Titel voor Stadsherberg catering. A.M.Transport bleef in topper op afstand.

 AWA4016

De eerste titel is in deze slotfase van de competitie een feit. Stadsherberg catering haalde deze met overtuiging binnen door concurrent A.M.Transport in een onderling duel achter zich te laten. De strijd om het kampioenschap is in de overige klassen ook in een beslissende fase. Zo heeft Autobedrijf Haitsma in de eerste klasse nog een enkele zege nodig en hetzelde geldt voor De Kleine Beurs in de derde en Foto Techniek Service in de vierde klasse. In de tweede klasse is de strijd tussen Sijperda Verhuur en Sportcafe de Trije nog volkomen open. De toppers treffen elkaar op vrijdag 6 april om 22.10 uur en het eindresultaat lijkt beslissend. De hoofdklasse had vrijaf. Hier gaat de strijd vooral tussen Bogt fen Gune en Restaurant de Grillerije waarbij De Bogt nog een stevig programma voor de boeg heeft.

 

Zijlstra Beroepskleding – Coop Tolsma Winsum  2-2
Zijlstra lijkt door dit resultaat af te haken voor de titel en Coop Tolsma pakte de laatste strohalm om van de laatste plaats af te komen. Zijlstra was favoriet , maar maakte dit niet waar. Jelte Dijkstra opende de score en Joran Gerbranda maakte nog in de eerste periode gelijk. Stijn v.d.Geest zette Zijlstra op voorsprong en Jelte Dijkstra voorkwam een Coop nederlaag.

Zandstra & v.d.Meer – Cafe De Posthoorn Dronrijp 8-2
Een fraai herstel van Zandstra na een mindere periode en een teleurstellend optreden van De Posthoorn. De eerste helft werd afgesloten op een beslissende 5-0 en pas hierna scoorde Jos v.d.Velde twee maal tegen. Voor Z.&vdM was er succes voor Jesse Jaasma 3x, Koen Wartena 2x, Jesse Terpstra 2x en Henk Jansma.

Autobedrijf Haitsma – Freedom Energy  4-3
Koploper Haitsma kwam met de schrik vrij, maar de zege was niet overtuigend. Freedom Energy kreeg met dit resultaat zelfs te weinig. De eerste periode had Haitsma wel de overhand en kwam via Peter Visser op voorsprong. Een fraaie hattrick van Cornelis Zijlstra deed de kansen keren, maar met de laatste krachtsinspanningen kwam Haitsma terug in de wedstrijd. Mart Zwier zorgde voor de aansluiting, Peter Visser maakte gelijk en in de laatste seconden werd Melvin Hempenius zelfs matchwinnaar.

Huhtamaki/LR – Sijperda Verhuur  3-8
De start van Sijperda was moeizaam. Huhtamaki speler Jort Hogendorp opende zelfs de score waarna Jurjen Steegstra en Tom Bosma voor de wisseling de stand naar 1-2 brachten.  Vervolgens toonde Sijperda aan waarom het zo hoog geklasseerd staat. Het liep moeiteloos uit naar 2-8 via treffers van Jurjen Steegstra 2x, Tom Bosma, Jelmer Elting, Dave Sommer en Reyer v.d.Eems. Voor Huhtamaki waren er nog doelpunten van Jort Hogendorp en Biliam Herrema.

Apenmeeuw – Bosma Timmerwerken  1-9
Het waren de spelers Wesley Schaap 3x en Marcel Amels 5x die een falend Apenmeeuw volledig onder de voet liepen. De eerste periode ging gelijk op waarbij Remco Giesen gelijk maakte, maar na de 1-2 van Kevin Hoekstra was het gebeurt met de tegenstand van het team uit Berlikum.

BijOnsLuktHetWel – R.E.S. 4-4
Een spannend duel met een grillig scoreverloop. Het team uit Bolsward kwam vrij snel op 0-4 met doelpunten van Frits Schreevel 2x, Niels Altenburg en Leroy Hogenes. Na drie tegentreffers van Jorge Lopez was de spanning volledig terug en Joost Soolsma bracht zijn team weer langszij.

Van Dellen – Horeca de Trije 4-6
Deze eerste zege van het Horeca team was verrassend, maar komt vrij zeker te laat om in de derde klasse van de onderste plaats af te komen.
Horeca startte uitstekend met vroege treffers van Patrick Poelstra en Erwin Boiten. Ondanks de tegentreffer van Fransisco de Boer bleef het Horeca team domineren en liep uit naar 1-4. Door drie tegentreffers van de uitblinkende Fransisco de Boer bleef van Dellen geloven in een goed resultaat, maar Patrick van Dijk, Frank van West, Erwin Boiten en Patrick Poelstra hadden intussen de Horeca winst veilig gesteld.

HDJ Bouw – Bouwbedrijf Haarsma Franeker  1-1
Een duel tussen twee gelijkwaardige teams. Het leek er op dat wie het eerst zou gaan scoren er ook met de volle buit vandoor zou gaan. Het was Hilbrand Brouwer die de score opende en Sietse Kuiper die gelijk maakte.

Widia Boys – Cafe De Kleine Beurs  4-5
De Kleine Beurs was de gelukkigste in dit gelijk opgaande duel. Het initiatief lag veelal bij Widia Boys dat vier maal op voorspronk kwam via Dani van Eyk 2x, Fabian Donderwinkel en Sean de Boer. Het antwoord kwam van Willem Miedema 2x, Erik de Groot en Tsjitse Hoekstra. Het was tenslotte Erik de Groot die in de laatste minuut matchwinnaar werd.

SDV Projectbuilding – Bowling Bloemketerp  3-4
 met betrekking tot BloemketerpMisschien verrassend, maar zeker verdiend was het eindresultaat wel. Het team ging voortvarend van start met doelpunten van Tjipko Vellinga en Laurens Looijenga. SDV kwam langszij na succes voor Wibo Brouwer en Richard v.d.Veer. SDV leek het duel onder controle te hebben, maar nog in de eerste periode had Bloemketerp het verschil hersteld toen Laurens Looijenga en Gerard Hoekstra raak schoten. De aansluitingstreffer van Wibo Brouwer was voor SDV vervolgens niet voldoende.

Betterfit – Verno Verhuur  2-6
Bij de wisseling stond er een verrassende 1-0 op de teller na een inzet van Gerben Nauta en ook de gelijkmaker, 2-2, was van dezelfde speler. Pas halverwege de tweede periode maakte Verno het verschil. Doelpuntenmakers voor Verno waren Dirk Jan Volbeda 2x, Alex v.d.Bosch 2x, Albert v.d.Zee en Zeya Korel.

Foto Techniek Service – Taxi Sybe  3-2
FTS was beter en kwam op een schijnbaar veilige 3-0 met treffers van Gertjan Zagema 2x en Tim Bijlsma. Taxi Sybe geeft het nooit op en kwam ook deze maal nog dicht bij na treffers van Ruurd Bouwma en Tsjeard Halbesma vanaf de stip.

Stadsherberg catering – A.M. Transport  5-3
De Stadsherberg zege was verdiend, maar kwam zeker niet gemakkelijk tot stand. A.M.Transport vond twee maal na een ruime achterstand de aansluiting. Friso van Eyck was met vier treffers dominant aanwezig en vervolgens scoorden Evert Jan Broersma en aan de andere kant Josuino Lopez 2x en Arie de Waal.

Engineeringsburo Zuidema – Lukkes Arum  0-2
Beide teams schoten aanvallend te kort. Lukkes won na treffers van Tsjisse Oegema in de eerste periode en hierna via Arne Tigchelaar.