Titels voor A.B.Texel en De Strûners. Yildiz wint in kraker van Tapperij

DSC 3158

Afgelopen vrijdagavond waren er twee teams die de titel binnen haalden, namelijk in de eerste klasse A.B.Texel en in de tweede klasse De Strûners. Bij De Strûners lag dit wel voor de hand omdat het team er ruimschoots boven uit stak. Bij A.B. Texel ging dit enigszins geruisloos. Dat het zelfs met ruim verschil van Maxstuc won was geen verrassing, maar dat concurrent Tapperij ’t Noord verloor van Yildiz Stucadoors en ook mede door de manier waarop dit gebeurde was sensationeel. Tapperij leidde tot in de laatste minuten met 3-4 en toen ging het mis. Met het eindsignaal nabij bezorgde Ayhan Yildiz Tapperij een enorme kater, 5-4. Hierdoor ging de titel vroegtijdig naar A.B. Texel . In de hoofdklasse was Sander de Vries bij Bowling Bloemketerp met vier treffers uitstekend op dreef. Dit was echter niet genoeg om zijn team aan de broodnodige winst te helpen. Degradatie is voor zijn team nu wel heel dicht bij. Het duel Zijlstra Beroepskleding- Autobedrijf Haitsma had een triest verloop. Bij een ongelukkige actie brak Melvin Tigchelaar zijn been waardoor aan het duel een vroegtijdig einde kwam. In de derde klasse wonnen de koplopers. De strijd om de titel tussen Bar Yn ‘e Stal en The Phone House lijkt hier pas op de laatste wedstrijddag tot een beslissing te komen. Leo Reitsma/Hutamaki is praktisch uitgeschakeld.  

 

Steensma F.I. – Keizer Autoschade 7 – 2

Het loopt totaal niet meer bij Keizer, de kampioen van het vorige seizoen. Steensma heeft nog een klein kansje op de titel, maar heeft nu al het beste seizoen van de afgelopen jaren bereikt met een prima tweede plaats op de ranglijst. De teams gingen lang gelijk op, maar in de tweede periode was Steensma duidelijk de sterkste. De doelpunten kwamen van Evert Tolsma 2x, Tjeerd Hoekstra 2x, Jelte Hijlkema, Evert Pieter Tolsma en een eigen inzet van Jan van Duyn. De schutter bij Keizer was Wiebe v.d.Meer 2x.

Bowling Bloemketerp – van Dellen bellen 4 – 8

Van Dellen zonder Dylan Drent en zonder wisselspelers was voor Bloemketerp niet voldoende om aan de positieve kant van de score te komen. Er stond al vrij snel 0-3 op het scorebord en Bloemketerp was ondanks de vier treffers van Sander de Vries niet bij machte de bakens te verzetten. Voor van Dellen scoorden Klaas Kuiken 3x, Keimpe Pols 3x en Sebastiaan v.d.Baan 2x.

Regina’s Lingerie – Oosterlaar/Verhoeven 6 – 11

Hoewel er weinig meer op het spel stond wil Regina er altijd wel voor gaan. Hierdoor ontstond er een heerlijke open wedstrijd wat veel doelpunten opleverde. Steven Beuker 5x en Patric Amels 4x waren de hoofdleveranciers en verder scoorden Ane Schaap en Jordy Torenbeek en aan de andere kant Pierre Algra 2x, Jorrit v.d.Zee, Guido v.d.Meer, Hendrik Deelstra en Peter Rijpstra.

Zijlstra Beroepskleding – Autobedrijf Haitsma 0-2

Het duel kreeg een vroegtijdig einde met een beenbreuk van een Zijlstra speler. De gebroeders Evert Jan en Jelmer Broersma waren de doelpuntenmakers.

Yldiz Stucadoors – Tapperij ’t Noord 5-4

Deze geweldige wedstrijd kreeg ook nog eens een sensationeel slot. Al snel brak Edwin Westra het duel open. Het antwoord kwam van Jan Geert Dijkstra en meteen waren de rollen omgedraaid toen Arnold Bergsma uit een moeilijke hoek voor 1-2 zorgde. Er werd wel met gelijke kansen gewisseld na een geweldige actie van Vetinho Vemba. De wedstrijd leek voor Tapperij in de knip toen Arnold Bergsma en Ronald Post de stand naar 2-4 brachten. In de laatste vijf minuten greep Yildiz alsnog de winst. Ventinho Vemba zorgde in de kluts voor de aansluiting, Edwin Westra maakte met een subtiel hakje gelijken Ayhan Yildiz strafte in de laatste seconden een verdedigingsfout meedogenloos af.

Maxstuc – A.B. Texel 1 – 8

Door het verloop op het andere veld tussen Yildiz en Tapperij werd A.B. Texel eerder kampioen dan werd verwacht. Het hardwerkende Maxstuc kon niet meer dan bij 0-8 via Patrick Hoenderdaal tegen scoren. Doelpuntenmakers A.B.Texel waren Stevan Bootsma 3x, Jeffrey Guertin 2x, Mathew Guertin, Laurens Looyenga en Pattrick Poelstra.

Preton Nederland – Herberg de Bogt 5 – 5

Gerard Hoekstra 0-1, Kevin Hoekstra 1-1, Tim v. Faassen 1-2, Willem Miedema 2-2, Marc Wijbenga 2-3, Jelle Scharringa 3-3, Willem Miedema 4-3, Johan Uythof 4-4, Jelle Scharringa 5-4, Douwe Bosma 5-5.

In dit voor beide teams belangrijke duel was Herberg de Bogt in de eerste periode sterker en kwam ook steeds op voorsprong. Vervolgens waren de betere kansen voor Preton. Het was in de laatste minuut Douwe Bosma die Herberg de Bogt alsnog een punt bezorgde.

Sportcentrum Shape – G.Pars Graanhandel 5-4

Sybo Offenga 1-0, Jarco Pars 1-1, George Jelte Marra 1-2, Hendrik Schiphof 1-3, Hedzer Timmermans 2-3, George Jelte Marra 2-4, Jos v.d.Meulen 3-4, Hedzer Timmermans 4-4 en 5-4.

Pars had lang het initiatief en stond ruim op voordeel. De klasse van Hedzer Timmermans gaf uiteindelijk de doorslag.

T.G.J. communicatie – Shipkits b.v. 1 – 3

Door dit resultaat is Shipkits dicht bij promotie en moet TGJ nog oppassen om niet te degraderen. De teams ontliepen elkaar weinig, al was de Shipkits zege verdiend. Willen de Jong 2x en Detmar Bosma wisten te scoren en Sjouke Stienstra deed dat aan de andere kant.

De Strûners – Autobedrijf Strikwerda 8 – 2

De kampioenswedstrijd leverde volgens verwachting weinig problemen op. Alleen Eelke de Boer spartelde met twee treffers nog tegen. Tjitte Dijkstra 3x, Cornelis Knol 2x, Roar van Dellen, Ruben van Dokkumburg en Jelle Harm Kooistra zorgden voor deze royale Berlikumer winst.

Leo Reitsma/Huhtamaki – H. Vijver Rietdekkers 7 – 0

Vijver is een jong team dat nog veel moet leren. Het toont wel veel inzet, maar dat is voor deze derde klasse niet genoeg. Het krachtverschil was groot waarbij Leo Reitsma scoorde via Chris Outhuyse 2x, Sebastiaan Wierde 2x, Mathijs Teerstra, Mark de Vries en Eelco Boonstra

Bar Yn e Stal – Expert Franeker 8-5

Friso van Eyck 0-1, Kees Jan Hendriks 1-1, Friso van Eyck 1-2, Marcel Kruize 1-3, Ian Roersma 2-3, Friso van Eyck 2-4, Ian Roersma 3-4, John Kid Huong 4-4, Marcel Kruize 4-5, Jelmer Zijlstra 5-5, Tjanh Bong Huong 6-5, Jelmer Zijlstra 7-5, Wytze Greidanus 8-5

Yn ‘e Stal had het lang moeilijk met Expert, dat bijna de gehele wedstrijd geen wissels achter de hand had. Het boog pas in de slotfase toen John Kid Huong voor 6-5 zorgde. Een verdiende, maar moeizame Rypster zege waarbij Expert prima tegenstand bood.

SDV Projectbuilding – The Phone House 2 – 6

Al snel scoorde Allard Hoekstra vier maal en was het duel beslist. Wietse Sloterdijk scoorde tegen, Marcel Koning en Martijn Werkhoven vergrootten de voorsprong en Edwin Boes zorgde voor het restant.

Bouwbedrijf Scharringa – Champions 4-3

Erik de Groot 1-0, Soujyan Souicat 1-1, Perdo Lopez 1-2, Tjisse Hoekstra 2-2, Erik de Groot 3-2, Oane Born 4-2, Robin Zandberg 4-3.

Scharringa won in dit niet groots, maar wel levendig duel verdiend. Het bleef gezien het scoreverloop lang spannend

Grand Cafe De Doelen – Zuidema Scheepsbouw 8-0

De schade viel voor Zuidema wel mee, al was De Doelen veel te sterk. Gescoord werd er door Roy Hoekstra 3x, Johannes Talhout, Rafael Castro, Robert Hooghiemstra, Wesley Joustra en Jordy Wijk.

Rin-tec – Sportcafé de Trije 3-8

Marco de Groot 0-1, Rick Beimers 1-1, Marco de Groot 1-2, Iwan Hibma 2-2, Marco de Groot 2-3, Rick Postma 2-4, Joshua Cuperus 2-5, Wilco Ypma 2-6, Iwan Hibma 3-6, Marco de Groot 3-7, Rob Postma 3-8.

Rin-tec hield het lang vol, maar de weerstand brak bij de 2-4 van Rick Postma. Het lijkt er veel op dat Sportcafe de Trije zonder puntverlies de finish haalt en dat is uitzonderlijk.


Stadsherberg catering – Miedema Bouwbedrijf 4-8

Willem Beimers was er verantwoordelijk voor dat Stadsherberg mee deed op het scorebord. Hij zorgde voor vier treffers. De strijd ging lang gelijk op met een stand van 4-5 vlak voor het einde. Na de 4-6 van Dirk Jan Posthumus brak het Stadsherberg verzet. Voor Miedema kwam de productie van Dirk Jan Posthumus 3x, Berend Scheltens 2x, Bauke Okkema 2x en Erwin Atsma.