V/d Woude fietsen heuse koning van het oud kaatsveld

De tweede speelronde is gespeeld en ook in deze speelronde was er weer veel te beleven. Veel goed voetbal in combinatie met hard werken en veel doelpunten! Waar er eigenlijk al geen publiek aanwezig was op de tribunes daar is dat dus vanaf komende weken geheel anders. De ploegen moesten en moeten dus de kracht uit zichzelf halen en dat kon en kan er toe leiden dat we de komende speelrondes veel duels zien met grote uitslagen. Één ding kunnen we na vanavond zeker verklappen er is een ploeg tot koning van de straat gekozen en hoe dat zo gekomen is kunt u lezen in onderstaande verslagen!

Hoofdklasse

Auto Haitsma – Jansma Wonen – Royal Steensma 1-1

Voor beide ploegen was dit de eerste speelronde van de nieuwe competitie en dus was het afwachten hoe beide teams er voor stonden. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar ook al en dat bleken steeds leuke onderlinge duels te wezen. Maar ook vandaag werd het een boeiende wedstrijd. Beide ploegen zochten veelvuldig de aanval maar daarentegen stond men ook compact genoeg wanneer de tegenstander de bal had. Het duurde dan ook even voordat de openingstreffer een feit was. Met nog vijf minuten en vijfenvijftig seconden op de klok kwam Hassan Bartouhtouh één op één met de doelman waarna hij deze kansloos achter liet en de 1-0 op het scorebord wist te zetten. Hiermee was de ban gebroken en dus moest Royal Steensma in de achtervolging. In het tweede bedrijf veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen deden stinkend hun best alleen de geboden kansen werden niet afgemaakt. Nog niet want met nog zeven minuten en vier seconden op de klok kwam de bal voor de voeten terecht van Anno Venema en deze wist met een simpele voetbeweging de bal in de rechterhoek langs de keeper te tikken 1-1. Gezien de wedstrijd was dit wel een verdiende gelijkmaker al gingen beide teams nog vol opzoek naar het winnende doelpunt. Deze viel echter niet meer en daardoor eindigde deze kraker in een verdiend gelijkspel.

Bogt fen Gune – Foto Techniek Service 3-3
Ook dit seizoen zijn beide ploegen weer terug te vinden in de hoofdklasse. Twee teams die de afgelopen seizoenen wat wisselvallig presteerde en dus goed willen starten aan dit nieuwe seizoen. Dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden werd al snel duidelijk. Nadat er enkele mogelijkheden gemist waren was het na dertien minuten en negenendertig seconden spelen wel raak. Tjitte Sijbesma stoomde op over de linkerkant van het veld waarna zijn schot schuin in de rechterhoek werd geschoten 0-1. Het duurde dus even maar dan heb je ook iets om verder aan vast te houden. De Bogt moest nu wel aanzetten en dat gebeurde dan ook. Na een goede bal van de zijkant kwam de bal terecht bij Willem van Duijn en deze wist de bal van enkele meters voor het doel binnen te werken 1-1, Met deze stand werd er dan ook gerust en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. En interessant werd het zeker want beide ploegen wouden vol voor de winst gaan en dus werd het een open wedstrijd. Na vier minuten en vierentwintig seconden gespeeld te hebben was daar de volgende treffer al. Een toegekende penalty werd binnen geschoten door Tim Bijlsma en daarmee bracht hij de stand op 1-2. De voorsprong was er weer maar nu moest deze vast gehouden worden. Maar de heren van de thuisploeg voerde de druk op en dat leidde met nog negen minuten en zevenenveertig seconden op de klok tot de gelijkmaker. Willem van Duijn ontving de bal voor het doel waarna zijn schot in de linker onderhoek eindigde 2-2. Beide ploegen bleven vol gas geven en dus kon het nog alle kanten op gaan. En dan nog met zes minuten en vijf seconden op de klok is het Frank de Vries die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot viel geweldig binnen 3-2. Maar ondanks deze tegentreffer was er nog genoeg tijd voor de mannen van Foto Techniek Service om nog een doelpuntje te prikken. En deze kwam er dan uiteindelijk ook nog. Met nog twee minuten en negen seconden op de klok kreeg Alwin Feenstra de bal en zijn schot viel via de rechterpaal in het midden van het doel binnen 2-2. Uiteindelijk gingen beide ploegen nog opzoek nar de winnende treffer maar deze kwam er niet en dus eindigde dit duel in een verdiend gelijkspel.

Sportcafé de Trije – Moto Delicato 2-1
Ook deze twee ploegen kwamen afgelopen vrijdag voor het eerst weer in actie. De vraag was dan ook hoe staan beide ploegen ervoor in deze rare tijd. De wedstrijd begon en al gauw merkte je dat het een leuke pot zou worden. Het spel golfde over en weer en aan beide kanten vielen er kansen te noteren. Toch werden de kansen niet benut en dus bleef de brilstand op het scorebord staan. In de eerste helft vielen er dus geen doelpunten meer en dus moest de sensatie in het tweede bedrijf komen. Waar er dus niet gescoord werd in het eerste bedrijf daar was het al gauw raak in de tweede helft. Na twee minuten en vijf seconden op de klok werd de bal uitgekaatst waarna Marco de Groot de bal simpel kon binnen werken 1-0. Maar Moto Delicato gaf niet op en dat leidde een minuut later zelfs tot de gelijkmaker. Na een goede pass kon Karst Hannema een actie inzette waarna zijn schot hard en strak binnen viel 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus konden beide ploegen opnieuw zoeken naar de doelpunten. Uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden in dit duel en wel met nog acht minuten en vijftig seconden op de klok. Gerlof Dijkstra ontving de bal aan de zijkant van het speelveld waarna zijn schot in de linker onderhoek eindigde 2-1. Dit bleek dus het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en dus werd er een minimale overwinning geboekt door het home team.

Eerste Klasse

Futsal t Hoekje Ferwert – Sportcentrum Het Noord 3-9
Waar de ene ploeg vorige week won daar speelde de andere juist gelijk. De eerste punten zijn dus binnen maar natuurlijk willen beide ploegen meer. De wedstrijd begon en de storm aan aanvallen ook. Dit resulteerde na één minuut spelen al in de openingstreffer. Het was Rimar Uijthof die de bal ontving en zijn schot eindigde laag in de onderhoek 0-1. Hiermee was de toon gelijk gezet en dat bleek een opmaak naar meer te wezen. Dit meer kwam er ook want de eerste tien minuten waren levendig en daarin vielen de doelpunten als rijpe appelen. Eerst was het Nahimro Lacroes die een één tweetje goed wist af te ronden 0-2 waarna Erik Dijkstra een vrije trap wist binnen te werken 1-2. Maar de spanning verdween gelijk weer want Rimar Uijthof omspeelde de keeper simpel waarna hij de bal in het lege doel wist te prikken 1-3. In de laatste tien minuten van de eerste helft bleef de machine op volle toeren draaien en daarmee werd de score verder opgedreven naar 1-7. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden want ga je door of haal je juist je voet van het gaspedaal. Uiteindelijk bleek dit laatste het geval te wezen want de doelpunten vielen niet meer zo gemakkelijk als in het eerste bedrijf. Waar men daar furieus te werk ging duurde het nu tien minuten voordat een volgend doelpunt een feit was. Een goede voorzet kwam voor de voeten van Nahimro Lacroes terecht en deze werkte de bal keihard binnen 1-8. Maar ondanks dat bleef Futsal t Hoekje de aanval zoeken waar kon en dit resulteerde nog in twee doelpunten. Eerst was het Nouqui Kuwas die tekende voor de 2-8 waarna Rimar Uijthof de 2-9 op het scorebord wist te zetten. Maar ondanks dat was het slotakkoord er voor de thuisploeg. Cor Sijtsma vond de bal terug voor zijn voeten waarna hij deze goed wist binnen te werken 3-9. Dit was tevens de laatste treffer van de wedstrijd en dus behaalde de gasten een duidelijke overwinning.

Zijlstra Beroepskleding – Skearmessen 5-3
Een duel tussen twee teams die inmiddels wel hebben laten zien dat ze goed kunnen voetballen. Met deze wetenschap in het hoofd beloofde het dus een interessante wedstrijd te worden. En leuk werd het want na een kleine anderhalve minuut spelen was er al de openingstreffer. Het was Justin Reitsma die de bal voor zijn voeten terug vond en met een simpele voetbeweging maakte hij de 1-0. Maar ondanks die vroege tegentreffer bleef Skearmessen leuk mee voetballen. Dit leidde uiteindelijk na acht minuten en eenenvijftig seconden spelen in de verdiende gelijkmaker. Het was Epke de Boer die koelbloedig was en tekende voor de 1-1. Diezelfde de Boer bewees een minuut later wederom dat het een scherpe speler is. Na een foutje van de keeper van Zijlstra Beroepskleding was hij er als de kippen bij om dit cadeautje uit te pakken en daarmee tekende hij voor de 1-2. Maar niet getreurd dacht de thuisploeg blijkbaar want algauw was daar al de gelijkmaker en zelfs de voorsprong. In een tijdsbestek van twee minuten was het tweemaal Kelvin Born die raak schoot en daarmee bepaalde hij de ruststand op 3-2. In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan de spel opvattingen van beide ploegen. Voor elke meter werd er gestreden en gezamenlijk trokken de ploegen ten aanval en verdedigde het prima. Uiteindelijk duurde het zes minuten en vijfentwintig seconden voordat het volgende doelpunt een feit was. Een toegekende strafschop werd feilloos binnen geschoten door Harke Hilboezen en daarmee bracht hij de stand weer in evenwicht 3-3. Tot op heden was het een leuke pot om te zien en dat zou zich ook verder doortrekken tot in de slotfase van de wedstrijd. Met nog negen minuten en eenenveertig seconden op de klok is het Dani van Eijk die ziet dat de keeper verkeerd gepositioneerd staat waarna hij de bal simpel weet binnen te werken 4-3. Nu moesten de gasten meer risico’s nemen en dus zou er meer ruimte op het veld komen te liggen. De spanning bleef hoog maar daar werd vijftig seconden voor tijd een einde aan gemaakt. Wayne Cuttres kwam aan de bal en met een ferme bal verschalkte hij de doelman en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-3.

MC Donalds Harlingen – Man of the World Lwd. 1-5
Waar de MC vorige week hun eerste nederlaag leed daar won Man of met duidelijke overtuiging. Op voorhand zou je dus zeggen dat de gasten de favoriet zouden wezen voor dit duel. Dit bleek vanaf minuut één ook zo te wezen. De thuisploeg kwam onder druk te staan en daardoor moesten zij compact staan en wachten op de ruimte die zou gaan komen. Uiteindelijk duurde het acht minuten voordat de eerste treffer een feit was. De bal kwam terecht bij Douwe Joostema en deze schoot de bal onthoudbaar in de linker onderhoek 0-1. Het lichte gaatje was geslagen en deze werd kort voor rust ook nog verdubbeld. Ditmaal was het Jelmer Nawijn die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de rechter onderhoek 0-2. Nu moesten de Harlingers in de tweede helft wel komen en dus zou er nog meer ruimte ontstaan voor de gasten. En inderdaad dit gebeurde ook en hierdoor werd het een leuke pot om te zien. Maar ondanks dat het leuk was kwam het volgende doelpunt toch snel tot stand. Steyn Potma speelde keeper Sido Rietstra goed uit waarna hij de bal in het lege doel wist te prikken 0-3. Hiermee was de ban wel gebroken en de wedstrijd wel gespeeld. In de fase hierna kregen beide teams nog wel mogelijkheden maar uiteindelijk was het zeven minuten na het vorige doelpunt pas weer raak. Een strakke bal bij de tweede paal werd simpel binnen getikt door Steyn Potma en daarmee bracht hij de marge op vier 0-4. Ook Douwe Joostema mocht nog een doelpuntje mee pikken en daarmee tekende hij voor de 0-5. Konden de gasten wederom de score van vorige week evenaren? Nee was het antwoord want er werd weliswaar nog eenmaal gescoord maar dan wel door de thuisploeg. Het was Jeep Outhuijse die aan de bal kwam en met een ferme knal legde hij de bal in het verre hoekje 1-5. Dit was tevens de eindstand en dus blijft MC Donalds Harlingen steken op nul punten en hebben de heren van Man of the World Lwd. er nu zes uit twee.

Tweede klasse

Van Mossel Autolease – Braak Financiële Diensten 2-2
Een duel tussen twee ploegen die hun eerste duel verloren. Beide ploegen azen dus op revanche en dus beloofde het een interessant potje te worden. Dat beide ploegen gedreven waren kon je wel merken op het speelveld. Beide ploegen zochten vol de aanval en hierdoor kreeg het ook de kansen om te scoren. Uiteindelijk duurde het drie minuten en drieëntwintig seconden voor het openingsdoelpunt een feit was. Mark Minnema kwam aan de bal en zijn schot eindigde in de linker korte hoek 1-0. Maar ondanks deze achterstand bleef het spel aardig gelijkwaardig. Het kon dus beide kanten opvallen en dus zou het spannend blijven tot het laatste fluitsignaal. En dan met nog zestien seconden op de klok is het Sietse Kuiper die opkomt over de rechterkant en zijn schot eindigde in de linker onderhoek 1-1. Waar de eerste helft scherp was daar werd het bal in het tweede bedrijf ook snel geopend. Na een kleine twee minuten gespeeld te hebben was het Jelmer die vanaf de linkerkant naar binnen kwam waarna zijn schot half hoog in de rechterhoek binnen ging 2-1. Nu moest Braak opnieuw in de achtervolging en dat gebeurde dan ook. En wederom met resultaat want met nog zeven minuten en tweeëntwintig seconden op de klok is het wederom Sietse Kuiper met een feilloos schot en deze eindigde in de rechterhoek 2-2. In de absolute slotfase kregen beide ploegen nog de mogelijkheden om de drie punten binnen te schieten maar de scherpte was er niet meer en dus werd er niet meer gescoord. Hierdoor eindigde dit duel in een 2-2 eindstand en dus hebben beide ploegen een verdiend puntje binnen.

SDV Projectbuilding – Bouwbedrijf van Marrum 2-2
Beide ploegen kende een goede start van de competitie en wonnen beide hun eerste duel. Wie kan deze lijn vast houden en de ongeslagen status vast houden? Vanaf de eerste minuut was het een leuke wedstrijd om te zien. Beide teams waren gelijkwaardig aan elkaar en dus kon het alle kanten op gaan. Het eerste doelpunt viel pas na zes minuten spelen. Het was Jelmer Uythof die aan de bal kwam en met een strak schot liet hij de keeper kansloos 0-1. Nu moest de thuisploeg in de achtervolging en dat gebeurde dan ook. Maar ondanks de geboden kansen werden deze niet benut en dus was de ruststand 0-1. In het tweede bedrijf moest het dus gaan gebeuren en zo gezegd, zo gedaan. Na drie minuten spelen werd de marge verder vergroot. Jan Bosma had een stevige poeier in de benen en daarmee liet hij de keeper kansloos want deze kon niks doen 0-2. Was de wedstrijd hiermee definitief gespeeld? Nee bleek het antwoord te wezen want een minuut later was daar al de aansluitingstreffer. Cas Bankert maakte zich goed vrij waarna zijn schot links boven in het doel eindigde 1-2. Diezelfde Bankert bleef scherp want twee minuten later eiste hij opnieuw een bal op en ditmaal deponeerde hij deze in de rechter onderhoek 2-2. Alles was dus weer in evenwicht en dus konden beide teams weer vanaf een gelijke stand te werk gaan. Beide ploegen gingen nog vol opzoek naar die volgende treffer maar deze werd niet gevonden en dus eindigde dit interessante duel in een 2-2 eindstand.

Keizer Autoschade – SDV Keukens en meer 1-5
Waar de ene vorige week hun wedstrijd makkelijk won daar verloren de gasten hun eerste duel. Het was dus afwachten hoe het in deze wedstrijd zou gaan met beide ploegen. In de eerste helft was de thuisploeg de iets bovenliggende partij maar de geboden kansen werden niet benut en daardoor bleef de brilstand lang op het scorebord staan. Maar dan is daar de laatste minuut van het eerste bedrijf als Teunis van der Boon in balbezit komt en zijn schot eindigde in de linker onderhoek 1-0. Dit bleek uiteindelijk het laatste wapenfeit van het eerste bedrijf te wezen en dus gingen we met een minimale stand rusten. Maar toch deed dit doelpunt wonderen want gelijk na de pauze raasde er een ware storm over het veld. Dit resulteerde zelfs na twee minuten spelen in de volgende treffer. Wederom Teunis van der Boon kreeg de bal aangespeeld wanneer hij de bal met een geweldige volley in het doel wist te werken 2-0. Hiermee was het gaatje geslagen en dus moesten de mannen van SDV in de achtervolging. Dit gebeurde ook wel maar men kon niet voorkomen dat er hierdoor meer ruimtes op het veld kwamen te liggen en hiervan wist Keizer optimaal van te profiteren. Na een goed één tweetje kwam de bal weer terecht bij Martijn Werkhoven en deze wist de bal keurig in de linker onderhoek te leggen 3-0. Hiermee was de wedstrijd wel beslist en dus was het alleen nog maar de vraag wordt er nog gescoord en zo ja hoe vaak nog? Ja zou het antwoord wezen en wel nog drie doelpunten in de laatste zes minuten. Waar Martijn Werkhoven een goed één tweetje wist af te ronden in het midden van de rechterhoek 4-0, daar redde Mark Kerkhof nog de eer door de bal in de korte hoek binnen te schieten en daarmee de 4-1 op het scorebord te zetten. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Martijn Werkhoven die de bal keurig liet afdraaien waarna deze schitterend in de rechter bovenhoek eindigde 5-1. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd en dus behoud de ene ploeg zijn ongeslagen status en moet de andere nog wachten op de eerste punten.

Offinga Kappers – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum 4-6
Waar de thuisploeg vorige week nog ten onder ging daar behaalde de gasten de grootste overwinning binnen de competities. De vraag was dan ook hoeveel verschil zit er tussen beide ploegen en is er weer een grote uitslag mogelijk? Het begin van de wedstrijd beloofde veel goeds en dus leek het een leuke pot voetbal te worden. Toch duurde het elf minuten voordat het bal eindelijk geopend werd. Het was Jelle Pieter vd Wal die de bal in de linker onderhoek wist te leggen 0-1. Diezelfde vd Wal verdubbelde met een harde knal in de rechterhoek de score en daarmee bracht hij de stand op 0-2. Maar toch bleef de thuisploeg goed meedoen en met nog drie minuten en negentien seconden op de klok werd de score kleiner gemaakt. Winston Menig had een goede actie in huis waarna hij de bal in de linkerhoek wist te leggen 1-2. Met deze stand werd de rust opgezocht en dus kon het nog alle kanten op gaan. Dat het alle kanten op kon gaan bleek wel in het tweede bedrijf want beide ploegen bleven voetballen en dat leidde tot veel mogelijkheden en zelfs doelpunten. Na drie minuten en veertien seconden gespeeld te hebben kreeg Feike Nieuwhof de bal en met een bekeken schot zette hij de 2-2 stand op het scorebord. Maar lang zou deze gelijke stand niet op het scorebord blijven staan. Twee minuten na de gelijkmaker was het wederom Jelle Pieter vd Wal die in scoringspositie kwam en wederom wist hij raak te prikken 2-3. Nadat er een paar minuten geen doelpunt was gevallen werd het een drukke laatste fase van de wedstrijd. Nadat de score was uitgebreid naar 2-4 leek de wedstrijd beslist te wezen. Maar Offinga bleef de strijd voeren en Feike Nieuwhof tekende voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en daarmee bracht hij de marge weer op één 3-4. Maar toch hielp deze aansluitingstreffer niet want in de laatste minuten wisten de heren van Hiemstra nog tweemaal te scoren en daarmee werd de stand uitgebreid naar 3-6. Ondanks dat de drie punten nu wel binnen waren kreeg het toch nog een tegen doelpunt te verwerken en daarmee eindigde deze wedstrijd in een leuke 4-6 eindstand.

Derde klasse

Zaalvoetbalteam ex BTW – WR Unit 5-5
Waar de thuisploeg vorige week gelijkspeelde daar wonnen de gasten hun wedstrijd gemakkelijk. Het beloofde dus een interessante pot te worden waar beide teams vol voor de drie punten wouden gaan. Dit bleek ook wel in de openingsfase want beide teams gingen vol overgave van start. Mogelijkheden ontstonden er genoeg maar het duurde uiteindelijk zes minuten en achtentwintig seconden voordat de score werd geopend. Een voorzet vanuit de rechterhoek van het veld ging langs de keeper waarna Meindert-Jan Feenstra de bal simpel kon binnen tikken 0-1. Hiermee was het bal geopend maar lang stond deze score niet op het scorebord want eenenvijftig seconden later was de stand alweer gelijk. Chris Hiemstra nam de bal goed mee waarna zijn schot in de rechter kruising eindigde 1-1. Deze doelpunten gaven blijkbaar een goede boost want amper een minuut later was het wederom raak. Siebe Greidanus loste een goed schot waarna deze in het midden van het doel binnen vloog 2-1. Uiteindelijk werd er in het eerste bedrijf niet meer gescoord en dus konden we genieten van drie doelpunten in één helft. Nu was het dus weer de beurt aan WR Unit en deze boodschap kwam blijkbaar ook binnen want na twee minuten en twaalf seconden was alles weer in evenwicht. Jeffrey Beeksma ontving de bal aan de rechterzijde van het veld waarna hij de bal tegendraads in schoot en deze zag eindigen in de linker onderhoek 2-2. Tot op heden kwamen de verwachtingen dus uit en was het een leuke wedstrijd om te zien. Dat er nog doelpunten zouden gaan vallen wist men alleen was de vraag hoeveel doelpunten zien we nog? Met nog veertien en een halve minuut op de klok is het Elmer Feenstra die aan de rechterkant van het doel uitkomt waarna hij de bal knap links langs de keeper weet te leggen en daarmee tekende hij voor de 2-3. Dat het de avond was van tegendraadse doelpunten maken bleek maar weer en daar kwam er nog één bij met nog negen minuten en zevenenveertig seconden op de klok. Ditmaal is het Timo Heijn die opstoomt over de rechterkant waarna zijn schot eindige in de linkerhoek 2-4. Was de wedstrijd hiermee dan definitief gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want vijfenvijftig seconden na de 2-4 was het wederom Timo Heijn die de bal in de linkerhoek wist te schieten 2-5. Hiermee leek de wedstrijd beslist te wezen maar inderdaad leek. Waar WR Unit al droomde van de drie punten daar dacht Zaalvoetbalteam ex BTW er toch anders over. In een tijdsbestek van vier minuten was het JP Walda die er drie wist te maken en daarmee bracht hij de stand weer in evenwicht 5-5. Wat een comeback was dit en was er dan nog meer mogelijk? Mogelijkheden waren er wel maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een verdiend gelijkspel.

Horeca de Trije – Bouwbedrijf Jelle Bruinsma 3-2
Waar Horeca de Trije vorige week hun eerste duel verloren daar speelde Bouwbedrijf Jelle Bruinsma nog geen enkel duel. Op voorhand zou je dus denken dat de thuisploeg enigszins in het voordeel is wegens het wedstrijdritme van vorige week. Maar waar het op voorhand wat makkelijker leek daar was het in de praktijk aardig aan elkaar gewaagd . Toch duurde het niet lang voordat het eerste doelpunt een feit was. Het was de nummer zeven van de thuisploeg die een mooie aanname had waarna hij de bal keurig in de linkerhoek schoot 1-0. De score was geopend en dus moesten de gasten gaan komen. Ondanks enkele mogelijkheden die gemist werden was het met nog elf minuten en vijftig seconden te spelen wel raak. De nummer zeven speelde de verdediger goed uit waarna hij rustig bleef en de bal in de rechterhoek wist te deponeren 2-0. Het gaatje was geslagen en dus zou je denken dat de thuisploeg met een goed gevoel de rust in zou gaan. Dit leek ook het geval te wezen tot één minuut en eenentwintig seconden voor tijd. Wim Zuidema kwam aan de bal en met een bekeken schot eindigde zijn schot in de linker bovenhoek 2-1. De spanning was weer terug en dus was er nog van alles mogelijk in de tweede helft. Beide ploegen startte ook fanatiek aan de tweede helft en dat leverde na twee minuten spelen de volgende treffer op. Ruurd Pijpker nam de bal goed mee waarna hij deze netjes in de rechterhoek wist te prikken 3-1. De marge was weer twee maar of dat voor lang het geval zou zijn bleef de vraag. Beide ploegen zochten namelijk de aanval en hierdoor ontstonden er verschillende mogelijkheden die niet benut werden. Maar dan met nog tien minuten en drieënvijftig seconden op de klok is daar een snoeihard schot van Johannes Hettinga en deze eindigde in de linker onderhoek 3-2. Kon de gehele ommekeer dan toch nog een feit worden? In de slotfase namen de gasten alle risico’s die genomen konden worden maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit duel in een 3-2 eindstand.

V/d Woude fietsen – Stadsherberg Catering 8-1
Dit is een duel der strijd om het oud kaatstveld. De winnaar van dit duel kon zich voor even de koning van de straat noemen en dus waren alle spelers gebrand op een goed resultaat. Beide ploegen begonnen dan ook scherp al was het de thuisploeg dat al snel de scoren mocht openen. Mark Ypma ontving de bal waarna hij deze rustig in het rechterhoekje wist te leggen 1-0. Hiermee was de ban gebroken en dus moest het oud kaatstveld 8 in de achtervolging. Maar in plaats van dat de gelijkmaker viel daar viel deze voor de heren van het oud kaatsveld nummer 13. Een scherpe bal werd gemist door een verdediger van de gasten waarna de bal simpel kon worden binnen getikt door Wytze Lanting 2-0. Er was dus een klein gaatje geslagen maar ondanks dat bleef de stadsherberg opzoek naar de doelpunten maar het beetje geluk in de afronding had de ploeg niet en dus bleef de nul op het scorebord staan. En dan met nog zeven seconden te spelen in de eerste helft krijgen de gasten een penalty te nemen en deze wordt zuiver ingeschoten door Pieter Freek de Bruin en daarmee was de aansluitingstreffer een feit 2-1. Alles kon er dus nog gebeuren in het tweede bedrijf en dus konden de supporters nog hopen op een spannende tweede helft. Maar zover wilde de thuisploeg het niet laten komen en dat illustreerde het na anderhalve minuut spelen in het tweede bedrijf. Een schot van Mark Ypma ging tegen de paal aan maar via de keeper eindigde de bal in het doel en daarmee werd het verschil alweer twee 3-1. In de fase hierna bleef het spel op en neer gaan en namaten de tijd vorderde moesten de gasten meer risico nemen en dat leidde tot erg grote ruimtes voor de thuisploeg. Hiervan wist de ploeg in de laatste zes minuten optimaal van te profiteren. Door doelpunten van Mark Ypma, Wytze Lanting, Kristiaan Gaastra 2x en Jelle Jinse de Jong werd de eindstand bepaald op 8-1. Door dit resultaat mag v/d Woude fietsen zich even de koning van het oude kaatsveld noemen en moeten de mannen van de stadsherberg zich volgende week herpakken.

Roosma Schilders – BSH Partyservice 0-4
Beide ploegen speelde vorige week hun eerste wedstrijd gelijk en dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Dat beide ploegen voetballen kunnen dat bleek wel al waren de meeste kansen er voor de gasten. Uiteindelijk beloonde zij zichzelf ook door na een kleine zeven minuten te spelen de score te open. Het was Rene de Haan met een actie over de rechterkant en zijn schot eindigde in de linkerhoek 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dus moesten de schilders in actie komen. Mogelijkheden kwamen er wel maar de gelijkmaker viel niet binnen. Daarentegen miste de gasten ook enkele grote kansen en dus kon het nog alle kanten opvallen. Met nog drie minuten en zesendertig seconden op de klok is de keeper van de thuisploeg uit het doel en dit werd goed gezien door Arne Tigchelaar die de bal van grote afstand wist binnen te werken 0-2. Deze treffer was tevens de laatste van het eerste bedrijf en dus moest het vuurwerk komen in de tweede helft. In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen wilde de aanval zoeken en kregen ook de mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk kwamen deze doelpunten er ook nog wel. Met nog dertien minuten en drie seconden op de klok is het Leon de Kok met een actie over de rechterkant waarna zijn schot strak in het linkerhoekje eindigde 0-3. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus was het de vraag hoeveel doelpunten er nog zouden gaan vallen. Uiteindelijk bleek het nog te gaan om één doelpunt en daarmee zou de eindstand bepaald worden op 0-4. Doelpuntenmaker was Rene de Haan die de bal over de keeper heen schoot, waarna de bal onder een speler zijn been doorging en zo het doel in hobbelde. Gezien de wedstrijd was dit een verdiende zege al hadden er veel meer doelpunten kunnen vallen en dan hadden we kunnen spreken van een doelpuntenregen.