Uitstekende start Oosterlaar/Verhoeven. Keizer Autoschade wint topper.

Er was vrijdagavond in de hoofdklasse meteen al een topper, namelijk die tussen de nummer 1 en 2 van het vorige seizoen, Keizer Autoschade en van Dellen Bellen. Vanaf het beginsignaal nam Keizer het initiatief en pas in de tweede periode kon van Dellen iets terug doen, eindstand 6-4.

Opvallend was hier de 4-1 winst van debutant Oosterlaar/Verhoeven op Bowling Bloemketerp. De Bogt fen Gune is ook goed begonnen. Deze maal werd het een ruime 4-0 op Regina’s Lingerie. Grillig was het duel tussen Steensma F.I. en Zijlstra Beroepskleding. Het was tenslotte Steensma die met 6-5 aan het langste eind trok. In de eerste klasse was de grootste verrassing de 2-3 winst van het Dronrijpster Cafe De Posthoorn op A.B. Texel. Ook Yildiz Stucadoors maakte indruk met een 3-6 zege op Maxstuc. Evenals het vorige seizoen haalt De Skearmessen op een bescheiden manier de punten binnen. Sportcentrum Shape moest er deze maal met 4-2 aan geloven. In de tweede klasse was de 3-1 nederlaag van Shipkits B.V. het meest opvallend. Betterfit/Combistralen pakte de punten. De derby tussen Autobedrijf Strikwerda en Schroevenkopen.nl bleef na een spannend verloop onbeslist. In de derde klasse mocht het duel The Phone House en Leo Reitsma/Huhtamaki ook als topper worden beschouwd. Leo Reitsma was sterker en won verdiend, 4-5. Ook Verno Verhuur lijkt na enkele magere jaren op de weg terug. Het werd tegen Expert een ruime zege. Hier maakte Yn ‘e Stal een klapper tegen De Korenaar, 1-9. In de vierde klasse was er opnieuw winst voor Sportcafe de Trije en Bouwbedrijf Scharringa. Grand Cafe De Doelen viel door de mand tegen Rin-tec, 2-9. Interessante duels voor vrijdag aanstaande;  In de eerste klasse A.B. Texel – De Skearmessen aanvang 21.30 en in de hoofdklasse Bowling Bloemketerp – Bogt fen Gune aanvang 22.10 uur.

 

Hoofdklasse

 

Keizer Autoschade – van Dellen bellen 6-4

Keizer trok meteen vel van leer. E. Hiemstra scoorde hard vanaf de zijkant en R. Reversma profiteerde van het feit dat K. Kuiken voor twee minuten naar de kant moest. De beweeglijke S. Hoekstra zorgde er voor dat Keizer na 7 minuten op een veilige 3-0 stond. Het werd voor v.Dellen nog erger. M. Kuperus uit een onmogelijke hoek en S. Hoekstra met een harde schuiver betekende zelfs 5-0. Hierna pas diende D. Drent zich aan en scoorde tegen. Het was in de eerste periode nog niet gebeurd en daar zorgde S. Hoekstra voor. In het verdere verloop herstelde v.Dellen zich enigszins en dan voornamelijk via D. Drent die nog drie maal tegen scoorde. 

 

Oosterlaar/Verhoeven – Bouwling Bloemketerp 4-1

Een verrassende Oosterlaar/Verhoeven zege. Vanaf het beging zette het team uit Harlingen Bloemketerp onder druk, maar dit leverde vooralsnog geen succes op. Aan de andere kant was het vlak voor de wisseling wel raak. S. de Vries schoot vanaf links hard in de touwen. Oosterlaar bleef het betere team waarbij S. Beuker gelijk maakte. In de laatste 3 minuten viel de beslissing na een gave hattrick van de beste man van het veld P. Amels.

 

Bogt fen Gune – Regina’s Lingerie 4-0

Bogt fen Gune heeft na enkele magere jaren de gang er weer in. Regina toonde wel veel inzet, maar kwam op kwaliteit te kort. De eerste periode ging nog gelijk op. Beide teams kregen genoeg kansen waarbij J. Stecking met een schot op de paal het dichtst bij succes was. Na de 1-0 van W.v.Duyn veranderde het spelbeeld. Regina moest aanvallen en De Bogt kreeg steeds meer ruimte. K. Tankink verdubbelde de voorsprong en opnieuw W.v.Duyn en K. Tankink zorgden voor een ruime De Bogt zege.

 

Steensma F.I. – Zijlstra Beroepskleding 6-5

D. Tichelaar 1-0 en 2-0, E. Tolsma 3-0, J. Dijkstra 3-1 en 3-2, A. Venema 4-2, J. Dijkstra 4-3, T. Grond 4-4, E. Tanghe 4-5, J. Hijlkema 5-5, E.P. Tolsma 6-5.

Een boeiende en spannende wedstrijd. De eerste periode was er veel druk van Steensma, het kwam op 3-0, maar kon dit tempo niet vol houden. Zijlstra kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en de score werd omgebogen naar 4-5. Steensma toonde karakter en kwam weer aan de goede kant van de score via J. Hijlkema en debutant E.P. Tolsma. Nog was het duel niet gespeeld, maar S. de Bruin faalde in de laatste seconden voor open doel.

Eerste klasse

 

Tapperij ‘t Noord – Warmtetechniek 1-1

Warmtetechniek begon sterk en dit leverde een treffer op van C. Boonstra. Doelman W. Hempenius voorkwam een grotere achterstand. Hierna werd Tapperij steeds meer de bovenliggende partij, kwam op gelijke hoogste via R. Post waarna het op zoek ging naar de winst. Warmtetechniek bezweek niet onder de druk, al haalde het met veel moeite de eindstreep.

 

Maxstuc – Yildiz Stucadoors 3-6

E. Yildiz 0-1, R.Hoenderdaal 1-1, S. Gumrukuioglij 1-2, V.D.Vemba 1-3, J. Attema 1-4, R. Reitsma 2-4, S. Gumrukuioglij 2-5, J. Attema 2-6, R. Kalkhuis 3-6.

Een terechte uitslag. Maxstuc bood verdienstelijk tegenstand, maar kwam vooral fysiek veel te kort. 

 

A.B. Texel – Cafe De Posthoorn 2-3

Een grote verrassing vooral omdat A.B. Texel het vorige duel een uitstekende indruk achter liet. S. Bootsma opende met een frommelgoal en De Posthoorn had geluk toen M. Guertin een inzet van W. Hoogterp achter zijn eigen doelman werkte. Een intikker bij de tweede paal van C. Hiemstra betekende zelfs 1-2. Het werd weer gelijk toen J. Guertin twee man op het verkeerde been zette. Dit leek ook de terechte eindstand, maar C. Hiemstra mocht vlak voor het einde nog een vrije trap nemen. Dit deed hij perfect en meteen hierna volgde het eindsignaal.

De gelukkigste won, maar de prestatie van De Posthoorn is er niet minder om.

 

Pars Graanhandel – Preton Nederland 10-4

Preton is gepromoveerd, maar moet het met bijna een geheel nieuw team doen. Dit was ook duidelijk te merken, want er zat nog weinig lijn in het spel. Pars wist hier wel raad mee en kon dit succes na de grote nederlaag van de vorige week best gebruiken. H. Schiphof was met 6 treffers man of the match, verder scoorden T. Lodewijks 2x, C.v.d. Mossel, S. Wijnstok met tegen treffers van J.v.Dellen 2x en Z. Korell 2x.

 

De Skearmessen – Sportcentrum Shape 4-2

R. Frijling bezorgde De Skearmessen meteen het voordeel wat de Rypsters zo graag willen. Na de 2-0 van J.W.v.Beem zat men helemaal op rozen. Shape moest nu komen wat meer ruimte betekende. H. Timmermans scoorde tegen waarna H. de Boer het verschil met een schot in de kruising herstelde. Een actie van P. Hibma leek te stranden op doelman L. Stockmann, maar hij kreeg een herkansing. R. Frijling zorgde na een uitbraak voor de beslissing.

 

Herberg de Bogt – Sijperda Verhuur 2-3

De zege van Sijperda is geen moment in gevaar geweest, alleen uit de vele mogelijkheden werd onvoldoende gescoord. K. Meinsma 2x en doelman A. Veenstra zorgden voor 3-0 en in de slotfase kwam het Herberg team via D. Bosma en T.v.Faassen nog dicht bij.

 

Tweede klasse

 

Betterfit/Combistralen – Shipkits B.V. 3-1

Shipkits was sterker, maar verzuimde de vele mogelijkheden te verzilveren. Betterfit had aan enkele kansen genoeg om de winst te pakken. Voor de winnaars scoorden J. Meeuwis, G. Groen en E. Vellinga terwijl R. Hoogerhuis bij 2-0 tegen scoorde.

 

Autobedrijf Strikwerda -Schroevenkopen nl 3-3

Deze derby staat altijd garant voor spanning en weinig krachtverschil. Dit was ook nu weer het geval. Strikwerda kwam goedkoop op voorsprong

toen  J. Boersma en doelman L. Kingma elkaar niet goed begrepen. Meteen werd dit hersteld door N. Vietor en dezelfde speler zorgde ook voor 1-2. A.P. Strikwerda maakte nog in de eerste periode gelijk. Schroevenkopen bleef het betere team waarbij J.P. Dijkstra terecht voor 2-3 zorgde. E. de Boer zorgde voor de eindstand. 

 

Horeca de Trije – Haarsma & de Bruin 5-0 regl.

Haarsma & de Bruin kwam niet opdagen.

 

Derde klasse

 

The Phone House – Leo Reitsma/Huhtamaki 4-5

A.Hoekstra 1-0, C. Outhuyse 1-1, M.Teerstra 1-2 en 1-3, A.Hoekstra 2-3, C.Outhuyse 2-4, M. Werkhoven 3-4, M. de Vries 3-5, A. Hoekstra 4-5.

Leo Reitsma was sterker en won verdiend. Phone House liep gezien het scoreverloop ook steeds achter de feiten aan.

 

Verno Verhuur – Expert Franeker 7-2

E.v.d.Veen 1-0 en 2-0, E. Lodewijk 2-1, E.v.d.Veen 3-1, A.v.d.Bosch 4-1, D.J. Volbeda 5-1, A.v.d.Bosch 6-1, E. Lodewijk 6-2, D.J. Volbeda 7-2.

Tot 3 minuten voor het einde stond het 3-1 en toen gooiden beide teams alle remmen los en werd er nog 5 maal gescoord. Het was lang een open wedstrijd met wisselende kansen met toch wel een beter Verno.

 

De Korenaar – Bar Yn ‘e Stal 1-9

Al na 12 minuten stond er 1-5 op het scorebord en was het duel beslist. De Korenaar herstelde zich redelijk waardoor de dubbele cijfers niet werden bereikt. Bar Yn ‘e Stal maakte een sterke indruk. Doelpuntenmakers I. Roersma 3x, N. Rusticus 3x, R. Jorritsma, W. Greidanus en J.K.Huong met een tegentreffer van S. Haima.

 

Vierde klasse

 

Stadsherberg catering – Sportcafe de Trije 5-7

W. Beimers 1-0, M. de Groot 1-1, S.Vellinga 2-1, J. Cuperus 2-2, W.Beimers 3-2, S. Vellinga 4-2, W. Beimers 5-2, R. Postma 5-3, M. de Groot 5-4 en 5-5, J. Cuperus 5-6, J. Meijer 5-7.

Aanvankelijk deelde Stadsherberg de lakens uit, maar De Trije had de krachten beter verdeeld. De wedstrijd kantelde dan ook bij 5-2 en het werd uiteindelijk 5-7. De uitstekende Stadsherberg doelman G. Eppinga kon hier ook niets aan veranderen.

 

Miedema Bouwbedrijf – Bouwbedrijf Scharringa 1-3

Een gelijk opgaand duel waarbij het scoren Scharringa iets gemakkelijker afging. L. Beuker opende met een vloeiende actie, D. Sikkema verdubbelde de voorsprong van afstand en B. Okkema bracht van dicht bij de spanning terug. Het was tenslotte O. Born die met een beheerste beweging zijn team naar de veilige haven loodste.

 

Grand Cafe de Doelen – Rin-tec 2-9

R. de Klerk 1-0, L. Steensma 1-1, 1-2 en 1-3, R. de Klerk 2-3, L. Steensma 2-4 en 2-5, S. Souicat 2-6, J.v.d.Wal 2-7, S. Souicat 2-8 en J.v.d.Wal 2-9

Twee super gemotiveerde teams maakten er een levendig duel van. Vooral in de eerste periode was het tempo hoog en mede daardoor werden er ook veel fouten gemaakt. Na de 2-3 kwam De Doelen steeds verder in de verdrukking en werd het nog een hoge score. De grote uitblinker was hier L. Steensma, zeer beweeglijk en een goed overzicht.

 

W.I.K. – Zuidema Scheepsbouw 3-0 regl.

De oudjes maakten er een dolle boel van, al hoewel… Het werd 1-0 door E. Bruinsma en K. Mulder maakte gelijk. Er was verder ook weinig aan de hand, maar de teams liggen elkaar niet zo. Zuidema had er op een gegeven moment geen zin meer in. De wedstrijd werd dus zonder welke kleur kaart dan ook vroegtijdig beeindigd.