Titel voor Sportcafe De Trije. Vijver Rietdekkers pakt punt

 DSC7851

Met overmacht heeft Sportcafe de Trije afgelopen vrijdagavond de titel binnengehaald. Er werd in deze vierde klasse geen enkel verliespunt geleden. Concurrent Grand Cafe De Doelen moest het deze maal met 5-9 ontgelden. In de hoofdklasse is de strijd om de titel nog niet beslist na de verrassende 2-2 van koploper Bogt fen Gune tegen Autobedrijf Haitsma. Een nieuwe misser kunnen de mannen van Nick Bruinsma zich niet permitteren, want het winnende Steensma F.I. ligt op de loer. Onderin gebeurde ook van alles. Zo verspeelde Bowling Bloemketerp in het degradatiegevecht tegen Zijlstra Beroepskleding een 3-0 voorsprong en bleef puntloos achter en haalde een gehavend van Dellen Bellen met moeite het eindsignaal tegen Regina’s Lingerie, 4-4. In de tweede klasse blijft het onderin uitermate spannend. De Tap is nu hekkesluiter na een afstraffing tegen Horeca de Trije dat de punten ook hard nodig heeft en Schroevenkopen had veel pech door in de laatste minuut door een eigen goal met 3-4 te verliezen van Betterfit/Combistralen. T.G.J. communicatie en De Jager Accountancy speelden onderling gelijk wat voor beide teams in deze situatie een heel belangrijk punt betekende. In de derde klasse verraste Bar Yn ‘e Stal in de topper The Phone House. Hier is de strijd om de titel ook nog lang niet beslist al lijkt Leo Reitsma/Hutamaki na verlies tegen Verno Verhuur af te haken. Onderin bereikte Vijver Rietdekkers tegen Expert een verdienstelijke 4-4 .

HOOFDKLASSE

Autobedrijf Haitsma – Bogt fen Gune 2-2

Evert Jan Broersma, opende de score en verder liet Haitsma het initiatief aan De Bogt. Dit leverde echter weinig kansen op. Evert Jan raakte uit een volley zelfs nog de lat. Het was Jan Faber die terecht gelijk maakte en vervolgens vond Jordi Stecking van afstand een gaatje, 1-2. Evert Jan Broersma was het die een groot aandeel had in het behaalde Haitsma puntje met een treffer in de laatste minuut.

Bowling Bloemketerp – Zijlstra Beroepskleding 3-4

Heel lang domineerde Bloemketerp het duel. S. de Vries 2x en Marcellino Saamangun schoten de stand naar 3-0 en dat de score niet verder opliep was te danken aan de uitstekende Zijlstra doelman Willem Heeringa. Na de tegentreffer van Jakob Dijkstra was er nog weinig aan de hand want de beste mogelijkheden bleven voor Bloemketerp. Halverwege de tweede periode kantelde de wedstrijd. Clint Baks vond de aansluiting en plotseling was het gedaan met het Bloemketerp overwicht. In de slotminuten was de verrassing compleet door twee treffers van Eelco Tanghe.

Regina’s Lingerie – van Dellen Bellen 4-4

Ook Regina en van Dellen leverden een spektakelstuk af. Van Dellen is het de laatste tijd wel gewend om zonder wisselspelers te opereren en dit was ook nu het geval. Wie anders dan topschutter Dylan Drent brak het duel open waarna Pierre Algera gelijk maakte. Regina viel wel meer aan, maar uit een counter was het opnieuw Dylan Drent die voor 1-2 zorgde. Het bleef stuivertje wisselen, Peter Rypstra 2-2, Dylan Drent 2-3, Hendrik Deelstra 3-3, Dylan Drent 3-4 en Dennis Riemersma 4-4. Inmiddels had Van Dellen speler Robert Jelgersma met een blessure het veld verlaten en moest zijn team met 3 veldspelers het duel zien te klaren. Regina kwam echter niet verder dan een schot op de paal.

Steensma F.I. – Oosterlaat/Verhoeven 4-2

Oosterlaar/Verhoeven is altijd een lastige tegenstander en vooral in de eerste periode ging de strijd gelijk op. Evert Tolsma opende, Patric Amels maakte gelijk en Evert raakte met een punter de paal. Dat waren de belangrijkste wapenfeiten tot halverwege. Nadat eerst Patric Amels de lat boven doelman Willem Beimers had geraakt was het aan de andere kant Quinten Zondervan die ongelukkigerwijze zijn eigen doelman passeerde. Plotseling was de wedstrijd beslist toen jongeling Evert Jan Tolsma twee maal raak schoot. Partic Amels scoorde nog tegen.

TWEEDE KLASSE                    

Auto Strikwerda – Shipkits B.V. 3-7

Erwin de Boer 0-1, Redmar Dijkstra 1-1, Robin Hamer 1-2, Willen de Jong 1-3, Robin Hamer 1-4 en 1-5, Bouwe Strikwerda 2-5, Erwin de Boer 2-6, Eelke de Boer 3-6, Willen de Jong 3-7.

Deze matige wedstrijd kreeg een terechte uitslag. Vooral Strikwerda stelde teleur en kon het Shipkits niet lastig maken. Robin Hamer was hier de man van de wedstrijd. Shipkits blijft kansrijk voor de tweede plaats wat recht geeft op promotie.

Devicamp – Primera Haitsma 6-7

Devicamp ging met treffers van Kris van Hofwegen 2x, Dani van Eijk 2x en Marcel Amels voortvarend van start. De tegentreffer van Cornelis Zijlstra leek slechts een speldenprik, want hierna waren de betere mogelijkheden ook voor Devicamp. Het kwam in de tweede periode zelfs op 6-1 door opnieuw Kris van Hofwegen. Plotseling kantelde de wedstrijd waarbij de gebroeders Pieter en Cornelis Zijlstra ieder drie maal tegen. De beslissende viel pas in de laatste minuut. Een flinke tegenvaller voor Devicamp dat zich in de slotfase volledig liet overrompelen.

Horeca de Trije – De Tap 11-1

Patrick van Dijk 2x, Pieter Quarre 2x, Ruurd Pijpker 2x, Chris van Dijk 2x, Michel v.d.Veen 2x en Kevin Egbers met een tegentreffer van Dirk Pieter Weistra.

Sinds de lang geblesseerde Michel v.d.Veen weer binnen de gelederen van het Horeca team is worden er weer prestaties geleverd. Het team is hierdoor veel evenwichtiger en de opbouw is veel beter geregeld. De Tap was in dit duel vooral mentaal zwak en volkomen kansloos.

           

Schroevenkopen.nl – Betterfit/Combistralen 3-4

Van krachtverschil was in dit duel geen sprake. Johannes Broersma had het antwoord klaar op de openingstreffer van Jonathan Meeuwis. Door Jelte Pieter Dijkstra werd het 1-2, Martijn Jongsma maakte gelijk en via Gert Rijpstra kwam Betterfit op voordeel. Dezelfde Rijpstra trok de stand weer gelijk door zijn eigen doelman te passeren. In de laatste minuut ging een inzet via een Schroevenkopen speler over de doellijn en zo won de gelukkigste.  

T.G.J. communicatie – De Jager Accountancy 3-3

Beide teams verkeren in dezelfde situatie. De punten zijn hard nodig om aan degradatie te ontkomen. TGJ nam in deze spannende wedstrijd het voortouw met treffers van Noa van Gils van dicht bij en Hendrik Hiemstra uit een onoverzichtelijke situatie voor het De Jager doel. Het team uit Harlingen ging niet bij de pakken neer zitten. Ewan van Sertima zorgde met een hard schot in de verste hoek voor de aansluiting en Jens Miedema rondde een vloeiende actie langs twee verdedigers bekwaam af. Sjouke Stienstra zette de Rypsters weer op voorsprong en Jurjen de Jager behoedde zijn team voor een nederlaag.

DERDE KLASSE

Bar Yn e Stal – The Phone House 3-0

Bar Yn ‘e Stal legde in de eerste periode de basis voor deze verdiende zege. Een harde inzet van Tjanh Bong Huong was meteen al te machtig voor doelman Sido Rietstra, Jelmer Zijlstra verdubbelde deze met een schuiver in de verste hoek en een vrij inkomende John Kid Huong zorgde al vrij vroeg in de wedstrijd voor de beslissende 3-0. In de tweede periode was de teleurstellende koploper niet in staat om nog iets terug te doen.

H.Vijver Rietdekkers – Expert Franeker 4-4

Alexander Terluin 1-0, Thom Voorintholt 2-0, Friso van Eyck 2-1, Frank Wever 3-1, Erik Menks 3-2, Friso van Eyck 3-3, Jeep Outhuyse 4-3, Marcel Kruize 4-4.

Expert was wel meer in de aanval, maar liep steeds tegen counters op van de snelle Vijver aanvallers. Verder was de paal en lat niet in het voordeel van Expert. Een terechte uitslag na een levendig duel.

Leo Reitsma/Huhtamaki – Verno Verhuur 3-6

Chris Outhuyse 1-0, Jeroen Mosselman 1-1, Chris Outhuyse 2-1, Dirk Jan Volbeda 2-2, Tjibbe Haitsma 2-3, Dirk Jan Volbeda 2-4 en 2-5, Chris Outhuyse 3-5, Jeroen Mosselman 3-6.

Aanvankelijk was Leo Reitsma sterker. Het was Verno speler Dirk Jan Volbeda die zijn team over het dode punt heen hielp en toen was het met de tegenstand van Leo Reitsma gedaan. Door dit resultaat zijn de promotiekansen voor Leo Reitsma aanmerkelijk geslonken.

SDV Projectbuilding – De Korenaar 6-3

Frans de Beer 1-0, Wietse Sloterdijk 2-0, Mark Kerkhof 3-0. 4-0 en 5-0, Skelte Anema 5-1, Wietse Sloterdijk 6-1, Michael Deinum 6-2, Jordi de Vicg de Cumptich 6-3.

Het duel was snel beslist. Pas na de hattrick van Mark Kerkhof kwam De Korenaar tot meer tegenstand wat nog enkele treffers opleverde.

VIERDE KLASSE

Grand Cafe De Doelen – Sportcafé de Trije 5-9

Marco de Groot 0-1 en 0-2, Roy Hoekstra 1-2, Marco de Groot 1-3, Joost Meijer 1-4, Joshua Cuperus 1-5 en 1-6, Robbin de Klerk 2-6, Rob Postma 2-7, Robert Hooghiemstra 3-7, Joshua Cuperus 3-8, Robbin de Klerk 4-8 en 5-8, Joshua Cuperus 5-9.

Sportcafe de Trije ging onbedreigd en zonder verliespunten naar de titel. Dit duel tussen de nummers 1 en 2 van de vierde klasse werd zoals verwacht geen spannende aangelegenheid, daarvoor was het team van sponsor Johan Bootsma te sterk.

Miedema Bouwbedrijf – Champions 8-4

Harmen G.Westra 1-0, Bauke Okkema 2-0, Harmen G. Westra 3-0, Robin Zandberg 3-1, Pedro Lopez 3-2, Erwin Atsma 4-2, Bauke Okkema 5-2, Rintje Miedema 6-2, Harmen G. Westra 7-2, Soujyan Souicat 7-3 en 7-4, Bauke Okkema 8-4.

Chamions laat de tegenstander altijd veel vrijheid. De duels blinken dan ook meestal uit in veel treffers aan weerskanten. Miedema was beter, kreeg de ruimte en won verdiend.

W.I.K. – Stadsherberg catering 5-0 (regl)

De Stadsherberg kon niet over een team beschikken en verloor reglementair.

Zuidema Scheepsbouw – Bouwbedrijf Scharringa 0-6

Zuidema hield het tempo laag om de schade zo veel mogelijk te beperken. Het bleef bij treffers van Erik de Groot 2x, Teake Pieter Siderius, Tjitse Hoekstra, Oane Born en Wessel Elting.