Veel verrassingen op tweede speelavond zaalvoetbalcompetitie

De 2e ronde van de Visual Reklame competitie had weer spectaculaire en onverwachte uitslagen. Tapperij ’t Noord kreeg ouderwets billenkoek. Kr8werk was veel beter, de Tapperij miste een afmaker. Lovis verpulverde Panbakker met maar liefst 12-3. Zijlstra beroepskleding pakte de eerste overwinning en Strikwerda wist ondanks de festiviteiten in het dorp toch te winnen.

Kr8werk-Tapperij 5-0 De score werd met wat geluk geopend doordat W.Hempenius ongelukkig over de bal dook. Daarna werd de Tapperij eenvoudig weg getikt. S.Osinga, korte hoek, R. de Zeeuw, intikker en R.Zijlstra 2x zorgden voor de ruime en verdiende overwinning.

Lovis Design-Panbakker 12-3 Normaal heeft Lovis moeite om van Panbakker te winnen, maar deze keer had Panbakker niks in te brengen. Het werd een gemakkelijke en voor het publiek leuke wedstrijd. S.v.d. Baan opende de score, daarna was het de M.Saamangun show, voor de rust 4x, na de rust nog eens 2x. Panbakker had hierop een mager antwoord door K.Pols, H. de Ruiter en E.Hiemstra. O.Elsinga, F.Visser schoten ook nog raak voor Lovis.

Bogt fen Gune-Prinsbouw/van Dellen 0-3 Vorig seizoen bleek de Bogt van elk team een waardig tegenstander. Dit seizoen is het nog niet gelukt om een punt te pakken. De Bogt speelde beter maar lukte maar niet om te scoren. R.Jelgersma deed dit wel, tegen de verhoudingen in wel is waar. Na de gele kaart van F. de Wit scoorde D. Drent 2-0 en deed dit in de laatste minuut nog een keer.

Bloemketerp-Martens Vis Tot het wisselen bleef het spannend, 4-2. Daarna liep Bloemketerp gemakkelijk uit en had Martens Vis niets meer te melden. Met een aantal fraaie goals liep een fris Bloemketerp uit naar 10-2, B.Kuiper 2x, Y.Bryker 3x, K.Hoogteijling 3x, D.Kingma en S. de Vries.

Herberg de Bogt-van Marrum 1-1 In deze leuke wedstrijd kwam er geen winnaar uit de bus. T.Piebenga kon simpel 1-0 intikken. R.Broersma veroverde de bal, panna en schoot via een verdediger 1-1 binnen.

Bruinsma-Bijlsma Meubelen 2-5 Ook in de 1e klasse is Bijlsma goed bezig. Dit keer werd Bruinsma aan de zege kar gebonden. Als vanouds wist E.Westra weer vaak het netje te vinden(3x) en was de wedstrijd al voor de rust beslist. M.Oegema, L.Looyenga, M.Reinsma en H.v.d. Kooi deden dit ‘slechts’ een keer.

Steensma-Shape 4-6 Een gelijkopgaande strijd die aan het eind in het voordeel van Shape werd beslist. Er werd zeer aanvallend gevoetbald waarbij J.v.d. Meulen de uiteindelijke matchwinnaar bleek. Steensma hield lang vol maar ging met lege handen naar huis. J.v.d. Meulen 3x, H.Timmermans, A.Pool, G.Hoekstra, F.Oosterbaan, D Tichelaar en R.Oosterbaan 2x.

Saab/BlackHorse-de Trije 4-1 In het begin hield de Trije Saab Wassenaar nog wel bij maar na de 2-1 was het met Sportcafe de Trije over en uit. Saab liep gemakkelijk naar een 4-1 overwinning uit D.Wassenaar, P.v.d. Veen 2x, C.Terpstra en J.Soolsma.

Pannendekkers-de Kleine Beurs 3-4 Hoewel Pannendekkers het meest aan de bal was en ook de meeste kansen kreeg, ging de Kleine Beurs zorgvuldiger met de kansen om. De 1e helft was er geen winnaar aan te wijzen, na de wissel liep het team van Roel van het Hoenderdaal uit naar 2-4. In de slotminuut nog 3-4, maar daar bleef het bij. R.Vlieger 2x, J.v. Assen, R.Reitsma, H.Bruinsma, M.Tichelaar en C.Jensma.

Leo Reitsma-Tijsma 2-5 Een vlot combinerend Tijsma maakte de kansen goed af en wist overtuigend te winnen. M.Guertin 2x, K. de Beer 2x, R.Reversma, J.Rodenhuis en M. de Vries.

Ulenburgh Adviseurs-Scharinga 1-4 In het begin even aftasten, maar toen ging Scharinga los. Alleen een vrije trap van Veltman kon de spreekwoordelijke eer redden. S.Greidanus 2x, J.Hofstee, JP Walda.

Zijlstra-Happy Boys 4-2 De eerste punten voor Zijlstra. Al vrij vlot 2-0, na de rust uitlopen naar 4-1. Knap gedaan van de nieuwkomers in deze competitie. T.Grond, E.Tanghe, R.Menig, A.Shatif, E.Keijzer en J.Hof.

Eco Protecta-Keizer Autoschade 2-6 Een gemakkelijke overwinning van Keizer, simpel spelen en de meeste kansen afmaken. W.v.d. Meer 2x, H.Deelstra, M.Kuperus, Tjisse Looge, en E.v.d. Veen 2x.

Posthoorn-Frankena 2-4 In de 1e helft gelijkwaardig, daarna neemt Frankena het heft in handen en kon tevreden de kantine in. J.Draaisma, H.Schreuder, R.Grovestein 2x en J.Boersma 2x.

Strikwerda-Smeding 2-1 Ondanks of dankzij het dorpsfeest wist Strikwerda de weg naar het doel goed te vinden. Het bleef tot het eind spannend maar het doelpunt van S.Didden was doorslaggevend.

Zuidema-Pars Graanhandel 5-5 Een doelpuntrijk gelijkspel waarbij beide teams meer hadden verdiend. Al na 10 minuten na de rust werd de eindstand bereikt. J.Smidt 3x, GJ Marra 2x, S. de Jong, K.Hendriks, Y.Zuidema,N.Rusticus en K. de Haan.

Total Security-H.B.M. 2-3 HBM zonder wissels en conditioneel niet erg sterk wist het toch volt te houden en met de winst te gaan douchen. F.Hoekstra 2x, B.Miedema, M. van Haaften en E.Lodewijk.

W.I.K.-S.M.P. 4-7 Na 10 minuten werd WIK wakker, maar toen lagen er ook al 4 achter doelman G.Hof. Grote man bij S.M.P. was B.Wielinga met 5 treffers. E.Bruinsma 2x, J.Boot en S.Osinga scoorden tegen.

N.N. Wikkelcentrale-Yn ‘e Stal 0-5 Gemakkelijke overwinning van de Rijpsters. D.Verboon 2x, S.Visser, P.Kooistra en R.Vijtstra allen 1x