VDV Techniek in zinderende wedstrijd langs v/d Woude Fietsen

We zijn al enkele weken onderweg en dus kunnen we al een beetje zien hoe de verhoudingen in de competities zijn. Waar het in de ene klasse spannend is mbt. Alle plekken daar springen er sommige ploegen al met kop en schouders bovenuit. Ook vanavond kon je dat merken want hele grote uitslagen waren er niet echt en wanneer dit wel het geval was dan werd dit verdeeld over beide ploegen. Dus check snel wat jou favoriet heeft gedaan!

Hoofdklasse

Bogt fen Gune – Sportcafé de Trije 2-2

Met de nummer twee tegen één was dit een ware kraker in de derde speelronde. Beide teams wonnen hun eerste twee wedstrijden en dus was het de vraag wie blijft er na vandaag nog ongeslagen? De gasten hebben in ieder geval al laten zien dat het veel kan scoren maar dat zelfde geld ook voor de thuisploeg en dus beloofde het een spannende strijd te worden. En spannend werd het want zoals op voorhand verwacht deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Beide ploegen stonden goed in verdedigende zin en in aanvallende zin werd het zeker gevaarlijk. Toch duurde het even voordat de openingstreffer er kwam. Het was Gerlof Dijkstra die een actie inzette over de linkerkant waarna hij de bal in de korte hoek wist binnen te shieten 0-1. Maar hier zou het niet bij blijven want de ruststand zou bepaald worden op 1-1 middels een goal van Feite de Haan die vanaf rechts op kwam en de bal in de verre hoek wist te schieten. En dus beloofde het een spannende tweede helft te worden. Uiteindelijk kwam die spanning er ook want beide deden niks voor elkaar onder en dus moest het komen van zeldzame momenten. Zo’n zeldzaam moment kwam er uiteindelijk ook want het was Gerlof Dijkstra die een actie opzette via het midden waarna hij de bal in de linkerhoek weet te schieten 1-2. De Bogt moest weer in de achtervolging en dat gebeurde dan ook weer en ditmaal ook weer met resultaat. Wilfred van der Zee ontving de bal op de middenlijn waarna hij het maar eens probeerde waarna de bal hard in linkerhoek eindigde 2-2. Alles was weer in evenwicht en dus gingen beide ploegen opzoek naar meer. Maar dit meer kwam er niet en dus eindigde dit duel in een verdiend gelijkspel voor beide.

Zijlstra Beroepskleding –Royal Steensma  3-6

Waar de thuisploeg vorige week won daar hebben de gasten hun eerste twee duels verloren. Voor beide was het dus een belangrijke wedstrijd want bij winst kun je wat omhoog kijken en verlies je dan lonken de onderste plekken en dus de strijd om degradatie. Genoeg op het spel dus en dus beloofde het een spannende pot te worden. En leuk werd het want je merkte gelijk dat beide ploegen gebrand waren op een goed resultaat. Dit leidde al vrij snel in de openingstreffer van de gasten.  De keeper van de thuisploeg moest een rebound weg geven waarna Jorrit Tolsma er als de kippen bij was om de bal binnen te werken 0-1. Hiermee was de ban gebroken en dus was het aan de thuisploeg om te  komen met een reactie. Maar de echte reactie kwam er uiteindelijk van de gasten. Een lange bal kon verlengt worden door Rimmert Tolsma en via zijn hoofd ging de bal dan ook binnen 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moest Zijlstra in het tweede bedrijf de achtervolging in. Dat gebeurde ook en dat leidde al snel tot de aansluitingstreffer. Een voorzet vanaf de rechterkant werd binnen gewerkt door Tiemo Postma en daardoor werd het 1-2. Er kwam meer strijd in de wedstrijd en dat leidde ook al snel tot meer doelpunten.  Waar het eerst Rimmert Tolsma was die de bal door de benen van de keeper wist te schieten 1-3, daar wist Marwin Tolsma snel te reageren bij een rebound om de bal vervolgens in de korte hoek te deponeren 1-4. Maar ondanks deze treffers bleef de thuisploeg in de wedstrijd en dat leidde al snel tot de tweede treffer. Cornelis Zijlstra stoomde op over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-4. Was dit het begin van een definitieve ommekeer? Je zou denken van wel want even later was het Tiemo Postma met een goede actie waarna zijn schot door de benen van de keeper ging 3-4. Alles was weer mogelijk en dus zou men nog meer risico gaan nemen waardoor er meer ruimte zou gaan komen voor Royal Steensma. Uiteindelijk wist Rimmert Tolsma hier nog tweemaal van te profiteren en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-6.

Tweede klasse

Frankena Loonbedrijf – Bouwbedrijf Hiemstra Tzummarum 1-6

Met de nummer vijf tegen één en een verschil van vijf punten was dit een belangrijke pot voor beide. De thuisploeg wou weg uit de onderste regionen en de koploper wilde de ongeslagen status vast houden en uitlopen op de concurrentie. Er werd dus een leuke en spannende pot verwacht. Vanaf minuut één waren de intenties goed zichtbaar en dat leidde na één minuut en twintig seconden spelen al tot de openingstreffer van dit duel. Ramon Hoogerhuis kwam aan de bal waarna zijn schot links door het midden binnen viel 0-1. Hiermee was het bal geopend en hierna bleven beide ploegen de aanval zoeken waar kon. Drie minuten na de openingstreffer werd de score verder verdubbeld.  Simon Houtsma nam de bal goed mee waarna zijn bal in de rechterhoek eindigde 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moest de thuisploeg in de achtervolging. Uiteindelijk werd de ruststand op 0-3 bepaald door Erwin de Boer die de bal met nog drie seconden te spelen vanaf eigen helft in het linkerhoekje wist te schieten 0-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen of konden de mannen van Frankena dan toch nog iets uitrichten ? Nee leek het antwoord te wezen want in minuut zeven en acht van het tweede bedrijf kwam Robin Hamer aan de bal waarna hij eerst zijn tegenstander voorbij speelde en raak schoot 0-4, om vervolgens een goed één tweetje aan te gaan om de bal vervolgens hard binnen te werken 0-5. Maar toch kwam er vanaf de aftrap een reactie van de thuisploeg. Daniel Rob stoomde op over het veld waarna hij de aansluitingstreffer wist binnen te werken 1-5. Maar ook na deze treffer was het al gauw weer raak aan de andere zijde van het veld want vijftig seconden later kwam Simon Houtsma aan de bal en zijn schot viel lekker binnen 1-6. Dit bleek uiteindelijk de winnende treffer te wezen want gescoord zou er niet meer worden en dus behoudt de koploper de ongeslagen status.

SDV Keukens en meer 2 – vv R.E.S Bolsward 2-1

Waar de thuisploeg drie punten behaalde uit de eerste twee wedstrijden daar zijn de gasten nog puntloos. Maar alles staat dicht bij elkaar dus een verschuiving kon zomaar een feit wezen. En dus waren er genoeg ingrediënten aanwezig voor een spannend zaalpotje. En leuk werd het want beide ploegen deden inderdaad weinig voor elkaar onder. Het werd een leuk potje waarin beide ploegen goed stonden en daardoor bleef de stand ook lang op gelijke hoogte staan. Uiteindelijk duurde het twaalf minuten voordat het bal geopend werd. Na een goede aanval kwam de bal terecht bij Sander Prins en deze wist de bal hard en zuiver binnen te werken 1-0. De ban was geopend en het duurde hierna nog maar drie minuten voor het volgende doelpunt een feit was. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Cas Bankert en deze schoof de bal rustig in het hoekje 2-0. Nu moesten de mannen van R.E.S. de rug rechten waarna de achtervolging ingezet kon gaan worden.  Uiteindelijk gebeurde dit ook en dat leidde na zeven minuten spelen tot de aansluitingstreffer. De bal kwam voor de voeten van Nagy Norbert terecht en deze kon de bal simpel binnen tikken 2-1. De spanning was weer terug en dus beloofde het een spannende slotfase te worden. Beide ploegen kregen hierin nog wel mogelijkheden om te scoren maar dat gebeurde niet en dus eindigde deze wedstrijd in een 2-1 overwinning voor SDV Keukens en Meer 2.

Killtrition – Offinga kappers  2-6

Met de nummers vier tegen twee en een verschil van maar een punt was dit een leuk onderonsje. De ene wilde de koploper niet laten gaan en de andere blijft licht dromen van de titel. Genoeg op het spel dus en vandaar stonden alle spelers gelijk op scherp. Toch kwamen de gasten het scherpste uit de kleedkamer en dat leidde na één minuut twintig spelen al tot de openingstreffer. Klaas Offenga vond de bal terug voor zijn voeten waarna hij de bal in de linkerhoek wist te schieten 0-1. Het bal was geopend en dat werd nog mooier voor de gasten want twee en een halve minuut later was het Feike Nieuwhof die de bal opdribbelde vanaf de middenlijn waarna hij de bal in de linkerhoek wist te deponeren 0-2. Het gaatje was geslagen en deze werd twee minuten later nog groter. Wederom was het Feike Nieuwhof die aan de bal kwam waarna hij zijn tegenstander wist uit te spelen om de bal vervolgens hard binnen te werken 0-3. De thuisploeg moest reageren maar dit ging niet gemakkelijk en in de afronding was men niet scherp genoeg. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 0-4 door Klaas Offenga die de bal strak in de rechterbovenhoek wist te schieten. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen en dus was het alleen de vraag nog hoe hoog de score zou gaan uitvallen. De tweede helft was twee minuten twintig onderweg toen Feike Nieuwhof op de keeper mocht af gaan en deze uiteindelijk kansloos achter liet 0-5. Maar hiermee was het nog niet gebeurd want iets minder dan veertien minuten voor tijd ging Klaas Offenga op pad om vervolgens zijn mannetje te passeren en de bal vervolgens hard wist binnen te werken 0-6. Konden de dubbele cijfers dan toch nog behaald worden? Maar tweeënvijftig seconden na dit doelpunt kon Michael Zernov tweemaal juichen want hij ging tweemaal goed op het doel af waarna hij de bal tweemaal in de linkerhoek wist te schieten en daarmee tekende hij voor de 2-6. Uiteindelijk kregen beide ploegen nog mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde niet meer en dus kende we een 2-6 eindstand.

Derde klasse

Dikland installatie techniek – SDV Keukens en meer 1-1

Een ware kraker in deze klasse want dit waren op voorhand de nummers twee tegen één. Waar de thuisploeg drie punten behaalde uit de eerste twee duels daar waren de gasten nog ongeslagen met zes uit twee. Genoeg op het spel dus want wanneer SDV wint maken zij een extra titel fundering aan en bij winst van Dikland nemen zij plek één over. Vanaf minuut één bleek al gauw dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Beide stonden verdedigend goed opgesteld en in aanvallende zin was het niet altijd even makkelijk om er doorheen te komen. Toch duurde het maar vijf minuten voordat de openingstreffer een feit was. Henk Vonk speelde de bal op Richard v/d Veer en deze bleef ijzig kalm waarna hij de bal hard binnen werkte 0-1. De koploper stond op voorsprong en dus moest de nummer twee in de achtervolging. Dit gebeurde ook zeker maar beide ploegen wisten hun mogelijkheden niet om te zetten in doelpunten en dus was de ruststand 0-1. In het tweede bedrijf moest het dus gebeuren voor beide ploegen. Beide ploegen kwamen dan ook scherp uit de kleedkamer. Toch duurde het even voordat één van de mogelijkheden werd omgezet in treffers. We schrijven de negende minuut van de tweede helft als Jan van der Wal twee man weet uit te spelen om de bal vervolgens in de linkerhoek weet te schieten 1-1. Alles was weer in evenwicht en dus zouden we een spannende laatste tien minuten in gaan. Uiteindelijk werd daarin niet meer gescoord en dus eindigde deze kraker in 1-1.

Ventura systems – Braak financiële Diensten 2-4

Waar de gasten redelijk zijn gestart met drie punten uit twee duels daar verloor de thuisploeg hun eerste twee potjes dik. En dus was het tijd voor revanche nemen en dus waren de mannen van Ventura extra gebrand. Maar de mannen van Braak hebben een goede ploeg en dus zou je op voorhand zeggen dat zij de favoriet waren, maar de bal is rond en dus kon er van alles gebeuren. Maar waar de thuisploeg de eerste twee wedstrijden kansloos was daar gold dat ditmaal niet. Het kwam weliswaar in de derde minuut achter via Jort Snijdelaar die een goede actie wist binnen te schieten 0-1, maar de tegen reactie was er ook gelijk. Rients Hietkamp ontving de bal waarna hij het maar eens van afstand probeerde en dit schot viel lekker binnen 1-1. Zo was alles al snel weer gelijk. In het restant van het eerste bedrijf kregen beide ploegen wel mogelijkheden op meer maar gescoord werd er niet meer en dus was de ruststand 1-1. Waar men in de eerste helft vlot van start gingen daar gold dat ook voor de tweede helft. Want ditmaal was het na vijf minuten spelen al raak. De bal kwam voor de voeten van Jort Snijdelaar terecht en deze kon de bal simpel binnen tikken 1-2. De voorsprong was er weer voor de gasten maar ook ditmaal kwam er een snelle tegen reactie. Een minuut na de vorige treffer was het Ralph Wariman die de bal ontving en middels een mooie actie kwam hij vrij voor het doel waarna hij de keeper kansloos achter liet 2-2. Zo was ook deze score weer snel om gedraaid. Beide ploegen bleven hierna de aanval zoeken met als doel de voorsprong te pakken. Die voorsprong kwam er ook want na elf minuten spelen ging een speler van de thuisploeg de fout in waarna Dirk Pieter Weistra de bal ontving en dit cadeautje goed wist uit te pakken 2-3. Was de wedstrijd hiermee beslist of kon de thuisploeg weer snel terug komen? Dat laatste uiteindelijk niet want het duel werd vijf minuten voor tijd definitief beslist. Wederom was het Jort Snijdelaar die een mooie actie in huis had en ook ditmaal liet hij de keeper kansloos achter en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-4.

Rijschool Posseth – WR Unit 4-5

Beide ploegen behaalde drie punten uit de eerste twee duels en dus konden we beide ploegen terug vinden in een grote middenmoot. Winst was een must want dan kan je naar boven kijken en doe je nog mee om plek één. Dit leken beide ploegen wel door te hebben want het werd een levendige wedstrijd. Toch waren de gasten iets sterker en dat leidde al snel tot de openingstreffer van Harry van der Veen die de bal na een goede actie door de benen van de keeper wist te schieten en daarmee werd het 0-1. Maar zoals al eerder gezegd het kon beide kanten op gaan en dus was het voor de toeschouwer een leuk duel om te zien. Uiteindelijk bepaalde Sjoerd van Wijk de ruststand op 0-2 nadat hij een actie over links inzette waarna zijn schot in de korte hoek binnen viel. In de tweede helft moest het dus gebeuren voor de thuisploeg en deze kwamen dan ook scherp het veld in.  Maar ondanks dat was de volgende treffer er voor de gasten en wel via Leon Timmer die een voorzet vanaf links wist binnen te werken 0-3. Hiermee was het gaatje geslagen en dus leek de wedstrijd gespeeld te wezen. Leek inderdaad want Jasper Hoekstra had een goede actie in huis waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 1-3. Maar hiermee was het nog niet gedaan want even later stoomde Bas van der Sluis op over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de rechter kruising 2-3. Was de ommekeer dan toch een feit? Ja zou je denken maar op dat moment stoomt Leon Timmer op over de linkerkant waarna zijn schot in de korte hoek binnen valt 2-4. Maar de thuisploeg gaf niet op en het bleef een leuke open wedstrijd. De achtervolging werd ingezet en de score werd verder verkleind door Rick Beimers en daardoor werd het 3-4. Het kon beide kanten op gaan en dus wist je dat er nog wel gescoord zou gaan worden. En dat gebeurde ook zeker want nadat Leon Timmer tekende voor de 3-5, daar bepaalde Jasper Hoekstra de eindstand op 4-5 en daarmee behaalde de gasten drie belangrijke punten.

Vierde klasse

Bouwbedrijf van Marrum – Horeca de Trije 2-3

Waar de thuisploeg vorige week verloor daar was er een dikke overwinning voor de gasten. Deze wilde die lijn door trekken en dus stonden de kopjes op scherp. De thuisploeg wilde de kater van de eerste twee speelrondes weg spoelen en daar kan een overwinning zeker bij helpen. Een leuke wedstrijd werd het zeker want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en hierdoor kon het alle kanten op gaan. Het duurde uiteindelijk acht minuten voordat de eerste goal een feit was. Laurens Looijenga stoomde op door het midden van het veld waarna hij goed hard binnen schoot 1-0.  Nu moesten de gasten wel komen en dus wachtte de thuisploeg geduldig af. En dan na twaalf minuten spelen is daar een snelle omschakeling van de thuisploeg die vervolgens goed werd uitgespeeld waarna Tjipko Vellinga de 2-0 mocht binnen schieten. Een verassende maar niet onverdiende stand als je keek naar de wedstrijd. Maar dan met nog vier minuten op de klok is het Jelmer Rodenhuis die opstoomde door het midden van het veld waarna hij de bal wist binnen te punteren 2-1. De spanning was weer terug en met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust. In het tweede bedrijf werd er zeker spektakel verwacht en dat kwam er uiteindelijk ook. De gasten mochten komen en de thuisploeg stond goed en wachtte geduldig af. Uiteindelijk duurde het twaalf minuten voordat er weer eens een doelpunt viel te noteren. Na prachtig samenspel kwam de bal terecht bij Patrick Poelstra en deze schoot de bal hard tegen de touwen 2-2. Lang leek het bij dit gelijkspel te blijven maar dan met nog drie minuten op de klok is het Patrick Poelstra met een actie over de linkerkant van het veld waarna hij de bal tegendraads weet binnen te werken 2-3. Nu moest van Marrum alles op alles spelen wilde het nog een resultaat behalen. Dit gebeurde ook maar ondanks twee rode kaarten, beide ploegen één werd er niet meer gescoord en daardoor behaalde de mannen van Horeca de Trije een moeizame driepunter.

Beumako – Roosma schilders  1-6

Waar we de thuisploeg onderin terug vonden met nul uit twee daar waren de gasten nog ongeslagen met zes uit twee. Op voorhand zou je dus denken dat de drie punten voor Roosma zouden zijn maar de mannen van Beumako zouden zich niet zo makkelijk laten verslaan. En dat bleek al snel want de thuisploeg kwam vol uit de startblokken en dat leidde na vijf minuten spelen zelfs tot de voorsprong. Na een goede voorzet kopte Sil Kuperus de bal binnen en daarmee kende deze wedstrijd een verassende voorsprong 1-0. Maar lang kon de ploeg niet genieten van de voorsprong want drie minuten later kwam de bal terecht bij Lasse Burgsma en deze kon de bal simpel binnen tikken 1-1. Alles was weer in evenwicht al zou dit maar van korte duur wezen want een minuut later was het wederom raak. Nivisan Kanagaratnam probeerde het maar eens van afstand en dit schot viel hard binnen 1-2. Nu moest de thuisploeg in de achtervolging en helemaal toen het vijf minuten voor rust wederom raak was. Een speler van de thuisploeg ging de fout in waarna Elmer Feenstra het kansje optimaal wist te verzilveren en daarmee werd het 1-3. Met deze stand zou ook gerust worden en dus waren de gasten dik tevreden. Maar de tweede helft bleef leuk om te zien want beide ploegen wilde voetballen en dus ontstonden er voor beide ploegen mogelijkheden. Zo kregen de gasten in de tiende en elfde minuut twee gele kaarten te verwerken maar van deze overtalsituatie werd niet geprofiteerd. Met nog vijf minuten op de klok werd de wedstrijd dan toch in het slot gegooid. Elmer Boonstra wist de keeper uit te spelen waarna hij de bal simpel kon binnen tikken 1-4. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld al wist Tom Roorda in de laatste drie minuten nog tweemaal te scoren en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-6.

North Line – CK Corporation  7-0

Waar de thuisploeg de koploper is daar vinden we de gasten terug in de middenmoot. Het verschil was op voorhand maar drie punten maar ook zit er een aardig verschil in het doelsaldo. Word het gat na deze wedstrijd verkleint of word er een groter gat gecreëerd op de ranglijst? In de openingsfase was er niet heel veel verschil tussen beide ploegen. De thuisploeg was wel de bovenliggende partij maar dit werd nog niet omgezet in doelpunten. Uiteindelijk leken we te gaan rusten met een gelijke stand maar dan met nog één minuut en vijftig seconden op de klok is het Jurre Scheenstra die de bal ontving en zijn schot eindigde in de rechterhoek 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten in de tweede helft komen. Maar de mannen van North Line wilde nu doorpakken en dat leidde al snel tot de volgende treffer van dit duel. Thijs Haak speelde zijn tegenstander goed uit waarna hij de bal goed weet binnen te werken 2-0. Hiermee was het gaatje geslagen en deze werd vier minuten later nog groter. Nadat de keeper een schot wist te keren kon Jilles Groen de bal simpel binnen werken en daarmee werd het 3-0. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld. De mannen van CK Corporation probeerde het wel maar het lukte vandaag gewoon niet. Uiteindelijk wist de thuisploeg nog viermaal te scoren en daarmee bepaalde het de eindstand op 7-0.

Vijfde klasse

BSH Partyservice – Stadsherberg catering 3-1

Waar de thuisploeg de volle buit had uit twee wedstrijden daar behaalde de gasten nul uit twee. Op voorhand zou je dus denken dit word een makkelijke overwinning voor de thuisploeg maar de gasten waren gebrand om te stunten en dus beloofde het een interessant potje te worden. Vanaf de eerste minuut kon je merken dan BSH de wat sterkere partij was maar de mannen van de stadsherberg stonden goed en dus kwam men er niet gemakkelijk doorheen. Het duurde dan ook veertien minuten voordat de ban gebroken werd. Een goede solo van Rene de Haan eindigde netjes in de hoek en daarmee werd het 1-0. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust en dus kon er in het tweede bedrijf nog van alles gebeuren. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. De thuisploeg bepaalde en de gasten moesten rustig afwachten. Na enkele gemiste mogelijkheden was het na tien minuten spelen wel raak. Na een goede actie en goed samenspel kwam de bal terecht bij Rene de Haan en deze wist de bal wederom binnen te prikken 2-0. Het gaatje was geslagen en deze werd een minuut later nog groter. Na een goed één tweetje kwam de bal terecht bij Tjalling Feenstra en deze schoot de 3-0 tegen de touwen. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld al kreeg Patrick Prosee de bal terug na een mooi één tweetje waarna hij de eindstand bepaalde op 3-1.

Zaalvoetbalteam ex BTW – Verno Verhuur 5-2

Waar de thuisploeg nog ongeslagen was met zes uit twee daar gold dat ook voor de gasten met vier uit twee. En dus kon het een interessant potje worden waarin genoeg op het spel stond. Vanaf minuut één ging het spel over en weer en waren er kansen voor beide ploegen. Toch duurde het dertien minuten en twintig seconden voordat de score geopend werd. Zeya Korel kwam op de doelman af die vervolgens snel zijn doel verkleinde maar het schot kwam op tijd en daarmee werd het 0-1. Maar lang stond deze stand niet op het bord want één minuut veertig later kreeg de thuisploeg een strafschop en deze werd feilloos binnen geschoten door Tjitte Bonnema 1-1. Met deze stand gingen we ook rusten en dus beloofde het een leuke tweede helft te worden. Vanaf minuut één voerde de zaalvoetballers ex BTW het tempo op en hierdoor moest Verno wat meer verdedigen dan hun lief was. Dit hogere tempo leidde na vijf minuten en twintig seconden in de verdiende voorsprong.  Jan Pieter Walda ging een aantal verdedigers voorbij waarna hij de keeper met een hard schot kansloos liet 2-1. De voorsprong was er en dus moest Verno meer komen wilde het nog punten binnen halen. De aanval werd dan ook gezocht maar hierdoor moest het wel meer ruimte weg geven. Uiteindelijk werd er van deze ruimte ook geprofiteerd.  Jitse van Gunst ontving de bal waarna hij deze langs twee spelers schoot waarna de bal in de linkerhoek eindigde 3-1. Het verschil was dus twee al zou dit maar van korte duur zijn want anderhalve minuut later was daar al de aansluitingstreffer. Aldrik Dijkstra speelde twee man uit waarna hij de bal goed in de hoek wist te schieten 3-2. Alles was weer mogelijk en dus werd er alles of niets gespeeld door de gasten. Uiteindelijk profiteerde Jelle Scharringa hiervan want de keeper was mee naar voren waarna de bal simpel in het lege doel geschoten kon worden 4-2. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen, maar een doelpunt zou er uiteindelijk nog wel vallen. Met nog veertig seconden op de klok wist Jitse van Gunst goed op te dribbelen waarna zijn schot in de linkerhoek binnen viel en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-2.

VDV Techniek – v/d Woude Fietsen  4-6

Beide ploegen vonden we terug in de onderste regionen van de competitie en dus was het belangrijk om vandaag een goed resultaat te behalen. Beide ploegen waren gebrand op resultaat en dus stonden de kopjes op voorhand al geconcentreerd. Beide ploegen bleken uiteindelijk weinig voor elkaar onder te doen. De openingstreffer kwam uiteindelijk op naam van Jelle Jinse de Jong die een actie in zette over de rechterkant van het veld waarna zijn schot in het midden van het doel binnen viel 0-1. Maar ook de thuisploeg had spelers die een doelpunt kunnen maken. Zo was het Auke Heida die opkwam over de linkerkant waarna zijn schot in de korte hoek binnen viel 1-1. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want Ken Knoeff had nog een goede actie in huis over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-2. Maar ondanks dit beloofde het wederom een open tweede helft te worden. Vanaf het begin golfde het spel over en weer en kregen beide ploegen ook mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk was het weer ken Knoeff die de bal vanuit de kluts wist binnen te werken en daarmee bracht hij de stand op 1-3. Maar opnieuw duurde het niet lang voordat het antwoord er kwam want Jan van der Veer stoomde op door het midden van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 2-3. En hiermee was het nog niet gebeurd want Auke Heida kwam op over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 3-3. Het vermaak bleef er en alles was er mogelijk. Het volgende doelpunt kwam op naam van Jelle Jinse de Jong na een actie over links waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 3-4. De voorsprong was er weer en deze werd even later groter door Ken Knoeff die de bal mee nam over de linkerkant waarna hij de bal door de benen van de keeper wist heen te schuiven 3-5. Was het hiermee dan definitief gespeeld? Nee zeker niet want even later ging de keeper van de gasten in de fout waarna Pieter Schaafsma de bal wist binnen te werken 4-5. Alles kon er dus nog gebeuren maar uiteindelijk zou er nog maar eenmaal gescoord worden en wel door Ken Knoeff die nog een actie over rechts inzette en de bal deponeerde in de verre hoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-6.