Titels voor Keizer Autoschade en Bouwbedrijf Scharringa

Het is aan alles te merken dat het seizoen bijna is afgelopen. De meeste beslissingen zijn al gevallen en verschillende teams komen verzwakt binnen de lijnen zoals het niet beschikken over wisselspelers. Jammer is het wanneer je kampioen kunt worden en de tegenstander kan geen team formeren. Dit gebeurde Bouwbedrijf Scharringa tegen Max Stuc. Het hoefde niet aan te treden, maar concurrent The Dance Factory kwam niet tot winst en dit betekende dat Scharringa onbereikbaar werd. In de tweede klasse ging de titel naar Keizer Autoschade en dat was geen verrassing omdat het team van T. Looge het gehele seizoen domineerde en weinig verliespunten weg gaf. In de hoofdklasse is de spanning vrijwel verdwenen nu Bowling Bloemketerp won en de enige belager Bogt fen Gune verloor. Nu kwam de winst niet gemakkelijk tot stand. Halverwege de tweede periode moest Bloemketerp nog een 5-3 achterstand wegwerken tegen Autobedrijf Haitsma. Het werd uiteindelijk 5-6. Concurrent De Bogt fen Gune ging verrassend onderuit tegen het altijd lastige Bouwbedrijf Bruinsma en hierdoor is de koploper een overwinning verwijderd van het prolongeren van de titel. In de vierde klasse was er winst Haitsma Primera en Preton Nederland en hier zal de laatste wedstrijdronde de beslissing moeten brengen.

Tapperij ‘t Noord – Sportcentrum Shape 11 – 3 H. Bartouhtouh 3x, A.Venema 3x, R.Smedinga 2x, T.Sikkema 2x en R.Post met tegentreffers van S. Offenga 2x en J.v.d.Meulen. Met deze nederlaag is voor Shape de degradatie een feit. Shape miste enkele dragende spelers en Tapperij wilde zich revancheren voor de misser van de vorige week, vandaar deze hoge score.

Martens Vis – Steensma 1 – 4 In de eerste periode gebeurde er weinig en werd er niet gescoord. T. Hoekstra brak het duel open en F. Oosterbaan verdubbelde deze in een fase dat Steensma sterker werd. Na de 0-3 van T. Hoekstra was het duel beslist. S. Amels scoorde tegen en T. Hoekstra bepaalde de eindstand.

v.Dellen Bellen – The Phone House 10 – 6 D.Drent 4x, K.Pols 3x, A. Knipper 2x en R. Jelgersma met tegentreffers van J. Elting 2x, W. Mariman 2x, J. Terpstra en G. Nieuwenhuis. The Phone House kwam onvolledig binnen de lijnen en liep meteen een forse achterstand op. Nadat Phone House compleet was werd het nog een echte wedstrijd met leuk aanvalsspel.

Autobedrijf Haitsma – Bowling Bloemketerp 5 – 6 Een grillig scoreverloop met een verrassende ontknoping. Haitsma trad aan zonder wisselspelers en stond vrij vlot op een 0-3 achterstand via M.Saamangun, C. Martopawiro en Y. Brijker. Na een fraaie hattrick van E. Boonstra was de spanning plotseling terug.. Twee maal L. Visser betekende zelfs een verrassende 5-3. Haitsma moest vervolgens steeds verder terug Y. Brijker en S. de Vries herstelden het evenwicht en Y. Brijker bracht Bloemketerp de zege.

Bogt fen Gune – Bouwbedrijf Bruinsma 2 – 3 Bruinsma.heeft wel het vermogen om een topper te zijn, maar de overtuiging is vaak niet aanwezig. Deze maal was het wel raak. Het was een duel met wisselende kansen. In de openingsfase waren de beste kansen voor De Bogt waar L. Vlaskamp en W.v.d.Vaart de paal raakten. Aan de andere kant was het wel raak. J.Althuis schoot de bal in de verre hoek. W.v.d.Vaart maakte gelijk en L. Vlaskamp zorgde uit een vloeiende combinatie voor 2-1. Na de gelijkmaker van R. Vlieger was het dezelfde speler die in de laatste seconden Bruinsma de luid bejubelde zege schonk.

Ulenburgh Adviseurs – Haarsma & de Bruin 12 – 3 F.Tichelman 5x, J.v.Wieren 5x, M.Rienstra en K. Gaastra met tegentreffers van K. Tankink, J. Jongma en D. Deinum. Ulenburgh was wel veel sterker, maar speelde geen grootste wedstrijd. Voor Haarsma & de Bruin stond er niets meer op het spel en dat was ook wel te merken. Vooral verdedigend werd er zwak gespeeld.

Regina’s Lingerie – De Skearmessen 3 – 4 H. Hilboezen 0-1, F. Feenstra 1-1, R.v.d.Veer 2-1, H. Hilboezen 2-2, H. Dijkstra 2-3, J. Zwanenburg 2-4, G. Glazema 3-4. Een pittig treffer waarbij Regina voor haar laatste kansen streed en De Skearmessen wel strijd wilde leveren voor een zo hoog mogelijke klassering. Van krachtsverschil was geen sprake, maar Regina liep door het scoreverloop veelal achter de feiten aan en De Skearmessen stond verdedigend weinig ruimte toe. De Rypsters wonnen verdiend.

Rijschool v.d.Harst – Saab Wassenaar 5-0 reglementair

Herberg de Bogt – The Dance Factory 2 – 2 TDF beschikte niet over wisselspelers en dat brak het team op. De beste kansen waren vanaf het begin voor TDF, maar E. Keijzer schoot aan de andere kant de 1-0 binnen. In de slotfase schoot M. Roersma de stand naar 1-1 en even later was het zelfs 1-2 via H.v.d.Baan. Met nog enkele minuten te spelen maakte J. Bosma op fraaie wijze gelijk en hierna had TDF nog pech met twee schoten op de paal. TDF kreeg hiermee te weinig.

Max Stuc – Bouwbedrijf Scharringa 0 – 5 reglementair

Anytyme ‘t Park – Verno Verhuur 3 – 4 In de openingsfase liet ‘t Park zich overrompelen wat 0-3 betekende via J. Mosselman 2x en E.v.d.Veen. Y. de Jong scoorde tegen en M.v.d.Zee herstelde het verschil. Hierna kwam ‘t Park sterk terug maar kwam met treffers van Y. de Jong en O. Hof iets te kort.

Autobedr. Strikwerda – Elektrokoopjes.nl 2 – 2 Geen goed maar wel attractieve wedstrijd tussen twee hardwerkende teams. Elektrokoopjes was technisch beter terwijl Strikwerda meer inzet toonde en gezien het aantal kansen had moeten winnen. A. Liban opende de score, J. Dijkstra maakte gelijk, A. Sharif zorgde voor 2-1 en nu maakte A.P. Strikwerda gelijk.

Warmtetechniek – Koopmans Schilders 3 – 4 E. Hiemstra 0-1, A.J. Jukema 1-1, E. Hiemstra 1-2, J. Hoogendorp 1-3, C. Braak 2-3, J. Nijkamp 3-3, F. Visser 3-4 Koopmans was sterker en won verdiend, maar Warmtetechniek bood prima tegenstand.

Keizer Autoschade – SDV Projectbuilding 4 – 0 De kampioenswedstrijd leverde zoals verwacht Keizer weinig problemen op al had SDV uit enkele goede mogelijkheden wel een treffer verdiend. De schutters waren W.v.d.Meer 2x, C. Terpstra en R. Reversma.

Fitnesscentrum CCM – De Reizende Herbergier 11 – 6 J.H.Koops 4x, R.M.v.d.Kreeke 4x, W.Breemer Schneider 2x en E. Herrema met tegentreffers van J. Talhout 4x, S. Anema en C. Blanksma Een mijlpaal in de geschiedenis van CCM, winnen met dubbele cijfers. Reizende Herbergier kwam wel verzwakt binnen de lijnen, maar dat was geen excuus voor deze grote nederlaag.

Preton Nederland – W.I.K. 8 – 3 J. Scharringa 1-0, D.v.d.Pol 2-0, B. Veenstra 2-1, J. Boot 2-2, D.v.d.Pol 3-2, N. Dijkstra 4-2, B. Veenstra 5-2 e.d., S. Osinga 5-3, A. Schaap 6-3, J. Scharringa 7-3, T. Helffrich 8-3. Tegen dit jeugdige en snelle Preton team was W.I.K. niet opgewassen, al kwam het na een snelle 2-0 achterstand nog sterk terug. De tweede periode was volledig voor Preton.

ZuidemaScheepsbouw – De Jager Accountancy 2 – 3 Met opnieuw winst is De Jager de laatste tijd goed bezig. C. Alkema was met twee treffers goed op dreef, maar kon niet verhinderen dat B. Zeilmaker 2x en H. Niemeijer iets doeltreffender waren.

Bar Yn ‘e Stal – Leo Reitsma/H. 6 – 5 Vijf treffers van Leo Reitsma speler C. Outhuyse waren niet genoeg voor de winst. Bar Yn ‘e Stal bleef het gehele duel aan de goede kant van de score met treffers van N. Rusticus 3x, D. Verboon, M.Zondervan en D.v.d.Wal.

Primera Haitsma – De Struners 6 – 3 De eerste periode was vrij verrassend voor De Struners. Na de openingstreffer van P. Zijlstra waren het T. Dijkstra en R.v.Dellen die de kansen deden keren. De wedstrijd kantelde volledig na de 2-2 van P. Vijver die hierna nog twee maal scoorde. Voor de overige productie zorgden P. Zijlstra en C. Zijlstra waarna R.v.Dellen nog iets terug deed. Warmtetechniek – Elektrokoopjes.nl