Topper tussen Sportcafé de Trije en Royal Steensma in balans waardoor titelrace volledig open blijft

20181207 AWA5733

Met de competitie op de helft kun je spreken van een spannende periode. Waar het ene team een slag heeft geslagen in de strijd om de titel of de onderste plekken, daar blijft het in de andere poules hartstikke spannend. Zo ook in de eerste klasse waar de topper tussen Sportcafé de Trije en Royal Steensma eindigde in een spannende 3-3 eindstand. Hierdoor blijven de nummers één en twee op gelijke hoogte staan en komen de achtervolgers dichterbij. Hieronder lees je ingeval hoe alles is verlopen en welke ploegen er goede en minder goede zaken hebben gedaan.

Hoofdklasse

Restaurant De Grillerije – Keizer Autoschade  4-1

Een heuse topper in de hoofdklasse. Met de nummer één tegen twee komen er twee teams de wei in die beide hopen op het kampioenschap. Vooraf bedroeg het verschil op de ranglijst mar drie punten in het voordeel van de thuisploeg. Konden zij een gaatje slaan met de gasten of kunnen de gasten de stand gelijk trekken? Vanaf het begin was het een leuke wedstrijd om mee te maken. Beide teams stonden compact waar kon en kwamen er snel uit wanneer de mogelijkheid zich voordeed. Dit leverde voor beide ploegen ook enkele mogelijkheden op maar gescoord werd er nog niet. Toch zou de openingstreffer er wel komen. Het is de twaalfde minuut als Sander Hoekstra de bal simpel weet binnen te tikken 1-0. Maar lang kon Restaurant De Grillerije niet genieten van deze voorsprong want twee minuten later was het alweer gelijk. Het was Rinand Post die de bal ontving en zijn schot eindige strak in de linkerhoek 1-1. Maar ook Keizer Autoschade kon niet lang genieten van deze gelijkmaker want een minuut later was het alweer raak. Het was Gerlof Dijkstra die de bal ontving en zijn schot eindigde in de rechterhoek 2-1. In de tweede helft bleef het spel over en weer gaan al was de thuisploeg toch de iets sterkere ploeg. Zij kregen via de snelle voorwaartse enkele kansen maar gescoord werd er niet. Ook de gasten hadden wel mogelijkheden maar ook zij waren niet scherp genoeg in de afwerking. Nadat Rimar Looge enkele goede reddingen had verricht moest hij in de 33ste minuut toch capituleren op een schot van Sander Hoekstra en dus werd de stand naar 3-1 getild. Nu moesten de gasten risico nemen en dat leverde twee minuten later tot de doodsteek. Het was opnieuw Sander Hoekstra die de bal ontving en met een goed schot in de linkerhoek wist hij de touwen te laten dansen 4-1. Uiteindelijk bleek dit de eindstand te wezen en dus beleefde de koploper een prima avond.

Eerste klasse

Leo Reitsma Huhtamaki – Auto Strikwerda   2-3
Een duel tussen twee teams die deze competitie nog geen punt wist te behalen en dus kon je spreken van een ware degradatiekraker. Voor beide ploegen stond er dus genoeg op het spel en dus moesten beide ploegen scherp spelen om de punten binnen te halen. Het duel begon dan ook zenuwachtig en in een laag tempo maar toch kregen beide ploegen gelijk een goede kans om te scoren maar voor beide ging deze kans mis. Maar toch duurde het niet lang voordat de score werd geopend. Een toegekende vrije trap werd door Biliam Herrema hard en hoog in de kruising geschoten 1-0. De thuisploeg zat op rozen en helemaal toen men in de zevende minuut weer wist te scoren. Het was Chris Outhuyse die de keeper wist te omspelen om vervolgens de bal simpel binnen te tikken 2-0. Nu moesten de gasten wel komen en dat leidde al snel tot de aansluitingstreffer. Het was Jurjen Steegsta die de bal ontving en van dichtbij wist hij simpel binnen te schieten 2-1. De spanning was weer terug en helemaal toen vlak voor rust de stand in evenwicht werd gebracht. Het was Tjitte Bonnema die de bal ontving en zijn schot eindigde hard tegen de touwen 2-2. De tweede helft moest dus het verschil brengen en dus beloofde het een interessante helft te worden. Vanaf het eerste begin deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en dus moesten beide geconcentreerd te werk gaan. En dan is daar een onoplettendheidje bij Leo Reitsma Huhtamaki, Jurjen Steegsta neemt de bal over en probeert het maar eens van afstand waarna zijn schot laag in de onderhoek eindigde 2-3. Nu moest de thuisploeg dus weer komen en dus zou Auto Strikwerda meer ruimte krijgen. In de laatste fase bleef de spanning aanwezig want beide teams kregen wel mogelijkheden maar tot doelpunten leidde dit niet. Uiteindelijk zou er niet meer gescoord worden en dus was de overwinning er voor de gasten.

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – Foto Techniek Service   6-2
Een duel tussen de nummer vier en vijf van de competitie. Het verschil vooraf was zes punten in het voordeel van Foto Techniek Service. Vooraf leek het dus een makkie te worden voor de gasten maar wil Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum nog iets bewerk stellen in deze competitie dan moeten zijn winnen. Vanaf minuut was de spanning hoog en deden beide teams weinig voor elkaar onder. Zodoende kregen beide teams ook mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde nog niet. Uiteindelijk zou dit doelpunt er wel komen. Het was Erwin de Boer die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde in de kruising 1-0. Lang leek dit de ruststand te worden maar niets was minder waar. Het was namelijk net voor rust dat Erwin de Boer de bal ontving en zijn schot vanaf de linkerkant eindigde strak in de hoek 2-0. In de tweede helft moest de thuisploeg meer aandringen en dus zou er meer ruimte komen voor de gasten. Hiervan wisten de gasten goed van te profiteren. Het is Simon Houtsma die de diepte word ingestuurd waarna hij de bal over de keeper weet heen te liften 3-0. Maar niet veel later was daar alweer de aansluitingstreffer. Het was Alwin Feenstra die over de linkerkant opstoomde om vervolgens de bal tegendraads binnen te schieten 3-1. Maar ondanks deze treffer bleef de thuisploeg toch de meeste scherpere ploeg te wezen. Dit leidde vervolgens ook tot de 4-1. Het was Simon Houtsma die één op één met de keeper kwam om vervolgens de bal simpel binnen te schuiven. Dat Houtsma het vizier op scherp had staan dat bleek deze wedstrijd wel. Want de 5-1 en 6-1 kwamen ook op naam van hem en daarmee scoorde hij zijn vierde van de avond. Toch deden de gasten nog iets terug via Alper Bolat en daarmee eindigde het duel in 6-2.

Sportcafé de Trije – Royal Steensma  3-3
Met de nummer twee tegen één beloofde dit een interessante wedstrijd te worden. Beide ploegen waren naar vier wedstrijden nog ongeslagen en dus zou ingeval één van de twee ploegen puntverlies leiden. Vanaf het begin van de wedstrijd bleken de verschillen ook klein te wezen. Het spel golfde over en weer en beide ploegen kregen ook wel hun kansjes. Uiteindelijk leidde dit al snel tot het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een goed opgezette aanval vanuit achteren werd goed afgerond door Tjeerd Hoekstra 0-1. Hiermee was de ban gebroken en nu moest de thuisploeg wel komen. Het antwoord kwam er uiteindelijk ook snel. Een twee tegen één situatie werd goed uitgespeeld waarna Wibo Brouwer de trekker wist over te halen 1-1. Beide ploegen bleven hierna hun mogelijkheden krijgen maar gescoord werd er niet en dus leek de ruststand 1-1 te worden. Maar dit bleek uiteindelijk niet het geval te wezen. Waar Royal Steensma de aanval opzette daar werd de bal goed onderschept waarna Marco de Groot alleen af kon gaan op de doelman, de Groot bleef uiterst kalm en ronde beheerst af 2-1. In de tweede helft veranderde het spelbeeld spel beeld nauwelijks. Beide ploegen stonden goed en voetbalde waar kon. Uiteindelijk leidde dit tot het volgende doelpunt van de wedstrijd. Een goede aanval kwam voor de voeten van Erin van Duyneveldt terecht en deze kon de bal simpel intikken 3-1. Nu moesten de gasten wel komen en dus beloofde het een leuke laatste slotfase te worden. Helemaal toen daar al snel de aansluitingstreffer kwam. Het was Tjeerd Hoekstra die opstoomde over de linkerkant waarna hij de bal zag eindigen in de verre hoek 3-2. Nu beloofde het erg spannend te worden want komt de aansluitingstreffer er nog of blijft de voorsprong overeind staand? Het bleek het eerste te worden. Evert Tolsma kreeg de bal waarna zijn schot niet goed verwerkt kon worden door de doelman waardoor de bal achter hem in het doel verdween 3-3. Uiteindelijk wilde beide ploegen nog vol voor de overwinning gaan, maar doordat er te weinig tijd over was werd er niet meer gescoord. En zo eindigde deze topper onbeslist en dat was gezien de wedstrijd wel zo verdiend.

Tweede klasse

Skearmessen – Welgeschikt   7-2
Met de nummer één en twee van de tweede klasse stond er dus een ware topper op het programma. Beide ploegen hadden uit hun eerste vier duels tien punten weten te vergaren en dus leek het erop dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Ook wanneer je keek naar de doelsaldo’s kon je zien dat beide ploegen weinig voor elkaar onder doen want beide teams scoren gemakkelijk en krijgen er weinig tegen. De thuisploeg begon fel aan het duel en hierdoor moesten de gasten meer inzakken dan hun lief was. Uiteindelijk leidde dit in de vierde minuut tot het eerste doelpunt. Het was Hans Dijkstra die één op één kwam met de doelman en hij schoof de bal laag langs de keeper in de hoek 1-0. De wedstrijd was nu los en helemaal toen in de achtste minuut de volgende treffer viel. Het was Tjibbe Krottje die de bal ontving en zijn schot ging hard tegen de touwen 2-0. Desondanks probeerde de gasten iets terug te doen en dat deed het uiteindelijk ook middels een doelpunt van Erwin Bootsma 2-1. De spanning was terug maar net voor rust werd de marge weer vergroot. Het was Harke Hilboezen die de bal ontving en met een ferme trap wist hij de stand op 3-1 te zetten. In de tweede helft moest Welgeschikt meer komen en dus zou er meer ruimte ontstaan voor Skearmessen. Het liet de gasten lekker komen wanneer het er in de tegenaanval snel uit kon komen. In de vierentwintigste minuut leidde dit tot het volgende doelpunt. Het was Harke Hilboezen die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot ging strak in de hoek binnen 4-1. Een minuut later werd het duel helemaal in het slot gegooid. Opnieuw was het Harke Hilboezen die de bal dichtbij het goal ontving waarna hij deze simpel wist binnen te tikken 5-1. Maar ondanks deze tegenslagen probeerde de gasten het zeker nog wel. De kansjes kwamen er zeker wel en uiteindelijk ook de treffer. Het was Joost Soolsma die de bal ontving waarna hij deze hard achter de keeper wist te krijgen 5-2. De gasten probeerde het hierna nog wel maar het was toch de thuisploeg die de meeste mogelijkheden had om te scoren. Zo ook in de 32ste minuut als Harke Hilboezen zijn vierde van de avond weet te maken en daarmee de stand op 6-2 weet te zetten. Uiteindelijk zou er nog één doelpunt vallen en deze kwam op naam van Roel Frijling. Hij probeerde het maar eens van afstand en zijn schot eindigde in de lange hoek 7-2. Uiteindelijk bleek dit de eindstand te wezen en dus behaalde Skearmessen een makkelijke en belangrijke overwinning.

Verno verhuur – Bouwbedrijf Haarsma Franeker   6-4
Een waar duel in de staart van de competitie. Vooraf was het de nummer laatst met nul punten tegen de nummer ene laatst met maar twee punten. Verno Verhuur moest dus winnen wilde het niet de grip met de rest verliezen. Bouwbedrijf Haarsma Franeker daarentegen wilde weg uit de onderste regionen en dus moesten ook zij winnen. In het begin was het dan ook even aftasten hoe het duel zou verlopen. Het tempo was niet heel hoog en hierdoor werden aanvallen simpel onschadelijk gemaakt. Natuurlijk vielen er mogelijkheden te noteren maar tot hele grote kansen leidde dit nauw ook weer niet. Toch was daar in de achtste minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het was Redmer v.d. Kooi die de bal dichtbij het goal ontving en middels een simpele intikker zette hij de stand op 0-1. Nu moest de thuisploeg wel komen en dus was er sensatie gegarandeerd. En de thuisploeg kwam zeker want het was de zestiende minuut als Gooitzen Scheffer de bal krijgt en deze strak in de linkerhoek weet te schieten 1-1. Maar lang bleef deze score niet op het scorebord staan want een minuut later was het alweer raak. Ditmaal was het Michel v/d Zee die de bal ontving en ook hij wist de bal simpel in het lege doel te tikken 2-1. Uiteindelijk werd er in het eerste bedrijf niet meer gescoord en dus moest de sensatie komen in de tweede helft. En deze kwam er ook want beide ploegen waren ditmaal een stuk scherper voor de doelen. Dit leverde in dertien minuten tijd zeven treffers op. Eerst is het Egbert v.d. Veen die de bal links in de midden van de goal weet te schieten 3-1, waarna Hein Frietema vier minuten later de bal in de rechterhoek weet te schieten 4-1. Hiermee leek het duel gespeeld te wezen maar niets was minder waar. Want twee minuten na het vorige doelpunt was daar alweer de aansluitingstreffer van Redmer v.d. Kooi 4-2. De spanning leek weer terug te wezen en dus gingen de gasten steeds meer risico nemen om de aansluitingstreffer te maken. En dit bleek een succes te wezen want een minuut later was het opnieuw v.d. Kooi die de bal ontving en zijn schot eindigde strak in de linkerhoek 4-3. Maar ook ditmaal duurde het maar een minuut voordat er weer gescoord werd. Het was Alex v/d Bosch die de bal ontving en hij wist de bal simpel tegen de touwen te tikken 5-3. Hierna bleven beide ploegen strijden voor alles wat hen waard was. Uiteindelijk leidde dit in de 37ste en 38ste minuut nog tot twee doelpunten. Eerst was het Alex v/d Bosch die de bal simpel wist binnen te tikken 6-3 waarna Redmer v.d. Kooi de eindstand besliste op 6-4. Uiteindelijk leidde deze tweede helft tot een waar spektakel en dus konden beide ploegen terug kijken op een mooie wedstrijd.

R.E.S – Braak Financiële Diensten  5-4
Een duel tussen twee ploegen die inmiddels meedraaien in de middenmoot. Waar R.E.S zes punten behaalde uit de eerste duels daar haalde Braak Financiële diensten vijf punten uit de eerste duels. Het gaat naar boven is aardig en naar beneden toe is er maar weinig verschil. Beide ploegen konden de punten dus goed gebruiken en dus beloofde het een leuke wedstrijd te worden. En zo bleek ook wel in de openingsfase van het duel. Beide ploegen wilde de aanval zoeken waar kon en probeerde compact te verdedigen als de tegenstander de bal had. Toch duurde het niet lang voordat de score geopend werd. Het was Daniel van der Zee die de bal door een oerwoud van benen wist heen te schieten waarna deze ook nog eens door de benen van de keeper in het doel eindigde 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten komen met een antwoord. En dit antwoord kwam er ook want het was Sietse Kuipers die een schot loste vanaf de rechterkant en deze viel binnen in de verre hoek 1-1. Nadat het spel over de helft van het eerste bedrijf was werd er opnieuw gescoord. Het was Frits Schreefel die de bal ontving en met een schot door de benen wist hij de stand op 2-1 te zetten. Dit leek uiteindelijk ook de ruststand te worden maar net voor het laatste fluitsignaal viel daar nog een doelpunt. Het was Frits Schreefel die iedereen wist uit te spelen waarna hij de bal met een hakje in het goal wist te krijgen 3-1. In de tweede helft moest er dus wat gebeuren voor de gasten wilde het nog aanspraak maken op de kansen. Dit leidde er toe dat het aardig wat risico nam vanaf het begin van de wedstrijd. Hierdoor ontstond er aardig wat ruimte voor de thuisploeg en hiervan wist men optimaal van te profiteren. Een actie over rechts werd hard binnen geschoten door Frits Schreefel die daarmee zijn derde van de avond scoorde 4-1. Kort hierna was het opnieuw raak en opnieuw was het de thuisploeg die scoorde. Het was Daniel van der Zee die een schot loste en deze eindigde hard tegen de touwen 5-1. Hiermee leek het duel helemaal beslist te wezen maar niets bleek minder waar. Al snel na dit doelpunt was daar het doelpunt van Sietse Kuipers die de bal van dichtbij wist binnen te tikken 5-2. Het geloof leek enigszins terug te wezen bij Braak Financiële Diensten en helemaal toen het afstandsschot van Colin Braak binnen viel 5-3. De spanning leek terug te wezen maar ook R.E.S kreeg nog mogelijkheden om te scoren maar uiteindelijk lieten zij dit na om te doen. En als je dit dan niet doet dan doet de ander het wel. En zo geschiedde ook want kort voor het einde van de wedstrijd was het Peter Zwama die de bal ontving en middels een droge knal liet hij de keeper kansloos 5-4. Uiteindelijk bleek dit de laatste goal van de wedstrijd te wezen en zodoende werd een leuke en interessante wedstrijd afgesloten met een belangrijke overwinning voor de thuisploeg.

Derde klasse

Taxi Sybe – SDV Projectbuilding  3-2
Met de nummer één tegen de nummer vijf van de competitie leek het op voorhand een simpele overwinning te worden voor de ongeslagen koploper. Het verschil vooraf bedroeg zeven punten in het voordeel van Taxi Sybe en deze konden bij een overwinning dus extra goede zaken doen. Maar toch ging het niet zo gemakkelijk als vooraf verwacht. Beide ploegen deden niks voor elkaar onder en dus kregen beide teams ook de mogelijkheden om te scoren. Toch duurde het even voor het eerste doelpunt een feit was maar toch zou deze er komen. Een snel uitgespeelde aanval kwam terecht voor de voeten van Wibo Brouwer en deze wist de bal simpel binnen te tikken 0-1. Hiermee was de ban gebroken maar al snel werd dit in ere hersteld. Een schot op doel van Gert Rijpstra werd niet goed verwerkt door de keeper van SDV Projectbuilding en hierdoor plofte de bal tegen de touwen aan 1-1. Toch bleef het in de fase hierna over en weer gaan en dus was er voor beide team van alles mogelijk. Uiteindelijk leidde dit tot een goede aanval van de gasten waarna de bal goed binnen getikt werd door opnieuw Wibo Brouwer 1-2.  Dit leek uiteindelijk de ruststand te worden, maar inderdaad leek want dit bleek niet zo te lopen. Een toegekende vrije trap werd hard en zuiver binnen geschoten door Ruurd Bouwma en daarmee bracht hij de ruststand op 2-2. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide teams bleven weinig voor elkaar onder doen en daarin kregen beide ook hun mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk bleek men niet meer zo effectief te wezen in het afmaken van de kansen en dus was het de vraag of er nog een winnaar zou komen? Het antwoord bleek ja te zijn!  Het was Ruurd Bouwma die de bal voor de voeten kreeg en met een ferme traptechniek wist hij de bal achter de doelman te krijgen 3-2. Hierna bleef het nog wel even spannend maar gescoord zou er niet meer worden en dus ging de ongeslagen koploper er met de punten vandoor.

Sportcentrum Het Noord – Café De Kleine Beurs  3-1
Een duel tussen de nummer twee en drie van de competitie. Het verschil met de koploper bedroeg vooraf respectievelijk vijf en zes punten. Tussen elkaar is het verschil dan maar één punt in het voordeel van Sportcentrum Het Noord. Voor beide teams stond er dus wel het één en ander op het spel. Wie houd zicht op de koploper en wie haakt er af? Dit kon je ook merken in de openingsfase van de wedstrijd. Beide ploegen wilde elkaar bij de strot pakken waar kon en dat leidde tot een interessante openingsfase. Deze werd nog interessanter toen Willem Miedema in de vierde minuut de score opende door de bal van dichtbij binnen te tikken 0-1. In de fase hierna bleef het spel over en weer gaan en gaven beide teams elkaar weinig tijd om te ademen. Dit leverde enkele goede mogelijkheden op voor beide maar gescoord werd er nog niet. Toch zou er nog gescoord worden voor de pauze. Het is de zeventiende minuut als Rimar Uijthof de bal ontvangt en deze hard in de linkerhoek weet te schieten 1-1. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen wilde voetballen waar kan en dit leidde uiteindelijk ook tot enkele goede mogelijkheden voor beide. Uiteindelijk was het de 25ste minuut dat de bal voorgezet werd op Sem De Vicq De Cumptich en hij wist de bal simpel binnen te tikken 2-1. Hierna moesten de mannen van Café De Kleine Beurs komen en dus zouden er meer ruimtes komen voor de thuisploeg.  Maar ondanks deze ruimtes bleef het duel spannend en dus kon het nog alle kanten opgaan. En dan is daar de 34ste minuut als Rimar Uijthof de bal ontvangt en deze vanaf de linkerkant goed binnen schiet 3-1. De gasten probeerde het hierna nog wel maar gescoord werd er niet meer en dus houdt de thuisploeg de aansluiting met de koploper en moeten de gasten voorlopig afhaken.

Vierde klasse

WR Unit – Bouwbedrijf van Marrum   2-4
Met de nummer vijf en één op de ranglijst is het een wedstrijd waarvan je denkt dat dit een makkie zou worden voor de koploper. Op voorhand is het verschil zeven punten in het nadeel van de nummer vijf. Willen zij nog iets betekenen in de top drie van de competitie dan diende er dus gewonnen te worden. In de beginfase deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Beide teams kregen weinig echte kansen, maar een kleine kans kan ook een doelpunt opleveren. Zo ook in de vierde minuut toen de bal voor werd getrokken op Rene de Haan en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-0. In de fase hierna hadden de heren van WR Unit een lichte overhand en dus leken zij aan de goede kant van de streep te zitten. Bouwbedrijf van Marrum daarentegen had het lastig, maar ook nu werd niks onmogelijk. Toch werd de schade groter voor de koploper. Het is en minuut voor rust als opnieuw Rene de Haan de bal krijgt en met een bekeken schot wist hij de keeper in de linkerhoek te verschalken 2-0. De gasten moesten nu wel komen en dus zou de druk groter worden voor de thuisploeg. Deze konden rustig inzakken en wachten op de ruimte. En dan is het de 23ste minuut als de bal terecht komt bij Gerard Hoekstra die met een soepele beweging de bal tegen de touwen legt 2-1. De spanning was weer terug in de wedstrijd en dus gingen de gasten vol voor de gelijkmaker. Deze kwam drie minuten na de aansluitingstreffer. Het was Laurens Looijenga die de bal kreeg en met een droge knal in de rechterhoek liet hij de keeper kansloos 2-2. Hierna moesten beide ploegen er weer vol voor gaan en dus beloofde het een leuk eindstuk te worden. En dat gebeurde ook want beide teams maakte aanstalten om de aanval te zoeken en dat leidde weer tot mogelijkheden voor beide. Toch waren de uitbraken van de gasten iets scherper en dus zou je verwachten dat deze als eerste zouden scoren. Zo gebeurde ook want in twee minuten tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Zowel in de 34ste als 35ste minuut wist Tjipko Vellinga het net te vinden en daarmee bracht hij de stand op 2-4. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en zo was de eindstand 2-4 voor de koploper.

Mc Donalds Harlingen – Stadsherberg Catering   7-1
Met de nummers drie tegen twee beloofde het vooraf een leuke wedstrijd te worden. Beide teams stonden allebei op zeven punten en dat betekende dat men zes punten achter stond op de koploper. De winnaar kon dus goede zaken doen in de strijd om de titel.  In de eerste helft deden beide teams weinig voor elkaar onder. Beide wilde de aanval zoeken en zodoende tot kansen komen. De ruststand leek nul – nul te worden want de kansen werden niet goed geraakt en dus gingen deze er niet in. Maar dan is het enkele seconden voor rust als de bal voor de voeten van Gerben Nauta komt en hij weet de bal van dichtbij binnen te schieten 1-0. In de tweede helft moest Stadsherberg Catering komen en dat zou betekenen dat Mc Donalds Harlingen de mogelijkheid zou krijgen om er uit te komen op de counter. In de 26ste minuut werd de score verder uitgebreid door de thuisploeg. Het was opnieuw Gerben Nauta die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot eindigde laag in de hoek 2-0. De thuisploeg voerde hierna het tempo op en dat leidde met nog tien minuten te spelen in de volgende treffer. Het was Rudolf Bruinsma die een voorzet vanaf de zijkant simpel wist binnen te tikken 3-0. Het duel leek gespeeld te wezen en helemaal toen twee minuten later Mateusz Roman Ijpe van dichtbij wist binnen te schieten 4-0. Ondanks deze treffer wisten de gasten toch iets terug te doen. Het was Friso van Eyck die uit een onmogelijke hoek knap wist raak te schieten 4-1. Maar gelijk hierna was het weer raak aan de andere kant van het veld. Opnieuw was het Mateusz Roman Ijpe die van dichtbij de bal ontving en zijn schot eindigde laag in de onderhoek 5-1. Het overwicht was uiteindelijk te groot en dat leidde in de slotfase tot nog twee doelpunten voor MC Donalds Harlingen. De doelpuntenmakers van deze treffers kwamen op naam van Lolke Dijkstra en Jeep Outhuijse en daarmee werd de eindstand bepaald op 7-1.