v.Dellen bellen weerstaat Bloemketerp. Autobedrijf Haitsma op schot.

Afgelopen vrijdagavond kwamen de zaalvoetbalteams uit de hoogste klasse voor het eerst in actie. Met v.Dellen bellen tegen Bowling Bloemketerp stond er meteen een interessante wedstrijd op het programma. Het werd ook een uitermate boeiend gevecht. Y. Brijker scoorde voor Bloemketerp drie maal, maar dit was niet voldoende voor de winst. V.Dellen bleek mentaal sterk, werkte een 0-3 achterstand weg waarna beide teams tevreden konden zijn met het 4-4 eindresultaat. Het meest opvallende in deze hoofdklasse was de 8-1 zege van Autobedrijf Haitsma op een teleurstellend Martens Vis. Ook verrassend was de 4-3 zege van Bouwbedrijf Scharringa op De Bogt fen Gune. De twee debutanten deden het goed. Keizer Autoschade was te sterk voor Tapperij ‘t Noord en Regina’s Lingerie speelde gelijk tegen Steensma. In de tweede klasse maakt Sijperde Verhuur indruk Het won deze maal royaal van Preton Nederland en blijft ongeslagen. In de derde klasse zijn het voorlopig De Struners en Betterfit die de lakens uitdelen. Betterfit had weinig medelijden met Zuidema, 8-0 en De Struners deed hier met 8-2 tegen TGJ weinig voor onder. In de vierde klasse is Leo Reitsma/Huhtamaki het enigste team zonder puntverlies. Titesscentrum CCM was deze maal kansloos.

Debutant Vijver Rietdekkers deed het niet slecht al moest het De Reizende Herbergier met 3-1 voor laten gaan.

v. Dellen bellen – Bowling Bloemketerp 4 – 4

Het leek er aanvankelijk niet op dat v.Dellen uit dit duel een punt zou gaan halen. Bloemketerp kwam via Y. Brijker 2x en S. de Vries op een ruime 0-3 en daar stelde v.Dellen aanvankelijk weinig tegen over. Het duel kantelde na de tegentreffer van K. Kuiken. Uit een korte combinatie tussen H. Awad en H. Bartouhtouh kwam zelfs de aansluitingstreffer waarna K. Kuiken in de rebound gelijk maakte. Beide teams gingen voor de winst. S. de Vries strandde op doelman M. Riemersma, Y. Brijker toucheerde de paal en aan de andere kant redde doelman K. Hoek fraai op een actie van H. Bartouhtouh. Y. Brijker leek tenslotte het duel te beslissen met een hard afstandschot, maar v.Dellen knokte zich met een inzet van H.Bartouhtouh binnenkant paal naar een verdiend gelijk spel.

 

Keizer Autoschade – Tapperij ‘t Noord 3 – 2

E. Hiemstra 1-0, J.v.Duyn 2-0, E. Hiemstra 3-0, R. Smeding 3-1 en 3-2.

Keizer was beter en won verdiend, al was het in de slotfase nog wel even billenknijpen na de snelle treffers van R. Smeding Keizer verzuimde bij 3-0 door te drukken. Zo miste W.v.d.Meer zelfs voor een leeg doel.

 

Steensma F.I. – Regina’s Lingerie 4 – 4

In het begin lag het initiatief bij Steensma. Het liep via T. Hoekstra, J. Hylkema en A. Venema uit naar een ruime 3-1. De tegentreffer kwam van de goed spelende A. Hansma. Regina kreeg steeds meer grip op de wedstrijd wat uitmondde in treffers van B. Zondervan, G. Glazema en A. Hansma. Nu moest Steensma aan de bak om verlies te voorkomen. Dit lukte, J. Hylkema maakte gelijk en hier konden beide teams tevreden mee zijn.

 

Bouwbedrijf Scharringa – Bogt fen Gune 4 – 3

De Bogt kwam te laat op dreef. W.v.d.Vaart brak wel het duel open, maar verder was het de beurt aan Scharringa die in S. Zijlstra 2x en P.Y. Walda de schutters hadden. In de laatste vijf minuten scoorden J. Stecking en F. de Vries nog tegen, maar toen was het al te laat.

 

Autobedrijf Haitsma – Martens Vis 8 – 1

H. Vonk 3x, O. Elsinga 2x, L. Visser 2x, J. Broersma met een tegentreffer van J. Jongsma.

Nieuweling H. Vonk trok meteen de aandacht met drie treffers. Martens Vis werd verrast en bood weinig tegenstand. Een aanmerkelijk betere start van Haitsma dan het afgelopen seizoen.

 

De Skearmessen – Sportcentrum Shape 5 – 2

E. Dijkstra 1-0, H. de Boer 2-0, H. Mulder 3-0, E. Dijkstra 4-0, H. Timmermans 4-1, E. Dijkstra 5-1, J.v.d.Meulen 5-2.

Shape maakte de favorietenrol totaal niet waar. De Skearmessen speelden met veel meer overtuiging en waren sterker in de duels. Halverwege was de strijd al gestreden, 4-0. E. Dijkstra was de uitblinker.

 

Alinex Uitzendbureau – Auto Strikwerda 2 – 2

S. Klees 1-0, J. Dijkstra 1-1, S. Klees 2-1, A.P. Strikwerda 2-2.

Aliex drong het meeste aan en had wel een kleine overwinning verdiend. Strikwerda stelde vooral aanvallend teleur. Pas enkele minuten voor het einde zorgde A.P. Strikwerda voor de gelijkmaker.

 

Koopmans Schilders – Verno Verhuur 4 – 0

S. Bootsma opende met een prima doelpunt langs de volledige Verno afweer. Ook de tweede treffer kwam van S. Bootsma. Deze speler was behoorlijk aanwezig want hij stelde J. Hogendorp in staat om er 3-0 van te maken en hij zorgde zelf voor de laatste treffer. Verno was onherkenbaar mat. Man van de wedstrijd uiteraard S. Bootsma.

 

Sijperda Verhuur – Preton Nederland 5 – 2

W. Slager 1-0, K.v.d.Schoot 1-1, J. Elting 2-1 en 3-1, K. Meinsma 4-1, K. Hoekstra 4-2, J.v.Abbema 5-2.

Sijperda was sterker en won moeiteloos, maar Preton verscheen met een bijna geheel nieuw team en deed het daarom zeker niet slecht.

SDV Projectbuilding – De Jager Accountancy 2 – 3

De Jager begon sterk. Twee treffers van H. Brandes binnen de minuut deed SDV wel even schrikken. Het team van S. de Vries kwam steeds beter in de wedstrijd. De aansluitingstreffer van M. Kerkhof en de gelijkmaker J. Meeuwis waren hiervan het logische gevolg. Dit leek ook de eindstand te worden, maar J. de Jager schoot in de laatste minuut alsnog raak.

 

Betterfit – Zuidema Scheepsbouw 8 – 0

R.de Klerk 2x, R. Post 2x, G. Rijpstra 2x, G. Groen en E. Vellinga

Zuidema is enkele goede spelers kwijtgeraakt (getranfereerd) en heeft het hierdoor moeilijk. Betterfit was op alle onderdelen te sterk en gaf verdedigend weinig ruimte.

 

De Struners – TGJ communicatie 8 – 2

T. v.d.Graaf 1-0, R.v.Dokkumburg 2-0, R.v.Dellen 3-0, C. Knol 4-0, R.v.d.Kooi 4-1, J. Herrema 5-1, W. Baarda 5-2, C. Knol 6-2 en 7-2, T.v.d.Graaf 8-2.

De Struners stonden al vrij snel op 2-0 en het was vanaf dat moment alleen nog de vraag of het jonge team uit Dronrijp de schade beperkt kon houden. Dit bleek lang het geval, maar in de slotfase liep de score nog flink op.

 

Expert Franeker – Miedema Bouwbedrijf 0 – 2

Tot vier minuten voor het einde werd er niet gescoord, al waren de betere kansen voor Miedema. Expert ging evenals Miedema in de slotfase voor de winst en uit de ontstane ruimte scoorde J.v.d.Meulen twee maal. Een terechte eindstand.

 

The Phone House – Bar Yn ‘e Stal 5 – 3

S. Driesen 1-0, A. Hoekstra 2-0 e 3-0, W. Greidanus 3-1, K. Zeinstra 4-1, KJ. Hendriks 4-2, S. Driesen 5-2, N. Rusticus 5-3.

The Pone House startte voortvarend, 3-0. Voor Yn ‘e Stal werd dit een te grote achterstand om hier nog iets aan te doen, al werd er in de tweede periode wel meer actie ondernomen. De eerste zege voor dit geheel nieuwe Phone House en zeker verdiend.

Fitesscentrum CCM – Leo Reitsma/Huhtamaki 0 – 6

C. Outhuyse 3x, M. de Vries 2x, W. Breemen-Schneider e.d.

C. Outhuyse was ook deze maal de speler die de Leo Reitsma kar moest trekken. CCM speler R. Bruinsma is meestal wel in staat om een goaltje mee te pikken, maar hij was hier deze wedstrijd niet toe in staat. Het werd dan ook een gemakkelijke Leo Reitsma zege.

 

De Reizende Herbergier – H. Vijver Rietdekkers 3 – 1

W. Beimers 1-0, E. Bootsma 2-0, J. Maljaars 3-0, R. Bruinsma 3-1.

W. Beimers scoorde meteen bij zijn eerste balcontact en J. Maljaars zorgde nog in de eerste periode voor 2-0. Na de wisseling bracht E. Bootsma met een fraaie solo de stand op 3-0. Vervolgens ging Vijver beter spelen. J.Outhuyse raakte de paal en R. Bruinsma scoorde tegen.

 

W.I.K. – Sportcafe de Trije 1 – 1

R. Boonstra 1-0, M. Werkhoven 1-1.

Een duel met weinig hoogtepunten en een sterker de Trije. De Sportcafe de Trije speler J. Meijer raakte voor paal, H. Tap de lat, R. Boonstra opende de score en M. Werkhoven maakte gelijk.