Veerkracht Sytsma Noord niet beloond. Eerste zege Grand Cafe De Doelen.

 AWA6225

Het waren gezien de vele doelpunten korfbalcijfers waarmee Widia Boys tegenstander Sytsma Noord versloeg. Er stond na het eindsignaal 12-13 op het scorebord en dat lijkt een record in de reeds lange historie van deze zaalvoetbalcompetitie. Het eindresultaat was voor Sytsma teleurstellend. Het toonde veerkracht door twee maal een grote achterstand weg te werken en om dan in de laatste minuut toch nog te verliezen. In deze derde klasse won koploper Apenmeeuw van een zich moedig verwerend HDJ Bouw. In de hoofdklasse werd de topper tussen Autobedrijf Haitsma en Keizer Autoschade een anti-climax. Haitsma werd met dubbele cijfers verslagen en kan na twee opeenvolgende nederlagen haar titelaspiraties wel vergeten. In de eerste klasse blijft het uitermate spannend. Coop Tolsma lijkt de weg volledig kwijt te zijn. Het verloor opnieuw. Sportcafe de Trije is in opmars, al kwam de winst op het inmiddels onderaan staande Salarisburosport moeizaam tot stand. In de tweede klasse haalde Grand Cafe De Doelen de eerste winst binnen. Was ‘n Go werd met 2-6 verslagen. Het niet spelende Bosma Timmerwerken blijft de ranglijst aanvoeren, maar het sterk spelende Rijschool Posseth ligt op de loer. In de vierde klasse nam Zandstra & v.d.Meer afstand van de achtervolgers. Concurrent Stadsherberg catering werd met 6-3 verslagen. In de vierde klasse bleef Schroevenkopen.nl eerste, al maakte de 2-1 zege op Bloemketerp niet veel indruk.

Freedom Energy – De Strûners F.C. 5-4
Mark Kuipers 1-0, Cornelis Zijlstra 2-0, Roar van Dellen 2-1, Ruben van Dokkumburg 2-2, Mark Kuipers 3-2 en 4-2, Ruben van Dokkumburg 4-3, Tjitte Dijkstra 4-4, Cornelis Zijlstra 5-4.
De Strûners heeft de winst laten liggen omdat het wel beter speelde, maar de mooiste kansen niet wist te benutten. Het Freedom team was hier effectiever in waardoor het steeds aan de goede kant van de score kon blijven.

Keizer Autoschade – Autobedrijf Haitsma 10-1
In de eerste periode was het nog een wedstrijd, al stond de teller toen al op 3-0. Hierna was het een schuttersfestijn omdat Haitsma het volledig liet afweten. Voor het superieure Keizer scoorden Keimpe Pols 3x, Jan van Duyn 2x, Edwin Hiemstra 2x, Jan van Duyn 2x en Cees Terpstra. Bij 9-0 was er een tegentreffer van Marcellino Saamangun.

Bogt fen Gune – Royal Steensma 5-3
Ybele Reitsma opende de score, maar hier kwam een snelle reactie op van Bauke Tjalle Anema. De Bogt bleef het sterkere team en kwam al vrij vlot op een beslissende voorsprong via Willem van Duyn, Feite de Haan en Erik Niemarkt. Ybele Reitsma maakte het verschil nog groter, 5-1, voordat Durk Tichelaar en Jildert de Vries de eindstand konden bepalen.

Sportcafe de Trije – Salarisburosport 1-0
Een duel met weinig hoogtepunten en een verdiende Sportcafe de Trije zege. De beslissing viel pas in de slotfase en de matchwinnaar was Rob Postma.

Autobedrijf Strikwerda – Coop Tolsma Winsum 3-2
Coop Tolsma was wel meer in de aanval, maar het tempo lag te laag om het een goed verdedigend Strikwerda lastig te maken. Strikwerda kwam op voorsprong na een intikker van Klaas Meinsma en treffer van Frits Hoekstra in de rebound. Twee maal Wietse Greidanus leek de ommekeer in dit volkomen gelijkopgaande duel, maar Frits Hoekstra werd de man van de wedstrijd met een vloeiende actie vanuit de draai in de korte hoek.

Syperda Verhuur – R.E.S. 5-5
Syperda gaf in de laatste minuut de winst onnodig uit handen. Justin Abbema zette Syperda op 2-0 waarna Paul Huisman en Remco Wierema de rimpels weer glad streken. Twee maal Wybren Slager en Reyer van der Eems betekende echter 5-2. Dit had beslissend moeten zijn al kwam er nog een tegen doelpunt van Paul Huisman. Het waren Frits Schreevel en Paul Huisman die in de laatste twee minuten het team uit Bolsward nog aan een puntendeling hielpen.

Horeca de Trije – Rijschool Posseth 3-8
Het leek er in de openingsfase op dat het Horeca team volledig onder de voet zou worden gelopen. Al snel stond er 0-3 op de teller. Het werd zelfs 1-7 voordat Horeca de Trije meer vat kreeg op het snelle Posseth spel en nog succes had via Michel v.d.Veen een Ruurd Pijpker. Michel v.d.Veen had bij 0-3 ook al gescoord en voor Posseth kwamen de treffers van Marvin Brandsma 3x, Marcel Amels 3x, Snoussi Solaiman en Jan v.d.Wal.

Was ‘n Go – Grand Cafe De Doelen 2-6
Wel maakte Marcel Werkhoven na de 0-1 van Alexander Terluin goed gebruik van een blunder in de Was ‘n Go afweer, maar verder kwam het team in het stuk niet voor. De Doelen liep vrij eenvoudig naar 1-6 met treffers van Roy Hoekstra 3x en Huub Tiemersma en aan de andere kant bepaalde Martijn Werkhoven de eindstand.

BijOnsLuktHetWel – Huhtamaki/L.R. 5-3
Cor Boonstra zat BOLHW met drie treffers lang dwars, maar kon de nederlaag van Huhtamaki niet voorkomen. De latere winnaars waren in de slotfase met twee treffers van Joost Soolsma doortastender. Verder was er succes voor Kevin á Nijeholt 2x en Eric Vellinga.

Sytsma Noord – Widia Boys 12-13
Sytsma stond bijna het gehele duel op grote achterstand, maar kwam in de slotminuten alsnog op gelijke hoogte. Beide teams gingen hierna voor de winst en hierin wist Dani van Eyk de beslissing te forceren. Doelpuntenmakers Widia Boys; Dani van Eykk 7x, Justin Reitsma 2x, Patrick Vijver 2x, Jort Norder en Kris van Hofwegen. Voor Sytsma waren dit Erik Terpstra 4x, Bauke Idsardi 3x, Jacco Algra 2x, Evert Telenga 2x en Laurens Boomsma.

Rintec – Bouwbedrijf Haarsma Franeker. 3-1
Sponsor Jacob Haarsma was speciaal komen kijken of de nieuwe tenues ook een positieve bijdrage aan het spel zou hebben. Het werd voor Rintec geen gemakkelijke opgave, maar Haarsma kwam in de tweede periode iets te kort. Hidde v.d.Wal en Rick Beimers betekende een 1-1 wisselstand en vervolgens viel de beslissing via Leeroy Jellema en opnieuw Rick Beimers.

HDJ Bouw – Apenmeeuw 2-5
HDJ hield lang stand, 1-1 via Colin Braak en Ruben Eijzinga, maar naarmate het duel vorderde was er een duidelijk krachtsverschil. Patrick Nauta, Ruben Eijzenga, Remko Giesing en Remco Dijkstra voerden de score verder op en Tjitte Sijbesma zorgde bij 1-4 voor de resterende tegentreffer.

Stadsherberg catering – Zandstra & v.d.Meer 3-6
Deze topper kreeg een terechte eindstand. Stadsherberg keek al snel tegen een 0-3 achterstand aan en het werd zelfs 1-4. Het werd spannend toen Friso van Eyck en Evert Jan Broersma de aansluiting vonden, 3-4. Stadsherberg ging nu volledig aanvallen en liep tegen counters op van Thomas Werkhoven en Stijn v.d.Geest. Een leuk duel met een terechte winnaar. De overige doelpunten kwamen van Koen Werkman 2x, Gert Jan Zagema, Thomas Werkhoven en aan de andere kant Friso van Eyck.

Sportcentrum Shape – Miedema Bouwbedrijf 5-4
Shape speelde slordig en had daardoor veel moeite met het taaie Miedema. Voor Shape scoorden Almer v.d. Voorn 2x, Sybo Offenga, Jos v.d.Meulen en Philip Hibma. Geen nadere gegevens ontvangen.

Bouwbedrijf Scharringa – A.M. Transport 5-1
Een verdiende Scharringa zege waarbij het in de eerste periode de zaken al op orde had met treffers van Willem Miedema 3x en Oane Born 2x. Hierna werd het een rommelig geheel, diverse gele kaarten en slechts een tegentreffer van Jesuino Lopez.

Schroevenkoipen.nl – Bowling Bloemketerp 2-1
De koploper uit de vijfde klasse kon deze maal niet overtuigen. Het was sterker, kwam via Tsjeard Halbersma ook aan de leiding, maar kon maar moeilijk het verschil maken. Na de 2-0 van Johannes Boersma werd het door een tegentreffer van laurens Looijenga nog even spannend.

Engineeringsburo Zuidema – Sannes & Voorintholt 3-6
Noah Redda 0-1 en 0-2, Ayold Zuidema 1-2 en 2-2, Randy de Vries 2-3, Ayold Zuidema 3-3, Patrick Hoekstra 3-4, Thom Voorintholt 3-5, Noah Redda 3-6.
De zege van S & V kwam moeilijk tot stand en dat was verrassend. Tot halverwege de tweede periode stond het nog 3-3 en hierna was het Noah Redda die zijn team door de moeizame fase loodste. Voor Zuidema een verdienstelijk resultaat.

Zwart Machines – SDV Projectbuilding 7-5
SDV had geen antwoord op de acties van Simon Houtsma. Hij scoorde liefst vijf maal. Zwart Machines had de buit in de eerste periode al binnen, 5-1 en pas in de slotfase was er voor de latere verliezers nog iets te halen wat treffers opleverde voor Richard v.d.Veer 2x, en Karst Groothoff. De spanning was toen al ver weg. Verder waren er nog doelpunten van Henk Feenstra, Jelle Pieter v.d.Walt en aan de andere kant Wietse Sloterdijk en Sammy de Vries.