Titel voor Keizer Autoschade en Grand Cafe de Doelen. Warmtetechniek knokt voor behoud.

DSC 7219

Onze fotgraaf heeft vrijdag 6 maart 2015 een hele serie foto’s gemaakt.
Deze foto’s zijn op zijn website (klik) te bekijken en te bestellen

Het was geen verrassing dat Keizer Autoschade zich vrijdag mocht laten kronen tot algemeen zaalvoetbalkampioen. Het team was het gehele seizoen toonaangevend. Deze maal had A.B. Texel weinig verweer, 6-3. In de derde klasse ging de titel na een langdurige strijd met Sportcafe de Trije uiteindelijk naar Grand Cafe De Doelen en dat was verdiend. Vooral in de laatste fase had De Trije te veel missers en was De Doelen duidelijk beter. In de eerste klasse verloor Van Dellen Bellen niet geheel onverwachts van De Strûners F.C. De mannen uit Berlikum bewezen andermaal dat het voor ieder team een moeilijke tegenstander is. Doordat Van Dellen met 6-2 kansloos onderuit ging ligt de poort naar de titel voor het niet spelende Cafe ‘t Wap wagenwijd open. Er moet dan vrijdag a.s. wel worden gewonnen van Warmtetechniek, een tegenstander die na de winst op Sportcentrum Shape nog kansen heeft om aan degradatie te ontkomen. In de tweede klasse moet de laatste wedstrijd tussen Autobedrijf Strikwerda en Betterfit/Combistralen de beslissing brengen omtrent de titel. Beide teams zijn inmiddels wel gepromoveerd. Onderin in deze klasse speelde Horeca de Trije zich veilig ten koste van Bowling Bloemketerp.

Voor vrijdag, de laatste competitieavond zijn de volgende wedstrijden nog van belang; 20.25 Betterfit/Combistralen – Autobedrijf Strikwerda, 21.45 Cafe ‘t Wap – Warmtetechniek.

 

Keizer Autoschade – A.B. Texel 6-2

A.B. Texel hield lang stand, maar in de tweede periode was er een duidelijk krachtsverschil. Scoreverloop; Mart Kuperus op aangeven van Jan van Duyn 1-0, Pattrick Poelstra in de verre hoek 1-1, Jeffrey Guertin uit een vrije schop 1-2, Jan van Duyn van afstand 2-2, Jan van Duyn in korte hoek 3-2, Wiebe v.d.Meer solo 4-2, Mart Kuperus na assist Sander Hoekstra 5-2, Sander Hoekstra beheerst in verre hoek 6-2, Bas v.d.Zee intikker 6-3. De titel werd binnen gehaald door de volgende spelers; Sander Hoekstra, Wiebe v.d.Meer, Remco Reversma, Mart Kuperus, Edwin Hiemstra, Eric Reversma, Keimpe Pols, Jan van Duyn en Cees Terpstra en dit onder leiding van coach Henk Deelstra.

Autocentrum Harlingen – Autobedrijf Haitsma 3-8

Roelof Lousma 0-1, Edwin Westra 1-1, Roelof Lousma 1-2, Freek Topfer 2-2, Jelmer Broersma 2-3, Mart Zwier 2-4, Hassan Bartouhtouh 2-5, Jelmer Broersma 2-6, Edwin Westra 3-6, Jelmer Broersma 3-7, Mart Zwier 3-8.

Twee teams die elkaar gezien de stand op de ranglijst niet veel ontlopen. In dit duel was Haitsma vooral in de tweede periode veel beter. De Harlingers stelden teleur.

Mr. On & Offshore Service – Oosterlaar/Verhoeven 4-4

Marijn Helfferich 0-1, Jacob Dijkstra 1-1 en 2-1, Jelmer v.d.Meer 3-1, Marijn Helfferich 3-2, Lutsen Smits 3-3 en 3-4, Jacob Dijkstra 4-4.

Beide teams konden vrijuit spelen omdat er nog maar weinig op het spel stond. Het werd een open duel met wisselende kansen en een terecht eindresultaat.

Bogt fen Gune – Zijlstra Beroepskleding 14-4

Een ongelijke strijd waarin Jordi Stecking 7x excelleerde. Verder waren er doelpunten van Willem van Duyn 3x, Frank de Wit 2x en Adnan Jarjour. Tegen scoorden Loya Ghandy 3x en Jens de Haan en gewisseld werd er bij een beslissende 4-0.

Cafe De Posthoorn – G. Pars Graanhandel 6-4

De nieuwe outfit gaf De Posthoorn blijkbaar die inspiratie die het nodig had. Het gaf vooral Keimpe Oenema in de eerste periode vleugels, want hij scoorde maar liefst 5 maal. Ook de resterende treffer van de Rypsters verdiend enige aandacht want doelman Bauke Buwalda zorgde voor de 4-1 vanuit zijn eigen doelgebied. Voor Pars was er succes voor Menno van Zwieten 2x, Hendrik Schiphof en Pierre Algra.

De Strûners F.C. – Van Dellen Bellen 6-2

Van Dellen werd al meteen met de neus op de feiten gedrukt. Yme Wietse Dijkstra 2x en Roar van Dellen schoten de stand naar een verrassende 3-0. Van de schrik bekomen scoorden Arnold Bergsma en Ronald Post tegen. Van Dellen leek volledig terug in de wedstrijd, maar doelman Hendrik v.d.Baan was er met uitstekende reddingen verantwoordelijk voor dat De Strûners op voordeel bleven. De 4-2 van Yme Wietse Dijkstra halverwege was in feite beslissend. Van Dellen probeerde nog van alles en haalde doelman Wietse Hempenius naar de kant voor een extra aanvaller.

De Strûners kregen nu nog meer ruimte wat treffers opleverde via Rinke de Vries en Ruben van Dokkumburg.

Sportcentrum Shape – Warmtetechniek 1-2

Warmtetechniek knokte voor haar laatste kans en tegenstander Shape kon nog wel een puntje gebruiken. De snoeiharde openingstreffer van Erik Kamstra werd beantwoord via Jos v.d.Meulen na een onderschepping en perfect aangeven van Alain Pool. De beslissing viel op miraculeuze wijze. Een verre uitgooi van doelman Kasper Hoek belandde op het hooft van Arjen Koning en dat betekende de broodnodige winst voor Warmtetechniek.

Sijperde Verhuur – De Skearmessen 1-0

Sober maar effectief was de speelwijze van Sijperda. Justin v.Abbema besliste van afstand en De Skearmessen waren aanvallend machteloos.

De Jager Accountancy – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 2-4

Haarsma & de Bruin hadden de volledige controle over de wedstrijd. Na treffers van Wierd Baarda, Hilbrand Brouwer en Redmar v.d.Kooi scoorde beste speler van De Jager Meteusz Ype twee maal tegen en besliste Noa van Gils het duel.

Maxstuc – Betterfit/Combistralen 4-8

Jonathan Meeuwis 0-1 en 0-2, Patrik v.Hoenderdaal 1-2, Erwin Boiten 2-2, Richard v.Hoenderdaal 3-2 en 4-2, Gert Rijpstra 3-4 en 4-4, Jonathan Meeuwis 4-5, Aristote Lumputu 4-6, Gert Rijpstra 4-7, Siemen de Vries 4-8.

Een verrassend scoreverloop. Maxstuc kwam van een 0-2 achterstand sterk terug en zelfs op 4-2. Betterfit bleek over meer inhoud te beschikken wat een ruime zege opleverde.

Bowling Bloemketerp – Horeca de Trije 1-7

Een voor beide teams belangrijk duel om aan degradatie te ontkomen. Het werd in dit duel duidelijk dat het Horeca team duidelijk meer recht op handhaving had. Het was veel sterker wat resulteerde in treffers van Michel v.d.Veen 2x, Chris van Dijk, Ruurd Pijpker, Pieter Quarre, Kevin Egbers en Patrick van Dijk. Bij 0-6 scoorde Arne Tichelaar tegen.

Schapie Multiservice – Expert Franeker 8-4

Expert kwam al snel op een geflatteerde 4-0 achterstand, maar knokte zich terug in de wedstrijd. Met nog 5 minuten op de klok stond er 4-3 op de teller en gooide Expert alles op de aanval. Het moest echter in de counter nog 4 treffers toestaan. Doelpuntenmakers; Pieter Beuker 4x, Kevin Hoekstra 2x, Nick Vonk, Robert Visser met tegentreffers van Marcel Kruize 2x, Friso van Eyck en Tjipko Vellinga.

Rijschool Posseth – Sportcafe de Trije 10-3

Het resultaat had enigszins te maken met het feit dat De Doelen al kampioen was, maar toch mag de Rijschool zege niet worden onderschat, want het speelde een prima wedstrijd. Halverwege stond het al 5-1 en de doelpuntenmakers waren Marcel Amels 3x, Luuk Steensma 3x, Fabian Donderwinkel 2x, Kris van Hofwegen, Pedro Lopez met tegentreffers van Rob Postma 2x en Wybo Ypma.

Grand Cafe De Doelen – Verno Verhuur 5-2

De zege was verdiend, maar kwam niet gemakkelijk tot stand tegen een stugge en moeilijk te bespelen tegenstander. Al in de eerste periode had De Doelen het betere van het spel, maar verder dan een schot in de kruising van Robin Zandberg kwam het niet. Een schot onder doelman Desmond Louwerens door van Albert van der Zee betekende zelfs 1-1. Met een schot van afstand via Johannes Talhout werd het 2-1, maar een ongelukkig moment van Niek Tiemersma betekende weer een gelijke stand. Pas in de laatste minuten viel de beslissing met treffers van Robbin de Klerk 2x en Robin Zandberg.

SDV Projectbuilding – Huhtamaki/Leo Reitsma 6-6

Marc Wijbenga 1-0, Eelco Boonstra 1-1, Marc Wijbenga 2-1, Frans de Beer 3-1, Chris Outhuyse 3-2, Wietse Sloterdijk 4-2, Frans de Beer 5-2, Mark de Vries 5-3, Mike Spanjersbergh 5-4, Richard v.d.Veer 6-4, Gerard Hof 6-5 en 6-6.

Het leek er nu toch eindelijk van te komen, namelijk de eerste overwinning van SDV en dat zou gezien het verloop van de wedstrijd ook verdiend zijn geweest. SDV had bijna de gehele wedstrijd het initiatief, maar gaf dat in de slotfase bij een 6-4 voorsprong uit handen. Gerard Hof schoot in de laatste minuten twee maal raak.

Bouwbedrijf Scharringa – Preton Nederland 3-3

Ewoud Walda opende al vrij snel de score en Danick Sikkema herstelde na een vloeiende combinatie het evenwicht. Uit een volley bracht Bauke Sieswerda de stand naar 1-2 en opnieuw had Danick Sikkema het antwoord klaar. Na een actie van Ewoud Walda kwam Yannick Strobl vrij voor het doel en dat leek de beslissing, 2-3. Het was in de slotfase Tjitse Hoekstra die Scharringa voor een nederlaag behoedde.

De Korenaar – Rintec 4-4

Rintec had het in dit duel moeilijk. Yuri Riemersma, Michael Deinum, Pier Renze Visser, Junior Lopez met een tegentreffer van Leeroy Jellema betekende halverwege een 4-1 voorsprong voor De Korenaar. Rintec herstelde zich met twee treffers van Jurjen Vriesinga waarna Iwan Hibma in de laatste seconden gelijk maakte.

Zuidema Scheepsbouw – Sannes & Voorintholt 5-5

Kevin v.d.Wal 0-1, Willem Buurstra 1-1 en 2-1, Gerard Vriesema e.d. 2-2, Soujyan Souicat 2-3, Willem Buurstra 3-3, Alexander Terluin 3-4, Soujyan Souicat 3-5, Martijn Metselaar 4-5, Willem Buurstra 5-5

S & V gaf in de slotminuut een zeker lijkende zege uit handen. Martijn Metselaar en man van de wedstrijd Willem Buurstra wisten vlak voor het eindsignaal een nederlaag te voorkomen.