v/d Woude fietsen en Rijschool Posseth houden elkaar in evenwicht in spannende middenmoot pot

Het feest wat sint maarten heet is weer voorbij en dus is er een nieuwe vrolijke vrijdag aangebroken. De dag dat de licht aangekomen kilootjes er af gezweet moesten worden. En waar kon dat beter dan in het Franeker zaaltje met je beste maatjes en de bal. Wederom was er een spannende avond te beleven en dus konden de supporters nu nog even genieten van enkele hoogstandjes want na dit weekend is dat voor even voorbij.

Eerste klasse

MC Donalds Harlingen – ZM Beweegcentrum 2-4
De nummer zeven nam het vanavond op tegen de ongeslagen nummer twee. De nummer twee staat weliswaar drie punten achter op de koploper maar daarbij heeft het wel een duel minder gespeeld. Dus mocht ZM Beweegcentrum dit duel winnen dan zou het vol druk houden op de koploper. Voor MC Donalds is het gat met de laatste plek maar drie punten en dus wordt het tijd dat de punten worden binnen geharkt door deze ploeg want anders komt degradatie wel angstig dichtbij. Beide ploegen begonnen lekker fel aan dit treffen en hierdoor werd het gelijk een leuke en open wedstrijd. Al gauw viel daardoor de eerste treffer van dit duel te noteren. Een afstandschot van Lennard Feenstra kon niet gekeerd worden waardoor het 0-1 werd. Dit doelpunt leek goed te doen voor de wedstrijd want hierdoor zou het toch wat opener worden. Helemaal toen een uitgespeelde aanval werd binnen gewerkt door Jort Haarsma en daarmee werd het 0-2. Maar de mannen van MC Donalds gaven niet op en via een toegekende vrije trap wist Leeroy Purvis werd het 1-2 en daarmee was de spanning weer terug. Maar toch zouden we niet gaan rusten met deze stand want net voor de pauze was er een individuele actie van Sofian Azehaf waarna hij het netje liet bollen en de 1-3 ruststand op het bord wist te zetten. In het tweede bedrijf bleven de mannen van ZM Beweegcentrum goed spelen en dat leidde al snel tot de 1-4 van Sofian Azehaf. Lang bleef deze stand op het bord staan maar kort voor tijd was daar de tweede treffer van de thuisploeg via Mateusz Roman Ijpe en daarmee werd het nog 2-4. Uiteindelijk werd er in dit duel niet meer gescoord en dus eindigde het in 2-4 en pakte de gasten drie belangrijke punten.

Tweede klasse

Offinga Kappers – Dikland installatie techniek 12-2
Waar het verschil op de ranglijst vijf plekken is daar is het verschil in punten maar zes verschil. De gasten moesten dus winnen wilde het dichter bij de nummer twee komen en dus kon je een wedstrijd verwachten waarin beide ploegen zo scherp als een mes waren. Maar vanaf minuut één bleek al snel dat er maar één plek uiterst scherp was en dat waren de mannen van Offinga. En dat leidde al snel tot de openingstreffer. Deze treffer kwam op naam van Feike Nieuwhof die de bal keurig in de hoek wist te plaatsen 1-0. En dit doelpunt leidde tot een waar doelpuntenfestijn want nadat een voorzet werd binnen gewerkt door Feike Nieuwhof 2-0 daar was het vervolgens Willem Nieuwhof die de bal in het lege doel wist te leggen 3-0. Hiermee leek het duel al gespeeld te wezen en helemaal toen Willem Nieuwhof nog eenmaal wist te scoren en er nog drie treffers op naam van Feike Nieuwhof kwamen en daarmee werd de tussenstand in het eerste bedrijf verhoogt naar 7-0. Maar toch wist Dikland nog iets terug te doen via Bouke Lokhorst en daarmee werd de ruststand bepaald op 7-1. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. De thuisploeg was heer en meester en hierdoor werd de score nog iets verder op gevoerd. Uiteindelijk werd er in het tweede bedrijf nog zesmaal gescoord en daarmee eindigde deze pot in een 12-2 eindstand en dus behaalde Offinga kappers drie gemakkelijke punten.

Derde klasse

BSH Partyservice – Bouwbedrijf Jelle Bruinsma 1-3
Met de nummer vier tegen negen en een verschil van zes punten was dit voor beide ploegen een belangrijk duel. De thuisploeg wilde de druk op de top drie behouden en wanneer de gasten zouden winnen dan zou het iets meer in de middenmoot positie terecht komen. En dat er wat op het spel stond bleek al snel want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en hierdoor werd het een duel van gelijkwaardigheid. Beide ploegen wisten in het eerste bedrijf niet te scoren en hierdoor hadden we een brilstand als ruststand. Maar waar er in het eerste bedrijf geen doelpunten vielen daar zou je dat toch verwachten in de tweede helft. En zo gezegd zo gedaan want al snel was daar de openingstreffer van dit duel. Een hard schot van Bart Broeders eindigde in de linkerhoek en daarmee werd het 0-1. Nu moesten de mannen van BSH Partyservice wel iets terug doen maar dit ging niet vanzelf. En als je het zelf lastig hebt dan zul je altijd zien dat je hem tegen krijgt, zo ook nu. Wim Zuidema ontving de bal en met een mooi schot eindigde zijn schot stijf in de kruising 0-2. Het gaatje was geslagen en dat gaatje werd even later nog iets groter toen Wiebe Jan de Kok de bal in het midden van het doel wist binnen te werken 3-0. Betekende deze stand ook de drie punten? Nou wie weet want het werd nog even spannend toen Tjalling Feenstra de bal in het hoekje wist te leggen en daarmee de stand op 1-3 wist te brengen. Maar bij deze stand zou het ook blijven en dus behaalde Bouwbedrijf Jelle Bruinsma drie belangrijke punten.

Zaalvoetbalteam ex BTW – Roosma schilders 4-3
Met de nummer drie tegen vijf was dit een duel van aan of afhaken. De thuisploeg stond drie punten achter op de koploper en de gasten vier punten achter op de thuisploeg. Er konden dus goede zaken gedaan worden door beide ploegen en dus beloofde het op voorhand een interessant potje te worden. En interessant werd het want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en hierdoor werd het een leuke open wedstrijd waarin het spel over en weer ging. Dat er doelpunten zouden gaan vallen was wel duidelijk en uiteindelijk gebeurde dat ook in de openingsfase van de wedstrijd. Mathijs Kramer had een goede individuele actie in huis waarna hij de bal rustig wist binnen te prikken 0-1. Hiermee was het bal geopend al was de tegen reactie er al gauw. Tjitte Bonnema kwam goed vrij via een eigen actie waarna hij de bal rustig in het hoekje wist te schuiven 1-1. Alles was weer in evenwicht maar toch zou dit niet niet de ruststand worden want na een goede actie wist Tjitte Bonnema de bal strak in het kruis te jagen en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-1. Nu was het weer de beurt aan de mannen van Roosma Schilders en dat antwoord kwam er dan ook al gauw via wederom Mathijs Kramer die de bal strak in de winkelhaak wist te werken 2-2. Voor de supporters was het een vermakelijk duel en hierdoor bleef men op het puntje van de banken zitten. Helemaal toen Tom Roorda een solo aan ging en deze simpel wist binnen te schuiven 2-3. En nu moest het antwoord er dus weer komen van de mannen van Zaalvoetbalteam ex BTW en dat begrepen de mannen goed want de aanval werd gelijk geopend en dat resulteerde al gauw in de gelijkmaker. De bal kwam vanuit de kluts voor de voeten van Siebe Greidanus en deze handelde snel waarna hij de bal in het mandje wist te leggen 3-3. Maar hiermee was het duel nog niet gespeeld want met nog zeven minuten te spelen kwam er een gele kaart voor Twan Kramer en dus had de thuisploeg vanaf dat moment een numeriek voordeel. Hiervan wist de ploeg uiteindelijk ook van te profiteren want een toegekende vrije trap werd door Tjitte Bonnema strak binnen geschoten en daarmee bracht hij de tussenstand op 4-3. Uiteindelijk kregen beide ploegen nog mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet meer en dus eindigde dit duel in een 4-3 eindstand.

v/d Woude fietsen – Rijschool Posseth 2-2
Met de nummer acht tegen zeven was dit een duel uit de onderste regionen van de competitie. Wilde beide ploegen nog iets betekenen in deze competitie dan moest er gewonnen worden. Maar in het eerste bedrijf deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Mogelijkheden ontstonden er voor beide ploegen maar deze werden niet omgezet in doelpunten en dus was de ruststand 0-0. In het tweede bedrijf bleven beide ploegen zoeken naar de mogelijkheden en dat werd uiteindelijk ook omgezet in de openingstreffer van dit duel. Een mooie aanval werd voorgezet waarna de bal eenvoudig binnen gewerkt kon worden door Wytze Lanting 1-0. Nu moest Posseth de achtervolging inzetten en dat gebeurde dan uiteindelijk ook. Nadat een schot op doel nog gekeerd kon worden kwam de rebound voor de voeten van Jasper Hoekstra en deze wist de bal eenvoudig binnen te werken 1-1. Alles was weer in evenwicht en zo ook de verhoudingen op het veld. Het kon dus alle kanten op gaan en helemaal als je zelf fouten maakt die je fataal worden. Zo ook bij de 1-2 toen er achterin bij de thuisploeg een foutje werd gemaakt en Rick Beimers wist te profiteren door de bal strak binnen te werken. Maar ook foutjes leveren energie op want de mannen van vd Woude bleven strijden en dat leidde uiteindelijk tot de verdiende gelijkmaker. Na een mooie aanval kwam de bal terecht bij Kristiaan Gaastra en deze schoot de bal hard en hoog binnen 2-2. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en daarmee werden de punten evenredig verdeeld.