Topper Bogt fen Gune – Keizer Autoschade onbeslist. Zandstra & v.d.Meer en Schroevenkopen blijken kwetsbaar.

DSC 9645

Er gebeurde veel op deze vrijdagavond. Allereerste stond de topper tussen De Bogt en Keizer op het programma en nu konden beide teams zich niet meer verschuilen. De teams maakten de hoge verwachtingen ook waar en na een enerverend duel werd er afgesloten op 2-2. Naaste concurrent Autobedrijf Haitsma profiteerde hiervan met winst en een koppositie in deze hoogste klasse. Het was overigens in alle klassen goed raak. Zo verloor in de eerste klasse koploper Coop Tolsma kansloos van de nieuwe nummer één Moto Delicato en leed naaste belager R.E.S. ook puntverlies. In de tweede klasse ging het nog ongeslagen Huhtamaki/Leo Reitsma kopje onder tegen het opkomende Rijschool Posseth en hierdoor kon het verrassende Bosma Timmerwerken de regie over nemen. In de derde klasse bleef de topper tussen Cafe De Posthoorn en Apenmeeuw onbeslist en in de vierde klasse bleek de kwetsbaarheid van Zandsta & v.d.Meer tegen het wisselvallige Lybo. Het kon een snelle achterstand niet wegwerken. Ook de ongeslagen status van Schroevenkopen in de vijfde ging er aan. Het kon de eindsprint van Zwart Machines niet volgen.

De Strûners F.C. – Royal Steensma 4-3
Hendrik v.d.Baan was in deze wedstrijd met drie treffers de grote uitblinker. Het was een open strijd waarbij Steensma wel steeds tegen een achterstand aan keek. Na de 2-0 waren het Anno Venema en Jacob Althuis die gelijk maakten en Ruben van Dokkumburg die voor 3-2 zorgde. Het leek na de gelijkmaker van Anno Venema op een gelijk spel uit te draaien, maar opnieuw Hendrik v.d.Baan had in de laatste minuut nog wat munitie achter de hand.

Bogt fen Gune – Keizer Autoschade 2-2
Bogt fen Gune had voor deze topper Ybele Reitsma binnen gehaald en deze dure aankoop betaalde zich meteen uit, 1-0. Keizer ging in de achtervolging, zette steeds meer druk en kwam via twee snel opeenvolgende treffers van Sander Hoekstra op voordeel. Dit leek ook de beslissing. Bogt fen Gune perste er nog een slotoffensief uit en werd beloond met de gelijkmaker in de laatste minuut van Bas v.d.Zee.

Zijlstra Kleding – Autobedrijf Haitsma 2-4
Het ging heel lang moeizaam bij Haitsma en dat was ook de verdienste van Zijlstra. Siard Bloemsma opende de score, Stevan Bootsma maakte gelijk, maar Tjibbe Haitsma zorgde er voor dat het favoriete Haitsma flink aan de bak moest. Dit gebeurde ook, want Marcellino Saamangun 2x en Henk Vonk schoten het betere Haitsma naar de winst.

Salarisburosport – R.E.S. 1-1
Van krachtsverschil was geen sprake en daarom was het eindresultaat terecht. Tjibbe Krottje opende pas in de tweede periode en Frits Schreefel maakte gelijk.

Moto Delicato – Coop Tolsma Winsum 5-1
De winst van Moto Delicato was geen regelrechte verrassing, de manier waarop wel. Pas in de tweede periode brak Jelte Dijkstra het duel open en nog in dezelfde minuut kwam het antwoord via Sander Hoekstra. Beslissend was de 2-1 van Tseard Boorsma 8 minuten voor het einde. Tolsma was hierdoor flink aangeslagen, zocht de aanval en werd in de slotfase overmeesterd met treffers van Rowan de Vries, Lars Koster en Frank van Polen.

Syperda verhuur – Autobedrijf Strikwerda 3-2
Syperda heeft in Rene Cnossen een nieuwe speler die een goal kan maken en daar ontbrak het vaak aan. Hij opende ook de score, Reinout Dijkstra maakte gelijk waarna opnieuw Rene Cnossen zijn team het nodige zelfvertrouwen gaf. Na de 3-1 van Justin van Abbema bracht Klaas Meinsma pas in de laatste minuut de aansluiting tot stand.

Horeca de Trije – Wash ‘n Go 2-7
Het Horeca team kwam verzwakt binnen de lijnen en daar profiteerde het Wash team optimaal van. Het was veel sterker, had in Martijn Werkhoven 4x de uitblinker en verder was er succes voor Marcel Koning 2x en Tjitse Oegema. Erwin Boiten zorgde aan de andere kant voor 1-1 en Roland van Santen scoorde nog bij 1-6 tegen.

Huhtamaki/LR – Rijschool Posseth 5-7
Hoewel de eindstand nog een spannend duel suggereert werd het tot heden ongeslagen Huhtamaki kansloos verslagen. Pas na 2-7 en met twee minuten op de klok waren er nog tegentreffers van Chris Outhuyse, Jort Hogendorp en Gerard Hof. De openingsfase verlief voor Huhtamaki catastrofaal. Sean de Boer, Snoussi Solaiman, Marcel Amels en Jan v.d.Wal schoten binnen 8 minuten de stand naar 0-4 en dit was in feite de beslissing. Verder scoorden Marcel Amels nog twee maal, Snoussi Solaiman en voor Huhtamaki Chris Outhuyse en Arjan Veltman.

Bosma Timmerwerken – Grand Cafe De Doelen 3-1
Een rommelig duel en een verdiende winnaar. Wesley Schaap opende, Jarko Kingma verdubbelde deze en Wesley Schaap uit een vrije trap velde ook het definitieve vonnis over het hardwerkende, maar ongevaarlijke De Doelen. Huib Tiemersma bekroonde zijn debuut met een tegentreffer.

Widia Boys – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 1-6
Het zit volkomen vast bij de jongens van Roel Hoenderdaal. Het trof een onberekenbare tegenstander tegenover zich bij wie het deze maal allemaal wel lukte. Dani van Eyk scoorde pas na 0-6 tegen en voor het prima spelende Haarsma kwamen de treffers van Raymond Mobach 2x, Wierd Baarda, Henk Stienstra, Hendrik Hiemstra en Sjouke Stienstra.

Rintec – HDJ Bouw 8-3
Het wil bij Rintec maar moeilijk vlotten. Tegen het nog puntloze HDJ greep het de kans om een duel dan eindelijk weer in winst om te zette. Van spanning was in dit duel geen sprake. Bij HDJ was Mathijs Travalle 3x de gevaarlijkste man en Rintek scoorde via Jan Lyckle Bijlsma 3x, Frank v.d.Zee 3x, Rick Beimers en Jildert Boekema.

Cafe De Posthoorn Dronrijp – Apenmeeuw 2-2
In dit spannende duel gaven de teams elkaar geen handbreed toe. De eerste periode werd dan ook zonder treffers afgesloten. Jisse Kemper brak het duel open, maar het antwoord van Jorrit Hoogterp liet niet lang op zich wachten. De 2-1 van Cornelis Schaakstra leek beslissend, maar in de laatste minuut kwam er toch nog een terecht gelijk spel uit de bus. Remko Giesing was de schutter.

Sportcantrum Shape – Stadsherberg catering 2-6
Nadat al enkele prima mogelijkheden op paal en lat uiteen spatten was het Friso van Eyck die het veel sterkere Stadsherberg op voordeel bracht. Na de 0-2 van Wessel Roorda bracht Alain Pool volkomen onverwacht met een pegel in de kruising de spanning terug. Uit een prima pass van Sjaak Roorda zorgde Friso van Eyck voor 1-3 en Jos v.d.Meulen bracht de spanning nog even terug. Wessel Roorda, Friso van Eyck en Evert Jan Broersma zorgden tenslotte voor een overtuigende Stadsherberg zege.

A.M. Transport – Miedema Bouw 4-6
A.M. Transport heeft het in de tweede periode vaak moeilijk en Miedema komt veelal uit geslagen positie terug. De geschiedenis herhaalde zich ook deze maal. Via Ari deWaal, Iwan Hibma, Tymo Terpstra, Jesse Terpstra en een tegentreffer van Bernert Beeksma betekende een 4-1 wisselstand. Hierna zette Miedema een tandje bij en zakte A.M. Transport steeds verder weg. Bauke Okkema 3x en Bernert Beeksma 2x betekende dat Miedema haar krachten beter had verdeeld.

Lybo – Zandstra & v.d.Meer 2-1
Een verrassende maar verdiende Lybo zege. Harco Koersma en Lennard Feenstra maakte goed gebruik van de enkele kansen die Lybo kreeg en Zandstra kreeg aanvallend weinig ruimte waardoor enkel Jord Haarsma tegen kon scoren.

Zwart Machines – Schroevenkopen.nl
Het eerste gevaar kwam van Schroevenkopen en dit leverde ook een treffer op van Tsjeard Halbesma. Zwart kwam op gelijk hoogte toen doelman Lammert Kingma een inzet van Simon Houtsma niet onder controle kon krijgen. Dezelfde Simon bracht Zwart Machines ook aan de leiding op aangeven van Detmar Bosma. Het bleef een duel met wisselende kansen. Jelle Wieringa maakte hoog in de hoek gelijk en weer moest Schroevenkopen in de achtervolging na een inzet binnenkant paal van Simon Houtsma. Het was nu Johannes Boersma die een tegenaanval onderbrak en beheerst mikte. Het was Detmar Bosma die met twee acties dit levendige duel besliste.

Verno Verhuur – Sannes & Voorintholt 3-2
Verno nam een voorspoedige voorsprong via Egbert v.d.Veen, Hein Frietema en in de tweede periode opnieuw Egbert v.d.Veen. Het duel leek beslist. Toch werd het nog spannend toen Thom Voorintholt tegen scoorde. Verno moest nu wel erg ver terug ook al nadat Brian v.d.Bosch de aansluiting vond. Een voor Verno moeilijke slotfase volgde, maar het team bleef overeind.

Bowling Bloemketerp – Engineeringsburo Zuidema 7-1
Punten pakken tegen het in opmars zijnde Bloemketerp bleek zoals verwacht een te moeilijke opgave, een tegentreffer en nog enkele goede mogelijkheden geeft aan dat er nog wel enige rek zit in Zuidema. Nu was het Martijn Metselaar die bij 6-0 tegen scoorde en voor het sterkere Bloemketerp kwamen de treffers van Anne Tichelaar 2x, Tjipko Vellinga 2x, Laurens Looijenga 2x en Geert Kuiken.