Titel Zijlstra Beroepskleding. Problemen voor Verno Materiaalverhuur.

Met een regiment aan achtervolgers op ruime achterstand greep Zijlstra Beroepskleding afgelopen vrijdagavond de titel in de tweede klasse van de zaalvoetbalcompetitie. Devicamp.nl was de tegenstander en ook dit team was kansloos, 7-3. In deze tweede klasse leed Snackhouse opnieuw een nederlaag. Het 2-1 verlies tegen Pluimveeservice Smedig was geen slecht resultaat, maar het betekende wel degradatie. In de eerste klasse had koploper Keizer Autoschade weinig moeite met Herberg de Bogt terwijl The Phone House na een spectaculair duel niet verder kwam dan 6-6 tegen het voor lijfsbehoud vechtende Koopmans Schilders. Voor het onderaanstaande Verno Materieelerhuur worden de problemen met de week groter. Saab Wassenaar was deze maal met 8-5 te sterk. In de derde klasse maakte G.Pars Graanhandel geen fout en omdat ook De Tap en Oosterlaar/Verhoeven tot winst kwamen veranderde hier weinig. Onderin wil Braak Financiele Diensten blijkbaar overleven, want het liet Offinga Kappers kansloos. De eindsprint van De Korenaar komt hier te laat. Het haalde wel de dubbele cijfers tegen het wisselvallige Preton Nederland. In de vierde klasse is er de meeste spanning omtrent de titel. Schroevenkopen nam de leiding weer over van Zuidema Scheepsbouw door het onderlinge duel in een 4-2 winst om te zetten. De Struners en De Jager Accountancy doen ook nog mee in deze spannende strijd. Aanstaande vrijdag kunnen de volgende beslissingen vallen. Bowling Bloemketerp kan in de hoofdklasse kampioen worden wanneer het zelf wint het Bogt fen Gune puntverlies leidt. Hetzelfde geldt voor Keizer Autoschade in de eerste klasse wanneer The Phone House een fout maakt.

Verno Verhuur – Saab Wassenaar 5 – 8

P. Algra 0-1, B. Braaksma 0-2, S. Visser 0-3, J. Vos 0-4, E.v.d.Veen 1-4, B. Braaksma 1-5 en 1-6, A.v.d.Bosch 2-6 en 3-6, J. Vos 3-7, J. Mosselman 4-7, J. Vos 4-8, J. Mosselman 5-8.

Verno heeft het moeilijk, het team ziet uit naar het volgende seizoen in een lagere klasse. In dit duel was Saab duidelijk sterker en liep al snel uit naar 0-4. Vervolgens kwam Verno goed terug en volgde er een gelijkopgaande strijd.

 

The Dance Factory – Sportcentrum Shape 5 – 4

Een boeiend duel met een terechte winnaar. Na de openingstreffer van H. Timmermans kwam er onmiddellijk antwoord via T.v.d.Graaf. H. Visser bracht het team uit Berlikum op voorsprong en de uitblinkende P. Poelstra zorgde voor 2-2. Hierna leek TDF door te drukken. T. Hoekstra en H.v.d.Baan scoorden. Met de aansluitingstreffer van P. Poelstra was er weer van alles mogelijk. Een indrukwekkende solo van doelman S.v.d.Baan betekende 5-3 en P. Poelstra zorgde in de laatste minuut nog voor enige spanning.

 

De Skearmessen – Regina’s Lingerie 3 – 3

Regina was met dit resultaat het meest tevreden en dat was verrassend. H. Wassenaar zorgde voor 1-0 en toen was het de beurt aan H. Dijkstra, hij scoorde drie maal. Regina zette steeds meer druk en kwam door G.v.d.Meer en D. Riemersma nog langszij.

 

Keizer Autoschade – Herberg de Bogt 5 – 0

Herberg de Bogt ging er volledig voor, maar de overmacht was te groot. D. Drent 2x, J.v.Duyn 2x en R. Reversma scoorden. Herberg de Bogt doelman G. Kuiken hield in de openingsfase een strafschop van W.v.d.Meer buiten de palen.

 

Koopmans Schilders – The Phone House 6 – 6

E. Westra 0-1, D.v.d.Pol 0-2, S. Bootsma 1-2, D.v.d.Pol 1-3, E. Westra 1-4, M. de Vries 2-4, G.J. Herrema 3-4, J. Hogendorp 4-4, S. Bootsma 5-4, D.v.d.Pol 5-5 en 5-6, S. Bootsma 6-6.

Een boeiend treffen waarin Koopmans zich kranig weerde en zelfs een 1-4 achterstand wegwerkte. Zo spelend hoort Koopmans zeker in de eerste klasse thuis.

 

Sans Souci – Cafe De Posthoorn 2 – 4

Na de openingstreffer van B.P. de Vries was het De Posthoorn dat domineerde. Het leverde treffers op van W. Kingma, H. Schaap, J. Landman en J.D.v.d.Wal. Hierna probeerde Sans Souci het nog wel, maar het tempo was veel te laag om het de Posthoorn moeilijk te maken. Het bleef bij een inzet van B.P. de Vries.

 

Zijlstra Beroepskleding -Devicamp.nl 7 – 3

S.de Bruin 1-0 en 2-0, P. Hibma 2-1, S. de Bruin 3-1, Y. de Jong 3-2 en 3-3, S. de Bruin 4-3, M. Tigchelaar 5-3, Y. Shire 6-3, E. Tanghe 7-3.

De kampioenswedstrijd van Zijlstra leek aanvankelijk nog moeilijkheden op te leveren. Wel kwam Zijlstra snel op 2-0, maar Devicamp toonde veerkracht en kwam halverwege zelfs langszij. De tweede periode was echter volledig voor Zijlstra de kampioenen.

 

Autorijschool v.d.Harst – Maxstuc 2 – 3

Een gelukkige Maxstuc zege. F.de Beer opende de score en hier bleef het lang bij. B.v.d.Veen herstelde het evenwicht waarna S. Anema het Rijschool team opnieuw aan de leiding bracht. Het slotoffensief leverde Maxstuc de niet meer verwachte winst op. P.v.’t Hoenderdaal en B.v.d.Veen scoorden.

 

Warmtetechniek Franeker – Autobedrijf Strikwerda 2 – 2

Twee hardwerkende teams kregen waar ze recht op hadden, namelijk elk een punt. Warmtetechniek opende sterk en kwam op voorsprong met een inzet van S. Kuiper hoog in het dak van het doel. Nog voor de wisseling was het J.v.Abbema 2x die de kansen deden keren. Vervolgens nam Warmtetechniek het initiatief over en kwam via C. Boonstra op gelijke hoogte.

 

Pluimveeservice Smeding – Snackhouse 2 – 1

Een duel met weinig hoogtepunten en een terechte einduitslag. J. Smedig en J. de Wit zorgden voor 2-0 en in de slotfase maakte J.v.Assen het nog even spannend.

 

Braak Financiele Diensten – Offinga Kappers 7 – 0

W. Beimers 4x, R. Herrema 2x en J. Zagema.

Het was in de openingsfase al snel 2-0 en toen was het duel in feite al beslist. Offinga was aanvallend machteloos.

 

De Tap – SDV Projectbuilding 5 – 1

K.a Nijeholt 1-0, K. Breidenbach 1-1, K.a Nijeholt 2-1, J. Boomstra 3-1, K.a Nijeholt 4-1, E. Kuipers 5-1.

In de eerste periode had er voor SDV meer in gezeten wanneer de counters beter werden uitgevoerd. Nu bleef het bij 1-1. De tweede periode had SDV nog maar weinig in te brengen.

 

Primera Haitsma – Oosterlaar/Verhoeven 3 – 7

M. Visser 0-1, 0-2 en 0-3, P. Zijlstra 1-3, J. Torenbeek 1-4, P. Amels 1-5, J. Torenbeek 1-6, A. Alberts 1-7, E.de Groot 2-7 en 3-7.

Oosterlaar/ Verhoeven speelde een prima wedstrijd. Primera Haitsma werd op alle onderdelen afgetroefd. Zo spelend is Oosterlaar/Verhoeven zeker nog niet kansloos voor de titel.

 

G.Pars Graanhandel – Betterfit 7 – 2

K. Kobus 1-0 en 2-0, J. Kingma 3-0, K. Kobus 4-0, J. Pars 5-0, D. Groen 5-1, J. Kingma 6-1, G. Rijpstra 6-2, J. Kingma 7-2.

Betterfit kon de koploper uit de derde klasse niet in verlegenheid brengen. De jongens uit St. Jacob waren duidelijk een maatje te groot.

 

De Korenaar – Preton Nederland 12 – 4

L. Ghandy 1-0, H. Vok 2-0 en 3-0, M. Zwier 4-0 en 5-0, K. Hoekstra 5-1, R. Hoekstra 6-1, K. Hoekstra 6-2, L. Ghandy 7-2, K. Hoekstra 7-3, L. Ghandy 8-3, N. Krikke 9-3, R. Bussink 9-4, H. Vonk 10-4, L. Ghandy 11-4, R. Hoekstra 12-4

De spanning ontbrak volledig tussen deze twee middenmoters uit de derde klasse en dat was verrassend. De Korenaar begon ook overweldigend en stond heel snel op 4-0. Preton stelde hevig teleur.

 

Sportcafe de Trije – Leo Reitsma/H. 0 – 8

C. Outhuyse 5x, S. Wierda, E. Boonstra en G. de Bruin.

Leo Reitsma raakt eindelijk op drift en de jonkies van De Trije werden hier het slachtoffer van. Vooral C. Outhuyse was met vijf treffers goed op dreef.

 

De Jager Accountancy – W.I.K. 6 – 0

L. Wouters 3x, E.v.Sertima, J. de Jager en H. Brandes

W.I.K. kwam tempo te kort tegen de jonkies uit Harlingers. De eerste helft was de schade nog te overzien, 2-0. W.I.K. begon de tweede periode meer aanvallend. Het betekende echter nog meer ruimte voor het snelle De Jager.

 

De Struners – Bouwbedrijf Kooistra 4 – 2

F. Vrieswijk 1-0, R.v.Dokkumburg 2-0, J. de Jong 2-1, R.v.Dellen 3-1, A. Los 3-2, F. Vrieswijk 4-2

De Struners was beter en won ook verdiend, maar de zege kwam moeilijk tot stand. Het team zakte na een goed begin ver terug en gaf Kooistra de kans terug te komen. Pas laat in het duel kwam de bevrijdende 4-2.

 

Bar Yn ‘e Stal – Fitnesscentrum C.C.M. 3 – 3

J. Zijlstra 1-0, W. Breemen-Schneider 1-1, N. Rusticus 2-1, T. Bonnema 2-2, D. Regts 2-3, N. Rusticus 3-3.

Een open duel met veel kansen. Vooral in de slotfase had Yn ‘e Stal het moeilijk en mocht het meest tevreden zijn met het eindresultaat in dit spannende duel.

 

Zuidema Scheepsbouw – Schroevenkopen.nl 2 – 4

C. Alkema 1-0, J. Boersma 1-1 en 1-2, J.P. Dijkstra 1-3, J. Boersma 1-4, Y. Zuidema 2-4

Zuidema moet weer een stapje terug doen na deze nederlaag. De uitslag geeft de verhouding goed weer, Schroevenkopen was beter.