Van drie naar nul punten in de North Line show

In deze speelronde stonden er maar negen duels op de planning en dus was het een overzichtelijke avond. Alle ploegen waren daarom gebrand op een goed resultaat want met weinig wedstrijden val je vaak het snelste op. Weten wat jou favoriet gedaan heeft, je leest het hieronder.

Derde klasse

Braak financiële diensten – North Line 2-4 ( 5-0)

Beide ploegen hadden voorafgaand aan het duel zeven punten behaald en dus gingen beide ploegen opzoek naar meer punten en dus de drie punten.  Beide ploegen begonnen fel en dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. Het was Timen van der Zee met een actie over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dat was een voorbode voor nog meer mooie dingen. En dat mooie kwam er ook want niet veel later was het Milan Zwaagstra met een actie over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 0-2. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen maar niets was minder waar want een voorzet vanaf de linkerkant werd binnen gewerkt door Kevin A Nijeholt en daarmee tekende hij voor de 1-2 ruststand. En dus beloofde het een interessante tweede helft te worden want het kon beide kanten op vallen. De gasten begonnen fanatiek aan het tweede bedrijf en dat leidde al snel tot een treffer van Rudmer Hoekstra die een actie over links inzette waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-3. Het gaatje was weer geslagen en deze werd even later ook nog verder vergroot en wel door Rudmer Hoekstra die de bal ditmaal vanuit het midden van het veld in de linkerhoek wist te schieten en daardoor werd het 1-4. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al wist de thuisploeg nog iets terug te doen. Het was Stijn Beerends die een lange bal van achteruit wist door te verlengen met het hoofd waarna de bal netjes tegen de touwen eindigde 2-4. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van het duel te wezen en daarmee behaalde de gasten drie mooie punten. Maar ook dit bleek niet het geval te wezen want uiteindelijk bleek dat de gasten een speler van een ander team in de gelederen had en daardoor werd het een reglementaire 5-0 overwinning voor de thuisploeg.

Killtrition – SDV Keukens en meer  2-6

Ook deze twee ploegen draaien met zeven punten mee in de top van de competitie en dus was winst voor beide ploegen een must. En dus beloofde het een interessant duel te worden. De thuisploeg begon fel en dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. De bal viel voor de voeten van Jeroen Bronger en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-0. De ban was gebroken maar de tegen reactie kwam er ook al snel. Het was Henk Vonk die de bal ontving en met een snoeihard schot wist hij de gelijkmaker op het bord te zetten 1-1. De gelijkmaker was een feit en dus begon men weer van voor af aan. Uiteindelijk was het Jelmer Boonstra die de bal in de korte hoek wist te werken en daarmee werd het 1-2. De thuisploeg moest dus in de achtervolging gaan en dat gebeurde dan ook. Maar ondanks dat werd de score verder uitgebreid. De bal kwam voor de voeten van Jonathan Meeuwis terecht en deze wist de bal simpel binnen te tikken 1-3. Het gaatje was geslagen en dus zou je verwachten dat de gasten de wedstrijd in het slot zouden zetten. Maar niets was minder waar want het werd nog spannend via Gijs Bakker die de bal in de verre hoek wist te schieten 2-3. De spanning was weer terug al zou dat maar van korte duur zijn want Henk Vonk schoot de bal in de korte hoek binnen en daardoor werd het 2-4. Deze treffer bleek een definitieve treffer te wezen want hiermee was het duel wel gespeeld. Uiteindelijk was het Jonathan Meeuwis met een strak schot in de verre hoek die de stand wist te verhogen en daarmee werd het 2-5. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus was de vraag alleen nog hoeveel gaat het worden? Uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden en wel door Eric Reversma en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-6.

Dikland installatie techniek – Lahaise schoonm & glasbew  4-1

Met de nummer zeven tegen zes was dit een echte degradatiekraker. Het verschil was op voorhand vier punten in het voordeel van de gasten en dus moest de thuisploeg een resultaat behalen wilde het niet te veel achter de feiten aan lopen. Beide ploegen waren dus gebrand op een goed resultaat en dat kon je gelijk terug zien in de wedstrijd. De thuisploeg was de bovenliggende partij en dat leidde uiteindelijk ook tot de openingstreffer van de wedstrijd. Na een actie over de rechterkant eindigde de bal in de verre hoek 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Helemaal toen het even later ook nog 2-0 werd nadat een voorzet werd binnen gewerkt in de korte hoek. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Leuk werd het zeker en de mannen van Dikland installatie techniek hadden hun zaken goed op orde. En dan is daar een schot vanaf de middenlijn dat in de rechterhoek binnen viel en daarmee werd het 3-0. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen en dus zou de thuisploeg drie belangrijke punten behalen. Maar toch bleven beide ploegen strijden voor meer en daar werden beide teams ook voor beloond want beide ploegen wisten nog eenmaal te scoren en daarmee werd de eindstand bepaald op 4-1.

Vierde Klasse

Horeca de Trije – Beumako  2-1

Waar we de thuisploeg met negen punten terug vinden in de bovenste regionen van de competitie daar bevinden de gasten zich met vijf punten in de onderste regionen. Beide ploegen waren dus gebrand op een goed resultaat en dat kon de wedstrijd alleen maar ten goede komen. Beide ploegen begonnen dan ook fel aan de wedstrijd en hierdoor kon het beide kanten op vallen. Mogelijkheden waren er zeker maar de trekker werd niet goed over gehaald en hierdoor leek de ruststand 0-0 te worden. Maar leek inderdaad want met nog twee minuten op de klok was er een goede aanval van de gasten die vervolgens goed werd afgemaakt door Jort Scherer 0-1. En dus moest de nummer drie in de achtervolging gaan en dus beloofde het een spannende tweede helft te worden. In die tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen zochten de aanval waar kon en verdedigend stond het aardig goed. En dan na zeven minuten gespeeld te hebben komt Simon Haijma aan de bal waarna zijn schot keurig binnen viel 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus moesten beide ploegen weer opnieuw beginnen met zoeken naar doelpunten.  Dat antwoord kwam er al snel want twee minuten na de openingstreffer had Patrick van Dijk een goede actie in huis waarna zijn schot hard tegen de touwen eindigde 2-1. Nu moesten de gasten weer in de achtervolging gaan wilde het nog punten pakken. Maar ondanks dat wisten beide ploegen niet meer te scoren in het tweede bedrijf en daardoor eindigde het in een 2-1 eindstand.

Visual Reklame – Ventura Systems 4-3

Met de nummer vijf tegen zeven was dit een duel vanuit de onderste laag van de competitie. Toch bedroeg het verschil op voorhand zeven punten in het voordeel van de thuisploeg. In de openingsfase bleek al gauw dat de thuisploeg iets de overhand had en dat werd al snel omgezet in de openingstreffer van dit duel. Jesper Groeneveld kwam op over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-0. De ban was gebroken en het gaatje werd even later verder vergroot. Het was Sem Andoh met een goede actie over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-0. Het gaatje was geslagen maar de hekkensluiter gaf niet op en ook zij kregen mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk slaagde dit ook want een toegekende vrije trap aan de linkerzijde van het veld werd hard binnen gewerkt door Dennis Soepboer en daardoor werd het 2-1. Alles was dus weer mogelijk en dus bleef het in deze fase van de wedstrijd spannend. Uiteindelijk bepaalde Rients Hietkamp de ruststand op 2-2 want na een goede actie over de linkerkant van het veld schoot hij de bal strak in de verre hoek. Het moest voor beide ploegen dus gaan gebeuren in het tweede bedrijf en dus was men gebrand op meer. Uiteindelijk kwam dat meer er ook want het was Sem Andoh met een goede actie over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 3-2. Nu moesten de mannen van Ventura weer in de achtervolging gaan. Het kon beide kanten op gaan en zo bleef het voor de supporters een leuke wedstrijd om te zien. Uiteindelijk kwam de bal na een goed één tweetje terecht bij Roy Groeneveld en deze schoot de bal keihard binnen 4-2. Het gaatje was weer twee maar ondanks dat bleven de gasten de aanval zoeken. Uiteindelijk ook met succes want een voorzet vanaf de linkerkant van het veld werd door Geert Dijkstra in de rechterhoek gewerkt en daardoor werd het 4-3. Maar verder dan deze stand kwamen beide ploegen niet meer en dus behaalde de thuisploeg drie belangrijke winstpunten.

CK Corporation – BSH Partyservice  8-2

Met de nummer twee tegen vier en een verschil van maar drie punten was dit een duel van aanhaken of afhaken. De thuisploeg wilde de koppositie pakken en de gasten wilde zich bij de beste twee van de competitie voegen. Hierdoor ontstond er een leuke openingsfase en was het eerste doelpunt van de wedstrijd al gauw een feit. Ari Lumputu kwam aan de bal waarna zijn schot hard in de korte hoek eindigde 1-0. De ban was gebroken maar de tegen reactie liet niet lang op zich wachten. Het was Tjalling Feenstra die de bal voor zijn voeten terug vond waarna hij de bal simpel wist in te tikken 1-1. Diezelfde Tjalling Feenstra was kort hierna weer trefzeker toen hij wederom de bal simpel kon binnen tikken en daarmee bracht hij zijn team op voorsprong 1-2.  Maar ondanks de achterstand bleef de thuisploeg sterk en deze namen dan ook steeds meer het heft in eigen handen. Dit leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker van Junior Lopez die de bal in de verre hoek wist te schieten en daardoor werd het 2-2. Maar het mooiste doelpunt van de wedstrijd moest dan nog vallen. Het was Ogi Austin die aan de bal kwam en hij lobte de bal mooi over de doelman heen het doel in 3-2. Nu moesten de mannen van BSH weer in de achtervolging gaan. Maar ondanks dat bleef de thuisploeg de beter voetballende partij en dat leidde tot de 4-2 van Pedro Lopez. Het gaatje was geslagen maar uiteindelijk zou deze alleen maar groter worden want even later was het Junior Lopez die de bal in de korte hoek wist te schieten en daarmee werd het 5-2. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld al was de vraag alleen nog hoe hoog word de score? Ook Menno Hiemstra deed nog een duit in het zakje door de bal simpel binnen te tikken en daarmee werd het 6-2. In de slotfase wisten Junior Lopez en Ari Lumputu nog eenmaal te scoren en daarmee bepaalde zij de eindstand op 8-2.

Vijfde klasse

Team Aboubakar – Verno Verhuur  2-10

Met de nummer vier tegen drie en een verschil van twee punten in het voordeel van de gasten was dit een spannend duel om naar uit te kijken. Wie kon er vanavond goede zaken doen en mag wellicht nog naar boven kijken? In de opening minuten bleek dat de gasten wel iets de betere partij waren maar in doelpunten werd dit nog uitgedrukt. Uiteindelijk duurde het negen minuten tot Dirk Jan Volbeda aan de bal kwam en met een strak schot wist hij de keeper te verschalken 0-1. De ban was hiermee gebroken en dus was het tijd voor een leuke strijd. Twee minuten na deze treffer was het alweer raak. Ditmaal was het Andreas Tsingros die de trekker mocht over halen en daardoor werd het 1-1. Alles was weer in evenwicht al zou dat maar van korte duur wezen want drie minuten later was de volgende treffer alweer een feit. Ane Jan Jukema kwam goed aan de bal waarna zijn schot strak binnen viel 1-2. De voorsprong was er weer en deze werd een minuut voor rust verder uitgebreid door Klaas Auke Dijkstra die een goed schot in huis had en daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-1. De thuisploeg moest dus iets verzinnen wilde het nog terug keren in de wedstrijd. Uiteindelijk leken de gasten het duel twaalf minuten voor tijd te beslissen want het was Ane Jan Jukema die de keeper kansloos achter liet en daarmee werd het 1-4. Maar hiermee was het nog niet gespeeld want met nog zeven minuten op de klok deed Aldrik Dijkstra nog een duit in het zakje en daarmee werd het 1-5.  Maar hiermee was het nog niet gedaan want was het eerst Ane Jan Jukema die tekende voor de 1-6, daar was het een minuut later alweer raak aan de andere kant van het veld door Oscar Busser en daarmee bracht hij de stand op 2-6.  Uiteindelijk wist Dirk Jan Volbeda in de laatste drie minuten nog viermaal te scoren en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-10.

Bouwbedrijf van Marrum – vd Woude fietsen 3-2

De koploper speelde vandaag tegen de nummer zes van de competitie en dus zou je op voorhand denken dat de drie punten al binnen waren. Maar niets bleek minder waar te wezen want de gasten verkochten hun huid duur. Toch kon men niet voorkomen dat Jelmer Uythof de bal in de kruising wist te schieten en daarmee tekende hij voor de 1-1. Maar ondanks dat bleven de mannen van vd Woude goed mee spelen en dat leidde uiteindelijk tot de verdiende gelijkmaker. Het was Mark Ypma die de bal achter het standbeen in het doel wist te werken en daarmee tekende hij dus voor de gelijkmaker. Dit doelpunt gaf vertrouwen en dus kon het nog alle kanten op vallen. De manen van Bouwbedrijf van Marrum gingen meer en meer de aanval in en dat leidde tot ruimtes achter de verdediging. Uiteindelijk leidde dit zelfs tot de 1-2 via Jelle Jinse de Jong die de bal zo in het open doel kon tikken. Maar ondanks deze achterstand bleef de thuisploeg aanvallen waar kon en dat leidde uiteindelijk tot de verdiende gelijkmaker. Het was Mark Hoekstra die aan de bal kwam en hij wist de bal door de benen van de keeper heen te schieten en daardoor werd het 2-2. Beide ploegen bleven hierna opzoek gaan naar meer treffers maar uiteindelijk zou er in dit duel nog maar één treffer volgen. De bal kwam terecht bij Tjipko Vellinga en zijn schot eindigde in de verre hoek en daarmee tekende hij voor een 3-2 eindstand.

Zaalvoetbalteam ex BTW – Stadsherberg catering 2-1

Met de nummer twee tegen zeven was dit een duel wat op voorhand een makkie leek voor de thuisploeg. Maar niets bleek minder waar te wezen want de gasten gaven goed weerstand en hierdoor werd het een leuke en spannende wedstrijd. Uiteindelijk moesten we tien minuten wachten voordat de score geopend werd. Na een goede aanval was het Jan Pieter Walda die de bal wist binnen te werken en daarmee werd het 1-0. De ban was gebroken en dat gaatje werd drie minuten later verder uitgebreid. Ditmaal was het Jitse van Gunst die aan het einde van een aanval stond en daarmee tekende hij voor een 2-0 tussenstand. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust en dus moesten de gasten iets verzinnen wilde het nog terug keren in de wedstrijd. Dat gebeurde dan ook en dat leidde na twee minuten spelen tot de aansluitingstreffer. Na een goede combinatie was het Edwin Lodewijk die de trekker mocht over halen en daarmee bracht hij de stand op 2-1. De spanning was weer terug en dus kon het nog alle kanten op gaan. Beide ploegen kregen ook wel mogelijkheden op meer maar gescoord werd er uiteindelijk niet meer en daardoor eindigde deze wedstrijd in een 2-1 eindstand.