TRES.nl en Bouwbedrijf van Marrum gaan voor doelpuntenrecord in één helft tijd

Het was opnieuw een strijdlustige avond waarin alles naar voren kwam. Goed verdedigen, leuke aanvallen , veel goal en aardig wat publiek. Dit leidde er toe dat er leuke en mooie potjes gespeeld werden wat er toe leidde dat de eindstanden aardig dicht bij elkaar zaten. Dat er na deze speelronde nog maar vier teams zijn die de volle buit wisten te behalen mag knap genoemd worden. Daarentegen wilde de heren van TRES.nl en Bouwbedrijf van Marrum er een gala voorstelling van maken door op jacht te gaan naar de meeste doelpunten in één helft tijd. Al met al was het dus weer een heerlijke speelronde om naar te kijken. Hieronder kun je per duel zien wat er gebeurd is en wie er gescoord hebben.

Hoofdklasse

Moto Delicato – Royal Steensma  3-3
Een duel tussen twee ploegen die onderaan in de hoofdklasse bungelen en voorafgaand aan dit duel nog geen punt behaald hadden. Je zou dus denken dit word een leuke wedstrijd want beide teams hebben de punten hard nodig. En zo gebeurde ook want vanaf het begin van de wedstrijd werd het een leuke en spannende strijd. De eerste kansjes werden nog gemist maar gescoord zou er zeker worden. Het was Tjeerd Hoekstra die Royal Steensma op voorsprong zette via een goede actie 0-1. Niet veel later was het opnieuw raak en opnieuw was het Tjeerd Hoekstra die het vanaf de zijkant van het veld probeerde en zijn schot tegen de touwen zag vliegen 0-2. Maar toch bleef het een leuke wedstrijd om te zien en daarin deden beide teams niets voor elkaar onder. Na een snelle en goede aanval was het Tseard Boorsma die de bal op prachtige wijze wist binnen te schieten en hiermee de aansluitingstreffer op het bord wist te krijgen 1-2. Dit doelpunt leek vertrouwen te geven want hierna kreeg het opnieuw een goede kans maar deze ging er helaas niet in. Toch hing de gelijkmaker in de lucht en dus was het een kwestie van tijd voor deze zal vallen. En zo gebeurde ook want net na de aansluitingstreffer was het Stijn van der Geest die via een goede actie de bal achter de doelman wist te krijgen en hiermee zette hij de ruststand op 2-2.. Moto Delicato was dus sterk terug gekomen en nu wilde het dus de lijn doortrekken. Ook in de tweede helft kreeg het aanwezige publiek een leuke wedstrijd te zien. Beide ploegen wilde voetballen en hierdoor wist het ook kansjes te creëren. Toch waren het de gasten die weer op voorsprong wisten te komen. Het was Jacob Althuis die de bal ontving waarna zijn schot eindigde in het midden van het doel 2-3. Nu moest de thuisploeg dus weer komen en net als in de helft gebeurde dit ook. Na een prima combinatie kwam de bal terecht bij Cas van der Helm die oog in oog met de keeper rustig bleef en de bal zo door de benen van de doelman heen schoot 3-3. Hierna wilde beide teams nog wel gaan voor de drie punten maar beide wisten niet meer te scoren en zo eindigde het in een leuke 3-3 eindstand. Hiermee zijn beide ploegen ingeval van de nul af en nu is het voor hen te hopen dat hier meer punten bij zullen komen.

Eerste klasse

Sportcafé de Trije – Freedom Energy   2-4
Een wedstrijd tussen twee teams die de competitie goed zijn begonnen. Sportcafé de Trije won haar eerste drie wedstrijden en behaalde zodoende dus de volle buit.  Freedom Energy was ook nog ongeslagen en behaalde met één overwinning en een gelijkspel, vier punten uit twee wedstrijden. Vooraf beloofde het dus een leuke wedstrijd te worden en zo geschiede ook. Beide teams lieten vanaf minuut één zien dat het goed kan voetballen. Inzakken waar kan maar er dodelijk uitkomen wanneer het moet. Dit leverde in het begin van de wedstrijd enkele mogelijkheden op maar gescoord werd er niet. Toch kon de eerste goal niet uitblijven en dat bleek ook wel na twaalf minuten spelen. Cornelis Zijlstra ontving de bal waarna hij de bal met een halfhoog schot in de verre hoek zag eindigen 0-1. Maar ondanks de achterstand liet de thuisploeg zich niet gek maken en ging het rustig opzoek naar de gelijkmaker. En deze kwam er drie minuten voor rust ook. Marco de Groot kreeg de bal aangespeeld waarna hij de bal met zijn rechtervoet in de verre hoek wist te schieten 1-1. Geien het spelbeeld kon dit niet onverdiend genoemd worden en zo ging men met een gelijke stand de rust in. Na rust kwamen de ploegen met volle overtuiging het veld weer in en dat leidde na twee minuten spelen tot het volgende doelpunt. Jeffrey Jellema ontving de bal op een aardige afstand van het doel, maar deze dacht vervolgens niet na en schoot de bal hard en hoog in de kruising 1-2. Hierna bleef het een spannende wedstrijd met twee teams die vol richting de goal van de tegenstander wilde gaan. Het duurde even voordat er weer gescoord werd maar in de dertigste minuut was het alsnog raak. Opnieuw was het Jeffrey Jellema die de bal ontving en voor een leeg goal wist hij de bal simpel binnen te tikken 1-3. Qua scoren leek de wedstrijd nu gespeeld te zijn maar hier dacht Marco de Groot blijkbaar anders over. Met nog drie minuten te spelen ontving hij de bal in een lastige hoek, maar hier maakte hij zich niet druk om en schoot de bal met rechts hard in de lange hoek 2-3. Doordat de thuisploeg nu meer risico moest nemen werd er ook meer ruimte weg gegeven aan de gasten. Deze profiteerde hier optimaal van want met nog een minuut te spelen maakte Jeffrey Jellema zijn derde doelpunt van de middag 2-4. Dit doelpunt was voldoende voor de drie punten en hiermee verrichte het goede zaken in de strijd om de punten.

Van Dellen bellen – Skearmessen   2-5
Beide ploegen kende een lastig begin van de competitie. Zodoende zijn beide ploegen voorafgaand aan dit duel terug te vinden in de onderste regionen van de competitie. Winst is voor beide dus noodzakelijk en dus verwacht je een leuk en spannend duel. In de beginfase was het even aftasten hoe het zou lopen bij beide ploegen en dus was het qua kansenverhouding aardig in evenwicht. Wel hadden de heren van Skearmessen iets de overhand maar dit werd nog niet omgezet in een doelpunt. Toch zou deze eerste treffer er wel komen en dat gebeurde in de zevende minuut.  Harke Hilboezen loste een schot op goal waarna de keeper deze bal niet goed verwerkte, hierdoor kon Harke nogmaals schieten en ditmaal ging de bal er wel in 0-1. Ondanks de voorsprong en de lichte overhand moest men niet te simpel gaan denken want van Dellen bellen heeft een ploeg waarin de individuele kwaliteiten zomaar naar boven kunnen komen. En zo geschiedde ook in de twaalfde minuut als Randy de Vries goed weet open te draaien en de bal in de verre hoek weet te schieten 1-1. Maar deze voorsprong bleek van korte duur te wezen want amper een minuut na de gelijkmaker was daar de volgende treffer al. Een actie over de linkerkant werd goed en hard in de verre hoek geschoten door Rein Jan van de Witte 1-2. De voorsprong was er weer en nu moest men deze zien vast te houden en waar kan uit te breiden. Drie minuten na de voorsprong werd de score verder uitgebreid. Het is Wilke Hoogterp die een actie over links maakt om vervolgens de bal in de korte hoek binnen te schieten 1-3. Het gaatje was geslagen en dus zou het voor de thuisploeg een lastig verhaal worden om terug te keren in de wedstrijd. Helemaal als twee minuten voor rust de volgende treffer op het scorebord word gezet. Roel Frijling besluit om een één tweetje aan te gaan met zijn teamgenoot om vervolgens de bal terug te krijgen en simpel binnen te schieten 1-4. Dit was dus een comfortabele voorsprong en dus kon Skearmessen rustig aan doen in de tweede helft en moest Van Dellen bellen vol de aanval zoeken. In het tweede bedrijf kon je eigenlijk wel zien dat de wedstrijd gespeeld was. De thuisploeg wilde wel en kreeg ook wel mogelijkheden maar tot doelpunten leidde dit niet. De gasten daarentegen konden lekker leunen en wachten op de kansjes die er zouden komen. Het duurde dan ook lang voordat er weer gescoord werd. We noteren minuut 34 als de bal uit de hoek word voorgegeven om vervolgens hard binnen geschoten te worden door Rein Jan van de Witte 1-5. De buit was nu wel binnen en dus konden de heren al denken aan het heerlijke koude biertje wat voor hen klaar zou staan. Deze gedachten leidde er waarschijnlijk toe dat de concentratie wat afnam en hiervan wist Randy de Vries te profiteren, door vrij voor de goal de bal binnen te tikken 2-5. Dit bleek uiteindelijk ook de eindstand te wezen en dit was gezien de wedstrijd ook verdiend.

Café De Kleine Beurs – Auto Strikwerda    2-5
Wie kijkt naar de statistieken van de eerste wedstrijden die kan concluderen dat het ene team goed draait in de competitie en de andere juist slecht. Met acht voor en zestien tegen vs. Twintig voor en negen tegen kun er vanuit gaan dat het een zware wedstrijd zou worden voor Café De Kleine Beurs. Wanneer je de doelsaldo’s omgerekend zou het logisch zijn als de eindstand rond de 2-4 a 2-5 zou worden. De wedstrijd begon aardig al leidde dit niet tot veel grote mogelijkheden. Dat Auto Strikwerda uiteindelijk toch op voorsprong kwam was niet verassend te noemen. Het was Frits Hoekstra die de keeper met een bekeken schot kansloos niet 0-1. Maar toch bleef deze stand niet lang staan want gelijk naar de voorsprong was het Danick Sikkema die met een hard schot het netje liet bollen 1-1. Met deze stand werd ook gerust en dus was het een verassing dat er niet veel gescoord was.  In het tweede bedrijf besloten de gasten meer gas te geven en dit leidde er toe dat de thuisploeg meer onder druk kwam te staan. Het was dan ook geen verassing dat een mooie uitgespeelde aanval werd afgerond door Frits Hoekstra 1-2. De gasten waren de betere ploeg in de tweede helft en dat verschil werd ook verder omgezet in doelpunten. Het was Jurjen Steegstra die met twee knappe doelpunten de score op 1-4 wist te zetten. Ook Mark Mulder deed een duit in het zakje door een hard schot in de open hoek te deponeren 1-5. De wedstrijd was nu wel gespeeld maar zoals de doelsaldo’s doen vermoeden hoorde er nog een tweede treffer aan te komen. En zo gebeurde ook want Marcel koning ontving de bal en met een goed schot liet hij het net bewegen 2-5.

Tweede klasse

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Taxi Sybe    3-1
Een wedstrijd tussen twee teams die het seizoen verschillend zijn begonnen. Zo stond Bouwbedrijf Haarsma Franeker in de middenmoot nadat het vier punten uit de eerste drie duels behaalde en staat Taxi Sybe laatste met nul punten na twee duels. Vooraf zou je dus denken dat het thuisteam het betere team heeft en dus moet winnen. Vanaf het begin zakte de gasten wat in en daarin probeerde het de ruimtes klein te houden waardoor het kon reageren waar kon. De thuisploeg had hierdoor meer balbezit en dat leidde tot enkele goede mogelijkheden maar deze gingen er niet in. Toch wisten de heren van Taxi Sybe goed stand te houden en hierdoor leek de ruststand op 0-0 te blijven. Maar inderdaad leek want met nog twee minuten op het scorebord wist Willem Ypma een voorzet vanuit de hoek simpel binnen te tikken 1-0. In het tweede bedrijf zouden de gasten dus moeten komen en hierdoor zou er meer ruimte ontstaan voor de thuisploeg. Deze ruimte leverde vijf minuten na rust de volgende treffer op voor Bouwbedrijf Haarsma Franeker. Willem Ypma wet één op één te komen met de keeper waarna hij de bal langs de keeper weet te schuiven en ziet eindigen tegen de touwtjes 2-0. Nu leek de wedstrijd helemaal gespeeld te wezen en dus kon de thuisploeg rustig wachten op de volgende mogelijkheden. Maar toch bleef de weerstand van de gasten aanwezig en hierdoor hielden zij goed stand. Met nog vijf minuten te spelen werd de wedstrijd helemaal in het slot gegooid. Opnieuw een voorzet vanuit de hoek die goed voor de goal kwam en daar stond Sjouke Stienstra om de bal simpel binnen te tikken 3-0. Toch wist Taxi Sybe zichzelf nog te belonen voor het harde werken. Het was Ruurd Bouwma die de bal ontving waarna hij deze simpel kon binnen werken 3-1.

Stadsherberg catering – Horeca de Trije   2-2
Hierbij twee teams die het erg zwaar hebben in de tweede klasse. Met respectievelijk één en drie punten uit drie duels kun je dus spreken van een ware kraker onderin. Beide teams willen punten pakken zodat ze niet verder in de problemen komen en dat moest gezien het aantal punten voor beide te doen zijn. Een furieus begin was dus te verwachten en deze kwam er ook. Beide teams wouden er fel en snel op waarna het snel de aanval kon zoeken. Dit leverde in de tweede minuut al de eerste goal op. Een schot op goal kon nog gekeerd worden door de keeper van Stadsherberg catering, maar doordat deze een rebound moest weg geven was Kevin Egbers er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren 0-1. Een heerlijk begin van de wedstrijd dus en hierdoor werd de wedstrijd een echte wedstrijd. Beide ploegen zorgde voor enkele kansjes maar tot echte honderd procent doelpogingen leidde dit ook niet. Toch kwam in de tiende minuut het antwoord op de achterstand. Het was Gerard Vaas die een actie over links maakte om de bal vervolgens hard in de lange hoek te schieten 1-1. De stand was weer gelijk net als het spelbeeld die de rest van de wedstrijd zo zou blijven. Doordat er niet meer gescoord werd zochten beide teams met een 1-1 stand de andere wisselbank op. In de tweede helft zag je dus eigenlijk het zelfde beeld als in de eerste helft. Beide teams waren voorzichtig want wouden niet tegen een achterstand aan lopen maar aan de andere kant zocht het ook de aanval omdat het juist wou winnen. Natuurlijk zijn dit logische vorderingen maar dat moet toch zeker gemeld worden.  Waar in de eerste helft de goal snel viel daar was dat in het tweede bedrijf ook het geval. We schrijven de vijfde minuut van het tweede bedrijf als er een voorzet vanuit de hoek voor de goal komt en deze bal word simpel ingetikt door Gerton Oost 2-1. Ditmaal dus een tegenvaller voor de heren van Horeca de Trije maar ook zij lieten zich niet uit het veld slaan. Nadat het al enkele keren op de deur klopte daar wist het vijf minuten voor tijd toch de deur te openen. Patrick van Dijk krijgt de bal goed aangespeeld waarna deze goed open draait om vervolgens vanaf kop cirkel beheerst raak te schieten 2-2. Zo zie je maar het spel kan alle kanten opgaan en beide teams zijn daarin een keer voor en achter gekomen. Hierna kregen beide teams nog wel een kans op de winst maar gescoord werd er niet meer. En zo eindigde een spannend duel in een gelijkspel waarin beide teams met een gemengd gevoel zullen terug kijken op het behaalde resultaat.

Braak Financiële Diensten – R.E.S.    2-4
Twee teams waarvan Braak Financiële Diensten met vier punten uit drie duels aardig gestart was. Daarbij waren de heren van R.E.S. voorafgaand aan dit duel nog steeds ongeslagen met negen punten uit drie duels. Wanneer je dan kijkt naar de eerder gespeelde wedstrijden en de daarbij horende cijfers dan zou je kunnen concluderen dat de gasten iets in het voordeel zouden zijn. Voor beide teams was het dus een mooie test om te kijken hoever ze staan in dit nog prille seizoen. Vanaf minuut één was het speelbeeld zoals verwacht. Beide teams zakte wat in bij balbezit tegenstander en probeerde er goed en snel uit te komen. Dit leverde in de beginfase wel enkele mogelijkheden op maar tot echt hele grote kansen leidde dit toch niet. Waar de organisatie van R.E.S. de laatste weken goed staat daar was dat vandaag niet anders. Braak Financiële Diensten had het hier toch wel lastig mee en dat leidde in de achtste minuut tot de eerste tegentreffer. Het is Frits Schreefel die de keeper weet te omspelen waarna hij de bal in de kruising schiet 0-1. Maar lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong want amper na de 0-1 was daar alweer de 1-1. Het was Niels Krikke die een lage voorzet simpel wist binnen te werken 1-1. Toch bleef het hierna een leuk duel om te zien en daarin gaven beide teams zeker hun visitekaartje af. Dat er meer doelpunten zouden vallen was dan ook geen verassing, het was meer wanneer vallen deze. Nou het volgende doelpunt viel in de vijftiende minuut. Het was Niels Sanchez-Infante die een lage voorzet van de zijkant in een leeg doel wist te schuiven en hiermee de stand op 1-2 wist te zetten. Met deze kleine voorsprong werd er uiteindelijk gerust en zodoende konden beide ploegen zich klaar maken voor een leuke tweede helft. Leuk en interessant zou de tweede helft zeker worden en helemaal binnen de eerste vijf minuten want hierbinnen gebeurde genoeg. Beide teams kregen hierin enkele kansjes maar ook ieder een doelpunt. Zo was het in de 23ste minuut opnieuw Niels Sanchez-Infante die de bal dichtbij het goal kon binnen tikken en daarmee de stand op 1-3 wist te brengen. Maar amper twee minuten later was daar alweer de aansluitingstreffer. De scheidsrechter in dienst gaf een strafschop die vervolgens door Jelmer Nawijn laag in de hoek werd binnen geschoten 2-3. Hierna bleef het spel op een goede manier verder gaan en zag je de wil van beide ploegen. Braak Financiële Diensten ging steeds meer risico nemen in de jacht op de gelijkmaker en R.E.S wachtte geduldig af op de kansen die zouden komen. Lang bleef het spannend maar met nog drie minuten te spelen werd het duel definitief op slot gegooid. Jesper Landskroon kwam in een lastige hoek terecht maar was daarvan blijkbaar niet onder de indruk want hij besloot van daaruit te schieten en zag zijn schot in de verre hoek eindigen 2-4. Hierna werd er niet meer gescoord en dus werd een leuke wedstrijd op een mooie manier afgesloten.

Derde klasse
SDV Projectbuilding – Man of the World Lwd.   1-1

Een duel wat als een ware topper omschreven mag worden binnen deze klasse. Voorafgaand aan dit duel was het namelijk de nummer één vs. de nummer vier. Het verschil was vooraf één punt in het voordeel van de koploper genaamd Man of the World Lwd. Bij SDV Projectbuilding was er dus van alles aan gelegen om dit duel te winnen om dan eventueel eerste te staan na deze speelronde.  Vanaf het begin was het gelijk een duel om te zien en daarin deden beide teams weinig voor elkaar onder. Beide teams wilde weinig weg geven en hierdoor werd de organisatie goed neergezet in balbezit tegenstander. Hierdoor ontstonden er wel kansjes om te scoren maar men had het vizier niet op scherp staan. Toch werd de ban na negen minuten spelen gebroken toen Tim Bergsma zijn schot halfhoog in de verre hoek zag eindigen 0-1. Nu moest de tegenstander dus wel wat meer komen, maar dit gebeurde uiteindelijk wel met beleid en verstand en hierdoor bleef het een spannende wedstrijd. En dit nadenken werd uiteindelijk twee minuten voor rust beloond met een doelpunt. Het is Richard vd. Veer die van dichtbij laag en hard weet raak te schieten en zodoende de stand gelijk weet te trekken 1-1. In de tweede helft zag je het zelfde spelbeeld als in de eerste helft. Beide ploegen wachten rustig af en kwamen waar kon. Hierdoor werd het een echt schaak / schouwspel waarin de effectiefste ploeg zou winnen. Beide ploegen kregen ook nog wel hun kansjes om te scoren maar of de keepers deden uitstekend werk of de scherpte in de afronding was niet aanwezig. En hierdoor bleef het de tweede helft doelpuntloos en dat leidde er toe dat de eindstand 1-1 bleek te zijn. Door dit resultaat blijven beide ploegen dichtbij elkaar en bezetten zij nog steeds plek één en vier van de competitie.

Mc Donalds Harlingen – WR Unit   2-2
Net als voorgaand duel ( stukje hierboven ) is ook deze treffer een ware treffer in de derde klasse. Hier gaat het namelijk tussen twee ploegen die ook maar op één punt verschil van elkaar staan en plek twee en drie in handen hebben. Het team dat dus zou winnen zou dus goede zaken doen en de koppositie overnemen. Hierdoor werd er ook een leuk duel verwacht en dat kwam er uiteindelijk ook. Beide ploegen kwamen goed uit de startblokken en dat leidde gelijk tot enkele mogelijkheden. Toch leek op een gegeven moment WR Unit de duimschroeven aan te draaien en dit leidde uiteindelijk ook tot een eerste treffer. Het was Mica Swart die een goed schot achter de keeper zag verdwijnen 0-1. Nu moest Mc Donalds Harlingen wel meer komen en dat leidde er toe dat de gasten rustig konden gaan loeren. Maar echt achterover leunen gebeurde ook niet en zo bleef het een leuke aanvallende wedstrijd. Dit werd enkele minuten voor rust ook beloond in het volgende doelpunt. Het was Rene de Haan die de bal kreeg om deze vervolgens tegen de touwtjes te schieten 0-2. De ban leek nu gebroken te zijn maar niets was minder waar want in het tweede bedrijf zette de thuisploeg meer aan en dit leidde al snel tot de aansluitingstreffer van Rick Koning , die via een goede kopbal de score op 1-2 bracht. Hierna leek het geloof op meer steeds toe te nemen. De gasten moesten meer gaan loeren en azen op hun kansjes, die er ook zeker kwamen maar scherp in de afronding was men niet.  En dan is het weer Rick Koning die zijn ren capaciteiten weet te tonen want tijdens een machtige ren actie weet hij de bal op volle snelheid in de verre hoek te schieten 2-2. Hierna wilde beide ploegen nog voor de winst gaan maar gescoord werd er niet meer. En zodoende blijven ook deze ploegen steken op een gelijkspel en houd het plek twee en drie in de competitie vast.

TRES.nl – Bouwbedrijf van Marrum   8-5
Een duel tussen twee ploegen die de competitie niet florissant zijn begonnen. Zo haalde TRES.nl drie punten uit twee duels  In het zelfde aantal gespeelde duels behaald Bouwbedrijf van Marrum  nog geen punten en dus was het een duel der onderste regionen. Dat de gasten graag wilde winnen dat was wel te merken want good old keeper Geert Kuiken werd als geheim wapen van stal gehaald. In het begin van de wedstrijd kreeg Kuiken en zijn ploeg enkele kansjes tegen maar deze werden goed gepakt door de kuiken waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Ook de gasten zelf kregen enkele mogelijkheden maar deze gingen er niet in. Toch veranderde hier in de twaalfde minuut wat aan toen Mart Beuker zijn schot met links half hoog in de hoek zag eindigen 0-1.  Maar toch gingen de heren van TRES.nl ondanks de achterstand niet bij de pakkenneer zitten en wisten zij knap de rug te rechten. Dit werken werd in de zeventiende minuut beloond toen Gijs de Graaf van dichtbij wist binnen te tikken 1-1. Deze tegentreffer leek in het tweede bedrijf de nekslag te zijn geweest voor Bouwbedrijf van Marrum  want vanaf de aftrap ging het hard qua de kansen en doelpunten. We schrijven de 22ste minuut als Gijs de Graaf een schot op goal lost en deze niet goed verwerkt word door Kuiken waardoor de bal achter hem in het netje verdwijnt 2-1.  En hiermee was de pret nog niet vervolgen want een minuut later was het alweer raak. Almer Ament maakt een aanval over de rechterkant waarna hij de bal hard weet binnen te schieten 3-1. Maar ondanks deze achterstand gaven de gasten ook niet op en bleven zij goed meevoetballen en kansen creëren. Dit zoeken na doelpunten werd in de 26ste minuut beloond door Mart Beuker die van dichtbij de bal hard weet binnen te schieten 3-2. De toeschouwers kregen echt waar voor hun geld want het klappen was net weer opgehouden waarna er opnieuw geklapt kon worden. Het was Robert Polee die de bal simpel kon binnen werken en het verschil weer op twee bracht. Polee leek met deze treffer bevrijd te zijn want drie minuten na deze goal wist hij er nog twee te maken. De 5-2 was een halfhoog schot in het doel waarna de 6-2 een hard en hoog schot door de midden was. En zo ging het maar door want in de laatste zes minuten zorgde beide partijen er nog voor dat er maar liefst vijf maal gescoord werd. Zo werd de 7-2 gemaakt door Maurits Horwitz, de 8-2 door Gijs de Graaf , de 8-3 door Tjipko Vellinga , de 8-4 door Gerard Hoekstra en de 8-5 door Mart Beuker. En met deze uitslag kende we een echte ware thriller die vooral in het tweede bedrijf leuk was om te zien.

Enigneeringsburo Zuidema – Lukkes Arum   1-3
E
en duel der beide vijftallen die het lastig hebben in de beginfase van de competitie. Zo werden uit twee duels respectievelijk nul en drie punten behaald. De winnaar van dit duel zou dus aanhaken bij de middenmoot en de verliezer zou meer in de problemen komen. Op papier zou je dus zeggen dat de heren van Lukkes Arum een licht voordeel zouden hebben en zo bleek ook wel. Beide ploegen wilde wel voetballen vanaf het begin maar de thuisploeg moest toch iets vaker terug dan het hun lief was. Dit lichte terug dringen leidde uiteindelijk tot een vrije trap voor de gasten die vervolgens goed werd binnen geschoten door Maarten van der Vies 0-1. Nu moesten de heren van Enigneeringsburo Zuidema wel meer komen wat er toe zou leiden dat de gasten meer ruimte zouden krijgen. Uiteindelijk werd het 0-2 door een afstandschot van Arne Tigchelaar. Doordat er steeds meer ruimte kwam zou je verwachten dat er ook meer doelpunten zouden vallen en zo gebeurde ook. Het was Jelmer van der Vries die een actie vanaf eigen helft maakte waarna hij de bal rustig tegen de touwen wist te krijgen 0-3. De wedstrijd was nu wel gespeeld en dat kon je ook aan het spel in de laatste fase. De ene kon niet echt meer en de andere vond het wel goed zo. Toch wist Theo Ypma zestien seconden voor het einde nog te scoren. De keeper van Lukkes Arum wilde voorkomen dat de bal nog in het goal ging waarna de trap tegen het been van Ypma kwam en zodoende het goal in ging 1-3.