Total Security flink onderuit Pannendekkers raakt eindelijk op toeren.

Dat het team van Pannendekkers in de Visual Reklame competitie veel te laag op de ranglijst staat is een bekend gegeven. Vrijdagavond werd hiervan het bewijs geleverd met een vernietigende 8-1 winst op Cafe De Kleine Beurs. In deze eerste klasse deed Steensma uitstekende zaken.Het won de topper tegen Shape verdiend en staat nu los van de concurrentie. In de hoofdklasse won Lovis Design volgens de verwachtingen van Panbakker. De 5-3 was voor Panbakker een uitstekend resultaat omdat het zonder wisselspelers en verzwakt binnen de lijnen kwam. Zelfs coach N. Grijpma moest zijn steentje bijdragen. In de derde klasse blijft het spannend omtrent de eerste positie. Scharringa won moeizaam van het lastige Ulenburgh en ook Keizer Autoschade moest tegen Eco Protecta alles uit de kast halen, resp. 4-2 en 5-3. In de vierde klasse had Zuidema Scheepsbouw geen moeite met Total Security. Het werd een afgetekende 8-0.

Martens Vis – Bowling Bloemketerp 4 – 2 P.S.Rollingswier 1-0, 2-0, 3-0 en 4-0, D.Kingma 4-1, Y. Brijker 4-2. P.S. Rollingswier was de grote uitblinker met 4 treffers in de eerste periode en uitstekend veldspel. Verder was Martens Vis ook veel slagvaardiger. Bloemketerp kwam nog redelijk terug zonder dat de zege van Martens Vis in gevaar kwam.

v.Dellen Installatie – Bogt fen Gune 5 – 4 K. Bijlsma 0-1, A. Knipper 1-1, S. de Boer 2-1, K.J. Bijlsma 2-2, M.v.d.Ploeg 3-2, F. de Wit 3-3, K. Kuiken 4-3, M.v.d.Ploeg 5-3, L. Vlaskamp 5-4. Zeven punten en inmiddels over de helft van de competitie is veel te weinig voor een team als De Bogt. Ook een beetje geluk is er op het moment niet bij. Zo ook in dit duel. De strijd ging volkomen gelijk op en het was de vraag wie voldoende afstand ging nemen. V.Dellen was de gelukkigste met twee snelle treffers van K. Kuiken en M.v.d.Ploeg. Dit was beslissend in een attractief duel.

Bouwbedrijf Panbakker – Lovis Design 3 – 5 P. Visser 0-1 en 0-2, M.v.d.Veen 1-2, F. Visser 1-3, J. Bosma 2-3, E. Hiemstra 3-3, S.v.d.Baan 3-4, P. Visser 3-5. Een gehavend Panbakker bood prima tegenstand. Het kwam goed terug van 1-3 tot 3-3, maar meer zat er niet in omdat het team niet over wisselspelers kon beschikken. Het spel van Lovis Design was matig.

Tapperij ‘t Noord – Kr8werk/Publicar 8 – 4 R. Zijlstra 1-0, B. Bergsma 1-1, K. Breidenbach 2-1, B. Bergsma 3-1, R. de Zeeuw 3-2, A. Venema 4-2, R. de Zeeuw 4-3, R.v.Wier 5-3, K. Breidenbach 6-3, A. Venema 7-3 en 8-3, R. Bakker 8-4. De eerste periode ging volkomen gelijk op en werd afgesloten op 4-3. Kr8werk kreeg hierna verdedigend steeds meer problemen en zo werd het nog een grote, maar wel geflatteerde 8-4 zege voor Tapperij.

Cafe De Kleine Beurs – Pannendekkers 1 – 8 Dat het de laatste tijd niet goed spelende Kleine Beurs het moeilijk zou krijgen tegen een getergd Pannendekkers stond vooraf wel vast. Dat het verschil zo hoog uit zou vallen was een verrassing. De score werd regelmatig opgevoerd en pas bij 0-5 kon M. Kruize iets terug doen. Voor Pannendekkers scoorden F.v.d.Zee 3x, J. Rodenhuis 2x, R. Hiemstra 2x en G. Smits.

Sportcafe de Trije – Saab W./Black Horse 3 – 3 Sportcafe was sterker, maar het scoreverloop was het team niet gunstig gezind. P.v.d.Veen bracht Saab op voorsprong en K. Nijholt herstelde met een intikker het evenwicht. Met een inzet in de verste hoek leek P. Poelstra zijn team op het goede spoor te zetten, echter een vrije trap van P. Algra en een schot binnenkant paal van P.v.d.Veen deden de kansen keren in een periode dat De Trije het initiatief had. De gelijkmaker van P. Poelstra was meer dan terecht.

Sportcentrum Shape – Steensma F.I. 2 – 3 Deze spannende topper kreeg een terecht eindresultaat. R. Oosterbaan opende uit een vrije trap de score en J.v.d.Meulen maakte gelijk na zich handig vrijgemaakt te hebben. Twee snelle treffers van T. Hoekstra en F. Oosterbaan leken beslissend. De aansluitingstreffer van J. v.d.Meulem liet echter niet lang op zich wachten en zo werd de slotfase nog even spannend.

Bouwbedrijf v.Marrum – Herberg de Bogt 3 – 9 A.Walburg was met vier treffers de gevierde man. Het v.Marrum team was zonder wisselspelers kansloos. Het keek halverwege al tegen een 5-1 achterstand aan. De overige treffers kwamen van F. Roosenburg, S. Ybema, G. Salverda en A. Timmer en tegen scoorden R. Broersma 2x en T. Delgrosso.

Frankena Winsum – De Posthoorn Dronrijp 4 – 2 R. Grovestein 1-0 en 2-0, K. Roersma 2-1, T. Kemper 2-2, G. Dijkstra 3-2, L. Kingma 4-2. Halverwege de tweede periode maakte T. Kemper gelijk en leek het er op dat het Dronrijper team door zou drukken. Plotseling zette G. Dijkstra zijn team weer op voorsprong en deze dreun kon De Posthoorn niet verwerken.

Keizer Autoschade – Eco Protecta 5 – 3 Eco Protecta bood wel goed tegenstand, maar kon het Keizer niet moeilijk maken. Na de 5-1 scoorden A.v.d.Bosch en W. de Haan nog tegen. De eerste periode werd afgesloten op een beslissende 4-1 en de overige treffers kwamen van J. Vellinga 2x, M. Kuperus 2x, S. Roorda en A.v.d.Bosch.

Bouwbedrijf Scharringa – Ulenburgh Adviseurs 4 – 2 Ulenburgh moest winnen om nog mee te kunnen doen om de koppositie, maar het zat er niet in. De score kwam laat op gang S. Greidanus brak het duel open en vlak voor de wisseling maakte J. de Wit gelijk. P.Y Walda en J.P. Walda zorgden voor een veilige 3-1, R. Geilenkirchen hield de spanning er nog even in en opnieuw P.Y. Walda besliste het duel definitief.

Techniservice Tijsma – Leo Reitsma/Huhtamaki 5 – 2 M. Guertin 1-0, M. Herrema 1-1, R. Reversma 2-1, S. Boersma 3-1, R. Reversma 4-1, M. de Vries 4-2, M. Guertin 5-2 Het krachtsverschil was duidelijk aanwezig, maar Leo Reitsma bleef goed tegenstand bieden en zocht wanneer dit mogelijk was de aanval. Tijsma blijft door dit resultaat een sub topper en dat is voor dit team een prima resultaat.

Happy Boys – Zijlstra Beroepskleding 4 – 1 Het leek er aanvankelijk niet op dat Happy Boys zou gaan zegevieren. Zijlstra startte goed en kwam via E. Tanghe op voorsprong. Het antwoord kwam snel, want E.Reversma bracht zijn team weer op gelijke hoogte. Twee mooie acties van M. Metselaar binnen de minuut waren beslissend. Het was R. Metselaar die de winst een nog mooier aanzien gaf.

Total Security – Zuidema Scheepsbouw 0 – 8 Total Security beschikte niet over wisselspelers en zat er in de slotfase volkomen doorheen. Hierdoor kon Zuidema in de laatste minuten nog vier maal scoren. Zuidema domineerde overigens het gehele duel, maar kwam in de eerste periode slechts tot een treffer van N. Rusticus. Overige doelpunten K.J. Hendriks 5x en H. Meijer 2x.