Topper hoofdklasse onbeslist. Offinga Kappers wint belangrijk treffen tegen Braak Financiele Zaken.

Afgelopen vrijdagavond stond in de hoofdklasse de toppers Bowling Bloemketerp en Bogt fen Gune op het progamma. Er viel geen beslissing, 4-4 zodat het spannend blijf in deze slotfase van de competitie. Door dit resultaat komt Tapperij ‘t Noord ook nog om de hoek kijken. Het maakt een sterke periode door en staat slechts op twee punten van de koploper. In de eerste klasse komt tekening in de strijd. De teams die lang de ranglijst aanvoerden lijken af te haken. Zo ging Ulenburgh Adviseurs onderuit tegen The Dance Factory en kwam Regina’s Lingerie niet voorbij Herberg de Bogt, 3-3. Voorlopig gaat de strijd tussen TDF en Scharringa. In de derde klasse lijkt Zijlstra Beroepskleding bij een volgende zege het eerste team wat dit seizoen de titel binnen gaat halen. In deze klasse pakte Offinga Kappers belangrijke winst tegen concurrent Braak F.D. in de strijd tegen degradatie. Ook Sportcafe de Trije geeft de strijd in deze klasse nog niet op. Het won nipt van Techniservice Tijsma. In de vierde klasse tenslotte kwam Preton op twee punten van koploper Haitsma Primera. De Struners moesten verrassend genoeg aan Fitnesscentrum CCM een gelijk spel toestaan, 3-3 en ook bij Bar Yn ‘e Stal – De Jager Accountancy kwam het niet tot een winnaar, 6-6.

Steensma F.I. – v.Dellen bellen 5 – 2 Van Dellen is geen moment in de wedstrijd geweest. Het viel wel meer aan dan Steensma, maar het meeste gevaar was er aan de andere kant via snelle uitbraken. J. Hylkema, D. Tichelaar en R. Oosterbaan zorgden voor 3-0 voordat D. Drent tegen scoorde. Uit een verre uitgooi van de uitstekend keepende F. Boersma zorgde R. Oosterbaan voor 4-1, J. Prins scoorde op de hem bekende manier met een hard schot van afstand nog tegen en D. Tichelaar bepaalde de eindstand.

The Phone House – Martens Vis 0 – 5 reglementair Martens Vis won reglementair met 0-5 omdat Phone House geen team binnen de lijnen kon krijgen. Tevens ontvang Phone House drie punten in mindering.

Tapperij ‘t Noord – Bouwbedrijf Bruinsma 4 – 2 Tapperij was duidelijk de sterkste en dat was verrassend. R. Reinsma bracht het team wel op voorsprong, maar via R. Smeding was het al heel snel gelijk. T. Sikkema verzilverde een mooie combinatie. H. Bartouhtouh bracht teamgenoot R. Smedinga met een subtiel hakje in stelling waarna T. Sikkema het snoeihard mocht afrondden. Na de 3-1 van H. Bergsma was het duel in feite beslist omdat Tapperij verdedigend niets weg gaf. Het werd door dezelfde Bergsma zelfs 4-1 voordat R. Reinsma nog iets terug kon doen.

Autobedrijf Haitsma – Sportcentrum Shape 1 – 1 Haitsma stond na een treffer van L. Visser heel lang op voorsprong, maar dat was nauwelijks verdiend. Shape was vooral in de slotfase duidelijk sterker, het kwam echter niet verder dan de dik verdiende gelijkmaker van P. Poelstra.

Bogt fen Gune -Bowling Bloemketerp 4 – 4 Al heel snel was het K. Hoogteijling die de score opende en toen vervolgens S. de Vries deze voorsprong verdubbelde leek er een ruime Bloemketerp zege uit te rollen. Het Bogt team toonde veerkracht. W.v.d.Vaart zorgde voor de aansluitingstreffer, uit een vrije trap schoot K.J. Bijlsma de teams naast elkaar en na een snelle actie haalde dezelfde K.J. Bijlsma verwoestend uit, 3-2. Het bleef een boeiend en spectaculair duel. Y. Brijker herstelde het evenwicht, maar nog in dezelfde minuut zorgde de grote uitblinker K.J. Bijlsma voor 4-3. Na een fraaie actie was het S. de Vries die gelijk maakte en hier bleef het terecht bij.

Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin – Bouwbedrijf Scharringa 0 – 3 reglementair. Haarsma & de Bruin kwam met een onrechtmatige speler uit.

Max Stuc – Saab Wassenaar 6 – 4 D.Wassenaar 0-1, W. Alkema 1-1, P. Algra 1-2, R. Reitsma 2-2 en 3-2, B.Braaksma 3-3, B. Postma 4-3, R. Reitsma 5-3 en 6-3, B. Braaksma 6-4. Max Stuc heeft het spelers arsenaal inmiddels op orde, maar het herstel komt te laat. Toch een prima resultaat tegen Saab dat de laatste weken goed op dreef was.. De strijd ging aanvankelijk gelijk op waarbij de uitblinkende R. Reitsma zijn team twee maal op het goede spoor zette.

Rijschool v.d.Harst – De Skearmessen 1 – 9 Het Rijschool team stond al snel op een ruime achterstand en was kansloos. Bij 6-0 scoorde S. Haijna tegen en de Rypster treffers kwamen van L. Stockman 2x, J. Hilboezen 2x, H. de Boer 2x, E. Dijkstra, J. Zwanenburg en H. Dijkstra.

Ulenburgh Adviseurs – The Dance Factory 2 – 5 Ulenburgh liet zich in de openingsfase door een zeer gemotiveerd TDF volledig verrassen. J.v.d.Graaf, T.v.d.Graaf en H.v.d.Baan hadden de teller al binnen 10 minuten op 0-3 gezet. Ulenburgh bleef aanvallen en kreeg ook kansen, maar het ging allemaal te geforceerd. Uit een counter werd het via J.v.d.Graaf zelfs nog 0-4.Plotseling kwam de spanning terug toen F. Tichelman en J.v.Wieren binnen de minuut tegen scoorden, 2-4. Ulenburgh probeerde in de slotfase nog wel een nederlaag te voorkomen, maar in de laatste minuut was het R. de Vries die aan de andere kant voor het eindresultaat zorgde.

Regina’s Lingerie – Herberg de Bogt 3 – 3 Een pittig duel met een terechte uitslag Het vuurwerk zat in de tweede periode. J.v.Duyn opende de score, H. Wassenaar maakte gelijk en G. Hoekstra bracht het Herberg team weer aan de goede kant van de score. In de slotfase gooide Regina alles op de aanval, S. Talhout maakte gelijk en H.Wassenaar dacht zijn team in de laatste minuut aan de zege te helpen. Een uiterste krachtsinspanning van het Herberg team leverde via J.v.Duyn nog de gelijkmaker op.

Zijlstra Beroepskleding -Tegelzetbedrijf Miedema 7 – 2 E. Tanghe 1-0, C. Baks 2-0, T. Grond 3-0 en 4-0, K. Meinsma 4-1, S. de Bruin 5-1, T. Grond 6-1, M. ter Horst 6-2, T. Grond 7-2. Ook Miedema was niet in staat het Zijlstra moeilijk te maken. Met snel en beweeglijk aanvalsspel werd Miedema overmeesterd..

Sportcafe de Trije – Techniservice Tijsma 4 – 3 Tijsma beschikte niet over wisselspelers maar kon desondanks goed tegenstand bieden. J.Lopez opende de score en R. Hoekstra zorgde voor de gelijkmaker. C.Hoekstra en C.v.d.Ploeg brachten de stand naar 3-1 waarna Tijsma goed terug knokte via S. Karadag en E. Vellinga. R. Hoekstra werd tenslotte matchwinnaar.

Offinga Kappers – Braak F.D. 8 – 5 F. Pander 5x en R. Bruinsma 3x zorgden voor de Offinga productie in een duel waar Offinga steeds op een ruime voorsprong kon bogen en verdien won. De Braak treffers kwamen van W. Beimers 2x, R. Herrema, J. Zagema en J. Berg.

De Tap – De Posthoorn 4 – 6 De Tap begon goed en kwam via K. Nijholt en J. Soolsma op 2-0. Na de tegentreffer van W.Kingma schoot E. Kuipers aan de andere kant van grote afstand op de lat. Dit alles gebeurde in de eerste periode. Het vervolg was volledig voor De Posthoorn. J. Hoogterp met een schot in de kruising en binnenkant paal betekende 2-3 terwijl W. Kingma en J.v.d.Wal de score opvoerden. J. Soolsma twee maal voor De Tap en W. Kingma voor de Posthoorn bepaalden het eindresultaat.

Sans Souci – De Korenaar 2 – 1 Dit was een gevecht om de derde plaats en hier werd ook stevig voor gestreden. Van afstand brak S. Bosma het duel open en H. Vonk maakte recht door het midden gelijk. Sans Souci kreeg de meeste kansen, maar het was aan de andere kant L. Looyenga die een beste kopkans onbenut liet. Verder raakte R. de Zeeuw de lat voordat S. Bosma het verschil maakte.

De Reiz.Herbergier -Bouwbedrijf Kooistra 7 – 3 De eerste kans was voor Kooistra, maar J. de Jong schoot van dichtbij over. Aan de andere kant was het wel raak toen J. Krijnen een scherp genomen corner simpel kon intikken. J. de Jong besloot een goede actie met een schot in de verre hoek en zo stonden de teams weer naast elkaar. Een grote kans voor J. de Jong was niet aan hem besteed, maar teamgenoot J. Krijnen deed het op aangeven van S. Anema beter, 2-1. Het antwoord kwam van R. Sipma die uit een moeilijke hoek scoorde. Opnieuw J. Krijnen zorgde met een solo voor 3-2 en weer was het J. de Jong die gelijk maakte. Hierna had Kooistra haar kruit verschoten. De Reizende Herbergier nam het initiatief en scoorde via de goed spelende J. Krijnen 2x, G. Dreijer en S. Anema.

Bar Yn ‘e Stal – De Jager Accountancy 6 – 6 L. Okkema 1-0, K.J. Hendriks 2-0, L. Okkema 3-0, H. Brandes 3-1, M. Zondervan 4-1, B. Zeilmaker 4-2, E.v.Sertima 4-3 en 4-4, K.J. Hendriks 5-4, B. Zeilmaker 5-5, N. Rusticus 6-5, E.v.Sertima 6-6. De Jager toonde karakter door eerst een grote achterstand weg te werken en in de slotfase nog twee maal terug te komen van een achterstand. Mede hierdoor bleef het een attractief duel.

Zuidema Scheepsbouw – Preton Nederland 1 – 5 Preton maakte haar favorietenrol waar, maar de zege kwam moeizaam tot stand. Pas in de slotfase waren het A. Schaap en D.v.d.Pol die het verschil groter maakten. Hiervoor scoorde A. Schaap twee maal in de eerste periode en was S. de Jong verantwoordelijk voor 1-3.

W.I.K. – Leo Reitsma/H. 3 – 5 Leo Reitsma had het gehele duel de controle over de wedstrijd en won verdiend. Wik kon deze maal niet haar spelletje spelen door aan de goede kant van de score te komen en dan de tegenstander laten komen. Het keek namelijk al vrij vlot tegen een ruime achterstand aan. A. Postma en J. Hof openden en J. Boot scoorde tegen waarna G.J. Plat en G. Hof de score naar 1-4 brachten. A. Brown zorgde voor de resterende Leo Reitsma treffer en S. Osinga en R. Dongelmans scoorden nog tegen.

De Struners – Fitnesscentrum CCM 3 – 3 Het gaat met CCM steeds beter en deze maal dwong het De Struners zelfs tot een verrassend gelijk spel. De eerste periode was ook volledig voor CCM. Nadat P. Rekker eerst een grote kans miste was het via J. Koops wel raak. CCM ging door en nog in de eerste periode zorgde dezelfde Koops ook voor 0-2. C. Knol bracht de aansluiting in een fase dat De Struners sterker werden. Het probleem bij De Struners werd niet kleiner toen J. Koops voor 1-3 zorgde. Beste speler bij De Struners, M.v.Overbeek, gaf zijn team uit een pass van C. Knol weer hoop en even later kwam van de schoen van v.Overbeek ook de gelijkmaker.