VDV Techniek trekt aan langste eind naar waar doelpuntenfestijn tegen Team Le7nesh

De laatste speelronde van de eerste seizoenshelft stond op de planning en dus was het nog eenmaal vol knallen voor alle teams. Waar de ene nog ergens voor streed daar speelde de andere voor de eer. Maar ondanks dat werd er gestreden voor elke bal en meter. Weten wat jou favoriet gedaan heeft? Je lees het hieronder!

Hoofdklasse

Vynx Records – Zijlstra beroepskleding 0-4

Een duel tussen twee ploegen die nog konden degraderen vanavond. Met acht versus tien punten was het verschil namelijk minimaal. Waar het verschil op de ranglijst niet groot was daar gold dat ook op het veld. Beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder en mogelijkheden kwamen er voor beide ploegen om te scoren. Toch duurde het vijftien minuten voordat de ban werd gebroken. Het was Roy Vermaning met een actie over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-1. De ban was gebroken en het gaatje werd vier minuten later nog iets groter. Ditmaal was het Kelvin Born die de bal terugvond voor zijn voeten waarna hij de bal simpel kon intikken 0-2. Met deze stand werd er ook gerust en dus moest de thuisploeg vol in de achtervolging gaan. Dit gebeurde ook zeker maar net als in de eerste helft vielen de treffers niet als rijpe appelen. Drie minuten voor tijd werd de wedstrijd dan definitief in het slot gegooid. Een toegekende vrije trap werd door Johannes v/d Veen binnen geschoten en daardoor werd het 0-3. Diezelfde Johannes v/d Veen besliste een minuut voor tijd de wedstrijd helemaal. Een schot vanaf de rechterkant van het veld eindigde in de korte hoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-4.

Welgeschikt – ZM Beweegcentrum 0-8

Door de nederlaag van Vynx records ging deze wedstrijd eigenlijk om niks meer. En dus kon het een open wedstrijd gaan worden. Beide ploegen begonnen gedreven aan het duel al waren de gasten wel de bovenliggende partij. Dat leidde na acht minuten spelen tot de openingstreffer van dit duel. Een toegekende vrije trap vanaf de linkerkant van het veld werd door Lennard Feenstra in de verre hoek geschoten en daardoor werd het 0-1. Die score werd een minuut later zelfs verdubbeld. De bal kwam voor de voeten terecht van Finn Jansen en deze kon simpel binnen tikken 0-2. Hiermee was het gaatje geslagen en die werd twee minuten later nog groter. Jort Scheffer kwam op over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-3. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Helemaal als Jort Scheffer wederom raak weet te prikken en daardoor werd het 0-4. De ruststand werd uiteindelijk bepaald op 0-5 nadat Henk Jansma de bal vanaf de linkerkant van het veld in de korte hoek wist te schieten en daarmee kende de gasten een comfortabele voorsprong.  De tweede helft was drie minuten onder weg als Jort Scheffer de bal simpel kan binnen tikken en daardoor werd het 0-6. De overwinning was wel een feit en dus was alleen de vraag nog hoe hoog wordt de score? Met nog twaalf minuten te spelen weet Jesse Jaasma een actie in te zetten over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 0-7. De thuisploeg probeerde het wel maar in de eindfase was men niet scherp genoeg en dus bleef de nul op het scorebord staan. Een minuut voor tijd was het Jort Scheffer met een goede actie waarna zijn schot eindigde in de verre hoek en daarmee eindigde dit duel in een 0-8 eindstand.

Eerste klasse

Keizer autoschade – Autobedrijf Strikwerda  3-7

De nummers zes en vijf speelde vandaag tegen elkaar al stond er niks meer op het spel voor beide. En dus werd er een open wedstrijd verwacht. Leuk werd het zeker want beide ploegen gingen gelijk vol in de aanval. Toch duurde het acht minuten voordat de ban werd gebroken. Het was Justin van Abbema die de bal strak in de verre hoek wist te schieten en daardoor werd het 0-1.  Hiermee was de ban gebroken en dus moest de thuisploeg al snel in de achtervolging gaan. Helemaal omdat het vier minuten later wederom raak was. Ditmaal was het Mathieu van der Veen die de bal in de verre hoek wist te leggen en daarmee tilde hij de stand naar 0-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want twee minuten later kreeg Lars Koster de bal aangespeeld waarna hij de bal door de benen van de doelman schoof en daardoor werd het 0-3. De wedstrijd leek hiermee gespeeld te wezen want een minuut na deze treffer was daar Justin van Abbema die de bal in de verre hoek schoot en daarmee werd het 0-4. Maar ondanks die achterstand bleef de thuisploeg het proberen en uiteindelijk met resultaat. Met nog drie minuten in de eerste helft weet Teunis van der Boon de bal simpel binnen tikken en daarmee werd de ruststand bepaald op 1-4. Waar de score in de eerste helft snel werd geopend daar gold dat ook voor de tweede helft want na zeven minuten spelen was het Biliam Herrema die de bal door de benen van de doelman schoof en daardoor werd het 1-5. Het ging nu snel want een minuut na deze treffer was het Justin van Abbema die de bal in de kruising wist te jagen en daardoor werd het 1-6. De punten waren wel binnen en dus was de vraag alleen nog hoe hoog wordt de score? Als het aan de thuisploeg ligt zo laag mogelijk en dus zorgde Teunis van der Boon al snel voor lichte vreugde door de bal via de binnenkant van de paal binnen te werken en daardoor werd het 2-6. Diezelfde Teunis van de Boon was er drie minuten later weer als de kippen zo snel bij want toen wist hij de verkregen bal in de korte hoek te werken en daardoor werd het 3-6. Het verschil was weer minimaal maar toch zou dit niet de eindstand gaan worden. Met nog drie minuten op de klok is daar namelijk Chris Outhuyse die de bal in de korte hoek weet te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-7.

Royal steensma – Bouwbedrijf Hiemstra  2-3

Met twintig versus zestien punten was dit een duel tussen de twee bovenste ploegen van de ranglijst. Het enige wat nog telde was de eer en de overwinning en dus werd er gestreden voor elke meter op het veld. Het duurde dan ook maar zes minuten voordat de ban gebroken werd. De bal kwam terecht bij Eelco Tanghe en deze wist de bal simpel binnen te tikken 0-1. De voorsprong was er al duurde deze maar vijf minuten want toen was daar Dani van Eijk die om de doelman heen ging waarna hij de bal wist binnen te werken 1-1. Hierdoor was alles weer in evenwicht en dat bleef ook zo want beide ploegen deden niks voor elkaar onder. Gescoord werd er niet meer in de eerste helft en dus gingen we rusten met een gelijke stand. Het tweede bedrijf was amper vier minuten onderweg of de volgende treffer was al een feit. Een goede uitgespeelde aanval kwam terecht bij Dani van Eijk en deze wist de bal simpel binnen te tikken en daarmee tilde hij de stand naar 2-1. Nu moest de nummer twee dus weer in de achtervolging gaan. Dat gebeurde dan ook en uiteindelijk ook met resultaat. Met nog zes minuten te spelen is daar een mooi boogballetje waarna Simon Houtsma de bal lekker weet binnen te volleren en daardoor werd het 2-2. Beide ploegen gingen hierna opzoek naar de overwinning en die kwam er uiteindelijk ook. Met nog twee minuten op de klok komt er namelijk een rebound voor de voeten van Robin Hamer terecht en deze wist hij simpel binnen te tikken en daardoor werd het 2-3. Dit bleek ook de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en daardoor pakte de gasten drie mooie punten.

Rijschool Posseth – RES/ Automotive Bolsw.  2-1

Beide ploegen zijn voetballende ploegen en hierdoor werd er een leuke wedstrijd verwacht.  Deze kwam er ook gelijk want beide ploegen gingen fanatiek de aanval in en hierdoor konden doelpunten niet uitblijven. Deze kwamen er uiteindelijk ook en wel na tien minuten spelen. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Jasper Hoekstra en deze wist de bal netjes binnen te leggen 1-0. De voorsprong was er maar men moest nu niet gemakkelijk gaan denken want de gasten bleven aandringen. Uiteindelijk met resultaat want twee minuten voor rust kreeg Sander Bootsma de bal aan de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-1. Met deze stand werd er ook gerust en dus beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. Die tweede helft was vier minuten onderweg als de bal na goed samenspel terecht komt bij Sander Hoekstra en die wist daar wel raad mee en schoot keihard binnen 2-1. Opnieuw was de voorsprong er weer en dus moesten de gasten wederom in de achtervolging gaan. Beide ploegen kregen hierna nog mogelijkheden om te scoren maar de ballen vielen maar niet binnen en daardoor eindigde dit duel uiteindelijk in een 2-1 eindstand.

Tweede klasse

WR Unit – North Line 3-4

Beide ploegen hadden tot aan de laatste speelronde negen punten vergaard en daardoor werd het een strijd om plek vier. Wie kon daar het beste mee om gaan en de druk achter zich laten? Beide ploegen begonnen fanatiek aan de wedstrijd en dat leidde al vrij vlot tot de openingstreffer van dit duel. Het was Tieme van Marrum die aan de bal kwam en hij schoof de bal door de benen van de keeper heen 1-0. De ban was gebroken maar de tegen reactie kwam er vijf minuten later al. Na een mooie actie was het Jilles Groen die af drukte en daardoor werd het 1-1. Maar hiermee was het nog niet gedaan want drie minuten later was het wederom raak. Na een geweldige actie wist Leon Timmer af te drukken en daardoor werd het 2-1. Maar toch zou er niet gerust gaan worden met deze tussenstand want een minuut voor de pauze kwam er een diepe bal op Stijn de Goede en deze wist daar wel raad mee en dus schoot hij de bal keihard binnen 2-2. En dus beloofde het een leuke en spannende tweede helft te gaan worden. De tweede helft was vijf minuten onderweg als Sander Frank Rodenburg weet te profiteren van een fout in de defensie van de gasten en hij schoot de bal vervolgens hard binnen 3-2. Maar ook nu kwam de tegen reactie er al snel want vier minuten na deze treffer werd het alweer gelijk. Een voorzet vanaf de zijkant kwam terecht voor de voeten van Thijs Haak en deze kon simpel binnen tikken 3-3. En zodoende moesten beide ploegen opnieuw zoeken naar de voorsprong en dus beloofde het nog een spannend slot te worden. Helemaal als het acht minuten voor tijd wederom raak is. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Jesse Hooghiemstra en hij wist daar wel raad mee en schoot keihard binnen 2-3. En dus moest de thuisploeg nu in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook wel maar gescoord werd er niet meer en daardoor behaalde de gasten drie belangrijke punten.

SDV Keukens en meer – SDV Keukens en meer 2   3-5

Een ware broederstrijd in de laatste speelronde van de competitie. Beide teams waren dus zeer gebrand op een goed resultaat. Leuk werd het zeker want beide ploegen begonnen fanatiek aan dit duel en dat leidde al snel tot de eerste mogelijkheden in de wedstrijd. Toch duurde het twaalf minuten voordat de ban werd gebroken. Na goed samenspel kwam de bal terecht bij Sander Prins en deze ronde bekwaam af 0-1. De ban was gebroken en dat was het startzijn voor meer. Drie minuten na de openingstreffer werd de score verder verdubbeld. Cas Bankert zette een aanval op over de linkerzijde van het veld waarna hij de bal in de korte hoek wist te schieten 0-2. Het gaatje was geslagen maar de tegen reactie volgde gelijk want een minuut hierna was het Henk Vonk die op kwam over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot hard binnen vloog 1-2. De spanning was weer geheel terug maar toch zouden we niet gaan rusten met deze stand want in de laatste minuut van de eerste helft kwam de bal na goed samenspel terecht bij Doeke Hofstra en deze schoot beheerst binnen 1-3. En dus moest de thuisploeg in de tweede helft vol aanzetten wilde het nog terug keren in de wedstrijd. Dit leek heel lastig te gaan worden want na acht minuten spelen is het Noah Postma met een actie over de linkerkant van het veld waarna zijn schot hard binnen vloog 1-4. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen maar daar dacht Elmer Boonstra blijkbaar anders over want met nog zeven minuten te spelen schoot hij de bal feilloos binnen en daardoor werd het 2-4. Word het dan toch nog spannend? Ja leek het antwoord te worden want met nog vijf minuten op de klok wist Henk Vonk een vrije trap binnen te werken en daardoor werd het 3-4. Er werd vervolgens alles of niets gespeeld om de gelijkmaker nog binnen te werken maar helaas voor de thuisploeg gebeurde dit niet. De gasten daarentegen maakte twee minuten voor tijd de winnende treffer via Sander Prins en daardoor eindigde dit duel in een 3-5 eindstand.

Rintec glas – Frankena loonbedrijf  3-2

De nummer twee speelde tegen de hekkensluiter en dus zou je denken dat het een makkie zou worden voor de thuisploeg. Maar niets bleek minder waar te wezen want de gasten gaven goed weerstand en hierdoor werd het een vermakelijke wedstrijd. Het duurde dan ook maar vijf minuten voordat de ban werd gebroken. Na een fout van de doelman was Leeroy Jellema er als de kippen bij en hij werkte de bal binnen 1-0. De voorsprong was er maar ondanks dat gaf de hekkensluiter niet op. Het zocht de aanval waar kon en dat werd twee minuten voor rust ook beloond met de gelijkmaker. Een goede teruggetrokken bal werd door Berthil Gruppen strak in de kruising geschoten en daardoor werd het 1-1. Met deze stand werd er ook gerust en dus moest het gaan gebeuren in de tweede helft. Die tweede helft was vier minuten onderweg als de bal na goed samenspel terecht kwam bij Tsjeard Halbersma en deze wist de bal hard binnen te werken 1-2. De voorsprong was er al was dat maar van korte duur want twee minuten later lag de bal er al in aan de andere zijde van het veld. Het is Leeroy Jellema die de bal ontvangt en met een strak schot in de korte hoek liet hij de doelman kansloos achter 2-2. Beide ploegen kregen hierna mogelijkheden om de voorsprong te pakken maar de ballen wouden er niet in gaan en daardoor leek dit duel te eindigen in een gelijkspel. Maar dan in de laatste minuut komt de bal terecht bij Hendrik Jelte Sijtsma, deze denkt niet na en plaatst de bal keurig tegen de touwen en daardoor eindigde dit duel in een 3-2 eindstand.

Derde klasse

CK Corporation – Braak financiële diensten 4-1

Beide ploegen zijn terug te vinden in de middenmoot van de competitie. En dus was het puur een duel voor de laatste drie punten. Hierdoor werd er een open duel verwacht en deze kwam er uiteindelijk ook. Beide ploegen deden in het eerste bedrijf weinig voor elkaar onder en dus kon het beide kanten op vallen. Het duurde uiteindelijk zeventien minuten voordat de openingstreffer een feit was. Celal Karadag kwam op over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de rechterbovenhoek 1-0. De voorsprong was er al duurde deze maar drie minuten want net voor rust was het Stijn Beerends die op kwam over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 1-1. In de tweede helft werd het tempo nog verder opgevoerd en dan voornamelijk door de thuisploeg. Dit leidde na zes minuten gespeeld te hebben tot de volgende treffer van dit duel. Een toegekende vrije trap vanaf de rechterzijde werd door Junior Lopez in de verre hoek geschoten en daardoor werd het 2-1. En dus moesten de gasten weer in de achtervolging gaan. Daarbij kon de ploeg niet voorkomen dat de tussenstand nog groter werd. Met nog tien minuten op de klok was het Aadil Doada die opstoomde over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek van het doel 3-1. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. En dat bleek ook wel want twee minuten later was het Pedro Lopez die de keeper kansloos achter liet en daardoor werd het 4-1. In de laatste minuten werd er niet meer gescoord en dus behaalde de thuisploeg de laatste drie punten van de eerste seizoenshelft.

Offinga kappers – Roosma schilders  2-9

Met de koploper tegen de nummer drie was dit een leuke wedstrijd om te volgen. Wie kon er nog één keer vol gas geven en de drie punten binnen harken? De wedstrijd begon gelijk furieus want binnen een minuut kwam Gerben Veenstra van rechts naar binnen waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-0. Een flitsende start van de wedstrijd dus en deze werd nog mooier want een minuut later werd de score verdubbeld. Rudy Kleefstra kwam ook opzetten via de rechterkant en zijn schot eindigde ook in de verre hoek 2-0. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten komen met een tegen reactie. Die kwam er ook en wel na negen minuten spelen. De bal kwam voor de voeten terecht van Elmer Feenstra en deze kon de bal simpel binnen tikken 2-1. De spanning was weer terug en dus was alles weer mogelijk. Dat bleek ook wel want vijf minuten voor de pauze was het wederom Elmer Feenstra die aan de bal kwam en zijn schot eindigde hard en hoog in het doel 2-2. Maar hiermee was het nog niet gedaan want de mannen van Roosma hadden de smaakt te pakken en dat leidde twee minuten na de vorige goal tot de voorsprong. Het was Jordi Hoek die hard wist raak te schieten en daarmee tekende hij voor de 2-3. De ommekeer was een feit en dus moest nu de koploper in de achtervolging gaan. Diezelfde Jordi Hoek was een minuut later wederom trefzeker. Na een actie over de rechterkant eindigde zijn bal in de linker onder hoek en daarmee tekende hij voor een 2-4 ruststand. En zo kende we een levendige wedstrijd. De tweede helft was vier minuten onderweg of het was alweer raak. Het is Twan Hoek die het vanaf de zijkant probeert en zijn schot viel hard binnen 2-5. Was de wedstrijd hiermee dan definitief gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want elf minuten voor tijd wist Lasse Burgsma een toegekende vrije trap hard en hoog binnen te werken en daarmee werd het 2-6. De wedstrijd was wel gespeeld maar qua doelpunten was het nog niet gedaan. In een tijdsbestek van vier minuten wist Jordi Hoek tweemaal simpel te scoren en daarmee tilde hij de tussenstand naar 2-8. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van Skelte Eemsing en daarmee tekende hij voor een 2-9 eindstand.

Lahaise schoonmaak – Dikland installatie techniek  3-1

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus werd er een leuke wedstrijd verwacht. Beide ploegen sprongen uit de startblokken en daardoor werd het gelijk open. Het duurde dan ook maar zes minuten voordat de ban gebroken werd. Clint Baks kwam op over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de linkerhoek 1-0. Beide ploegen bleven leuk voetballen en dus kregen beide ook mogelijkheden om te scoren. Dit gebeurde uiteindelijk vier minuten voor de rust. De bal werd na een goede actie goed breed gelegd op Rutmer de Vries en deze kon de bal simpel binnen tikken 2-0. Het gaatje was geslagen en met deze stand zou er ook gerust worden en dus moesten de gasten in de tweede helft in de achtervolging gaan. Waar het eerste doelpunt snel viel daar gold dat ook voor de eerste treffer van de tweede helft. We waren zeven minuten onderweg als Clint Baks een goede actie in huis heeft waarna hij de bal simpel weet binnen te werken 3-0. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen maar daar dacht Randy de Vries blijkbaar anders over want met een goed schot tekende hij voor de 3-1. Beide ploegen gingen in de slotfase nog vol opzoek naar de voorsprong maar gescoord werd er niet meer en daardoor behaalde de thuisploeg een prima overwinning.

Vierde klasse

Horeca de Trije – Beumako 4-2

Met achttien punten versus zestien punten vonden we beide ploegen terug in de midden top van de competitie. Winst kon nog betekenen dat je een plekje kon gaan stijgen of dalen. Hierdoor stond er voor beide nog wel wat op het spel en dus beloofde het op voorhand een spannende pot voetbal te gaan worden. Leuk werd het zeker want de score werd binnen een minuut al geopend. Nick Tiebesl kwam aan de bal en hij schoof deze door de benen van de keeper heen waarna deze in het doel eindigde 0-1. Een echte droomstart dus voor de gasten al was er nog genoeg tijd voor de thuisploeg om het recht te zetten. Lang duurde het niet voordat we een volgende treffer konden noteren want vijf minuten na de openingstreffer was het wederom raak. Koen Beuker speelde de bal goed op Peter Beuker en deze wist daar wel raad mee en schoot keihard raak 0-2. Het gaatje was gevallen maar er stond nog genoeg tijd op het scorebord om terug te keren in de wedstrijd. Dat gebeurde uiteindelijk ook want met nog vijf minuten op de klok ging de bal via de doelman van de gasten in het doel en daardoor werd het 1-2. Dit doelpunt deed de thuisploeg goed want met nog twee minuten op de klok kwam Mathew Guertin vrij voor het doel waarna hij de bal simpel kon binnen tikken 2-2. Diezelfde Guertin deed dit kunstje gelijk hierna nog een keertje en wederom kon hij de bal vrij binnen tikken en daardoor werd de ruststand bepaald op 3-2. En dus moesten de gasten ditmaal in de achtervolging gaan. Helemaal omdat de score zes minuten in de tweede helft verder werd uitgebreid. Patrick van Dijk kwam aan de bal en met een strak schot liet hij de keeper kansloos achter en daardoor werd het 4-2. Maar ook voor de gasten gold nog er is nog genoeg tijd over om terug te keren in de wedstrijd en dus was er nog van alles mogelijk. Beide ploegen kregen hierna nog kansen op meer maar gescoord werd er niet meer en dus behaalde de thuisploeg een knappe overwinning.

Visual reklame – Anytime fitness Harl.  8-2

Waar de thuisploeg vol mee draaide in de top drie van de competitie daar vonden we de gasten onderin de competitie. Je zou dus zeggen dit moet een makkie worden voor de mannen van Visual Reklame. Maar niets was minder waar want na vier minuten spelen werd de bal zo ingeleverd waarna Thom Posthumus ijzig kalm bleef en de bal keurig binnen schoot 0-1. Maar ondanks de achterstand was er nog genoeg tijd om de score te veranderen. Toch gaven de gasten goed weerstand en daardoor leek het ook te gaan rusten met een voorsprong. Maar niets was minder waar want met nog drie minuten op de klok is het Sil Lousma die aan de bal komt en zijn harde schot eindigde in de kruising 1-1. Een domper voor de gasten dus en deze werd een minuut later nog iets groter. Een goede uitgespeelde aanval werd simpel binnen gewerkt door Tom de Ruiter en daardoor werd het 2-1. Maar hiermee was het nog niet gedaan want in de twintigste minuut kon een inzet nog gekeerd worden maar de rebound werd simpel binnen gewerkt door Thimo Hellinga 3-1. Het gaatje was geslagen en deze werd gelijk na rust nog wat groter. Sem Andoh kwam terecht op de achterlijn van het veld maar uit deze onmogelijke hoek wist hij de bal toch achter de doelman te krijgen en daardoor werd het 4-1. Nu leek het duel wel gespeeld te wezen want de thuisploeg was sterker in deze fase van de wedstrijd. Met nog elf minuten op de klok is het Thimo Hellinga die aan de bal komt en zijn harde schot eindigde in de kruising 5-1. Maar hiermee was het nog niet gedaan want gelijk hierna kwam Wesley Kuperus één op één met de doelman waarna deze rustig bleef en de bal hard binnen werkte 5-2. Een totale ommekeer leek niet haalbaar te wezen want de weerstand was groot. En dat bleek ook wel want met nog zes minuten te spelen was daar een goede pass op Elmar Haitsma en deze schoot de bal via de onderkant van de lat binnen 6-2.  Maar hiermee was het nog niet gedaan want twee minuten later was het Sem Andoh die de bal via de keeper binnen schoot en daarmee tekende hij voor de 7-2. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam er via Tom de Ruiter die de bal van dichtbij zacht wist binnen te leggen en daarmee tekende hij voor een 8-2 eindstand.

Vijfde klasse

Ventura systems – Verno verhuur 4-4

De nummer zes trof vanavond de koploper van de competitie en dus zou je denken dat het een lastig potje zou gaan worden. Toch ging het anders want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder. Het duurde dan ook maar vier minuten voordat de ban werd gebroken. Het was Geert Dijkstra die de bal in de bovenhoek wist te leggen en daardoor werd het 1-0. Beide ploegen bleven hierna de aanval zoeken en dus kon het beide kanten op vallen. Er leek ook gerust te gaan worden met deze tussenstand maar niets bleek minder waar te wezen. Een minuut voor de pauze was daar Klaas Auke Dijkstra die een rebound wist binnen te werken en daardoor werd het 1-1. Maar lang stond deze stand niet op het bord want een minuut later was het Jelle Zwanenburg met een knappe actie vanaf de achterlijn waarna hij de bal binnen legde 2-1. Maar ook deze stand stond maar vier minuten op het bord want in de vierentwintigste minuut schoot Johannes Hettinga de bal hard door de benen van de doelman en daardoor werd het 2-2. Alles was weer in evenwicht en dat was gezien de wedstrijd ook wel verdiend. En dan met nog negen minuten op de klok komt Geert Dijkstra één op één met de doelman waarna hij deze kansloos achter liet 3-2. Dit doelpunt deed de thuisploeg goed want een minuut later was het wederom raak. Sam Brouwers kreeg de bal aan de zijkant van het veld waarna hij de bal strak weet binnen te werken 4-2. Was de wedstrijd hiermee dan gespeeld? Nee leek het antwoord te wezen want met nog vijf minuten op de klok is het Maarten de Vries die de bal in de kruising weet te schieten en daardoor werd het 4-3.  Diezelfde Maarten de Vries deed het een minuut later wederom. Ditmaal schoot hij de bal via de binnenkant van de paal binnen en daardoor werd het 4-4. Beide ploegen zochten hierna nog wel naar de winnende treffer maar gescoord werd er niet meer en daardoor werden de punten eerlijk verdeeld.

Team Le7nesh – VDV Techniek  6-7

Beide ploegen vonden we terug in de middenmoot van de competitie en dus speelde beide eigenlijk nergens meer om. Maar ondanks dat wouden beide ploegen er een strijd van maken en dus kwamen beide fel uit de startblokken. Dat leidde al gelijk tot de openingstreffer van dit duel. Het was Jan van der Veer met een actie over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de rechterhoek 0-1. De ban was gebroken maar de tegen reactie volgde al gelijk. Het was Kevin Menks die opstoomde over de linkerzijde van het veld en zijn schot eindigde in de korte hoek 1-1. En zo kregen de supporters een leuke openingsfase voorgeschoteld. Maar hier bleef het niet bij want na zes minuten spelen was het wederom Jan van der Veer die de bal terug vond voor zijn voeten en hij wist de bal simpel binnen te tikken 1-2. Maar ook ditmaal stond de stand maar kort op het scorebord want vier minuten later was het alweer gelijk. Het was Oscar Busser met een actie over de linkerzijde van het veld waarna zijn schot in de verre hoek binnen viel 2-2. Over doelpunten niet te klagen dus en dan waren we nog niet eens bij de rust. Zes minuten voor de rust kwam Nuel Bloos aan de bal en zijn schot eindigde in de rechterhoek 3-2. Toch zou dit niet de ruststand gaan worden want met nog een minuut op de klok is het Djurre Scharringa die een actie inzet over de linkerzijde van het veld en zijn schot eindigde in de korte hoek 3-3. Met deze stand werd er ook gerust en dus konden we ons gaan klaar maken voor een leuke tweede helft. Waar er in de eerste helft snel gescoord werd daar duurde dat in de tweede helft even. Er waren namelijk acht minuten gespeeld toen de volgende treffer een feit was. Het was Oscar Busser met een goede actie en zijn actie eindigde strak in de verre hoek 4-3. Dit doelpunt deed de thuisploeg blijkbaar goed want vier minuten later was het namelijk wederom raak voor ze. Nuel Bloos had een goede actie in huis waarna zijn harde schot strak eindigde tegen de touwen 5-3. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Ja leek het antwoord te gaan worden want twee minuten later vond Oscar Busser de bal terug voor zijn voeten waarna hij simpel kon binnentikken 6-3. Een gelopen koers leek het maar de gasten gaven niet op en dat leidde een minuut later tot de aansluitingstreffer. Jan van der Veer kwam op over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 6-4. De gasten roken bloed en dus gingen zij vol in de aanval met mogelijk alle gevolgen van dien. Deze moed werd twee minuten voor tijd beloond met de volgende treffer van dit duel. Weer was het Jan van der Veer die wist binnen te werken en daardoor werd het 6-5. Was een gelijkspel dan toch nog mogelijk? Ja was het antwoord want gelijk na de vorige treffer ging Symen Bootsma er vandoor aan de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 6-6. De gelijkmaker was een feit maar beide ploegen wilde nog meer, al was er maar geringe tijd over. Maar dan met nog een minuut te spelen is het Hessel Jansma met een actie over de linkerkant van het veld, hij dacht vervolgens niet na en schoot de bal kiezelhard in de hoek 7-6. Deze treffer betekende een ware ommekeer en de drie punten in de tas want gescoord werd er niet meer.

Stadsherberg catering – Connexa  5-0

Met de nummer vijf tegen zeven was dit een duel waar het nergens meer om ging. Toch waren de gasten gebrand om nog eenmaal te winnen in deze competitie, iets wat hun nog maar eenmaal was gelukt dit seizoen.  Maar ook de thuisploeg wilde nog een keer die punten pakken om het goede gevoel te behouden richting de volgende seizoenshelft. De wedstrijd was amper een minuut onderweg als Jelmer aan de bal komt, deze dacht niet na en schoot de bal hard door het midden binnen 1-0. En hierdoor was de ban al snel gebroken. Zou er dan toch weer een grote nederlaag volgen voor de mannen van Connexa? Je zou denken van wel maar niets was minder waar. Het bleef in de fase hierna goed weerstand bieden en het kreeg zelfs mogelijkheden om te scoren. Toch werd de marge twee minuten voor de rust verdubbeld. Weer was het Jelmer die aan de bal kwam en wederom schoot hij de bal strak door het midden binnen 2-0. In de tweede helft veranderde er niet heel veel aan het spelbeeld. De thuisploeg zocht veelvuldig de aanval en de gasten kwamen er uit waar men kon. Het duurde uiteindelijk elf minuten in het tweede bedrijf voordat er weer gescoord werd. De bal kwam voor de voeten van Patrick Prosee en deze wist de bal simpel binnen te tikken 3-0. Hiermee was het verzet wel gebroken en de drie punten zaten wel in de tas. Maar ondanks dat was het nog niet gedaan met de doelpuntenmachine. Met nog vijf minuten op de klok kwam de bal voor de voeten van Edwin Lodewijk en deze kon de bal simpel binnen tikken 4-0. Het slotakkoord volgde een minuut later toen Gerard Vaas de bal hard via de onderkant van de lat wist binnen te werken en daardoor bepaalde hij de eindstand op 5-0.