Topper Phone House – Tijsma/ 1 Hypotheek zonder treffers.

De zaalvoetballers zijn inmiddels aan de tweede helft van de competitie bezig en puntverlies of winst wordt in deze fase steeds belangrijker. In de derde klasse stond het toptreffen tussen Phone House en Tijsma/1 Hypotheek op het programma en wat weinig in het zaalvoetbal voorkomt, er werd niet gescoord. In deze klasse zijn de onderlinge verschillen overigens heel klein. Zo verloor concurrent Elektrokoopjes verrassend van het hierdoor weer kansrijke Warmtetechniek en doet Keizer Autoschade na moeizame winst op WIK ook weer mee. In de hoofdklasse leek Lovis Design voor een moeilijke klus te staan tegen De Harmonie, maar het werd een gemakkelijke 9-0 zege. Nu de concurrentie onderling punten verspeelt loopt de koploper steeds verder uit.

Panbakker BSP – Autowasbedrijf A.Dijkstra 0 – 6 Panbakker is kwetsbaar als het tegen zit. Dat bleek ook nu weer.De eerste periode ging volkomen gelijk op en alleen L. Visser wist het net te vinden. Een fraaie actie van A.v.Vliet besliste in feite het duel. Panbakker liet steeds meer ruimte en L. Visser, R. Post en E. Boonstra straften dit goed af.

Cafe De Harmonie – Lovis Design 0 – 9 Vooraf werd van dit duel veel verwacht omdat De Harmonie aan een uitstekende reeks bezig is. In het begin ging het gelijk op, al ging alles bij Lovis toen al gemakkelijker. Uit een vrije trap brak O. Elsinga het duel open en vlak voor de wisseling bracht H. Visser 0-2 op het scorebord. De tweede periode was een formaliteit. Lovis domineerde en scoorde nog via de uitblinkende H. Visser 2x, J. de Haan 2x, M. Saamangun, H. Bartouhtouh en O. Elsinga.

Cafe Zalen ‘t Holt – Herberg de Bogt 2 – 6 M. Kalma 1-0, F. Roosenburg 1-1, G. Salverda 1-2, M. Kalma 2-2, A. Walburg 2-3, W. Herrema 2-4, 2-5 en 2-6 Herberg de Bogt speelde niet goed en had tot halverwege de tweede periode veel moeite met het Deinumer team. Pas na enkele verdedigende misser van ‘t Holt werd het nog een ruime zege mede door een hattrick van W. Herrema.

Martens Vis – Lageweg 5 – 1 De gehele wedstrijd had Martens Vis een licht overwicht. Omdat het ook nog gemakkelijk scoorde werd het een ruime zege. Na een fraaie actie van P.S. Rollingswier opende S. Volbeda bij de tweede paal de score en E. Boiten zorgde voor 2-0. Lageweg werkte hard maar kon aanvallend geen vuist maken. Alleen M. Andreae scoorde tegen. De handige P.S. Rollingswier 2x en C. v Dijk zorgden voor de totaalstand.

Saab Wassenaar/Bl.Horse – Kr8werk/Publicar 1 – 3 Voor beide sub-toppers stond er veel op het spel. Saab kreeg in de openingsfase prima mogelijkheden, maar verspeelde deze knullig. Kr8werk zorgde bij de eerste goede mogelijkheid wel voor resultaat. De gevaarlijke R. de Zeeuw scoorde. In een man meer situatie verdubbelde dezelfde speler de voorsprong. Saab zette nu alles op de aanval en P.v.d.Veen bracht de spanning terug. De beslissing viel toen R. Marra een prima mogelijkheid naast schoot en opnieuw R.v.d.Zee uit de eerstvolgende counter wel raak schoot. Een spannend en levendig duel.

Sportcafe de Trije – Bouwbedrijf Haarsma & de Bruin 2 – 0 Haarsma kreeg een uitgelezen kans om op voorsprong te komen toen J.P. Walda vanaf de stip mocht aanleggen. Hij schoot echter op de benen van doelman R. Hooghiemstra. De Trije had aan enkele kansen genoeg om de overwinning binnen te halen. P. Poelstra en C.v.d.Ploeg scoorden uit een counter. Haarsma was veel meer in de aanval, maar was aanvallend machteloos.

Bouwbedrijf v.Marrum – Bijlsma Meubelen. 4 – 11 Het Bouwbedrijf team stond vooraf aan dit treffen hoger op de ranglijst, maar hier was niets van te merken. De anders gemakkelijk scorende R. Broersma was totaal onzichtbaar en zijn team kwam vooral snelheid te kort. De doelpunten kwamen van E. Westra 4x, L. Looyenga 3x, J. Elting 2x, R. Hollander en M. Oegema met tegentreffers van F. Vijver 3x en R. Broersma.

Rijschool v.d.Harst – Bouwbedrijf Bruinsma 1 – 4 Al in de eerste periode hadden R. Reinsma 2x en H.v.d.Kooi de sterkere Achlumers naar een veilige 0-3 geschoten. J.v.Althuis zorgde voor 0-4 en R. Geertsma scoorde tegen. Bruinsma heeft weer kansen nu de concurrentie het laat afweten.

Primera Haitsma – Anytyme ‘t Park 7 – 5 D. Wybenga 0-1 en 0-2, A. Houtsma 0-3, F. Pander 1-3 en 2-3, P. Vijver 3-3, A. Houtsma 3-4, F. Pander 4-4 en 5-4, F. Poorte 6-4, P. Vijver 7-4, P. Hibma 7-5. Een duel met twee gezichten. Het eerste gedeelte van het duel was volledig voor ‘t Park. Onder aanvoering van F. Pander zette Primera de achtervolging in en waren de rollen snel omgedraaid.

Regina’s Bruidskamer – Cafe De Posthoorn 3 – 2 R.v.d.Wagen 0-1,D.Riemersma 1-1, R.v.d.Veer 2-1, F. Feenstra 3-1, R.v.d.Wagen 3-2. Het krachtsverschil was gering, maar de Regina zege was verdiend. Toch kwam De Posthoorn via de aansluitingstreffer R.v.d.Wagen en een slotoffensief nog dicht bij.

Steensma – Herberg De Gekroonde Leeuw 5 – 4 Een boeiend pittig duel met wisselende kansen. Gekroonde Leeuw kreeg te veel gele kaarten en dat gaf bij het eindresultaat de doorslag. Met een inzet vanaf de zijkant brak N. Bruinsma het duel open en na een vloeiende combinatie maakte J. Hijlkema gelijk. Vanaf de stip zorgde R. Oosterbaan voor een 2-1 wisselstand. Hierna namen de Arumers het initiatief wat resulteerde in treffers van N. Bruinsma en J. Anema 2x, 2-4. Er was toen nog zes minuten te spelen. A. Siemonsma bezorgde Steensma weer hoop en J.Hijlkema herstelde het evenwicht. Het was tenslotte T. Hoekstra die de koploper aan de niet meer verwachte winst hielp.

Sportcentrum Shape – The Dance Factory 1 – 2 Shape is de laatste tijd van slag. De TDF zege was gezien het spelbeeld verdiend. Het team kreeg meer kansen wat in de tweede periode resulteerde in treffers van T.v.d.Graaf na een solo en M. Roersma na een vloeiende aanval. Eerst had S. Offenga uit een vrije trap de score geopend.

Keukenland – Braak Financiele Diensten 4 – 1 Het krachtsverschil was klein, maar bij Keukenland stond E. Beerda 4x op scherp. S.Vellinga scoorde bij 4-0 tegen. Een nuttige Keukenland zege die hierdoor vier plaatsten opschoof op de ranglijst.

W.I.K. – Keizer Autoschade 3 – 4 H. Deelstra 0-1, T. Looge 0-2, E. Bruinsma 1-2, S. Osinga 2-2, T. Looge 2-3, S. Roorda 2-4, S. Osinga 3-4. Keizer had nog wat goed te maken omdat het de eerste ontmoeting met maar liefst 10-0 had verloren. De revanche was er, maar het ging niet gemakkelijk. Na een 0-2 voorsprong kwam WIK goed terug, 2-2. WIK had in deze fase het betere van het spel, maar liep tegen een treffer aan van T. Looge. WIK had niet meer het vermogen om hiervan te herstellen.

Eco Protecta – Selekt Maet Product 2 – 5 K. Buwalda 0-1,J. Soolsma 0-2, D. Bosma 0-3, K. Nijholt 0-4, A.v.d.Bosch 1-4, P. Roorda 1-5, G. Scheffer 2-5. Eco Protecta was kansloos tegen een eindelijk weer eens goed presterend SMP die in K. Buwalda de uitblinker had. Bij Eco Protecta ontbrak het aan vertrouwen.

Elektrokoopjes – Warmtetechniek 3 – 5 De wedstrijd ging heel lang gelijk op. Eerst was het Warmtetechniek die de toon zette, 1-3, maar Elektrokoopjes kwam sterk terug en leek het duel te beslissen. Een harde pegel van R. Robijn uit een vrije trap door de muur bracht Warmtetechniek weer aan de goede kant van de score en C. Boonstra besliste langs de ver opgedrongen Elektrokoopjes verdedigen het duel.

G.Pars Graanhandel – H.B.M. 1 -2 H.B.M. werd de gelukkigste in dit volkomen gelijkopgaande duel. E.v.Alphen opende de score en R. Tijtsma maakte halverwege de tweede periode gelijk. Een minuut later werd B. Miedema matchwinnaar.

Frankena Winsum – Leo Reitsma 4 – 3 J.de Lang 1-0, G.J. Plat 1-1, M.de Vries 1-2, J. Boersma 2-2, M.de Vries 2-3, R.Grovestein 3-3, J. Boersma 4-3. Een boeiend duel tussen de toppers uit de vierde klasse. Leo Reitsma nam met nog enkele minuten te spelen een 2-3 voorsprong en had hiervoor ook al de beste mogelijkheden. Het duel leek beslist, maar Frankena perste er nog een slotoffensief uit wat resulteerde in twee treffers in de laatste minuut. Leo Reitsma had minimaal een puntendeling verdiend.