Titels voor Bosma Timmerwerken en Zandstra & v.d.Meer. Spannend slot in hoofdklasse en eerste klasse.

 AWA6449

Met nog een enkele competitie ronde voor de boeg zijn er nog slechts twee kampioenen bekend. In de tweede klasse was het al enige weken bekend dat de titel bij het Harlinger Bosma Timmerwerken terecht zou komen. De 5-3 winst op Huhtamaki was voldoende om het volgend seizoen in de hoofdklasse te gaan proberen. In de vierde klasse ging de titel naar Zandstra & v.d.Meer. Dit jonge team bereikte dit na winst in een doelpuntrijk duel tegen Lybo.

Er staat in de laatste competitie ronde voor veel teams nog wel wat op het spel. In de hoofdklasse moet de beslissing tussen Bogt fen Gune en Keizer Autoschade vallen in de wedstrijden tussen Steensma – Bogt fen Gune en Autobedrijf Haitsma-Keizer Autoschade. Bij winst is Bogt fen Gune algemeen zaalvoetbalkampioen, maar de strijd is hier zeker nog niet gestreden. In de eerste klasse moet het onderlinge duel tussen Coop Tolsma en Autobedrijf Strikwerda de kampioen opleveren en onderin is er degradatie voor de verliezer van het duel R.E.S. – Syperda Verhuur. In de derde klasse kan Apenmeeuw de titel bijna niet ontgaan of het moet al met grote cijfers verliezen en in de vijfde klasse lijkt de titel met promotie weggelegd voor Schroevenkopen.nl

 

Keizer Autoschade – Freedom Energy 10-2
Freeom Energy is te vaak onder de indruk van een sterkere tegenstander en hierdoor kansloos. Er werd ook nu te weinig tegenstand geboden. Het was al ver in de tweede periode dat Gerard en Cornelis Zijlstra tegen scoorden. Het stond toen al 8-0. Voor het superieure Keizer kwamen de treffers van Sander Hoekstra 3x, Wiebe v.d.Meer 2x, Mart Kuperus 2x, Keimpe Pols en Remco Reversma.

Bogt fen Gune – Autobedrijf Haitsma 2-2
De Bogt had het tegen Haitsma niet gemakkelijk en was zichtbaar tevreden met het behaalde resultaat. Winst in het laatste treffen is voldoende voor de titel en daarom was de uitgangspositie om niet te verliezen. Bas v.d.Zee opende en Hassan Bartouhtouh maakte gelijk. De Bogt ging wel met voorsprong wisselen na een treffer van Frank v.d.Zee. Marcellino Saamangun maakte het vervolgens nog heel spannend, maar De Bogt hield stand.

Zijlstra Beroepskleding – De Strûners F.C. 5-0 reglementair

Autobedrijf Strikwerda – Sportcafe de Trije 7-7
Marco de Groot 0-1, Klaas Meinsma 1-1, Rob Postma 1-2, Klaas Meinsma 2-2, Ane Piet Strikwerda 3-2, Klaas Meinsma 4-2, Rob Postma 4-3, Redmar Dijkstra 5-3, Klaas Meinsma 6-3, Rob Postma 6-4 en 6-5, Klaas Meinsma 7-5, Rob Postma 7-6 en Marco de Groot 7-7
Een spectaculair duel waarin Strikwerda een belangrijke stap richting de titel had kunnen maken, maar zich verkeek op de veerkracht van Sportcafe de Trije. Overigens had De Trije dit puntje ook hard nodig in de strijd tegen degradatie.

Moto Delicato – Salarisburosport 3-4
Door dit resultaat verspeelde Moto Delicato de kans op de titel. Salarisburosport speelde zich met dit resultaat veilig. Het enige hoogtepunt uit de eerste periode was de strafschop, benut door Tseard Boorsma. Salarisburosport herpakte zich en scoorde via Harke Hilboezen 2x en Roel Frijling. Na foutief uitverdedigen werd het door Sander Hoekstra 2-3 en zelfs gelijk na een eigen doelpunt. Terecht was het dat Roel Frijling vlak voor het einde de Rypsters alsnog naar de overwinning schoot.

Syperda Verhuur – Coop Tolsma Winsum 2-2
Syperda haalde er met een gehavend team uit wat mogelijk was en Coop Tolsma stelde teleur.. Dirk Pieter Weistra opende, Joost v.d.Meulen maakte gelijk en Wybren Slager zorgde in de slotfase voor 2-1. Remco Jorritsma voorkwam direct hierna een Coop nederlaag.

Bosma Timmerwerken – Huhtamaki/LR 5-3
In de openingsfase leek niets er op dat het nog spannend zou worden. Sayit Gumrukcuoglu, Robert Visser en Wesley Schaap zorgden voor een ruime 3-0. Na een tegentreffer van Cor Boonstra werd het verschil hersteld via Reinier v.d.Stap. Het werd voor Bosma nog even billen knijpen toen Chris Outhuyse en Arjan Veltman de stand terug brachten naar 4-3. Pas in de laatste seconden stelde Robert Visser de zege en titel veilig.

Was ‘n Go – BijOndLuktHetWel 5-3
Jorge Lopez opende laag in de hoek , maar vervolgens lag het initiatief bij Was ‘n Go. Marcel Koning, Tristan Osinga en Jort Beimers tilden de stand naar 3-1. Jorge Lopez en Haitze Weistra zorgden in de slotfase voor gelijke kansen en daarin was Marcel Koning met twee treffers heer en meester.

Horeca de Trije – Grand Cafe de Doelen 3-5
Michel v.d.Veen opende met een fraaie hattrick. Dit was niet voldoende, want De Doelen groeide in de wedstrijd en vond al in de eerste periode de aansluiting. Het werd nog een ruime De Doelen zege via Robbin de Klerk 4x en Roy Hoekstra.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Rintec 1-4
Rintec is aan een fraaie reeks bezig, maar deze komt te laat. Haarsma had voor wat betreft degradatie niets meer te vrezen. Het werd een gemakkelijk Rintec zege waarin de treffers kwamen van Leeroy Jellema 2x, Jan Bijlsma en Jeffrey Jellema. De tegentreffer van Jort van Gils kwam bij 0-3.

Widia Boys – Sytsma Noord 1-3
In dit pittige duel opende Dani van Eyk de score, maakte Evert Telenga met een lobje gelijk en zorgde Jurjen Vriesinga met een harde vrije trap voor een 1-2 wisselstand. De beslissing viel toen Evert Telenga een bal goed aflegde op Erik Terpstra.

Apenmeeuw – HDJ Bouw 2-2
Apenmeeuw kreeg het loon van de angst. Na de 1-0 van Remco Dijkstra zette het niet door en ook na de 2-0 van Remko Giesing werd het initiatief aan HDJ gelaten. Het werd Apenmeeuw in de laatste minuten fataal na tegentreffers van Collin Braak en Sietse Kuiper

Zandstra & v.d.Meer – Lybo 10-7
Joël Rooij 1-0, Bauke Kamminga 1-1, Jord Haarsma 2-1, Harry Oenema 2-2, Rene Baarda 2-3, Jord Haarsma 3-3, Joël de Rooij 4-3, Bauke Kamminga 4-4, Joël de Rooij 5-4, Koen Wartena 6-4, Rene Baarda 6-5, Koen Wartena 7-5, Thomas Werkhoven 8-5, Harry Oenema 8-6, Bauke Kamminga 8-7, Joël Rooij 9-7 en 10-7.
Boeiend met wisselende kansen, maar verdedigend zwak. Lybo hield de strijd lang vol, maar moest in de slotfase buigen voor twee treffers van de altijd gemakkelijk scorende Joël Rooij.

Stadsherberg catering – Sportcentrum Shape 6-2
Al snel was het duel beslist. Willem Beimers, Friso van Eyck en Wietse Blaauw scoorden. Even kwam er hoop in de Shape gelederen toen Sybo Offenga met een slimme actie tegen scoorde. Het bleef een duel waarin Stadsherberg domineerde en Shape hard werkte voor een zo goed mogelijk resultaat. Evert Jan Broersma en Sybo van Eyck ieder aan een kant zorgden voor 4-2 waarna Willem Beimers en Sjaak Roorda het duel besloten.

Miedema Bouwbedrijf – A.M.Transport 5-3
Een terechte uitslag gezien de krachtsverhouding. Wel opende Iwan Hibma, maar vervolgens was het Miedema dat de toon zette en ook scoorde via Erwin Atsma, Dirk Jan Posthumus en Bernert Beeksma 2x. Na de 4-2 van Andre v.d.Meer zorgde Harmen v.d.Meer voor 5-2 en bepaalde Iwan Hibma de eindstand.

Schroevenkopen.nl – Zwart Machines 5-4
Een duel met wisselende kansen waarbij Schroevenkopen als gelukkigste uit de strijd te voorschijn kwam. Teuns Regeling opende van afstand, Peter Zwart maakte gelijk en Detmer Bosma schoot hard in de hoek de 1-2 binnen. Via Teunis Regeling kon met gelijke kansen aan de tweede helft worden begonnen. In de rebound bracht Wouter Hylkema zijn team opnieuw aan de leiding, maakte Detmer Bosma met een intikker gelijk en benutte Jelle Pieter v..d.Walt een penalty, 3-4.
Met een inzet binnenkant paal maakte Tsjeard Halbersma gelijk en herna moest Teunis Regeling met geel naar de kant. Toch wist Tsjeard Halbersma in de laatste seconden zijn team naar de winst te schieten.

Bowling Bloemketerp – Sannes & Voorintholt 3-1
In dit duel moesten er nog 8 minuten worden gespeeld bij een 2-1 stand waarbij Bloemketerp twee minuten met een man minder moest spelen. S & V ging geforceerd in de aanval en liep tegen een counter op van Arne Tichelaar. Het duel was toen in feite beslist.

Sannes & Voorintholt – Verno Verhuur 5-0
Het duel hierna leverde S & V weinig problemen op. Verno was aanvallend machteloos en verloor door treffers van Davey Roeleven 2x, Randy de Vries, Brian v.d.Bosch en Thom Voorintholt.

Engineeringsburo Zuidema – Bowling Bloemketerp 2-6
Bloemketerp besliste al snel het duel met treffers van Arne Tichelaar 2x, Gerard Hoekstra en een tegengoal van Jan Bergsma. Ook de tweede periode bleef Bloemketerp sterker, al bood Zuidema wel meer tegenstand en scoorde tegen via Willem Buurstra. Voor Bloemketerp was er nog succes voor Louwrens Looijenga, Gerard Hoekstra en Arne Tichelaar