Veertienklapper ZM Beweegcentrum nekt Sportcafé de Trije

Het is halverwege september 2024 als het nieuwe zaalvoetbalseizoen weer voor de deur staat. En dus maakte iedereen weer kans op die ene mooie titel per klasse. Welk team stijgt er dit jaar bovenuit en mag zich kronen tot baas boven baas? Vanavond stonden er in ieder geval weer genoeg potjes op het programma en dus viel er weer genoeg te beleven. Weten wat jou favoriet gedaan heeft? Je leest het hieronder!

Hoofdklasse

Zijlstra beroepskleding – Royal Steensma 5-3

Een clash tussen twee ploegen die er altijd een ware strijd van maken. En dus beloofde dit op voorhand een spannend potje te gaan worden. En dat bleek ook wel vanaf de eerste minuut want de aanval werd gelijk ingezet. Dit leidde na vier minuten en vier seconden spelen tot de openingstreffer van dit duel. Het was Cornelis Zijlstra die aan de bal kwam waarna hij het maar eens probeerde van afstand en dit schot viel heerlijk binnen 1-0. En daarmee was de ban al snel gebroken. Toch volgde de tegen reactie al snel want vier minuten en drieëntwintig seconden later was het alweer gelijk. De bal kwam voor de voeten terecht van Dani van Eijk en deze kon de bal simpel binnen tikken 1-1. Toch stond deze stand maar kort op het scorebord want gelijk hierna was het Johannes v/d Veen die aan de bal kwam en met een mooie lob liet hij de keeper kansloos achter 2-1. De voorsprong was er weer voor de thuisploeg en deze werd met nog vier minuten en vier seconden te spelen verder verdubbeld. Na een goede aanval kwam de bal voor de voeten terecht van Pieter Zijlstra en deze wist daar wel raad mee en wist simpel binnen te tikken 3-1. Het gaatje was geslagen maar de eerste helft was nog niet voorbij. Dat bleek ook wel want met nog twee minuten en vierentwintig seconden te spelen was het Cornelis Zijlstra die zijn tegenstander te snel af was waarna hij de keeper kansloos achter liet 4-1. Was de wedstrijd hiermee al gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want met vijfendertig seconden te spelen in de eerste helft was het Francesco die een goede solo wist in te wezen waarna hij tekende voor de 5-1. En dus leek het een simpele overwinning te gaan worden voor Zijlstra Beroepskleding. Maar daar dacht Steensma anders over want vanaf de aftrap zette zij een tandje bij en gingen zij geforceerd opzoek naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er uiteindelijk ook en wel via Dani van Eijk die een goede solo wist af te ronden 5-2. Diezelfde van Eijk herhaalde dat kunstje drie minuten later opnieuw en daarmee bracht hij de stand op 5-3. Beide ploegen bleven in het restant van de tweede helft nog zoeken naar doelpunten maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde deze spannende clash in een overwinning voor de thuisploeg.

Sportcafé de Trije – ZM Beweegcentrum 5-9

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus zou veel spektakel verwachten. Dit kwam er uiteindelijk ook want het werd een knotsgekke avond. Na drie minuten spelen werd de ban namelijk al gebroken als Jort Scheffer één op één met de doelman komt en deze bleef ijzig koeltjes waarna hij simpel binnen werkte 0-1. De score was hiermee geopend en deze werd twee minuten later verder uitgebreid als Lennard Feenstra het maar eens van afstand probeerde en zijn schot viel heerlijk binnen en in de rechter onder hoek 0-2. De score was verdubbeld al bleek dat maar van korte duur te wezen want drie minuten later is het Lars Koster die aan de bal komt en zijn schot ging onder de doelman door het doel in. En zo kende we een levendige openingsfase van dit duel. Maar er was genoeg tijd over en dus kon er nog genoeg gebeuren. En dat gebeurde ook want vier minuten later loste Finn Jansen een schot en deze vloog langs de doelman het doel in 1-3. Het gaatje was geslagen maar ondanks dat bleef de thuisploeg goed mee voetballen. Toch konden zij niet voorkomen dat het drie minuten voor de pauze wederom een tegen goal moest incasseren. De bal kwam terecht bij Nick Teerling en deze kon de bal simpel in het lege doel schuiven 1-4. Diezelfde Nick Teerling was twee minuten later wederom trefzeker als zijn kiezelharde schot eindigt in de kruising 1-5. In de laatste twee minuten wisten Finn Jansen en Jort Scheffer nog eenmaal te scoren en daarmee bepaalde zij de ruststand op 1-7. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus was het de vraag hoe hoog word de score? Ondanks de achterstand gaf de thuisploeg niet op en gingen zij vol goede moed opzoek naar de ere treffers. Deze kwam er ook en wel naar vier minuten spelen in het tweede bedrijf. Het was Tjitte Sijbesma die aan de bal kwam en zijn strakke schot eindigde hard in de kruising 2-7. Dit doelpunt gaf geloof en dat geloof werd uiteindelijk omgezet in een volgende treffer. Het was Lars Koster met een harde bekeken bal en daarmee liet hij de keeper kansloos achter 3-7. Was een ommekeer dan toch nog mogelijk? Ja leek het antwoord te wezen want met nog zes minuten spelen is het Gerlof Dijkstra die om de keeper heen draait waarna hij simpel wist binnen te werken 4-7. Hiermee was het nog niet gedaan want twee minuten later was het Lars Koster die de trekker weer wist over te halen en daarmee tekende hij voor de 5-7. Het alles en niets offensief was al ingezet maar werd dat nog beloond met meer treffers? Jazeker maar dan wel aan de andere zijde van het veld als Mart Beuker de bal onder de doelman door schuift en dus werd het 5-8. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van Jort Scheffer die de bal langs de doelman schuift en daarmee tekende hij voor een 5-9 eindstand.

Eerste klasse

Offinga kappers – GJ Metal art 8-1

Waar we met de thuisploeg een bekend gezicht hebben daar kennen we een nieuw team met de gasten. En dus was het de vraag hoe liggen de verhoudingen tussen beide ploegen. Beide ploegen begonnen fel aan deze wedstrijd en dus leek het een spannende wedstrijd te gaan worden. Het duurde echter acht minuten voordat de ban werd gebroken. De bal kwam terecht bij Jurjen Vriesinga en deze wist de bal simpel in het lege doel te werken 0-1. De ban was gebroken en dat kwam de wedstrijd alleen maar ten goede. Twee minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Het was Willem Nieuwhof die goed aan de bal kwam en zijn schot ging hard via de binnenkant van de paal binnen 1-1. En zo was alles weer in evenwicht en dus konden beide ploegen weer opnieuw gaan zoeken naar de doelpunten. Deze kwamen er ook zeker want drie minuten na de gelijkmaker was het wie anders dan Feike Nieuwhof die aan de bal kwam en ook zijn schot ging via de binnenkant van de paal binnen 2-1. En dus moesten de gasten nu in de achtervolging gaan. Helemaal omdat Feike Nieuwhof gelijk hierna wederom toe sloeg door de bal in de korte hoek te werken en daarmee tekende hij voor de 3-1. Dit bleek tevens de laatste treffer van het eerste bedrijf te wezen en dus gingen we met een minimale voorsprong de rust in. En dus moest het vuurwerk in de tweede helft komen. Deze was vijf minuten onderweg als Willem Nieuwhof aan de bal komt en zijn schot eindigde strak in de onder hoek 4-1. Het gaatje was geslagen en zou alleen nog maar groter worden want een minuut later was het wederom Feike Nieuwhof die kwam opzetten en zijn schot vanaf rechts eindigde strak tegen de touwen 5-1. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en dus was de vraag alleen nog hoe hoog wordt de score? De gasten probeerde het nog wel maar ze konden niet voorkomen dat het twee minuten later alweer raak was. Na een goede snelle aanval kwam de bal terecht bij Rudy Kleefstra en deze wist de bal van dichtbij in het lege doel te werken 6-1. Het ging nu snel met de score want een minuut later kwam de bal aan bij Leonardo Wassenaar en deze werkte de bal in de linkerhoek en daarmee tekende hij voor de 7-1. In de fase hierna kregen beide ploeg nog mogelijkheden op doelpunten maar de scherpte leek er een beetje af te wezen. Het slotakkoord kwam er uiteindelijk een minuut voor tijd als de bal na een goede aanval terecht komt bij Rudy Kleefstra en deze kon de bal wederom in het lege doel schuiven en daarmee tekende hij voor de 8-1 eindstand.

Tweede klasse

Bouwbedrijf Hiemstra – Autoschade herstel Keizer 7-1

Beide ploegen waren er gebrand op om het nieuwe seizoen goed te beginnen. En dus werd het een vermakelijke wedstrijd om te volgen. Het duurde dan ook maar vijf minuten voordat de ban werd gebroken. Het was Ramon Hogerhuis die aan de bal komt en met een bekeken schot liet hij de keeper kansloos achter. Dit doelpunt was een opmaak naar meer en dat meer kwam er ook want twee minuten later was Eelco Tanghe die de bal strak in de linker onder hoek wist te schieten 2-0. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Dat gebeurde dan ook en met resultaat want vier minuten na de vorige goal was het Marcel Koning die de bal over de doelman heen schoot en daardoor werd het 2-1. De spanning was weer terug en zodoende kon het weer alle kanten op gaan. Uiteindelijk bleek dit ook de ruststand te gaan worden en zo beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. Deze tweede helft was een minuut onderweg als Rick de Graaf een goede actie in huis heeft waarna hij de keeper kansloos achter liet 2-1. Het gaatje was weer geslagen en deze werd elf minuten voor tijd nog een stukje groter als Robin Hamer de bal keurig langs de doelman weet te schuiven 4-1. Was de wedstrijd hiermee dan gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen ondanks het feit dat de gasten meer en meer risico gingen nemen. Dit leidde er toe dat Eelco Tanghe vijf minuten voor tijd één op één kon komen met de doelman en daarin bleef hij ijzig kalm waarna hij beheerst raak schoot 5-1. Maar hiermee was het nog niet gedaan want in de laatste drie minuten wist Ramon Hogerhuis nog tweemaal toe te slaan en daardoor eindigde dit duel in een 7-1 eindstand.

SDV Keukens en meer – Martens fish & chips 3-3

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus kon dit duel wel eens spannend gaan worden. Het bal werd al snel geopend want na twee minuten spelen kwam de bal terecht bij Jonathan Meeuwis en deze schoof de bal beheerst in de rechter onder hoek 1-0. En dus moesten de gasten al snel in de achtervolging gaan. Beide ploegen kregen hierna genoeg mogelijkheden om de score verder uit te breiden maar in de eindfase was men nog niet scherp genoeg en dus bleef de voorsprong op het scorebord staan. Toch veranderde dat twee minuten voor de pauze als Dyano Watters aan de bal komt en de bal na een goede actie in de linker onder hoek wist te schieten 1-1. Met deze stand werd er ook gerust en dus beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. Deze tweede helft was vier minuten onderweg als wederom Dyano Watters aan de al komt waarna hij het maar eens probeerde van afstand en ook ditmaal eindigde zijn schot in de linker onder hoek 1-2. En zo was de voorsprong er voor de gasten en moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Helemaal als Simon van der Walt aan de bal komt en middels een goede actie en een hard schot liet hij de keeper kansloos achter 1-3. Het gaatje was geslagen al was dat maar van korte duur want twee minuten later is het Eric Reversma met een goede individuele actie waarna zijn schot onder de keeper door schoot 2-3. De spanning was weer terug en deze werd nog een stuk groter als Eric Reversma een goede voorzet vanaf de zijkant hard weet binnen te werken en daardoor werd het 3-3. Beide ploegen gingen nog opzoek naar de winnende treffer maar deze viel niet meer en dus eindigde dit duel in een gelijksspel.

North line – Editz Sneek 4-3

Een duel tussen de jonge jonkies en de gevestigde oude garde. Gaat dit ook het verschil maken op het veld of maakt dit verschil juist niks uit? Al snel bleek dat beide ploegen gewaagd waren aan elkaar. Het spel golfde over en weer en beide ploegen stonden verdedigend goed. Het duurde dan ook zes minuten voordat de ban was gebroken. Na een snelle omschakeling kwamen de gasten twee tegen één te staan waarna dit goed werd uitgespeeld en de bal werd binnen geschoten door Dirk Pieter Weistra. De voorsprong voor de gasten was er maar ondanks dat bleef de spanning aanwezig. Beide ploegen kregen genoeg mogelijkheden om te scoren maar dit gebeurde maar niet waardoor de ruststand bepaald werd op 0-1. De tweede helft was twee minuten onderweg als de gasten een goede actie in huis hebben met Kevin a Nijeholt en deze bleef ijzig kalm waarna hij beheerst binnen werkte 0-2. Het gaatje was geslagen al bleek dit maar van korte duur te wezen want drie minuten na het vorige doelpunt was daar Timen van der Zee met een knetterhard schot en deze scheerde hard tegen de touwen 1-2. De aansluitingstreffer was een feit en dus ging de thuisploeg gelijk opzoek naar meer. Maar dit jagen op meer leidde er toe dat de gasten weer twee tegen één kwamen te staan en wederom werd dit goed uitgespeeld waarna Dirk Pieter Weistra simpel wist binnen te werken 1-3. En zo werd de voorsprong weer iets groter al veranderde dat niets aan de tactieken van de thuisploeg. En met resultaat want met nog zes minuten op de klok komt de bal terecht bij Rudmer Hoekstra en deze schiet de bal strak in de korte hoek binnen 2-3. De spanning was weer terug en deze werd nog groter als een minuut later een zacht schot van richting wordt veranderd waardoor de keeper kansloos achter bleef en de bal tegen de touwen rolde 3-3. En zo kende we een spannende slotfase waarin beide ploegen opzoek gingen naar de winnende treffer. Deze kwam er uiteindelijk ook nog want in de laatste secondes van de wedstrijd ging een schot van Rients van Sluis door het midden binnen en daarmee tekende hij voor de 4-3 eindstand.

Derde klasse

Zaalvoetbalteam ex BTW – Roosma schilders 3-2

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus kon dit wel eens een leuke wedstrijd worden. Leuk werd het zeker maar ook zeer spannend. Toch werd na vijf minuten spelen de ban gebroken. Na een goede actie kwam de bal terecht bij Jelle Scharringa en deze ronde bekwaam af 1-0. De ban was gebroken en dus moest de achtervolging ingezet worden. Beide ploegen kregen de mogelijkheden om te scoren maar de trekker werd maar niet overgehaald en dus gingen we rusten met een minimale voorsprong voor de thuisploeg. De tweede helft was éénentwintig seconden onderweg als een goed genomen corner terecht komt bij Jordi Hoek en deze wist daar wel raak mee en hij schoot hard binnen 1-1. En zo was alles weer in evenwicht. Beide ploegen gingen opzoek naar de voorsprong en deze kwam er uiteindelijk ook. Met nog twaalf minuten en zesentwintig seconden te spelen komt de bal terecht bij Siebe Greidanus en deze wist de bal hard binnen te werken 2-1. De voorsprong was er weer voor de thuisploeg en deze werd één minuut en zes seconden later nog verder uitgebreid. Jos v/d Velde was zijn tegenstander te snel af waarna hij een goede solo actie wist binnen te werken 3-1. Hiermee was het gaatje geslagen al was dat maar van korte duur want twee minuten na de vorige treffer ging Skelte Eemsing er vandoor waarna hij oog in oog met de doelman rustig bleef en de bal beheerst binnen werkte 3-2. De spanning was weer terug en dus kon er nog van alles gebeuren in die laatste acht minuten. Gescoord zou er uiteindelijk niet meer worden en dus behaalde de thuisploeg drie belangrijke punten.

Frankena loonbedrijf – Lahaise schoonmaak & Glasbewassing 8-3

Ook voor deze twee ploegen begon het seizoen weer en dus was het afwachten wie er het beste uit de zomerstop zou komen. De wedstrijd was twee minuten onderweg als Theunis Regeling op komt over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek van het doel 1-0. En zo was de snelle voorsprong een feit. Dit deed de thuisploeg goed en dus besloten zij vol overgave door te strijden voor een volgende treffer. Deze kwam er ook en wel na acht minuten spelen. Een lange bal werd gelukkig door gekopt door Jelle Jan Rodennhuis en daarmee liet hij de keeper kansloos achter 2-0. Het gaatje was geslagen en die werd zeven minuten voor de rust nog een stukje groter als Jan Pieter Hoekstra een goede actie in huis heeft waarna zijn harde schot strak eindigde tegen de touwen 3-0. Maar hiermee was het nog niet gedaan in de eerste helft want met nog drie minuten te gaan is het Theunis Regeling met een hard laag schot en daarmee tekende hij voor de 4-0. Het slotakkoord van de eerste helt zou op naam komen van Tsjeard Halbersma want met een hard laag schot liet hij de keeper kansloos achter 5-0. En dus was het afwachten hoe hoog de score zou gaan uitvallen voor de gasten. De tweede helft was amper drie minuten onderweg als de bal voor de voeten terecht komt van Jan Pieter Hoekstra en deze wist de bal simpel in het lege doel binnen te werken 6-0. De tien kwam meer en meer in het zicht. Zeker wanneer Jan Pieter Hoekstra de bal ontvangt en de keeper met een strak schot achter laat 7-0. De wedstrijd was wel gespeeld maar qua doelpunten was het nog lang niet gedaan want met nog negen minuten te spelen is het Theunis Regeling die de bal strak in de korte hoek weet te schieten en daarmee tekende hij voor de 8-0. Konden de gasten dan helemaal niets tegen doen? Jawel want met nog zes minuten spelen is het Rutmer de Vries die aan de bal komt en zijn harde schot eindigde in de linkerhoek 8-1. De eretreffer was een feit en dat deed de gasten goed. Een minuut na deze ere treffer was het wederom Rutmer de Vries die aan de bal komt waarna hij één op één met de doelman rustig blijft en binnen weet te werken 8-2. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van Meindert Jan Feenstra die de bal nog goed wist binnen te sliden en daarmee tekende hij voor de 8-3 eindstand.

Beumako – CK Corporation

Een duel tussen twee ploegen die op papier weinig voor elkaar onder deden. Al snel bleek dit in de wedstrijd ook wel te kloppen. Beide ploegen stonden goed en in aanvallende zin kwam men er enkele malen goed uit. Toch duurde het maar drie minuten voordat de ban werd gebroken. De bal kwam na een goede actie terecht bij Kevin Luc Menks en deze deponeerde de bal met een goede voetbeweging tegen de touwen 0-1. De score was dus al snel geopend maar aan het spelbeeld veranderde dit eigenlijk niets. Hierdoor bleef het een spannende wedstrijd om te volgen welke alle kanten op kon gaan. Het duurde dan ook tot tien minuten voor tijd voordat een volgende treffer een feit was. Met een goede actie en een hard schot liet Monem Hanzabek de keeper kansloos achter en dus was alles weer gelijk 1-1. Beide ploegen gingen hierna nog vol opzoek naar de winnende treffer maar gescoord werd er niet meer en dus eindigde dit spannende duel in een gelijkspel.

Vierde klasse

Project eindbaas – Verno verhuur 2-2

Een nieuw seizoen en dus ook nieuwe kansen om de top te bereiken. Beide ploegen waren gebrand op een goede start en dus vlogen beide ploegen uit de startblokken. De eerste mogelijkheden waren dan ook al gauw een feit maar in de afronding was men nog niet scherp genoeg. Uiteindelijk duurde het zestien minuten voordat de ban gebroken werd. Na een goede aanval kwam de bal terecht bij Jisse Bijlsma en die wist van dichtbij binnen te werken 1-0. Uiteindelijk zou er ook gerust gaan worden met deze stand. De tweede helft is net een minuut onderweg als een goede aanval van de thuisploeg terecht kwam bij Randy de Vries en die wist van dichtbij simpel binnen te werken 2-0. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook en met resultaat want vijf minuten na het vorige doelpunt was het Ane Jan Jukema met een actie over de linkerkant van het veld waarna hij de bal in de korte hoek wist te schieten 2-1. De spanning was weer terug en dus beloofde het nog een spannende tweede helft te gaan worden. En dan met nog vijf minuten te spelen komt Pieter Tulner aan de bal en zijn schot ging door de benen van de keeper binnen 2-2. In de slotfase gingen beide teams nog opzoek naar de winst maar gescoord werd er niet meer en dus werden de punten eerlijk verdeeld.

Anytime Fitness Harlingen – VDV-Techniek 9-1

Welke ploeg kon vandaag voor het eerst juichen en de drie punten mee naar huis nemen? In het begin kon je merken dat beide ploegen wat zenuwachtig waren en dat leidde soms tot slordig balverlies. Toch werd de score na drie minuten en vierenvijftig seconden al geopend. Het was Enrico Post die het maar eens van afstand probeerde en zijn harde schot vloog lekker binnen 1-0. De score was geopend en dus moest dit een sein zijn voor nog meer doelpunten. Dat gebeurde echter niet meer in het eerste bedrijf en dus gingen we rusten met een minimale stand. De tweede helft werd afgetrapt waarna Michael Zernov gelijk een solo wist in te zetten en deze gelijk wist binnen te schieten 2-0. Dit doelpunt was een teken om nog meer aan te zetten en dat leidde vier minuten later tot de volgende treffer van dit duel. Jesse Tichelaar kwam aan de bal en zijn schot ging tegengesteld binnen 3-0. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen maar daar dacht Jelle Scharringa blijkbaar anders over want middels een simpele intikker bracht hij de stand op 3-1. Was een ommekeer dan toch nog mogelijk? Nee bleek het antwoord te wezen want de thuisploeg voerde het tempo meer op en dat leidde dertig seconden na de aansluitingstreffer tot een volgende treffer. De bal kwam terecht voor de voeten van Jesse Tichelaar en deze wist daar wel raak mee waarna hij simpel wist binnen te tikken 4-1. Het bleef in deze fase van de wedstrijd hard gaan want in de volgende twee minuten wist Gijs Bakker tweemaal van afstand binnen te werken en daarmee bracht hij de stand op 6-1. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld maar qua doelpunten was het zeker nog niet gedaan want één minuut en achtenveertig seconden na de vorige goal was het wederom raak. Jessie Tichelaar zette namelijk een goede solo in waarna hij hard raak schoot 7-1. In de laatste vier en een halve minuten wist de thuisploeg nog tweemaal te scoren via Michael Zernov en Gijs Bakker en daarmee bepaalde zij de eindstand op 9-1.

Vijfde klasse

Fokkema montage – Stadsherberg catering 7-1

Waar de ene ploeg nieuw is daar kennen we de andere ploeg al langer. En dus was de vraag hoe verhouden beide ploegen zich tot elkaar. Het duurde ook niet lang voordat de ban gebroken werd want na één minuut elf was het al raak. De bal kwam voor de voeten terecht van Matz Dijkstra en deze kon simpel binnen tikken 1-0. Een flitsende start dus voor de thuisploeg. Diezelfde Matz Dijkstra was een minuut later wederom trefzeker als zijn afstandsschot heerlijk tegen de touwen eindigde 2-0. En dus moesten de gasten komen met een tegen reactie wilde het terug keren in de wedstrijd. Dit werd lastiger toen Sake Johannes de Boer een corner wist binnen te koppen en daarmee tekende hij voor de 3-0. Een terugkeer leek dus lastig te gaan worden al probeerde de gasten het wel. Toch kon met niet voorkomen dat het voor rust ook nog 4-0 werd via Tjeerd Tjaarda die de bal simpel kon binnen werken. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust gaan worden en dus leek de vraag alleen nog te wezen hoe hoog wordt de score uiteindelijk? Waar er in de eerste helft al snel gescoord werd daar gold dat ook voor het tweede bedrijf. Deze was namelijk drie minuten en zesentwintig seconden onderweg als Jorrit Nanninga de bal simpel kan binnen lopen en daarmee tekende hij voor de 5-0. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld maar ondanks dat bleven de mannen van de Stadsherberg het proberen. Uiteindelijk met resultaat want met nog zes minuten en drie seconden op de klok is het Edwin Lodewijks die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot viel hard binnen 5-1. De eretreffer was een feit en daar zou het uiteindelijk ook bij blijven want de gasten wisten de overige mogelijkheden niet om te zetten in doelpunten. Bij de thuisploeg bleef men wel scherp in de eindfase en dat leidde er toe dat Matz Dijkstra het ook maar eens probeerde van grote afstand en ook dit schot viel binnen 6-1. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van Pieter Klaas Postma die de bal keurig wist binnen te koppen en daarmee bepaalde hij de eindstand op 7-1.

Horeca de Trije – Bouwbedrijf van Marrum 3-1

Beide ploegen zijn onbekenden van elkaar en dus wisten ze van elkaar wat ze konden verwachten. Toch was het binnen twee minuten spelen al raak. Een toegekende vrije trap werd binnen geschoten door Marcelinho Samaangun en daardoor werd het 1-0. Ondanks de achterstand bleven beide ploegen gewaagd aan elkaar. Dat leidde na tien minuten spelen zelfs tot de gelijkmaker. Jan Bosma ontving de bal waarna hij goed weg draaide en de bal hard onder de doelman door schoot 1-1. Alles was weer in evenwicht en dat bleef ook zo tot de rust. En dus beloofde het een spannende tweede helft te gaan worden. Deze tweede helft was dertien minuten onderweg als Robbin de Klerk wordt aangespeeld waarna hij goed weet weg te draaien en de bal strak in de rechterhoek weet te schieten 2-1. Nu moesten de gasten dus weer in de achtervolging gaan en dus moest men de laatste minuten alles of niets gaan spelen. Het werd uiteindelijk niks want met nog vijf minuten te gaan is het Robbin de Klerk die de bal goed weet af te spelen waarna Simon Haijma simpel weet binnen te werken 3-1. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van het duel te wezen en dus pakte de thuisploeg drie belangrijke punten.

Ventura systems – Bouwbedrijf Haarsma 5-3

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus beloofde het een leuke en spannende pot voetbal te gaan worden. En de start was verbluffend want na een minuut spelen was de eerste treffer al een feit. Het was Roel Frijling die aan de bal kwam en hij werkte de bal strak tegen de touwen 1-0. En zo was de wedstrijd al gauw open. Haarsma moest dus in de achtervolging gaan en daarbij was het voordeel dat er nog genoeg tijd over was om dat te realiseren. Dat gebeurde ook want na negen minuten spelen kwam de bal voor de voeten terecht van Sil de Vries en deze kon de bal simpel binnen tikken 1-1. De gelijkmaker was dus een feit maar dat was maar van korte duur want een minuut later was het Luca Visser die de bal ontving en met een geplaatst schot liet hij de keeper kansloos achter 1-2. En zo moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook wel maar in het eerste bedrijf zou niet meer gescoord worden. Waar de bal er in de eerste helft vroeg in lag daar was dit ook het geval in de tweede helft. Na één minuut gespeeld te hebben kreeg Liam van ’t Hekke de bal aangespeeld en hij ramde deze in de linker kruising 1-3. Zo bleef het een spannende wedstrijd om te volgen, helemaal omdat de aansluitingstreffer al gauw volgde. Het was Geert Dijkstra die het netje liet bollen en daardoor was het alweer 2-3. Dit was het startzijn voor de thuisploeg om door te zetten. Dit doelpunt hielp echt want drie minuten later was het alweer gelijk via Sander Boomsma 3-3. Maar hier zou het niet bij blijven want een minuut na de gelijkmaker was het Roel Frijling die er vandoor ging met de bal en zijn schot belandde in de linker hoek 4-3. Zo was de wedstrijd weer volledig gedraaid en dus moesten de gasten weer in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook gelijk want er werd alles of niets gespeeld en dus kwam er steeds meer ruimte op het veld te liggen voor de mannen van Ventura. Daarvan wisten zij in de laatste minuut optimaal van te profiteren als Rients Hietkamp hard weet binnen te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-3.