Top vier van de eerste klasse blijft elkaar maar in de nek hijgen.

Na enkele speelrondes achter de rug te hebben worden de contouren van de verschillende poules steeds meer zichtbaar. Wat daarbij vooral opvalt is dat de top vier van de eerste en derde klasse elkaar in de nek blijven hijgen. De verschillen zijn minimaal en daarbij blijft de spanning onderling hangen. Maar ook in de onderste regionen word het steeds spannender en ook daar worden de stuivertjes vaak gewisseld. Één ding kan je ingeval concluderen en dat is dat ZVF zaalcompetitie een spannend gebeuren blijft. Zo win je en zo verspeel je weer punten en dus moet je strijden voor elke meter.

Hoofdklasse

Royal Steensma – Keizer Autoschade   4-4
Een duel tussen de nummer vijf en één van de competitie en dus zou je vooraf kunnen zeggen wie er zou winnen. Maar niets was minder waar want de bal is rond en dus kan deze alle kanten op gaan. En zo gebeurde ook vanaf het beginsignaal. Keizer had wel iets de overhand maar toch deed Steensma uitstekend mee. Toch wisten de gasten na acht minuten spelen op voorsprong te komen toen een voorzet vanaf rechts simpel binnen getikt kon worden 0-1. Maar lang bleef deze voorsprong niet op het scorebord staan want amper een minuut na de voorsprong was het alweer gelijk. Een aanval vanuit de rechterkant werd binnen geschoten in de verre hoek 1-1. Een levendige beginfase dus waarin beide teams via actie reactie spel ten aanval trokken en zo de kansen wisten de creëren. Maar opnieuw waren het de heren van  Keizer Autoschade  die weer de leiding namen. Het is de 17de minuut als opnieuw een voorzet vanuit de hoek simpel binnen getikt kan worden. Waar het in de eerste helft zo levendig was daar was dit in het tweede bedrijf ook het geval. Twee minuten na de rust was het een speler van Royal Steensma die over links wist door te breken en de bal in de verre hoek wist te schieten 2-2. En zodoende kon men weer van voor af aan beginnen en hopen op een volgende kans. En deze kwam er al snel want in de 25ste minuut was er een actie over de rechterkant waarna de bal eindigde in de korte hoek 2-3. Maar hier liet de thuisploeg het niet bij zitten en dus besloten zij weer de aanval te zoeken. En met resultaat want in minuut dertig is daar alweer de aansluitingstreffer als een steekbal vanaf de rechterkant terecht komt bij Jorrit Tolsma die vervolgens rustig blijft en de 3-3 binnen wipt. De spanning was dus weer terug en dat werd helemaal compleet toen een minuut na de gelijkmaker de voorsprong er kwam. Een aanval kwam terecht op de kop cirkel waarna deze hard en zuiver werd ingeschoven 4-3. Een sensatie leek er te komen want het ongeslagen Keizer Autoschade stond achter en de heren van Royal Steensma hadden alles onder controle. Maar toch was daar kort voor tijd de gelijkmaker uit een goed genomen corner die simpel binnen getikt kon worden 4-4. Hierna kregen beide teams nog wel kans op meer maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een gelijkspel.

Moto Delicato – Bogt fen Gune   0-3
Een wedstrijd van de Bogt fen Gune staat garant voor veel doelpunten en veel vermaak. En dus was er vandaag kans voor de nummer laatst om een goed resultaat te boeken. Beide ploegen kwamen goed uit de startblokken en dat leidde al gelijk tot enkele kansjes. Toch was het de huidige nummer drie op dat moment die de leiding nam. Een actie over de rechterkant werd goed voorgezet waarna de bal simpel binnen getikt kon worden 0-1. Hierna volgde er een eerste helft waarin de gasten wat inzakte en kwam wanneer het kon en de thuisploeg wilde wel de aanval zoeken maar was daarin niet heel precies en dus ging er soms wel eens iets mis. Dit zorgde er wel voor dat de spanning aanwezig bleef en dus kon het nog alle kanten op gaan. Na 25 minuten spelen leek het duel dan toch beslist te zijn toen een voorzet vanaf de linkerkant simpel binnen getikt kon worden 0-2. Met een kwartier te gaan nog was er een gaatje geslagen en hierdoor moesten de heren van Moto Delicato meer risico nemen om nog tot een resultaat te komen. En dan zul je altijd zien dat er ruimte komt voor de andere en hiervan wist men goed van te profiteren. Met nog zeven minuten te gaan was er een actie over rechts waarna een goede voorzet werd binnen gekopt door Frank  0-3. Deze klap kwam het thuisteam niet meer te boven en dus eindigde het duel in 0-3.

Autobedrijf Haitsma – Restaurant De Grillerije    2-5
Het was een duel tussen de nummer twee en vier van de competitie. Autobedrijf Haitsma moest winnen om niet verder achterop te raken bij de koploper en Restaurant De Grillerije wilde winnen om niet in de eenzame middenmoot te blijven. Het duel begon dus ook leuk met kansen voor beide teams maar de scherpte was nog niet aanwezig en hierdoor werd er in de eerste zes minuten niet gescoord. Maar toch werd de score snel geopend want in minuut zeven was het wel raak. Het was Henk vonk die met een goede vrije trap de stand op 1-0 bracht. Maar ondanks deze goal bleven de gasten er in geloven want er werden genoeg kansjes gecreëerd maar nu moesten deze er nog in. En zo geschiedde ook want in minuut veertien wist Gerlof Dijkstra met een knap schot de keeper in de korte hoek te passeren 1-1. Maar hier zou het in de eerste helft niet bij blijven. Het was namelijk Peter Visser die via een goede actie de bal kreeg waarna hij de bal hard in de verre hoek wist te schieten 2-1. Nu moesten de gasten in de tweede helft wel komen en dat gebeurde ook. Toch wist het niet de eerste kansen te benutten al gelde dat ook voor  Autobedrijf Haitsma en hierdoor bleef de spanning in de wedstrijd aanwezig. Met nog acht minuten te spelen besloot Sander Hoekstra om het maar eens van afstand te proberen en dat bleek een goede zet te zijn want het schot eindigde tegen de touwen 2-2. Het leek wel of dit iets los maakte bij Restaurant De Grillerije want de positieve energie werd omgezet in doelpunten en kansen. Met nog zes minuten te spelen was het opnieuw Gerlof Dijkstra die vanaf links de actie opzette en hard wist raak te schieten 2-3. Nu moest de thuisploeg wel komen in de slotfase en dat leidde er toe dat het steeds meer ruimte moest weg geven. Hiervan wist Dennis Sijbesma van te profiteren want zijn schot vanaf eigen helft belande in het lege doel en zo werd het 2-4. Hierna wist Gerlof Dijkstra de keeper nog uit te spelen waarna hij de bal simpel kon binnen schuiven en de eindstand op 2-5 bracht.

Eerste klasse

Bouwbedrijf  Hiemstra Tzummarum – Skearmessen     4-3
Hier strijden twee teams tegen elkaar die respectievelijk drie en vier punten hebben vergaard uit hun eerste duels. Je kunt dus wel spreken van een echte kraker onderin de competitie. Niemand zou willen verliezen want juist dan komt de onderste plek steeds dichterbij. Dat beide teams niet wouden verliezen was vanaf het begin van de wedstrijd te zien. Het spel golfde op en neer en dit leidde er toe dat er voor beide kansen lagen om te scoren. Dat er gescoord zou worden in deze wedstrijd was wel een feit maar nu was het de vraag door wie en wanneer. Het antwoord was daar want Chris Hiemstra ontving de bal en hij schoof de bal door de benen van de keeper in het doel 0-1. Maar hier liet de thuisploeg het niet bij zitten en even na de eerste goal was het alweer gelijk. Het was Robin Hamer die zijn schot via het been van de keeper in het doel zag eindigen 1-1. Hierna bleven beide teams hun kansen creëren en dat monde uiteindelijk uit in de 1-2 van Roel Frijling, die via een mooie actie het net liet bollen. In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd en dus zochten beide teams waar kon de aanval. Dit leverde al snel de gelijkmaker op via Erwin de Boer die een vrije trap hard wist binnen te schieten 2-2. Maar wie deze wedstrijd zag kon zelf wel invullen dat het hier niet bij zou blijven. En dat gebeurde ook niet want via een mooie uitgespeelde aanval wist Roel Frijling de bal hard binnen te werken 2-3. Opnieuw de voorsprong dus voor Skearmessen en dus moest Bouwbedrijf  Hiemstra Tzummarum weer vol in de achtervolging. En dat deed de ploeg ook met volle overgave en net als in eerdere fases werd een achterstand om gebogen in een gelijkmaker. Het was Rick de Graaf die middels een afstandschot de 3-3 op het scorebord wist te schieten. In de laatste fase wouden beide ploegen nog vol voor de winst gaan en dit leverde weer ruimte op voor de tegenstoot van de andere. Waar beide ploegen de overwinning verdiende daar was een gelijkspel wellicht het meest realistisch gezien het spelbeeld. Maar net voor het einde van de wedstrijd viel daar toch nog een treffer. Het was Robin Hamer die de bal in de counter goed meenam en deze kiezelhard tegen de touwen liet eindigen 4-3. En zo win je uiteindelijk toch nog ondanks dat je drie keer op achterstand hebt gestaan.

Leo Reitsma Huhtamaki – Sportcafé de Trije    1-5
Een wedstrijd waar voor beide teams van alles op het spel stond. Het was namelijk de nummer twee tegen vier en daarnaast speelde de nummer één en drie van de competitie ook tegen elkaar en dus konden beide teams goede zaken doen om de kopplekken. Beide teams weten ingeval wat scoren is want dit deden ze al aardig vaak binnen dit seizoen maar daarentegen kreeg het beide ook genoeg tegen. De wedstrijd begon leuk en door het tempo in de wedstrijd golfde het spel op en neer. Toch was daar al snel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het was Erin van Duyneveldt die één op één met de keeper geweest om de bal vervolgens rustig binnen te schuiven 0-1. De score werd dus geopend en dat was goed nieuws voor de wedstrijd want nu moest het thuisteam wel komen. En zo gebeurde ook want beide teams zochten de aanval waar kon en zodoende kregen beide teams ook enkele goede kansen. Toch werd er niet meer gescoord in het eerste bedrijf en dus was de ruststand 0-1. In de tweede helft was er hetzelfde beeld, beide ploegen aan elkaar gewaagd en kansen krijgen waar mogelijk. Toch waren de heren van Sportcafé de Trije iets effectiever in de afronding en dat leidde al snel tot de volgende treffer. Het was Marco de Groot die een actie over rechts maakte om vervolgens de bal hard en strak in de verre hoek te schieten 0-2. Het lot leek nu beslecht te wezen en helemaal toen Marco de Groot opnieuw wist toe te slaan en de 0-3 binnen wist te schieten. Hierna bleven de heren van Leo Reitsma Huhtamaki het wel proberen maar daardoor gaf het wel veel ruimte weg. Daarbij komt dat de kansjes die ze kregen niet werden afgemaakt en dan word het lastig om te winnen. Doordat er zoveel ruimte ontstond kon Marco de Groot vanaf eigen helft weg gestoken worden en één op één met de keeper bleef hij rustig waarna de 0-4 op het scorebord verscheen. Nu was alles wel klaar en dat werd bevestigt toen een twee tegen één situatie goed werd uitgespeeld waarna de bal tegen de touwen werd geschoten door Marcio Tap 0-5. Kon de thuisploeg dan helemaal niets meer terug doen?  Jawel want net voor het einde wist Chris Outhuyse een vrije trap via de binnenkant van de paal binnen te werken en hiermee de eindstand op 1-5 te brengen.

Auto Strikwerda – Freedom Energy     3-3
Een duel tussen de nummer één en vier van de competitie. Het verschil vooraf bedroeg maar twee punten in het voordeel van Auto Strikwerda. Een overwinning voor beide was dus zeker gewenst en zeker met het oog op de koppositie. De wedstrijd begon leuk en daarin golfde het spel op en neer en hierdoor ontstonden er al snel enkele mogelijkheden. Dat beide teams weinig voor elkaar onder deden was ook wel te zien in de kansenverhouding en het scoreverloop daarbij. Lang leek het dan ook 0-0 te blijven maar niets was minder waar. Net voor rust was het namelijk Jurjen Steegstra die de keeper goed uitspeelde en de bal rustig wist binnen te schuiven 1-0. Nu moesten de heren van Freedom Energy wel de aanval zoeken en hierdoor ontstond er in het tweede bedrijf steeds meer ruimte op het veld. Hier wist Frits Hoekstra optimaal van te profiteren door een schot van buiten de zwarte cirkel raak te schieten 2-0. Nu leek het gespeeld te zijn maar hier dacht Cornelis Zijlstra blijkbaar anders over. Want enkele minuten na de tweede treffer was daar alweer de aansluitingstreffer. Een mooi hoog en hard schot belande achter keeper en zo werd de stand naar 2-1 getrokken. De spanning was weer terug en hierdoor bleef het spelbeeld ook leuk om te zien. Een hoog tempo op en neer en kansjes voor beide. Dat het dus bij deze score zou blijven leek een vreemd iets. Uiteindelijk bleek dit ook niet zo te zijn want het was Justin van Abbema die de bal strak in de hoek wist te schieten 3-1. Toch leek een slotoffensief er te komen en dat gebeurde ook en dus werd er alles op alles gespeeld door de gasten. Het was Leeroy Jellema die de bal ontving en via een hard en hoog schot wist hij de stand op 3-2 te brengen. Maar de supporters op de tribune hadden blijkbaar het idee dat het hier niet klaar mee was want er was iemand die zij ‘’met dit spelbeeld vallen er vast nog enkele treffers.’’ Deze persoon kon wel eens gelijk krijgen want de druk werd verder opgevoerd en dat leidde er toe dat de thuisploeg met een man minder moest spelen toen deze een kaart te zien kreeg. Hiervan wist Eric Miedema uiteindelijk van te profiteren want het over tal werd goed uitgespeeld waarna deze door eerder genoemde werd afgerond 3-3. Dit bleek uiteindelijk het laatste doelpunt te wezen en dus werden de punten en doelpunten verdeeld.

Van Dellen bellen – Zandstra en vd Meer   3-2
Een heuse degradatiekraker tussen twee ploegen die de onderste twee plekken van de competitie bezetten. Waar Zandstra en vd Meer veel weet te scoren daar krijgt het er ook veel tegen. Van Dellen bellen scoort daarentegen weinig en kreeg al 21 tegen. Vooraf zou je dus zeggen dat het een simpele overwinning zou worden voor de gasten maar het blijft een strijd en dus is er van alles mogelijk. Toch golfde het spel vanaf het begin van de wedstrijd op en neer en dat leidde er toe dat beide teams ook kansjes kregen. Het duurde dan ook maar acht minuten voordat daar de eerste goal viel. Het was Bauke Lokhorst die de score met een bal in de korte hoek opende 1-0. Maar lang kon de thuisploeg hier niet van genieten want drie minuten later was het alweer gelijk. Het was Thomas Werkhoven die een actie over links maakte en de bal in de verre hoek wist te schieten 1-1. Hierna kregen beide teams nog enkele kansjes maar deze gingen er niet in en dus leek de ruststand 1-1 te worden. Maar niets was minder waar want een minuut voor rust was het Koen Wartena die over rechts kwam opzette en de bal in de korte hoek wist te schieten 1-2. Het tweede bedrijf begon leuk en hierdoor kon het gelijk alle kanten op gaan. Dat er gescoord zou worden was dus een zekerheid maar de vraag was alleen wanneer. Nou dit gebeurde in de vijfentwintigste minuut toen Sven Koopmans over rechts opstoomde en de bal in de verre hoek wist te schieten 2-2. Het publiek bleef een mooi schouwspel zien en daarin belande we alweer in een nieuwe scene. Met nog tien minuten te spelen was daar alweer de voorsprong voor Van Dellen bellen. Het is Haye Rombout die de actie over rechts maakt en het schot in de verre hoek ziet eindigen 3-2. In de laatste fase van de wedstrijd kregen beide teams nog enkele kansjes maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een knappe overwinning voor de thuisploeg.

Tweede klasse

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Stadsherberg catering    5-2
De nummer vier tegen de nummer acht van de competitie en dus zal je vooraf verwachten dat het thuisteam wel zou winnen. Beide teams scoren gemiddeld rond de 3 doelpunten per wedstrijd maar krijgen daarin gemiddeld 2 a 3 doelpunten per duel tegen. En dus zul je verwachten dat het een leuke en spannende wedstrijd zou worden ondanks het verschil op de ranglijst. In de beginfase ging het aardig gelijk op en kregen beide teams wel enkele mogelijkheden om te scoren, maar uiteindelijk volgde er geen doelpunten. Waar het in de eerste fase alle kanten op kon daar was een doelpunt halverwege de eerste helft wel te verwachten. Uiteindelijk kwam deze er ook al duurde het wel tot vier minuten voor rust voordat deze viel. Een afstandschot vanaf kop cirkel viel binnen en daarmee werd de 1-0 op het scorebord geschoten. De ban was nu gebroken en helemaal toen er twee minuten later alweer een doelpunt viel. Een actie over de linkerkant eindigde vervolgens in de linker onderhoek en hiermee werd de stand op 2-0 gezet. Maar al snel kwam daar de tegen reactie van de gasten. Zij zette een aanval op over rechts waarna zij ook in de korte hoek wisten af te drukken. De spanning voor de tweede helft was hiermee terug en dus kon het nog alle kanten op. De rust was voorbij en de toeschouwers zaten alweer of de eerste kansen waren alweer een feit, maar een doelpunt bleef uit en dus bleef de spanning aanwezig. Met nog tien minuten te spelen werd de spanning helemaal terug gebracht want een voorzet vanaf de rechterkant werd simpel ingetikt waardoor de 2-2 een feit was. Nu kon het dus alle kanten opgaan en in de volgende drie minuten kregen beide teams nog een goede kans maar deze gingen er niet in. Toch werd het verschil gemaakt in de volgende drie minuten. Zo viel daar in de 34ste minuut de 3-2 nadat een voorzet uit de hoek vanaf kop cirkel werd binnen geschoten. Hierna leken de gasten van hun leg want in de volgende twee minuten gaven ze het helemaal weg. Eerst werd een 1 op 1 actie met de keeper goed afgerond waarna een actie over de rechterkant in de verre hoek werd geschoten en hiermee werd de stand op 5-2 gebracht. In de laatste minuten werd het spel rustig uitgespeeld en zo werd het toch nog een simpele overwinning voor de thuisploeg.

Taxi Sybe – Foto Techniek Service    2-3
Een duel tussen de nummer drie en negen van de competitie. Waar Foto Techniek Service de competitie goed is begonnen met zeven punten uit drie wedstrijden daar draait Taxi Sybe een lastig seizoen met nul uit drie. Voorafgaand aan dit duel zou je dus een makkelijke overwinning verwachten voor de gasten. Maar wie met deze gedachten het veld in ging die kwam bedrogen uit. De thuisploeg begon namelijk sterk en dat leverde gelijk wat kansjes op. De gasten daarentegen wilde wel en konden wel maar tot echt hele grote kansen leidde dit niet. Het was dan ook niet verassend dat de thuisploeg op voorsprong kwam. We schrijven minuut zeven als meneer Gruppen een actie over links maakt en de bal in de verre hoek weet te schieten 1-0. Na dit doelpunt ging het spel wat op en neer maar heel dreigend was het nu ook weer niet. De marge bij de rust leek dan ook klein te blijven en. Uiteindelijk was deze marge ook klein maar werd er in de laatste drie minuten van het eerste bedrijf nog wel gescoord. Opnieuw een actie over links waarna Robert Grovestein de bal hard en hoog over de keeper heen wist te schieten 2-0. Een klein gaatje was geslagen maar dit bleek maar van korte duur te zijn want anderhalve minuut na de 2-0 was daar alweer de aansluitingstreffer. Het was Jarno Hoogerhuis die via de midden kwam opzetten om vervolgens de bal in de korte hoek te deponeren 2-1. En zo was de spanning voor de tweede helft weer terug. In het eerste gedeelte van de tweede helft bleef het spel wat op en neer gaan al hadden de heren van Foto Techniek Service  iets meer de drang naar voren. Maar wat wil je ook je staat achter en dus moet je scoren als je nog in de wedstrijd wil komen. En dat terug komen kwam er ook want in de 29ste minuut was daar al de gelijkmaker. Het was Toine Muizer die via de midden wist op te stomen om vervolgens de bal in de rechterhoek te deponeren 2-2. Na dit doelpunten werd het spel weer wat gelijkwaardiger. Het spel bleef op en neer gaan en beide wouden voor de winst gaan. Toch leek dit niet meer te gebeuren en zou het dus bij een gelijkspel blijven. Maar inderdaad leek want in de laatste minuut sloeg het noodlot voor Taxi Sybe toe. Toine Muizer besloot het maar eens te proberen van afstand en warempel vloog de bal in de linkerhoek binnen 2-3. Een einde die niemand meer verwachtte maar dat maakte het niet minder prettig voor  Foto Techniek Service.

Derde klasse

Bouwbedrijf van Marrum – Rijschool Posseth    6-2
Met respectievelijk drie en nul punten uit de eerste vier wedstrijden kon je dus spreken van een heuse degradatiekraker.  Rijschool Posseth moest winnen om aan te haken richting de middenmoot en Bouwbedrijf van Marrum wilde winnen om het gat naar onder te vergroten en richting de middenmoot te verkleinen. Vanaf het begin van de wedstrijd was het de thuisploeg die iets de overhand had. Echter leidde dit niet tot extreem veel en grote kansen De gasten daarentegen wachtte wel op hun kansjes en wanneer deze er kwamen dan kwam het er snel uit. Toch was het de thuisploeg die via Mart Beuker op voorsprong wist te komen. Een actie over rechts wist hij om te buigen tot een doelpunt in de korte hoek 1-0. In het vervolg van de eerste helft werd er niet meer gescoord en dus was de marge voor de tweede helft klein. In deze tweede helft begon het leuk te worden. De thuisploeg voerde het tempo op en de gasten moesten daar in mee gaan. In de 22ste minuut leidde dit al tot de volgende treffer. Opnieuw was het Mart Beuker die het maar eens van afstand probeerde en zo de keeper kansloos liet 2-0. Het gaatje was nu geslagen alleen wilde de heren van Bouwbedrijf van Marrum meer en dus zocht het veelvuldig de aanval.  Rijschool Posseth kon niet anders doen dan zo compact mogelijk te blijven staan en te zorgen dat de tegen kansen er niet in gingen. Dit lukte enkele minuten goed maar toch moest men in de 27ste minuut alsnog capituleren. Een steekpass op de lopende Gerard Hoekstra kwam goed terecht waarna hij de bal door de benen van de keeper wist te schieten 3-0. Nu leek de wedstrijd wel beslist te zijn maar twee minuten na de treffer moest de thuisploeg twee minuten met een mannetje minder spelen en hiervan wisten de gasten gelijk te profiteren. Het was Max van Wigcheren die een actie over rechts had en vervolgens de bal in de verre hoek wist te schieten 3-1. De hoop was wellicht weer een beetje terug gekomen bij de gasten al bleek dit uiteindelijk van korte duur te wezen. Want drie minuten na de aansluitingstreffer zette J.Duizendstra met een schot in de korte hoek de stand op 4-1. Maar net als voor de 3-1 kreeg opnieuw een speler van de thuisploeg een twee minuten straf en hiervan wist  Max van Wigcheren opnieuw van te profiteren door de 4-2 in de korte hoek te zetten. Rijschool Posseth wilde nu alles op alles zetten om wellicht nog een punt binnen te halen maar hierdoor gaf het enorme ruimtes weg. Hier wisten de heren van Bouwbedrijf van Marrum optimaal van te profiteren. Eerst was het Tjipko Vellinga die in de korte hoek raak schoot waarna Mart Beuker middels een afstandschot de eindstand op 6-2 bracht.

Verno Verhuur – Engineeringsburo Zuidema   6-3
Met negen uit vier en een doelsaldo van 20 voor en 14 tegen is Verno Verhuur het seizoen goed begonnen. Engineeringsburo Zuidema daarentegen wist uit de eerste vier duels geen punten te behalen en daarin wist het 7 maal te scoren en kreeg het er 16 tegen. Vooraf zou je dus zeggen die beloofd een wedstrijd te worden waarin veel gescoord kan worden en waarin de koploper er als winnaar uit moet komen. Het duel begon ook leuk en het tempo was aardig en zodoende kwamen daar als snel de eerste mogelijkheden. Toch moest men wachten tot de vierde minuut tot er gejuicht kon worden. Nadat er een actie over de rechterkant gemaakt werd kwam er een steekbal naar de linkerkant waar Hein Frietema stond en deze bleef rustig en schoof hem goed binnen 1-0. De toon was nu gezet en de gasten moesten nu alles in werking zetten om dit om te draaien. Toch ging dit niet gemakkelijk en helemaal toen in de negende minuut een voorzet vanaf de linkerkant simpel binnen gewerkt kon worden 2-0. Maar toch wilde de gasten niet opgeven en gaven ze alle kracht die ze hadden en dit leverde gelijk een goede kans op maar deze ging er niet in. De thuisploeg dacht vast iets van dit redden we wel en dus leek het iets te simpel te denken. Dit leidde uiteindelijk ook tot de 2-1 doordat een afstandschot hard binnen viel. Maar enkele minuten later werd het verschil alweer naar twee gebracht. Een lange bal van achteruit werd in één keer vanuit de lucht op de slof genomen waarna deze heerlijk in het mandje plofte 3-1. Maar blijkbaar was men zo in de wolken van dit doelpunt dat de scherpte even weg was en hiervan profiteerde de gasten gelijk. Amper een minuut later was het alweer 3-2 nadat een actie over rechts in de verre hoek werd geschoten. Door dit doelpunt leek het geloof terug te keren bij Engineeringsburo Zuidema want amper twee minuten na rust was daar de gelijkmaker. Een actie over links belande via de keeper alsnog in de verre hoek en hierdoor kwam de stand van 3-3 op het scorebord te staan. Maar dit konden de heren van Verno Verhuur niet over hun kant laten gaan en dus besloten zij gelijk het tempo omhoog te gooien. Opnieuw was daar weer een lange bal vanuit achteruit maar ditmaal werd de bal aangenomen waarna deze simpel werd binnen geschoven 4-3. Hierna draaide het spelbeeld wat en daardoor waren de betere kansen voor de thuisploeg. Toch bleven de gasten gaan voor de gelijkmaker waar kon maar echt veel geluk had men niet. Nadat in de 33ste minuut een voorzet vanaf links simpel kon worden binnen getikt leek het duel nu helemaal gespeeld te zijn want het verschil was zodoende weer twee 5-3.  Uiteindelijk werd deze voorsprong niet meer uit handen gegeven en kon men zelfs nog een keer scoren. Een minuut voor tijd kon een voorzet vanaf rechts simpel binnen getikt worden 6-3. Dit was tevens de eindstand van een leuk en interessant duel.

WR Unit – TRES.nl    3-5
Met de nummer vijf tegen twee heb je een leuk en interessant duel om naar uit te kijken. Beide teams staan dicht bij elkaar op de ranglijst maar ook het verschil in punten bedroeg maar één punt. De winnaar zou dus goede zaken doen en de verliezer zou dus even pas op de plaats moeten maken. Waar je verwacht dat beide ploegen fel zouden starten daar viel dat een beetje tegen. De gasten hadden gelijk de overhand en probeerde via hoog tempo de aanval te zoeken. Dit leidde al snel de 0-1 van Robert Polee die de bal simpel kon binnen tikken. De thuisploeg wilde wel maar het lukte gewoon niet en daarbij stonden de gasten goed opgesteld. Het was dan eigenlijk ook geen verassing dat de 0-2 zou vallen. En zo gebeurde ook want opnieuw was het Robert Polee die aan het einde van een aanval stond en daarmee de stand op 0-2 bracht. De ban leek nu gebroken te zijn en dat werd helemaal duidelijk toen Bono Smit een aanval goed wist af te ronden en daarmee de 0-3 op het scorebord zette. Het liep heerlijk bij de gasten en de thuisploeg kon niet anders dan ontevreden zijn over deze marge. Maar hiermee was de eerste helft nog niet afgelopen want net voor rust viel daar de volgende treffer. Het was Maurits Horwitz die eerst nog op de paal schoot maar bij zijn volgende kans wel koelbloedig wist af te ronden 0-4. Met deze ruststand leek het gespeeld te wezen en zo leek men ook te denken bij TRES.nl. Vaak ebt de concentratie dan ook even weg en dat gebeurde nu ook. Het was René de Haan die simpel op de keeper af kon gaan en de bal door de benen van de keeper wist te schuiven 1-4. En is er dan meer mogelijk voor de heren van WR Unit?  Het antwoord was ja want het was opnieuw René de Haan die het net liet bollen. Zijn eerste schot werd nog gekeerd door de keeper maar doordat de aanvaller goed oplette kon hij de bal simpel over de liggende keeper heen stiften 2-4. De spanning leek teug te zijn maar hier dacht Almer Ament blijkbaar anders over. Een vrije trap van de thuisploeg werd zo bij Ament in de benen geschoten waarna de speler alleen op de doelman af kon gaan en de bal simpel kon schieten 2-5. Het gat was nu geslagen en gezien de tijd leek het erop dat de overwinning nu wel binnen was. Toch wist het thuisteam nog eenmaal te scoren nadat René de Haan een goede actie in huis had en zijn derde treffer wist binnen te schieten 3-5.