Titel voor Pluimveeservice Smeding. Cafe De Harmonie geeft het nog niet op.

In de derde klasse van de Visual Reklame competitie was het Pluimveeservice Smeding die als eerste de titel binnen haalde. Het won van Techniservice Tijsma op de manier zoals het team al het gehele jaar bezig is, namelijk vrij gemakkelijk, uitslag 1-4. De hoofdklasse gaat na de resultaten van afgelopen vrijdag een spannende slotfase tegemoet. Bowling Bloemketerp won eenvoudig van Steensma en koploper Lovis Design struikelde na een geweldige strijd over Martens Vis, 2-1. Hier is dus nog niets beslist, al heeft Bowling Bloemketerp plotseling de beste uitgangspositie. Onderin in deze hoogste klasse lijkt het doek voor Herberg de Bogt gevallen na een ongelukkige nederlaag tegen Bouwbedrijf Bruinsma. Cafe De Harmonie geeft zich nog niet gewonnen. Het won overtuigend van het steeds verder wegzakkende v.Dellen Bellen. In de eerste klasse veranderde er weinig, al was de overwinning van Phone House overtuigender dan die van concurrent Shape. Voor de degradatieplaats komen in deze klasse nog vier teams in aanmerking, namelijk Rijschool v.d.Harst, Bouwbedrijf v.Marrum, Expert Franeker en The Dance Factory. In de tweede klasse bewees koploper Hanzedruk zich een slechte dienst door een onnodig gelijk spel tegen Keizer Autoschade. Het gevolg hiervan is dat Ulenburgh met minder verliespunten nu de beste kansen heeft. In de vierde klasse moest koploper De Tap tegen een goed spelend H.B.M. halverwege de tweede periode nog een 3-1 achterstand wegwerken om tenslotte de eindigen bij een geflatteerde 3-6.

Cafe De Harmonie – van Dellen Bellen 5 – 2 Eindelijk weer eens winst voor het team uit Sexbierum en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Dit geldt niet voor tegenstander v.Dellen Bellen die na een goede seizoenstart aan een dramatische periode bezig is. Beide teams zijn nog verwikkeld in de degradatiestrijd waarbij v.Dellen ondanks het verlies veruit de beste papieren heeft. S. de Boer zette v.Dellen nog op voorsprong maar werd verder via snelle counters onder de voet gelopen. J. Faber, J.v.d.Wal 2x en H. Veldman 2x zagen hun goede spel beloond met een 5-1 voorsprong. Het team van v.Dellen bleef druk uitoefenen zonder dat het echt gevaarlijk werd wat slechts resulteerde in een tegentreffer van J. Prins.

Herberg de Bogt – Bouwbedrijf Bruinsma 4 – 5 R. Vlieger 0-1, M. Guertin 1-1, J.Althuis 1-2 en 1-3, J.v.Duyn 2-3, J. de Snoo 2-4, M. Guertin 3-4, G. Hoekstra 4-4, J. de Snoo 4-5. Herberg de Bogt verloor niet omdat Bruinsma beter was, maar dat het op beslissende momenten niet scoorde. Dit in tegenstelling tot de Arumers. Daardoor liep het steeds achter de feiten aan. Het duel leek uiteindelijk op een puntendeling uit te lopen totdat J. de Snoo werkelijk in de laatste seconde een flitsende combinatie vanaf de zijkant, opgezet door M. Reitsma, prima afrondde.

Martens Vis – Lovis Design 2 – 1 In dit boeiende en uitermate spannende duel had Lovis Design in de slotfase de overwinning voor het grijpen. Lovis begon overtuigend, had meer balbezit en de beste kansen. De openingstreffer van P. Visser laag in de hoek kwam dan ook niet als een verrassing. Vlak voor de wisseling was het al weer gelijk toen S. Amels wel raad wist met een goede mogelijkheid. Lovis raakte even van slag, Martens Vis kreeg kansen, maar dit leverde geen resultaat op. Naar mate het duel vorderde kwam Lovis steeds meer opzetten ook al omdat het gezien de stand op de ranglijst met een enkele punt weinig opschoot. Het kreeg voldoende scoringskansen, maar P. Visser en F. Visser probeerden het te veel van afstand, S.v.d.Baan had met zijn acties weinig geluk en H. Bartouhtouh en Huub Visser raakten de paal. Daarbij kwam dat M. Watters een uitstekende partij stond te keepen. De beslissing viel toen S. Amels vlak voor het einde de ruimte indook en doelman Henk Visser met een schot in de verste hoek kansloos liet. Man van de wedstrijd de overal aanwezige Martens Vis speler P.S. Rollingswier.

Tapperij ‘t Noord – Autowascentrum Dijkstra 3 – 2 R. Post 1-0, G. de Boer 2-0, O. Elsinga 2-1, W. Blaauw 3-1, L. Visser 3-2. Tapperij was de gelukkigste in dit volkomen gelijkopgaande duel. Het kon gezien het scoreverloop gemakkelijker opereren. Autowas Dijkstra had het aanvallend moeilijk.

Bowling Bloemketerp – Steensma F.I. 4 – 2 T. Hoekstra 0-1, S. de Vries 1-1, M. Saamangun 2-1, W.v.d.Zee 3-1, K. Hoogteijling 4-1, J. Hijlkema 4-2. De eerste periode werd afgesloten op 1-1, al was Bloemketerp toen al het beste team. De Bloemketerp zege was volkomen verdiend en kwam geen enkele maal in gevaar.

Bouwbedrijf v.Marrum – The Phone House 1 – 6 Bouwbedrijf v.Marrum opende via K. Tankink vrij verrassend en Phone House had lange tijd nodig om dit recht te zetten. Pas vlak voor de wisseling werd de stand door E. Westra en J. Elting omgebogen naar 1-2. In de tweede periode werd het krachtsverschil steeds duidelijker en was er een hattrick van W. Mariman en een treffer van E. Westra

Pannendekkers R.S. – Bogt fen Gune 2 – 6 W.v.d.Vaart 0-1, J.v.Duyn 0-2, A. Dijkstra 1-2, K.J. Bijlsma 1-3, S. de Bruin 2-3, T. Zwier 2-4 en 2-5, W. Postma 2-6. Bogt fen Gune is uit een diep dal geklommen en speelt weer als voorheen. Pannendekkers had weinig in te brengen.

MaxStuc – The Dance Factory 8 – 8 R. Reitsma 1-0, M. Roersma 1-1 en 1-2, R. Vlieger 2-2, H.v.d.Baan 2-3, R. Vlieger 3-3, J. Kooistra 3-4, C. Zijlstra 4-4, R. Vlieger 5-4, T. de Graaf 5-5, C. Zijlstra 6-5, W. Alkema 7-5, H.v.d.Baan 7-6, R. de Vries 7-7, J. Kooistra 7-8, R. Vlieger 8-8. Verdedigend stonden beide teams veel ruimte toe wat een spannend duel opleverde met wisselende kansen. Het werd uiteindelijk een puntendeling en dat was gezien het spelbeeld volkomen terecht.

Rijschool v.d.Harst – Sportcentrum Shape 3 – 4 Het sterke collectief van Shape gaf de doorslag, maar Shape mocht met het eindresultaat best tevreden zijn. J.v.d.Meulen opende het duel na het simpel uitspelen van de tegenstander. Het antwoord van v.d.Harst kwam snel . Binnen de minuut waren het F. de Beer met een subtiel hakje en S. Haijma langs twee verdedigers die de stand ombogen naar 1-2. Het bleef een duel met weinig krachtsverschil. A. Pool met een intikker en H. Timmermans na een slimme actie langs de doelman leken Shape op het goede spoor te zetten, maar v.d.Harst gaf niet op. Met een schot binnenkant paal werd het terecht via F. de Beer gelijk. Een schot in de kruising van G. Hoekstra was in de laatste minuten beslissend.

Ulenburgh Adviseurs – Sportcafe de Trije 14 – 0 R. Geilenkirchen 5x, F.v.Eyck 4x, B. Geilenkirchen 2x, J. Vos 2x, M. Haven. Sportcafe de Trije had weer een team bij elkaar gepuzzeld, maar was volkomen kansloos. Ulenburgh is na dit resultaat weer een grote kanshebber voor de titel. Voor De Trije is de lijdensweg bijna ten einde.

Keizer Autoschade – Hanzedruk Bolsward 3 – 3 J.v.Wieren 0-1, W. Lanting 0-2, R. Reversma 1-2, M. Kuperus 2-2, J.v.Wieren 2-3, W.v.d.Meer 3-3. Het leek er in de beginfase niet op dat Hanzedruk punten zou laten liggen. Het startte uitstekend en dit leverde treffers op van J.v.Wier uit een counter en W. Lanting na een vloeiende combinatie. Het duel kantelde toen M. Kuperus na een fraaie actie vlak voor de wisseling tegen scoorde. Dezelfde speler punterde de stand zelfs naar 2-2. Hanzedruk kwam weer aan de leiding uit een schot van afstand van J.v.Wieren. In de laatste fase van dit prima duel lag het initiatief bij Keizer wat resulteerde in een schot op de lat van M. Kuperus en de gelijkmaker van W.v.d.Meer uit een vrije trap.

Primera Haitsma – Cafe De Posthoorn 3 – 6 A. Ariu 1-0, W. Hoogterp 1-1, H. Schaap 1-2, E. Gartz 1-3, P. Vijver 2-3, K. Roersma 2-4, J. Hoogterp 2-5, E. Gartz 2-6, P. Vijver 3-6. Cafe De Posthoorn was volgens verwachting te sterk. Primera Haitsma is met dit resultaat gedegradeerd en De Posthoorn heeft nog kansen om te promoveren, maar is wel afhankelijk van de resultaten van Eco Protecta.

Braak Financiele Diensten – Bar Yn ‘e Stal 3 – 1 Ook voor Bar Yn ‘e Stal is na dit resultaat het doek gevallen. Het team kwam ook in dit duel net iets te kort. J. Berg opende de score en aan de andere kant had D.v.d.Wal pech met een schot op de paal. Met de 2-0 van C. Boot was het duel in feite beslist omdat Yn ‘e Stal aanvallend te weinig bracht. Het waren W. Beimers en J. Diertens die de eindstand bepaalden.

Techniservice Tijsma – Pluimveeservice Smeding 1 – 4 De openingstreffer van J. Uythof kon het Pluimveeteam niet verontrusten. Uit een voorzet herstelde H. Voordewind het evenwicht. Door een diep gespeelde bal goed af te ronden kwamen de latere kampioenen via J. Tiemersma op voorsprong en deze werd uitgebouwd door R. Kuiken en J. Tiemersma.

G.Pars Graanhandel – Eco Protecta 3 – 5 Pars leek gezien het verloop van de eerste periode voor een stunt te gaan zorgen. F. Oosterhaven 2x en G.J. Pars scoorden terwijl Eco Protecta geluk had dat G.J. Pars zijn eigen doelman passeerde. Eco Protecta kwam sterk terug en het waren M.v.d.Zee, A.v.d.Bosch, E.v.d.Veen en E. Reitsma die de stand ombogen naar 3-5.

Zijlstra Beroepskleding – Autobedrijf Strikwerda 2 – 4 A.P. Strikwerda 0-1 en 0-2, J. Dijkstra 0-3, Y. Shire 1-3, B. Strikwerda 1-4, Y. Shire 2-4. Strikwerda blijft de laatste tijd maar winnen. Zijlstra was volkomen kansloos en stond halverwege al op een kansloze 0-3.

Preton Nederland – W.I.K. 5 – 2 M.v.Zwieten 1-0, P.v.Dijk 1-1, T. Helfferich 2-1, S. Beuker 3-1, T. Helfferich 4-1, J. Boot 4-2, J. Scharringa 5-2. WIK was niet opgewassen tegen het goed spelende Preton. Wanneer dit jonge team meer gebruik maakt van de mogelijkheden zit er voor volgend seizoen veel meer in. Nu worden er nog vaak aanvallend verkeerde keuzes gemaakt, maar dit zal na wat meer ervaring steeds beter worden.

Leo Reitsma/Huhtamaki – Zuidema Scheepsbouw 4 – 3 N. Rusticus 0-1, G. de Bruin 1-1, K.J. Hendriks 1-2 en 1-3, E. Jongsma 2-3, G.J. Herrema 3-3, A. Postma 4-3. De gelukkigste won in dit gelijkopgaande duel. Aanvankelijk lag het initiatief bij Zuidema, 1-3, maar in de laatste 10 minuten van dit open duel scoorde Leo Reitsma drie maal waarbij de beslissende pegel van A. Postma recht door het midden. Dit schot was zo hard dat zelfs doelman A. Zuidema wenste zijn handen hieraan niet wenste te branden.

H.B.M. – De Tap 4 – 6 J. Soolsma 0-1, K. Meinsma 1-1 en 2-1, H.G. Westra 3-1, J. Soolsma 3-2, K. a Nijeholt 3-3 en 3-4, J. Soolsma 3-5, K a Nijeholt 3-6, K. Meinsma 4-6. J. Soolsma opende dit spectaculaire duel uit een vrije trap. De goed spelende K. Meinsma tikte de bal uit een voorzet langs doelman S. Beerends en even later nam H.B.M. zelfs de leiding na opnieuw een actie van K. Meinsma. Het duel bleef boeiend. Na een defensieve blunder tikte H.G. Westra de 3-1 binnen. Vervolgens was het K.a Nijeholt die volkomen vrijstaand de paal raakte en De Tap had geluk dat even later F. Hoekstra na een fraaie actie slechts de paal raakte anders was de achterstand moeilijk te overbruggen geweest. Nu was het J. Soolsma die van dichtbij de aansluiting vond. H.B.M. raakte in de slotfase vermoeid en twee acties van K a Nijeholt waren beslissend, 3-4. J. Soolsma en K a Nijeholt vergrootten in de slotfase de voorsprong en K. Meinsma perste er nog een tegentreffer uit.

Fitnesscentrum C.C.M. – Nrd.Ned. Wikkelcentrale 0 – 3 J. Rijnders, S.v.d.Meer en J. Baron. De twee onderste teams uit de vierde klasse maakten er een sportief treffen van. Hierin bleek dat NNW het sterkste team was. CCM verheugt zich nu al op het nieuwe seizoen waarin het revanche wil nemen.