Ventura systems pakt drie gouden punten

Inmiddels zijn we zo op de helft van de tweede seizoenshelft en dat betekent dat we de laatste fase van dit seizoen in gaan. In deze fase van het seizoen worden de prijzen verdeeld en dus zal er de komende tijd vol gestreden worden voor elk punt. Te beginnen vanavond waarin weer veel mooie en spannende potjes op het programma stonden.  

Hoofdklasse 

Royal Steensma – Welgeschikt 4-9 

Waar de thuisploeg uit hun eerste duels drie punten wist te halen daar waren de gasten de hekkensluiter van de competitie met nulpunten. Op voorhand zou je dus denken een makkie voor de thuisploeg maar in de praktijd bleek toch even anders. Beide ploegen begonnen stormachtig aan dit duel en dat leidde na één minuut en vijfendertig seconden spelen tot de openingstreffer van dit duel. De bal kwam terecht bij Joris Tijdeman en deze bleef ijzig kalm en schoot hard raak 0-1. Dit was een bevrijdende treffer voor de gasten. Amper twee minuten na de openingstreffer was het wederom raak voor de gasten. Het was Luke Glas met een mooie boogbal en deze eindigde tegen de touwen 0-2. Het gaatje was geslagen en deze werd acht minuten later nog wat groter. Het was Sonay Yilmaz die het van afstand probeerde en dit schot viel heerlijk binnen 0-3. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Ja leek het antwoord te wezen want één minuut en drieënveertig seconden later was het Jay de Vries met een mooi schot en ook deze eindigde tegen de touwen 0-4. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 1-4 nadat Anno Galema ook nog wist te scoren. Was een ommekeer dan toch nog mogelijk? Nee want de tweede helft was één minuut en tien seconden onderweg al Sonay Yilmaz de bal ontvangt en met een mooie curvebal liet hij de doelman kansloos achter 1-5. Diezelfde Sonay Yilmaz was drie minuten en twaalf seconden later wederom trefzeker nadat hij de bal van afstand wist binnen te leggen 1-6. De overwinning zou er wel komen al was de vraag alleen nog hoe hoog wordt de score? Twee minuten en vijftig seconden na de vorige treffer was het Dani van Eijk die de bal over de doelman heen schoot en daardoor werd het 2-6. Toch maakte dit doelpunt niks uit voor de aanstaande nederlaag want Jay de Vries was twee minuten later wederom trefzeker en daarmee tekende hij voor de 2-7. Maar hiermee was het nog niet gedaan want anderhalve minuut later was het Sonay Yilmaz die sneller was dan zijn tegenstander waarna hij hard raak schoot 2-8. Toch wist de thuisploeg binnen een minuut nog iets terug te doen via Thomas Tolsma die de bal keurig wist binnen te koppen 3-8. Maar hiermee was het nog niet gedaan want ook Dani van Eijk wist de bal nog netjes binnen te krullen en daardoor werd het 4-8. Het slotakkoord van dit duel kwam op naam van Jay de Vries die een toegekende vrije trap hard binnen schoot en daarmee tekende hij voor de 4-9 eindstand. 

Bogt fen gune / Veltman vloeren – Zijlstra beroepskleding 3-3 

Waar de thuisploeg nog maar twee punten had behaald uit de eerste duels daar zijn de gasten met twaalf uit vier nog ongeslagen en de koploper. Op voorhand zou je denken de gasten zijn favoriet maar niets is minder waar want de thuisploeg ging alles geven om uit de gevarenzone te komen. Hierdoor werd het een leuke open wedstrijd waarin het alle kanten op kon gaan. Beide ploegen kregen in de eerste helft mogelijkheden om te scoren maar dat gebeurde maar niet en dus gingen we rusten met een 0-0 stand. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Het enig wat zou gaan veranderen was dat er gescoord zou gaan worden. Het was Willem van Duijn met een mooi schot langs drie spelers en daarmee tekende hij voor de 1-0. De ban was gebroken en dus moest de koploper in de achtervolging gaan. Dat gebeurde dan ook en uiteindelijk ook met resultaat. Met nog zes minuten en elf seconden op de klok is het Cornelis Zijlstra die de bal ontvangt en met een goed strak schot liet hij de keeper kansloos achter 1-1. Diezelfde Cornelis Zijlstra was zesendertig seconden later wederom trefzeker nadat hij het eens van afstand probeerde en dat schot eindigde strak tegen de touwen 1-2. Nu ging het snel want weer achtendertig seconden later was het wederom raak. Het was Wouter de Vries die de bal netjes in het mandje legde en daarmee tekende hij voor de 1-3. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Nee bleek het antwoord te wezen want met nog één minuut en zesendertig seconden op de klok was het Frank de Vries die de bal beheerst in de goal schoot en daardoor werd het 2-3. Een spannende laatste anderhalve minuut volgde en daarin viel uiteindelijk ook nog een treffer. Met nog twaalf seconden op de klok is het namelijk weer Frank de Vries die de bal achter de doelman schoot en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-3. 

ZM Beweegcentrum – Sportcafé de Trije 9-3 

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus kon het alle kanten op vallen. De start was dan ook hoopgevend en al snel bleek dat er wel doelpunten zouden gaan vallen. Uiteindelijk duurde het die minuten en vijfendertig seconden voordat de eerste treffer een feit was. Het was Wessel Roorda die de bal strak tegen de touwen schoot en daardoor werd het 1-0. Diezelfde Wessel Roorda verdubbelde vijf minuten en veertien seconden later de score door de bal van afstand binnen te werken 2-0. De ban was gebroken en dus moesten de gasten al gauw in de achtervolging gaan. Helemaal omdat het twee minuten later alweer raak was. Het was Mart Beuker die de trekker over haalde en daarmee tekende hij voor de 3-0. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen en dat bleek ook wel want iets minder dan een minuut later was het weer Mart Beuker die raak wist te schieten en dus werd het 4-0. Uiteindelijk zou de ruststand bepaald worden op 5-0 want Wessel Roorda wist een vrije trap hard binnen te werken. Waar de thuisploeg de score snel opende in de eerste helft daar gold dat in de tweede helft voor de gasten. Na één minuut en vijfendertig seconden spelen was het Erin van Duijneveldt die sneller was dan zijn tegenstander waarna hij hard binnenschoot. De eer was gered maar hiermee was het nog niet gedaan want twee minuten later was het Jens de Vries die de keeper kansloos achter liet en daardoor werd het 5-2. Was een ommekeer dan toch mogelijk? Nee leek het antwoord te gaan worden want met nog negen minuten en zesenveertig seconden op de klok is het Mart Beuker met een afstandsschot en ook deze viel binnen 6-2. Maar de gasten gaven niet op en dat werd beloond want één minuut en negentien seconden na de vorige treffer was het Erin van Duijneveldt met een mooi strak schot in de hoek 6-3. Toch bleek dit niet genoeg te wezen want met nog vier minuten en tweeëndertig seconden te spelen weet een speler van de gasten de bal in het eigen doel te werken en daardoor werd het 7-3. De wedstrijd was wel gespeeld maar qua doelpunten was het nog niet gedaan. Het is namelijk Wessel Roorda die de bal ontving na goed samenspel waarna hij de 8-3 tegen de touwen wist te schieten. Het slotakkoord van dit duel kwam op naam van Mart Beuker die de bal met buitenkant voet binnen wist te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 9-3. 

Eerste klasse 

RES / Automotive Bolsward – Autobedrijf Strikwerda 1-2 

Beide ploegen hadden uit hun eerste drie duels zes punten behaald en dus was dit een ware clash. De winnaar zou aansluiting houden met de koploper en de verliezer moet voorlopig even afhaken. Dat beide ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar onder deden daar deden ze ook weinig voor elkaar onder op het veld. Beide ploegen stonden verdedigend goed en aanvallend kwam het er enkele keren goed uit. Toch zou er in de eerste helft niet gescoord worden en dus moest het vuurwerk in de tweede helft komen. Ook in deze tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Toch duurde het uiteindelijk tien minuten voordat de ban werd gebroken. Een voorzet vanaf links werd door Biliam Herrema in de verre hoek geschoten en daardoor werd het 0-1. De ban was gebroken maar de tegen reactie volgde al na vijf minuten. Een voorzet vanaf links werd door Melvin Faber in de verre hoek geschoten en dus was het alweer 1-1. Maar ook deze stand stond maar kort op het scorebord want twee minuten later was het Lars Koster die op kwam over de linkerkant van het veld en zijn schot eindigde hoog en hard in de verre hoek 1-2. Dit bleek uiteindelijk ook de winnende treffer te wezen en daarmee wisten de gasten goede zaken te doen. 

SDV Keukens en meer 2 – Bouwbedrijf Hiemstra 2-7 

Met drie versus nul punten vinden we beide ploegen terug in de onderste regionen van de competitie. En dus was het de vraag wie kan er vandaag goede zakendoen? Beide ploegen begonnen dan ook fel aan de wedstrijd. Het duurde dan ook maar zeven minuten voordat de ban werd gebroken. Het was Rick de Graaf met een actie over de linkerkant waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 0-1. De ban was hiermee gebroken en het gaatje werd drie minuten later nog wat groter. Robin Hamer kwam op over de linkerkant van het veld en zijn schot eindigde in de korte hoek 0-2. Het gaatje was geslagen en dus moest de thuisploeg iets verzinnen om terug te keren in de wedstrijd. Helemaal omdat het vijf minuten voor de rust ook nog 0-3 werd via Jelle Pieter v/d Wal die de bal in de verre hoek wist te schieten. Maar ondanks de achterstand bleef de thuisploeg het proberen en dat werd twee minuten na de vorige treffer beloond met ook een doelpunt. Stijn Cevat kwam op over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-3. Toch zou dit niet de ruststand worden want Rick de Graaf wist in de laatste minuut een voorzet binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 1-4 ruststand. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen zochten de aanval waar kon en dat leidde ook nu weer tot een snelle treffer. Luca Rombout zette zijn actie in over rechts waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 2-4. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want twee minuten later was het Rick de Graaf met een schot vanaf links en ook deze vloog hard tegen de touwen 2-5. De overwinning was wel binnen al was de vraag nu alleen nog hoe hoog wordt de score? Vier minuten voor tijd kwam er een voorzet vanaf rechts waarna Ramon Hoogerhuis de bal in de korte hoek wist te schieten 2-6. Het slotakkoord kwam op naam van Robin Hamer die de bal in de verre hoek wist te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-7.  

Tweede klasse 

North line – WR Unit 5-1 

Met één en drie punten vinden we beide ploegen terug in de onderste regionen van de competitie. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. En dus begonnen beide ploegen fel aan de wedstrijd. Het duurde uiteindelijk zeven minuten voordat de ban werd gebroken. Een goede uitgespeelde aanval kwam terecht bij Jurre Scheenstra en deze wist de bal simpel binnen te werken 1-0. Diezelfde Jurre Scheenstra deed het zeven minuten later wederom. Een goed schot eindigde strak in de rechterbovenhoek en daarmee tekende hij voor de 2-0. Het gaatje was geslagen en die werd drie minuten voor de pauze nog iets groter. Jilles Groen kwam met wat geluk langs de keeper waarna hij de bal simpel in het lege doel kon schuiven 3-0. En dus leek deze wedstrijd wel gespeeld te wezen. Maar daar dacht Sander Frank Rodenburg blijkbaar anders over want een minuut voor de pauze schoof hij de bal door de benen van de keeper en daarmee bepaalde hij de ruststand op 3-1. In de tweede helft bleven beide ploegen strijden voor elke meter op het veld en dat leidde tot enkele goede kansen voor beide ploegen. Toch duurde het veertien minuten voordat een volgende treffer een feit was. Het was Jilles Groen die de bal hard en hoog wist binnen te schieten en daarmee tekende hij voor de 4-1. Diezelfde Jilles Groen deed het twee minuten later opnieuw want zijn schot vanaf links eindigde strak tegen de touwen 5-1. Dit bleek uiteindelijk ook de laatste treffer van dit duel te wezen en daarmee behaalde de thuisploeg drie belangrijke punten.  

Offinga kappers – Rin-Tec 4-1 

Met beide negen punten vinden we beide ploegen ook terug in de bovenste regionen van de competitie. En dus beloofde dit een spannend potje te gaan worden want beide ploegen wilde de koppositie hebben. Het tempo lag vanaf minuut één hoog en hierdoor golfde het spel over en weer. Het duurde uiteindelijk zes minuten voordat de ban werd gebroken. De keeper van de gasten schoot de bal tegen Gerben Veenstra aan en via hem ging de bal het doel in 1-0. Een vroege voorsprong maar dat betekent ook weer dat er nog genoeg tijd over was om het tij te keren. In de eerste helft werd er uiteindelijk niet meer gescoord en dus moest het gaan gebeuren in de tweede helft. Waar het in de eerste helft niet lang duurde voordat er gescoord werd daar gold dat ook voor het tweede bedrijf. Feike Nieuwhof zette een actie in vanaf eigen helft waarna hij één op één met de doelman rustig bleef en de bal binnen schoot 2-0. Het gaatje was geslagen en deze werd vijf minuten voor tijd nog een stukje groter. Leonardo Wassenaar kwam aan de bal en zijn schot eindigde strak in de korte hoek 3-0. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld maar qua doelpunten was het nog niet gedaan. Twee minuten na de vorige treffer werd de bal ongelukkig geraakt door een speler van Rin-Tec en daardoor ging de bal in het eigen doel 4-0. Waar er dus in het eigen doel werd gescoord daar was het vervolgens ook raak aan de andere zijde van het veld. De bal kwam voor de voeten terecht van Jeffrey Jellema en deze kon simpel binnen tikken 4-1. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van het duel te wezen en dus deed Offinga goede zaken. 

Keizer Autoschade – SDV Keukens en meer 4-7 

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus beloofde het een spannende wedstrijd te gaan worden. Dat werd het ook want beide ploegen deden vrij weinig voor elkaar onder. Vanaf de eerste minuut lag het tempo hoog en ging het spel over en weer. Het duurde uiteindelijk negen minuten voordat de score werd geopend. De bal kwam terecht voor de voeten van Elmer Boonstra en deze kon simpel binnen tikken 0-1. De ban was gebroken en de score werd drie minuten later verder verdubbeld. Het was Henk Vonk die de bal vanaf de achterlijn op eigen helft strak in de hoek wist te schieten en daardoor werd het 0-2. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden. Waar het in de eerste helft even duurde voordat er gescoord werd daar gold dat niet voor de tweede helft. Deze was twee minuten onderweg als Henk Vonk de bal simpel kan binnentikken 0-3. Dit doelpunt deed de gasten goed want een minuut later was het wederom raak. Het was Mark Kerkhof die de bal simpel kon binnen tikken en daarmee tekende hij voor de 0-4. Maar ondanks de grote achterstand gaf de thuisploeg niet op. Dat leidde dan ook gelijk tot twee goede treffers van Tristan Osinga en daardoor werd het weer geheel spannend 2-4. Toch was deze spanning maar van korte duur want een minuut later was het Eric Reversma die de bal in de korte hoek wist te schieten 2-5. Het ging snel in deze fase van de wedstrijd want een minuut later was het wederom raak. Het was Mike Buurman die de bal in de verre hoek wist te schieten en daardoor werd het 3-5. De spanning was weer enigszins terug en helemaal als Marcel Koning de bal simpel weet binnen te tikken 4-5. En dus gingen de mannen van Keizer alles of niets spelen en dus kwam er meer ruimte voor de gasten. Hier werd gelijk van geprofiteerd en wel door Henk Vonk die de bal strak in de kruising schoot 4-6. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van Eric Reversma die de bal simpel kon binnen tikken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-7. 

Derde klasse 

Braak financiële diensten – CK Corporation 6-0 

Waar de ene nog enigszins mee draait om de titel daar moet de andere er om denken dat het niet degradeert. En dus stond er voor beide ploegen genoeg op het spel. Beide ploegen begonnen dan ook gedreven aan het duel al merkte je wel dat de thuisploeg iets sterker was. Dat leidde na zeven minuten spelen tot de openingstreffer van dit duel. Het is Haitze Weistra die de bal simpel in het open doel weet te schieten en daardoor werd het 1-0. En dus moesten de gasten al snel in de achtervolging gaan. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 2-0 nadat Dirk Pieter Weistra een goede uitgespeelde aanval weet af te ronden. Het gaatje was geslagen en deze werd vier minuten in de tweede helft verder uitgebreid. Een twee tegen één situatie werd goed uitgespeeld waarna Jan van Duijn de bal simpel weet binnen te tikken 3-0. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld maar qua scoren was het nog niet gedaan want een minuut na de vorige treffer was het Colin Braak die de bal door de benen van de keeper schoot en daardoor werd het 4-0. De gasten probeerde het wel maar in de afwerking was men niet scherp genoeg. Met nog twaalf minuten te spelen is er een goed uitgespeelde aanval die terecht komt bij Niels Krikke en deze haalde koelbloedig de trekker over 5-0. Dit leek ook de eindstand te gaan worden maar in de laatste minuut wist Colin Braak een harde voorzet binnen te werken en daarmee tekende hij voor een 6-0 eindstand.  

Zaalvoetbalteam ex BTW – Lahaise schoonmaak & Glasbewassing 3-3 

Met de nummer drie tegen twee was dit een ware kraker om de titel. Het verschil boven in de competitie is minimaal en dus kon een winstpartij goud wezen. Het werd dan ook een spannende wedstrijd waarin het alle kanten op kon gaan. De wedstrijd was drie minuten onderweg als Jelmer Hofstee aan de bal komt en zijn schot eindigde in de verre hoek 1-0. De ban was gebroken maar de wedstrijd was hiermee nog lang niet gespeeld. Zo wisten de gasten zeven minuten voor de rust langszij te komen. Het is Clint Baks die het maar eens van afstand probeert en zijn schot eindigt in de verre hoek 1-1. De gelijkmaker was een feit al was dat maar van korte duur want een minuut later was het Jitse van Gunst die de bal simpel kon binnentikken en daarmee tekende hij voor de 2-1. Maar hiermee was het nog niet klaar want een minuut later kreeg Jan Pieter Walda de bal voor zijn voeten en deze bleef ijzig kalm waarna hij de bal simpel kon binnentikken 3-1. Met deze stand werd er ook gerust en dus beloofde het een boeiende tweede helft te gaan worden. Boeiend werd het zeker want na drie minuten spelen was het Dirk de Vries die de bal in de kruising schoot en daarmee was de spanning volledig terug 3-2. En daarmee was het nog niet gedaan want twee minuten later was het Colin Boes die de bal in de korte hoek wist te schieten en daarmee tekende hij voor de 3-3. En dus was alles weer in evenwicht en kon het nog alle kanten op vallen. Beide ploegen kregen hierna genoeg mogelijkheden om te scoren maar de trekker werd maar niet overgehaald en daardoor eindigde dit duel in een gelijke stand. 

Roosma schilders – Frankena Loonbedrijf 2-5 

Met de koploper tegen de nummer vijf leek dit op voorhand een simpele overwinning te gaan worden voor de thuisploeg. Maar niets bleek minder waar te wezen want de gasten begonnen vol moed aan dit duel. Dit leidde al gelijk tot een leuke open wedstrijd waarin wel gescoord moest worden. Dat gebeurde dan ook en wel na elf minuten spelen. Theunis Regeling kwam aan de bal en zijn schot ging door de benen van de keeper binnen 0-1. De ban was gebroken en dus moest de koploper in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook zeker maar in het eerste bedrijf zou niet meer gescoord worden. In de tweede helft veranderde er vrij weinig. Het enige wat zou veranderen was het aantal doelpunten. Na acht minuten werd de score dan ook verdubbeld. Het was Sjoerd Pieter Jousma die de bal in de kruising schoot en daarmee werd het 0-2. Lang stond deze stand niet op het scorebord want een minuut later was het Elmer Feenstra die één op één kwam met de doelman en deze wist daar wel raad mee en schoot hard raak 1-2. Diezelfde Elmer Feenstra tekende twee minuten later voor de gelijkmaker nadat zijn schot in de verre hoek eindigde 2-2. En dus kon het weer alle kanten op gaan in de slotfase van dit duel. Zo dacht Theunis Regeling er blijkbaar ook over want met een gelukje kwam de bal voor zijn voeten terecht waarna hij van dichtbij wist raak te schieten 2-3. De voorsprong was er weer en deze werd drie minuten voor tijd nog wat groter. De bal werd goed afgelegd op Sjoerd Pieter Jousma en deze kon simpel binnen werken. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en dus waren de drie punten voor de gasten binnen. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam op naam van Jan Pieter Hoekstra die de bal van dichtbij wist binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 2-5 eindstand. 

Vierde klasse 

Martens fish & chips – Verno verhuur 6-4 

Met negen versus zes punten stonden beide ploegen dichtbij elkaar op de ranglijst. De winnaar kon goede zakendoen richting de top drie. En dus waren de messen geslepen voor een goed resultaat. Al snel bleek wel dat beide teams aan elkaar gewaagd waren en dat details de doorbraak zouden geven. Het duurde uiteindelijk negen minuten voordat de score werd geopend. Jelte Hanenburg was zijn tegenstander te snel af waarna hij de bal hard binnenschoot 0-1. De voorsprong was er al was dat maar van korte duur want één minuut en negenendertig seconden later was het alweer gelijk. Het was Marcel de Keizer die aan de bal kwam en met een bekeken schot liet hij de keeper kansloos achter 1-1. Maar ook deze stand was maar van korte duur want iets meer dan een minuut later was het wederom Jelte Hanenburg die aan de bal kwam en zijn schot eindigde in de kruising 1-2. En dus moest de thuisploeg wederom in de achtervolging gaan. Helemaal omdat het drie minuten voor de rust ook nog een treffer moest incasseren. Een toegekende vrije trap werd door Ane Jan Jukema binnen gewerkt en daarmee tekende hij voor de 1-3 ruststand. De tweede helft was twee minuten onderweg als Dyano Watters er vandoor gaat en met een ferme trap liet hij de keeper kansloos achter 2-3. De spanning was weer geheel terug en dus kon het weer alle kanten op vallen. In de fase hierna ging het spel over en wee en dus konden de doelpunten aan beide kanten vallen. En dan met nog acht minuten op de klok is het Ane Jan Jukema die zijn tegenstander de baas is waarna hij feilloos weet binnen te schieten 2-4. Hierdoor leek de wedstrijd beslist te wezen maar niets was minder waar. Twee minuten na deze treffer was het Dyano Watters met een mooie boogbal en deze viel heerlijk binnen 3-4. De spanning was weer terug en deze werd drie minuten voor tijd nog groter als Simon van der Walt de bal strak in de kruising weet te schieten en daarmee tekende hij voor de gelijkmaker 4-4. En zo volgde nog een spannende slotfase waarin beide ploegen opzoek gingen naar de voorsprong. Deze kwam er ook nog en wel met nog twee minuten en vier seconden op de klok. Het is Simon van der Walt die aan de bal komt en zijn schot eindigde strak in de kruising 5-4. En dus gingen de gasten alles of niets spelen om er nog een gelijkspel uit te halen. Dit mocht niet meer baten want met nog twintig seconden op de klok is het Dyano Watters die de bal over de doelman heen lobte en daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-4. 

Anytime Fitness Harlingen – Visual Reklame 0-2 

Met zes en drie punten staan beide ploegen aan de onderkant van de competitie. En dus moest er gewonnen worden wil men niet degraderen. Dat beide ploegen dichtbij elkaar staan op de ranglijst dat was ook wel terug te zien in de wedstrijd. Beide deden namelijk vrij weinig voor elkaar onder. Mogelijkheden ontstonden er genoeg maar in de eindfase was men niet scherp genoeg. Maar dan is daar de vijftiende minuut van de wedstrijd als de bal voor de voeten terecht komt van Thijmen Lousma en deze kon de bal simpel binnen tikken 0-1. Met deze stand zou er uiteindelijk ook gerust worden. Het spelbeeld in de tweede helft was hetzelfde als in de eerste. Ook nu weer werden de kansen onbenut gelaten en dus bleef het tot het eind toe een spannende strijd. De thuisploeg ging meer en meer risico’s nemen en dus kwam er ook meer ruimte voor de gasten. Uiteindelijk werd de wedstrijd bepaald in de laatste minuut. Het is Sil Lousma die het maar eens probeerde en zijn schot eindigde in de kruising en daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-2. 

Beumako – Horeca de Trije 3-0 

Met de koploper tegen de hekkensluiter was dit een duel wat op papier gewonnen moest worden door de thuisploeg. Maar willen de gasten niet degraderen dan moesten er drie punten behaald worden. En dus ontstond er vanaf minuut één een ware strijd. Het duurde dan ook niet lang voordat de score geopend werd. Na vijf minuten spelen is het Gerben Jellema met een goede actie en zijn schot eindigde in de rechter onder hoek 1-0. De ban was gebroken en dus moesten de mannen van de Trije al snel in de achtervolging gaan. Mogelijkheden om te scoren kregen zij ook zeker maar het eindschot haperde steeds. Pas in het tweede bedrijf viel er weer een doelpunt te noteren. Het is minuut achtentwintig als Gerben Jellema een goede actie in huis had en zijn schot ging er zachtjes in 2-0. En dus leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen. Helemaal als Gerben Jellema ook nog de 3-0 weet binnen te schieten. Dit doelpunt bleek uiteindelijk de laatste van de wedstrijd te wezen en daarmee doet de koploper goede zaken. 

Vijfde klasse 

Connexa – Stadsherberg Catering 4-5 

Waar de ene ploeg onderaan staat daar draait de andere mee in de middenmoot van de competitie. En dus was het afwachten hoe dit duel zich zou gaan ontwikkelen. Vanaf de eerste minuut was het een levendige wedstrijd die op en neer ging. Het duurde dan ook maar vier minuten en negentien seconden voordat de ban werd gebroken. Het was Sem de Graaf die sneller was dan zijn tegenstander waarna hij de bal hard binnen werkte 1-0. Dit doelpunt deed de thuisploeg goed want één minuut en twaalf seconden later was het wederom raak. Het was Stijn de Vries met een goed schot en daamee liet hij de keeper kansloos achter 2-0. Het gaatje was geslagen en dus zat de hekkensluiter op rozen. Toch werd het weer spannend want met nog ruim zes minuten te spelen is het Erik Menks die de bal strak tegen de touwen wist te schieten en daardoor werd het 2-1. Dit doelpunt deed ook de gasten goed want vijftig seconden na de aansluitingstreffer was het alweer gelijk. Het was Wietse Blauw die de bal goed in de verre hoek wist te schieten en daardoor werd het 2-2. Toch zou dit niet de ruststand gaan worden want met nog twee minuten en vijfenveertig seconden op de klok is het Wayne Cuttres die het maar eens van afstand probeerde en zijn schot viel heerlijk binnen 2-3. Met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust. De tweede helft was twee minuten en negenentwintig seconden onderweg als Rico Posthumus het maar eens van afstand probeert en ook zijn schot viel lekker binnen 3-3. En zo bleef het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Twee minuten na de gelijkmaker was Rico Posthumus opnieuw trefzeker want met een ferme trap liet hij de keeper kansloos 4-3. En dus moesten de gasten weer in de achtervolging gaan. Dat gebeurde ook en met resultaat want Wayne Cuttres wist de bal heerlijk binnen te wippen en daardoor werd het 4-4. En dus gingen beide ploegen weer opzoek naar de voorsprong. Deze kwam er uiteindelijk ook en wel met nog twee minuten en zesenveertig seconden op de klok. Het is Erik Menks die een mooi afstandsschot in huis had en deze viel heerlijk tegen de touwen 4-5. It bleek uiteindelijk ook de winnende treffer te wezen want gescoord werd er niet meer. 

VDV-Techniek – Team Aboubakar 5-1 

Met beide negen punten op zak werd er gestreden voor de bovenste drie plekken. De winnaar kon goede zakendoen en dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat. Het duurde uiteindelijk zes minuten voordat de score werd geopend. Het was Andreas Tsingros die de bal in de verre hoek wist te leggen en daardoor werd het 0-1. De voorsprong was er al was dat maar van korte duur want drie minuten late was het alweer gelijk. Het was Auke Heida die de bal in de verre hoek wist te schieten en dus was het alweer gelijk 1-1. Diezelfde Auke Heida was hierna gelijk weer trefzeker al schoot hij ditmaal de bal in de korte hoek 2-1. En zo waren de rollen omgedraaid en moesten de gasten in de achtervolging gaan. Helemaal als Sikke Brandsma een minuut voor de pauze aan de bal komt en hij schoof deze door de benen van de doelman heen 3-1. Met deze stand werd er ook gerust en dus beloofde het een interessante tweede helft te gaan worden. Dat werd het ook zeker want beide ploegen gingen vol opzoek naar een volgende treffer. De mogelijkheden werden echter onbenut gelaten. Maar dan zijn daar de laatste twee minuten van de wedstrijd waarin Auke Heida tweemaal de bal in de korte hoek weet te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-5. 

Bouwbedrijf van Marrum – Ventura systems 1-5 

Met negen versus vier punten draaien beide ploegen mee in de onderste regionen van de competitie. Winst was dus een must voor beide en dus stond er genoeg druk op de ketel. De wedstrijd was drie minuten out als Rients Hietkamp de bal simpel kan binnen tikken en daardoor werd het 0-1. Dit doelpunt gaf de gasten vertrouwen en dat betaalde zich in de twaalfde minuut wederom uit. Weer was het Rients Hietkamp die aan de bal kwam en zijn schot eindigde strak in de kruising 0-2. Het gaatje was geslagen maar de tegen reactie volgde al gelijk. Het was Daniel Scholten die de bal goed mee nam en zijn schot eindigde in de korte hoek 1-2. De spanning was weer volledig terug en dat zou de wedstrijd alleen maar ten goede komen. Toch werd er niet gerust met deze stand want met nog een minuut te spelen was het wederom Rients Hietkamp die op de goede plek stond en weer kon hij de bal simpel binnen tikken 1-3. In de tweede helft veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Beide ploegen zochten de aanval veelvuldig en zodoende kregen beide ploegen genoeg kansen om te scoren. Uiteindelijk viel het volgende doelpunt na tien minuten spelen. Wie anders dan Rients Hietkamp stond weer op de goede plek en wederom wist hij simpel binnen te tikken 1-4. Vier minuten na deze treffer was het wederom raak voor de gasten. Ditmaal was het Roel Frijling die de bal in de korte hoek schoot en dus werd het 1-5. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van dit duel te wezen en zo behaalde de gasten een keurige overwinning.