga. Dichter bij kwam Zuidema niet en werd het een gemakkelijke TGJ zege.

 

De Jager Accountancy – De Struners 2 – 6

T. de Graaf 0-1 en 0-2, J.H. Kooistra 0-3, R. de Vries 0-5, T. Dijkstra 0-6, R.v.Windt 1-6, E.v.Sertima 2-6.

De kaarten waren in dit duel al vlug geschut. Na de 0-6 kwamen er voor De Jager mogelijkheden waarvan er twee werden benut.

 

Stadsherberg catering – Vijver Rietdekkers 3 – 2

J.Outhuyse 0-1, W. Beimers 1-1 en 2-1, S. Grotenboer 2-2, W. Beimers 3-2.

W. Beimers 3x verhinderde een Vijver feestje in dit gelijkopgaande duel.

 

The Phone House – Bar Yn ‘e Stal 2 – 2

N. Rusticus 0-1, T. Osinga 1-1, T.B. Huong 1-2, A. Hoekstra 2-2.

Yn ‘e Stal kreeg in de eerste periode voldoende mogelijkheden, maar faalde in de afwerking. Het bleef bij 0-1 via N. Rusticus. Met een kopbal herstelde T. Osinga het evenwicht waarna T.B. Huong met een geplaatst schot in de verste hoek voor 1-2 zorgde. Het was onbegrijpelijk dat Yn ‘e Stal zich in de laatste minuten ver terug liet dringen. Hierdoor kreeg T. Osinga een unieke kans om gelijk te maken, maar hij miste. Toch werd het nog gelijk. A. Hoekstra scoorde in de laatste seconden.