Van Mossel Autolease brengt spanning in derde klasse terug na winst op koploper Offinga Kappers

20190426 DSC 2194

Waar de meeste ploegen inmiddels op één derde zitten van de competitie daar kunnen de meeste balansen al worden opgemaakt. Waar de ene een gemakkelijke start van de competitie kent daar kent de andere weer een zware start. Zo lijkt Futsal t Hoekje Ferwert de absolute nummer één te worden in de vierde klasse en dus lijkt daar de spanning enigszins weg te wezen. In de derde klasse is dat anders want van Mossel Autolease won daar de topper van koploper Offinga Kappers en daarmee bracht het de spanning in deze poule volledig terug. Hoe het in de andere poules ervoor staat? Lee het vooral en kom erachter wat jou favoriet gedaan heeft en hoe de concurrentie daarop heeft gereageerd.


Hoofdklasse

Foto Techniek Service – Royal Steensma 4-3
Een duel tussen de huidige nummer twee en vier van de competitie. Het verschil op de ranglijst en in het aantal punten is minimaal en dus kon elk behaalde punt vandaag belangrijk wezen. De motivatie om te winnen was er in ieder geval bij beide ploegen want men stond gretig klaar voor de aftrap. Beide ploegen deden uiteindelijk weinig voor elkaar onder en dus kregen beide ploegen mogelijkheden om te scoren. Maar toch duurde het zes minuten voordat de score werd geopend. Een corner werd door Gert Jan Zagema goed ingedraaid waarna deze tegen de touwen aan sloeg 1-0. Maar lang duurde deze voorsprong niet want amper twee minuten later was het alweer gelijk. Na een mooi en snel 1 tweetje kwam de bal voor de voeten van Tjeerd Hoekstra en deze wist de bal strak in de linkerhoek binnen te werken 1-1. Het was dus een open wedstrijd en dat kon je wel merken aan de aanvalsdrift van beide ploegen want het spel ging over en weer en dat zorgde voor een levendige wedstrijd. Met nog tien minuten en vierenveertig seconden op de klok was het Tim Bijlsma die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de rechterhoek 2-1. Maar zoals het al ging na het eerste doelpunt, daar was het weer twee minuten later alweer gelijk. Het was Bauke Tjalle Anema die aan de bal kwam en hij wist de bal knap te plaatsen in de rechter onderhoek 2-2. Dit was ook de ruststand en dus beloofde het een leuke tweede helft te worden. Zo gezegd zo gedaan want we waren één minuut en veertig seconden bezig toen het volgende doelpunt alweer een feit was. Het was Tim Bijlsma die aan het einde stond van een goede aanval en zijn bal ging door de benen van de keeper door 3-2. Waar de doelpunten voor rust dus om de twee minuten vielen daar was dat in het tweede bedrijf even niet het geval. Uiteindelijk duurde het acht minuten en negentien seconden voordat de gelijkmaker een feit was. Het was Evert Tolsma die zich goed wist vrij te spelen waarna hij de bal in de linkerhoek wist te plaatsen 3-3. Maar zoals de wedstrijd zich al leende daar zou het hier niet bij blijven want wederom twee minuten later was daar al het volgende doelpunt.  Een toegekende penalty werd door het midden binnen geschoten door Tim Bijlsma en daarmee bracht hij de stand op 4-3. In de laatste fase van de tweede helft bleven beide ploegen aanvallen en verdedigen waar kon maar gescoord werd er niet meer en daardoor eindigde dit boeiende duel in een 4-3 eindstand.

Bogt fen Gune – Sportcafé de Trije  3-7
Waar de Bogt fen Gune nog nul punten behaalde uit twee wedstrijden en daarmee de laatste plek bezet houdt, daar vinden we Sportcafé de Trije terug in de middenmoot met drie punten uit twee. Het verschil tussen alle ploegen is minimaal en dus konden beide ploegen de drie punten goed gebruiken. In de eerste seizoenshelft lieten beide teams zien dat het weinig voor elkaar onder deed en dus was dit voor vandaag ook de verwachting. Zoals verwacht waren beide teams inderdaad gelijkwaardig aan elkaar. Beide voetbalde waar kon en stonden verdedigend goed vanuit de organisatie. Het duurde uiteindelijk vijf minuten voordat de score geopend werd. Het was Gerlof Dijkstra die sneller was dan de keeper waarna deze de bal simpel wist binnen te werken 0-1. Hierna namen de gasten het heft in handen en dat leidde drie minuten later in het volgende doelpunt. Wederom was het Gerlof Dijkstra die de bal kreeg en hij speelde de bal over de keeper heen het doel in 0-2. Hiermee was het gaatje geslagen en gezien de wedstrijd in de laatste minuten was dit ook verdiend. De Bogt fen Gune wilde hierna wel maar het ging maar lastig en dus werden de geboden kansen niet benut. Met nog vier minuten in het eerste bedrijf is het Daan Bootsma die de bal ontving waarna zijn schot strak langs de keeper ging 0-3. Een riante voorsprong dus maar toch wist de thuisploeg net voor rust nog iets terug te doen. Het was Jordy Stecking met een goede actie waarna zijn schot linksonder in de hoek belande 1-3. Zou de tweede helft dan toch nog spannend worden? Ja leek het antwoord te wezen want na drie minuten spelen was het wederom Jordy Stecking die ongrijpbaar was voor de tegenstander en ook ditmaal wist hij de bal prachtig binnen te schieten 2-3. Alles kon weer in deze fase van de wedstrijd en helemaal omdat de Bogt het meest balbezit had. Maar ook al heb je meer balbezit je moet dit wel omzetten in doelpogingen en doelpunten.  Dit gebeurde uiteindelijk ook want vier minuten na de aansluitingstreffer was het alweer gelijk. Een schot van de thuisploeg werd van richting veranderd door Wibo Ypma en daardoor belande de bal achter de doelman 3-3.  In deze fase van de wedstrijd waren beide teams even sterk en dus kon het alle kanten op gaan. Uiteindelijk zou dit duel beslist worden in de laatste vijf minuten van de wedstrijd. Eerst was het Erin van Duyneveldt die zijn ploeg op voorsprong bracht 3-4 waarna Gerlof Dijkstra het gaatje weer naar twee bracht 3-5. De thuisploeg ging alles of niets spelen maar het werd niets want met nog een doelpunt van Erin van Duyneveldt en Marco de Groot werd de eindstand bepaald op 3-7.

Eerste klasse

Huhtamaki – Sportcentrum Het Noord 4-4
Nadat de kruitdampen van de eerste twee speelrondes waren opgetrokken konden we ons klaarmaken voor speelronde drie. In deze speelronde troffen de nummers twee en drie elkaar en dus kon je spreken van een heuse kraker. Het verschil tussen beide ploegen was op voorhand maar één punt in het voordeel van Huhtamaki en dus moest Sportcentrum Het Noord winnen wilde het minstens één plek stijgen. Er stond dus genoeg op het spel bij deze wedstrijd en dus kon je merken dat de spanningen aanwezig waren. Beide ploegen voetbalde waar kon en dus werd het een open wedstrijd waarin de ruimtes groot waren. Toch duurde het even voordat het eerste doelpunt een feit was maar hierna ging het hard. We hebben tien minuten gespeeld als Chris Outhuyse de bal dichtbij het doel ontvangt en zijn schot ging alles en iedereen heen het doel in 1-0. Zoals dus al vermeld ging het na dit doelpunt snel met de doelpunten reeks. Drie minuten later is het Eric Reversma die één op één komt met de keeper en deze volledig kansloos liet 2-0. Het gaatje was geslagen en deze werd vlak voor rust nog een stukje groter. Opnieuw was het Chris Outhuyse die de bal dichtbij het doel ontving en zijn schot vloog via het midden van het doel binnen 3-0. De wedstrijd leek hiermee wel beslist te wezen of Sportcentrum Het Noord moest iets verzinnen waardoor het weer in de wedstrijd terug kon komen. Waar de eerst helft wat sloom startte daar was dit in het tweede bedrijf ook het geval. Waar de eerste mogelijkheden niet benut werden daar was het na zeven minuten spelen wel raak. Het was Arjan Veltman die de bal ter hoogte van de penaltystip ontving en zijn schot ging langs de verdedigers en keeper het doel in 4-0. Maar het tegen antwoord liet niet lang op zich wachten want vanaf de aftrap was er een snelle tegenaanval waarna Sofian Azehaf de bal hard tegen de touwen wist te schieten 4-1. Het gat was weer drie en dus kon er nog van alles gebeuren. Dit bleek ook wel want Huhtamaki kreeg het steeds zwaarder en de gasten kwamen steeds beter in de wedstrijd. Twee minuten na de aansluitingstreffer werd het gat nog kleiner gemaakt. Sem de Vicq De Cumptich maakte een actie over de rechterkant waarna zijn schot eindigde in de linker bovenhoek 4-2. De gasten hadden nu de smaak te pakken en dat leidde er toe dat het twee minuten later alweer raak was. Na een snelle aanval over de rechterkant wist Brandon Derambure de bal via de linkerpaal binnen te werken en daarmee bracht hij de spanning volledig terug 4-3. Kon het dan toch nog gelijk worden of niet? Er ontstonden steeds meer ruimtes op het veld en de thuisploeg kreeg een goede kans om het duel definitief te beslissen maar dit gebeurde niet en dus bleef de marge één. En dan met nog twee minuten te spelen is het Sem de Vicq De Cumptich met een actie over de linkerkant waarna zijn schot in het midden van het doel plofte 4-4. De wedstrijd was volledig gekanteld maar verder dan deze stand kwam men niet en dus behaalde het Noord een knap punt.

Technea Duurzaam – Skearmessen 2-3
Met de nummers vijf tegen zeven en een verschil van maar één punt in het voordeel van de thuisploeg kon je spreken van een kraker onderin de competitie. Toch had Technea Duurzaam nog maar één duel gespeeld en Skearmessen twee. De druk bij hen lag dus hoger want men moest winnen wilde het de aansluiting met de middenmoot niet verliezen. Toch hebben beide ploegen al verschillende malen laten zien dat het goed kan voetballen en dus was de verwachting dat we een leuke en open wedstrijd te zien kregen. Leuk werd het zeker en dat leidde na drie minuten en achtentwintig seconden gespeeld te hebben in de openingstreffer. Het was Leeroy Jellema die langs de keeper ging en zijn schot eindigde in het linker gedeelte van het doel 1-0. Dit doelpunt leek vleugels te geven want minder dan twee minuten later was de volgende treffer een feit. Het was Cornelis Zijlstra die de bal aan de rechterkant van het doel ontving waarna zijn schot kurkdroog binnen viel 2-0. Het gaatje was geslagen dus maar Skearmessen gaf zich niet gewonnen en dus bleven zij de aanval zoeken. Lang leek het erop  dat er geen doelpunten meer zouden vallen maar dan met nog drie minuten en tweeëntwintig seconden op de klok is daar toch een doelpunt. Na een aanval over rechts van Wilke Hoogterp ging de bal door de benen door van de keeper en hierdoor was de aansluitingstreffer een feit 2-1. Maar hier bleef het niet bij want met nog vijftig seconden op de klok was daar de aansluitingstreffer. Het was Evert Telenga met een aanval vanuit de linkerhoek waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek van het doel 2-2. De spanning was dus weer volledig terug en dus beloofde het een boeiende tweede heft te worden. Interessant werd het zeker want na één minuut en tweeënveertig seconden op de klok was het al raak. Het was Tjibbe Krottje die de bal ontving en van dichtbij wist hij zijn teams op voorsprong te zetten 2-3. Hiermee was het duel dus volledig omgedraaid en dus moest Technea Duurzaam nu in de achtervolging gaan. Dit deed het ook zeker maar de kansen werden niet benut en hierdoor bleef het bij twee doelpunten. Ook de gasten scoorde niet meer en dus eindigde dit duel in een 2-3 eindstand.

Zandstra en v/d Meer – Café de Kleine Beurs 2-2
Met zes uit twee was de thuisploeg sterk begonnen aan de competitie en dus vonden we hen terug op de eerste plek. De gasten daarentegen hebben nog maar één duel in de benen en deze ging helaas voor hun verloren. De vraag was dan ook blijft de koploper ongeslagen na deze speelronde of wisten de gasten de eerste punten binnen te halen? Er stond dus genoeg op het spel en dus beloofde het op voorhand een leuke wedstrijd te worden. Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en daarin kregen beide ploegen gelijk mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk duurde het tot minuut zes voordat de score werd geopend. Vanaf grote afstand probeerde Thomas Werkhoven het maar eens en zijn schot ging over de grond binnen 1-0. Maar ondanks deze achterstand bleven de gasten voetballen en hierdoor bleef het een leuke en spannende wedstrijd. Met nog twee minuten te gaan in het eerste bedrijf is het Willem Miedema die de bal krijgt in de drukke ruimte maar hiervan was hij niet onder de indruk waarna hij de bal goed binnen wist te schieten 1-1. Dit was tevens de ruststand en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Interessant werd het zeker want het spelbeeld bleef onveranderd en dus deden beide ploegen weinig voor elkaar onder doen. Na vier minuten spelen in het tweede bedrijf was het wederom raak. Na een snelle counter kwam de bal terecht bij Thomas Werkhoven en deze schoot de bal vanaf de linkerkant binnen 2-1. Nu was het weer de beurt aan de Kleine Beurs maar doordat deze alle risico’s namen kreeg Zandstra enkele grote kansen maar dit leidde niet tot doelpunten. En dan met nog vijf minuten te spelen word de bal veranderd door een speler van de thuisploeg waarna de bal in het eigen doel belande 2-2. Dit bleek uiteindelijk het laatste doelpunt te wezen en daarmee eindigde dit duel in een verdiend gelijkspel.

Tweede klasse

Zijlstra Beroepskleding – Dikland Installatie Techniek  3-1
De kampioen van de vierde klasse heeft het tot nu toe lastig in de tweede klasse. Tot op heden wisten zij één duel te winnen en verloor het er ook één. Hetzelfde gold voor Dikland Installatie Techniek want zij leggen na twee duels dezelfde cijfers over. Welke ploeg kon de goede lijn doortrekken en wie bleef er in de in de onderste regionen hangen? Er stond dus genoeg op het spel en dus leek het op voorhand een interessant treffen te worden. Het begin was net een vulkaan want gelijk vanaf de aftrap werd de aanval gezocht en dat leidde na zevenendertig seconden spelen al in de openingstreffer. Het was Axel de Vries met een actie over de rechterkant en zijn schot ging door de benen van de keeper door het doel in 1-0. Een vlugge start dus en dat zou de wedstrijd alleen maar ten goede komen. Beide teams gingen vol voor elke bal en dus was er genoeg spektakel op het veld. Met nog zeven en een halve minuut op de klok is het Johannes vd Veen met een hoge bal over de keeper heen en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-0. Nu moest Dikland Installatie Techniek wel komen want anders kon het nog wel eens een lastig seizoen worden. En komen deed de ploeg zeker maar de geboden kansen werden tot op heden nog niet omgezet in doelpunten. Maar uiteindelijk werd het wachten beloond want na acht minuten en achtentwintig seconden gespeeld te hebben was het wel raak voor de gasten. Het was Jan van der Wal met een goede actie over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 2-1. De aansluiting was er weer maar ook Zijlstra Beroepskleding bleef goed voetballen en dus bleef het een interessant potje om te volgen. De spanning bleef lang hangen maar hier werd vijftig seconden voor tijd een einde aan gemaakt. Het was Justin Reitsma die een goed schot afleverde en deze ging over de keepers zijn schouder het linker gedeelte van het doel binnen en daarmee bracht hij de eindstand op 3-1

R.E.S. – Frankena Loonbedrijf  8-1
Beide ploegen wisten uit de eerste twee duels geen punten te behalen en dus vinden we beide ploegen terug als nummer ene laatst en laatst van de competitie. Het was dus een belangrijke pot voor beide teams want alleen de winst telde en dus stond de druk er vol op. Het begin was nog hoopgevend en de eerste mogelijkheden werden snel gecreëerd maar erin gingen ze niet. Maar dat er vandaag doelpunten zouden vallen dat werd al snel duidelijk. Uiteindelijk was het wachten tot minuut acht voordat de score geopend werd. Het was Wouter Hylkema die de bal ontving en vanuit de volley wist hij de bal binnen te schieten 0-1. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want een minuut later was het alweer gelijk. Het was Niels Sanchez- Infante met een snelle actie waarna zijn schot in de rechterhoek eindigde 1-1. Nu ging het snel want een minuut later wist Jesper Landskroon de bal vanuit de voorzet binnen te werken en daarmee zette hij zijn team op een verdiende voorsprong. In deze fase was R.E.S gewoon de betere ploeg en dat werd uiteindelijk ook uitgedrukt in de score. Het was Frans van Assen die de bal kreeg aangespeeld waarna hij deze in de korte hoek wist te schieten 3-1. Frankena Loonbedrijf had het zwaar in deze helft en men werd steeds vaker achteruit gedrukt. Twee minuten na het vorige doelpunt was het wederom Frans van Assen die de bal ontving en ditmaal eindigde zijn schot in de linker onderhoek 4-1. Toch zou dit niet de ruststand worden want met nog een minuut op de klok was het Colin Kruishaar die het netje liet bollen en daarmee bepaalde hij de ruststand op 5-1. In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. De thuisploeg was heer en meester en bij de gasten lukte het totaal niet. De kansen waren dan ook voor de ploeg uit Bolsward maar deze wist men nog niet om te zetten in doelpunten. Uiteindelijk duurde het tien minuten voordat er weer gejuicht kon worden. Het was  Niels Sanchez- Infante die zijn tweede doelpunt van de avond wist te maken en daarmee de stand op 6-1 bracht. Frankena had het erg zwaar en moest hopen dat de score beperkt zou blijven. Dit gebeurde uiteindelijk niet want in de laatste drie minuten wist R.E.S nog tweemaal te scoren. De 7-1 kwam op naam van Niels Sanchez- Infante middels een geplaatste bal en de laatste treffer kwam van de voet van Colin Kruishaar en daarmee bepaalde hij de eindstand op 8-1.

Welgeschikt – Braak Financiële Diensten  5-4
Met de koploper tegen de nummer drie en een verschil van maar drie punten was dit dus een leuk treffen. Beide ploegen hebben al laten zien dat het voetballende kwaliteiten in huis heeft en dus kon dit een wedstrijd worden waarin beide ploegen georganiseerd ten strijden zouden trekken. Een felle start werd het zeker en dat zorgde ervoor dat de score al snel geopend werd. Het is minuut drie als Oscar Elsinga de bal ontving waarna zijn schot door een bos van spelers ging en eindigde tegen de touwen 1-0. Dit doelpunt gaf blijkbaar vleugels want drie minuten later werd de score verdubbel. Na een snelle counter kwam de bal terecht bij Ronald Post en deze schoof de bal in de rechter onderhoek 2-0. Braak wilde wel en het kreeg ook zeker kansen om te scoren maar het vizier stond nog niet op scherp en hierdoor bleef de hatelijke nul op het scorebord staan. Welgeschikt bleef goed voetballen en dat leidde in minuut elf tot het volgende doelpunt van de wedstrijd. Het was Oscar Elsinga met een lange bal vanaf eigen helft, maar deze bal was te scherp voor een ieder waarna deze zo in het mandje plofte 3-0. Met nog vier minuten op de klok werd de ruststand bepaald op 4-0 door een doelpunt van Ronald Post. Wat een wilde en nu moesten de gasten iets bedenken wilde het nog terug komen in de wedstrijd. Dit recept leek men al snel gevonden te hebben want na twee minuten spelen was daar al de aansluitingstreffer. Het was Cornelis Boonstra die één op één kwam met de keeper en met een hard schot liet hij de keeper kansloos 4-1. Dit leek effect te hebben want de druk werd groter en het gat werd steeds kleiner want wederom twee minuten later was het raak. Het was Wessel Roorda die voorin de bal ontving en zijn schot eindigde in de rechterkruising 4-2. Kon het dan toch nog ? Ja leek het antwoord te worden want twee minuten na het vorige doelpunt was het alweer raak. Wederom Cornelis Boonstra ontving de bal en met een ferme knal tekende hij voor de 4-3. Alles was weer mogelijk en dus kon het nog alle kanten op gaan. Beide ploegen kregen mogelijkheden genoeg maar gescoord werd er nog niet. Nog niet want het duurde uiteindelijk tot acht minuten voor het einde voordat de volgende treffer een feit was. Een man meer situatie werd goed uitgespeeld waarna de bal goed werd binnen geschoten door Wessel Roorda 4-4. De ommekeer was dus een feit en zodoende kregen de supporters waar voor hun geld. Toch zou er nog een winnaar komen want vijf minuten voor het einde wist Kevin A Nijwholr de bal in het linker gedeelte van het doel te schieten en daarmee tekende hij voor het laatste doelpunt van de wedstrijd 5-4.

Mc Donalds Harlingen – Stukadoorsbedrijf Yildiz  5-0
Beide ploegen wisten na twee speelrondes drie punten te behalen maar het doelsaldo van de gasten was beter en dus stonden zij twee plekken hoger op de ranglijst. Beide ploegen lieten tot op heden zien dat het graag snel druk zet op de tegenstander waarna het de grote geboden gaten in wil duiken. Je zou dus verwachten dat er vanavond genoeg gevoetbald zou worden met veel ruimtes voor beide ploegen en dus beloofde het weer een speciale pot te worden. Spannend was het zeker in deze wedstrijd en beide ploegen kregen ook zeker mogelijkheden om te voetballen en om kansen te creëren. Toch duurde het even voordat de score geopend werd maar gescoord werd er zeker. Met nog negen minuten en zeven seconden op de klok is het Mateusz Roman Ijpe met een actie over de linkerkant waarna zijn schot in het midden van het doel plofte 1-0. Diezelfde Mateusz zorgde met nog vier minuten op de klok voor de verdubbeling in cijfers. Hij vond de bal snel voor zijn voeten terug waarna hij de bal simpel kon binnen werken. De heren van Stukadoorsbedrijf Yildiz moesten nu komen en dus kwam er in het tweede bedrijf steeds meer ruimte om te voetballen. Na drie minuten gespeeld te hebben leek het duel in het slot gegooid te worden. Het was Lee-Roy John Earle Purvis met een actie over de linkerkant, waarna zijn schot eindigde strak in de kruising 3-0. De gasten wouden wel maar het wilde maar niet lukken en hierdoor bleef de absolute spanning uit. Het duel werd negen minuten en veertig seconden voor tijd definitief beslist. Het was Mateusz Roman Ijpe die langs alle verdedigers en keeper ging waarna hij de bal simpel in het lege doel kon schuiven 4-0. Uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden en dat gebeurde een kleine zeven minuten voor tijd. Lee-Roy John Earle Purvis zette een actie in over de rechterkant waarna zijn schot diagonaal eindigde in de linkerhoek 5-0. Dit was het laatste doelpunt van de wedstrijd en dus boekte Mc Donalds Harlingen een simpele overwinning. 

Derde klasse

Van Mossel Autolease – Offinga Kappers  2-0
Met de nummer drie tegen één was dit een ware kraker. Het verschil in punten bedroeg vooraf vier punten in het voordeel van Offinga Kappers en dus konden zij vanavond bij een overwinning goede zaken doen. Maar ook voor van Mossel Autolease was het een belangrijke wedstrijd want bij een overwinning zou het de aansluiting terug hebben met de top twee. In de eerste tien minuten deden beide ploegen niks voor elkaar onder en hierin waren beide teams even sterk. Het was dan ook afwachten wie de score zou openen, al kwam dit antwoord er vrij snel. Het was Thomas Dijkstra met een goede actie en zijn schot eindigde links onderin de hoek 1-0. Deze treffer zorgde voor veel blijdschap maar in de laatste fase van het eerste bedrijf nam de scherpte af bij de thuisploeg. Maar toch wisten de gasten hier niet van te profiteren en dus was de ruststand minimaal. In het tweede bedrijf bleven beide ploegen weer weinig voor elkaar onder doen en hierdoor was het een spannende wedstrijd. Na acht minuten gespeeld te hebben was het wederom Thomas Dijkstra met een actie en ook ditmaal ging de bal in de linker onderhoek 2-0. Het gaatje was geslagen en dus moest Offinga aanzetten. Dit gebeurde ook en dat leidde er toe dat men bij de thuisploeg even de frustraties uitte waardoor er drie gele kaarten werden getoond en eenmaal een rode. Maar ondanks al deze kaarten wist de koploper hier niet van te profiteren en dus bleef hun score op nul hangen. Uiteindelijk werd er dit duel niet meer gescoord en hierdoor behaalde de nummer drie een belangrijke overwinning.

SDV Projectbuilding – Verno Verhuur  0-4
Met de nummer zeven tegen acht was dit op voorhand een echt degradatie duel. Welke ploeg wist vanavond goede zaken te doen en zich te verzekeren van drie punten. Elke euro is een daalder waard en dus zou er gestreden worden voor elke centimeter. In de eerste helft bleek dit wel want beide ploegen deden hun uiterste best. Maar toch was Verno Verhuur de bovenliggende partij en zij kregen dan ook de meeste mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk duurde het zeven minuten en eenendertig seconden voordat er gescoord werd. Na een actie over de rechterkant kwam de bal terecht bij Egbert vd Veen en deze wist de bal van dichtbij in de linkerbovenhoek te leggen 0-1. Nu was het duel geopend en dus moesten de heren van SDV Projectbuilding in de achtervolging gaan. Helemaal toen het enkele minuten later ook nog 0-2 werd. Wederom was het Egbert vd Veen met een actie over de rechterkant en zijn schot eindigde wederom in de linkerhoek. Het gaatje was nu geslagen maar net voor rust werd deze nog verder uitgebreid. Het was Dirk Jan Volbeda met een actie over de linkerkant waarna hij naar binnen kwam en de bal in de rechterhoek wist te leggen 0-3. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen. De tweede helft begon en de thuisploeg moest iets uit de hoge hoed toveren wilde het nog wat uitrichten. Uiteindelijk kwamen beide teams meer in evenwicht met elkaar en dat zorgde ervoor dat beide ploegen nog enkele goede kansen kregen om te scoren. Uiteindelijk zou dit nog maar eenmaal gebeuren en wel vier minuten en veertig seconden voor tijd. Opnieuw was het Dirk Jan Volbeda met een actie over de linkerkant en opnieuw eindigde zijn schot in de rechterhoek 0-4. Dit bleek tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd te wezen en daarmee werd de rode lantaarn over gedragen!

Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum – SDV Keukens en meer 3-3
Met de nummer vier tegen twee en een verschil van drie punten in het voordeel van de gasten was dit een duel van aanhaken of afhaken. Wie zou er vandaag goede zaken doen en wie moest er een pas op de plaats maken? In de openingsfase bleek al snel dat de verschillen minimaal waren want beide teams waren even sterk en gelijkwaardig aan elkaar. Het duurde dan ook tot minuut tien voordat het eerste doelpunt een feit was. Het was Rick de Graaf die aan de bal kwam en met een goed schot in de lange hoek liet hij de keeper kansloos 1-0. Nog geen twee minuten later kon Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum weer juichen want toen was het Robin Hamer met een goede actie en zijn schot eindigde in het linker gedeelte van het midden van het doel 2-0. Maar deze vreugde was maar van korte duur want gelijk hierna moest de thuisploeg een rode kaart incasseren en dat betekende dus een mannetje minder. Maar ondanks dit mannetje meer bleven beide teams aardig gelijkwaardig aan elkaar en hierdoor had SDV Keukens en Meer niet zomaar de aansluitingstreffer te pakken. Toch zou deze er nog wel komen twee minuten voor de rust. Het was Karst Groothoff die de bal ontving en zijn schot ging langs de linkerpaal binnen 2-1. De spanning was weer terug en dus beloofde het een spannende tweede helft te worden. Beide teams begonnen fanatiek en dat leidde al snel tot de eerste mogelijkheden en zelfs het volgende doelpunt. Het was Sipke Bouma met een ferme knal, waarna de keeper er niet bij kon en de bal tegen de touwen vloog 3-1. Maar zoals al gezegd kregen beide teams genoeg kansen en dus was de verwachting er dat er nog wel gescoord zou gaan worden. Deze verwachting kwam vervolgens ook uit want vijf minuten na het vorige doelpunt was het Frans de Beer die de bal in het rechter gedeelte van het doel wist te krijgen 3-2. Hiermee had hij de spanning dus weer volledig terug gebracht. De blijdschap werd een minuut later nog groter toen Wibo Brouwer een toegekende vrije trap stijf in verre kruising wist te leggen en daarmee tekende voor de 3-3. In de slotfase bleven beide ploegen zoeken naar een doelpunt maar deze viel niet meer en dus hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en werden de punten verdeeld.

Bouwbedrijf van Marrum – Bouwbedrijf Haarsma Franeker  5-3
Bouwen kunnen beide als de beste maar de punten bij elkaar harken in de zaal is toch even een ander verhaal. Met beide vier punten uit drie wedstrijden zijn de teams terug te vinden in de onderste regionen. Winst telde dus vandaag alleen maar en dus stonden er twee gebrande teams aan de aftrap. Beide teams deden in de openingsfase weinig voor elkaar onder en dus kon het alle kanten op gaan. Het duurde uiteindelijk vier minuten en zevenentwintig seconden voordat de score geopend werd. Het was Daniel Scholten die de bal in de rechterhoek van het veld ontving waarna hij de bal simpel kon binnen tikken 1-0. Toch kreeg ook Bouwbedrijf Haarsma Franeker kansen om te scoren maar men was nog niet scherp genoeg in de afronding en dus bleef de teller op nul staan. Met nog zes minuten en drie seconden op de klok werd de marge verdubbeld. Het was Mart Beuker die de verdedigers wist uit te spelen waarna zijn schot laag in de rechterhoek eindigde 2-0. Het gaatje was dus geslagen al bleek dit van korte duur te wezen. Amper een minuut na het vorige doelpunt was het namelijk weer raak, de keeper van Bouwbedrijf van Marrum kon de bal niet klemmen waarna de rebound binnen geschoten kon worden 2-1. De spanning was weer terug en uiteindelijk zouden beide ploegen gaan rusten met een evenwichtige ruststand. Dit kwam doordat een goede combinatie vijftig seconden voor tijd werd binnen gewerkt en hierdoor was de ruststand 2-2. Deze doelpunten leken lucht te geven want amper nadat het tweede bedrijf was begonnen was daar zelfs de voorsprong. Het was Henk Stienstra met een goede actie waarna hij met een ferme knal de 2-3 op het scorebord wist te brengen. Nu was het weer de beurt aan de thuisploeg en die besefte dat maar al te goed want de duimschroeven werden steeds verder aangedraaid waardoor de druk toenam. Met nog dik negen minuten op de klok was het Mart Beuker die de bal ontving en met een dikke punter wist hij de bal tegen de touwen te krijgen 3-3. De spanning was weer geheel terug en dus was het de vraag wie wil en gaat deze wedstrijd nog winnen. Vijf minuten na de gelijkmaker was daar alweer het volgende doelpunt van de wedstrijd. Het was Gerard Hoekstra die de bal kreeg aangespeeld waarna hij deze simpel in het doel kon binnen tikken 4-3. Nu moesten de gasten alles geven en dus zou er meer ruimte komen voor de thuisploeg. Hiervan werd nog eenmaal van geprofiteerd en wel via Daniel Scholten die de bal hard in de hoek wist te werken 5-3. Dit was het laatste doelpunt van de wedstrijd en dus wist van Marrum goede zaken te doen.

Vierde klasse

Futsal t Hoekje Ferwert – Engineeringsburo Zuidema  12-0
Met de voorlopige nummer twee tegen de nummer zeven van de competitie leek dit een duel te wezen voor des keizersbaard. Futsal t Hoekje Ferwert lijkt de grootste kanshebber te wezen voor de titel en samen met WR Unit zijn zij nog als enigste ongeslagen in de competitie. Engineeringsburo Zuidema wist maar één punt te halen uit de eerste twee duels en daarmee leek een overwinning voor de nummer twee een zekerheid te wezen. De wedstrijd begon en al snel bleek dat de thuisploeg de bovenliggende partij was. Ze drongen de tegenstander naar achter en dus kregen zij ook de meeste kansen. Het eerste doelpunt was dan ook al gauw een feit en deze kwam op naam van Pieter Hoekstra 1-0. Na dit doelpunt ging het razendsnel en werd de stand in no time verder uitgebreid. Uiteindelijk scoorde in het eerste bedrijf Arjan Dijkstra eenmaal,  Thijs van Hijum tweemaal en datzelfde deed Pieter Hoekstra ook en daarmee werd de ruststand bepaald op 6-0. De winnaar leek wel duidelijk te wezen en dus was de vraag alleen nog maar, hoe hoog word de eindscore? Het spelbeeld in de tweede helft veranderde nauwelijks. De gasten wouden wel maar het had teveel weerstand van de thuisploeg. Waar er in het eerste bedrijf zesmaal werd gescoord daar gebeurde dat ook in het tweede bedrijf. Doelpuntenmakers in deze helft waren: Thijs van Hijum 4x, Pieter Hoekstra 1x en daarnaast werd er nog een eigen doelpunt gemaakt. Hierdoor eindigde dit duel in een overtuigende 12-0 overwinning.

Stadsherberg catering – Lukkes Arum  5-4
Met de nummer acht tegen drie leek het wedstrijd te worden die op voorhand gespeeld was. Maar niets was minder waar want in de wedstrijd zelf bleken beide teams gelijkwaardig aan elkaar te wezen. Het kon alle kanten op gaan en kansen zag het publiek genoeg. Na zes minuten en vier seconden gespeeld te hebben was daar dan eindelijk het openingsdoelpunt. Na een goed één tweetje kwam de bal terecht bij Wietse Blauw en deze schoot de bal koelbloedig binnen 1-0. Dit doelpunt deed de flipperkast aanzetten want nu ging het volledig los. Iets meer dan een minuut later was het wederom raak. De keeper van Lukkes Arum stond niet op te letten waarna Mark Ypma de bal goed binnen wist te schieten 2-0. Het gaatje was dus geslagen maar ook dit bleek maar van korte duur te wezen want iets meer dan een minuut later was het Arne Tigchelaar die de bal in de linker bovenhoek wist te leggen en daarmee bracht hij de spanning volledig terug 2-1. Maar de flipperkast was dus gestart en dat leidde een minuut later tot wederom een doelpunt. Na een schot op doel kon de keeper de bal niet klem pakken waarna Mark Ypma de bal simpel kon binnen tikken 3-1. Toch zou dit niet de ruststand wezen want het was Arne Tigchelaar die de bal ontving en met een goed schot in de linkerhoek bracht hij de ruststand op 3-2. De eerste helft was dus levendig en dat beloofde wat voor het tweede bedrijf. Ook deze helft werd in een mum van tijd geopend met een doelpunt want na een kleine vier minuten spelen was het Wietse Blauw die geheel vrij stond voor het doel waarna hij de bal simpel kon binnen tikken 4-2. Nu moest Lukkes Arum weer komen en wie anders dan Arne Tigchelaar zorgde daarvoor. Met een goede voetbeweging plaatste hij de bal tegen de touwen en daardoor werd het 4-3. Het kon dus alle kanten op gaan en dus kon je verwachten dat we nog enkele doelpunten te zien zouden krijgen. Dit bleek ook zo te wezen want drie minuten na de aansluitingstreffer was daar zelfs de gelijkmaker. De bal kwam terecht voor de voeten van Tjalling Feenstra en deze wist de bal met de punt via de paal binnen te werken 4-4. Alles was weer in evenwicht maar ook dat was maar van korte duur want één minuut en dertien seconden later was het wederom raak. Na een goed één tweetje kwam de bal bij Jelle Rodenhuis terecht en deze jaste de bal tegen de touwen aan 5-4. In de slotfase van de wedstrijd kregen beide ploegen nog genoeg kansen om te scoren maar het geluk had men niet en hierdoor eindigde het duel in een 5-4 eindstand.  Dit waren drie belangrijke punten voor de Stadsherberg catering en daarmee lieten ze de ranglijst weer spreken tot de verbeelding.