Verlengde zaalvoetbalstop leidt tot handbaluitslagen tijdens opening in het nieuwe 2022

Het heeft even geduurd maar afgelopen vrijdagavond 4-2-2022 was het dan toch een feit. De poorten van de speelvelden van de Trije gingen weer open en dat betekende dat de ZVF zaalcompetitie weer ging beginnen. Met elf wedstrijden op het programma was het een leuke en enerverende avond waarin het publiek weer bediend kon worden met mooie doelpunten en juich momenten. Wil jij weten hoe jou favoriet de nieuwe competitie is begonnen? Lees het hieronder!

Eerste klasse

Skearmessen – Stukadoorsbedrijf Yildiz 3-7

Beide ploegen hebben zich al bewezen in de afgelopen jaren. Voetballend zouden beide ploegen weinig voor elkaar onder hoeven te doen. Maar in de praktijk bleek dit toch iets anders te wezen en dat leidde na twee minuten spelen al in de openingstreffer voor de gasten 0-1. Dit doelpunt gaf blijkbaar energie want niet veel later kwam de 0-2 ook op het scorebord. De messen van de thuisploeg moesten dus nog geslepen worden maar dat leek te laat te wezen want amper twee minuten later was het al 0-3. Uiteindelijk waren de mannen van Yildiz scherper in de eindfase en dus werd het vijf minuten voor rust ook nog 0-4. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want met nog twee minuten te spelen werd het 1-4. Kon het dan toch nog goed komen in de tweede helft? Nee leek het antwoord te wezen want de gasten zette de motor aan en deze was zo warm dat er in een tijdsbestek van zes minuten driemaal gescoord werd en daarmee werd de stand bepaald op 1-7. Dat de punten dus wel waren vergeven was wel een feit, de vraag was alleen nog konden de dubbele cijfers nog behaald worden? Het antwoord bleek nee te wezen want nadat skearmessen nog tweemal gescoord had werd de eindstand bepaald op 3-7. In de slotfase vielen er nog wat kaarten te noteren maar dat deed niks af aan de uitslag zelf of dat er nog gescoord zou gaan worden.

ZM Beweegcentrum – Killtrition  10-2

Beide ploegen hadden er zin in en dat bleek ook wel in de openingsfase. Het spel golfde over en weer al mocht de thuisploeg voornamelijk de bal hebben. Toch leidde dit in de eerste tien minuten niet tot echt grote kansen, maar dat er doelpunten zouden gaan vallen was wel een feit. Na dertien en een halve minuut was het wel raak. Het was Marten Jansen die de bal controleerde waarna hij de bal in de linkerhoek wist binnen te schieten 1-0. Met doelpunt was de ban gebroken want twee minuten later kwam een snelle aanval terecht bij Mart Beuker en die schoot hard de 2-0 binnen. Maar hiermee was het nog niet gedaan in het eerste bedrijf want nadat Marten Jansen de bal vanaf rechts wist binnen te werken 3-0, wist hij een minuut later dit wederom te doen waarna het 4-0 werd.  De mannen van Killtrition probeerde het wel maar tot hele grote kansen leidde dit niet. De vraag was dan ook hoeveel doelpunten gaan er nog vallen in het tweede bedrijf. Na vijf minuten spelen werd de bal vanaf rechts voor gegeven waarna de bal bij de tweede paal simpel kon worden binnen getikt 5-0. Maar dan een minuut later is daar een snelle aanval die terecht komt bij Sven Jurre en deze bleef rustig en schoof de 5-1 binnen. Maar de mannen van ZM Beweegcentrum werden hier niet bang van want het wist wel dat de buit binnen was. Helemaal toen een snelle omschakeling terecht kwam bij Lennard Feenstra en deze wist de bal hard binnen te werken en dus tekende hij voor de 6-1. Amper een minuut later werd het 7-1 door Marten Jansen en daarmee was de wedstrijd wel beslist. Maar hiermee was het nog niet gedaan want Lennard Feenstra had er nog wel zin in en met twee treffers bracht hij de stand op 9-1. Maar toch zou dit niet de eindstand worden want gelijk vanaf de aftrap kwam de bal terecht bij Michael en deze wist de tweede eretreffer nog binnen te werken 9-2. Uiteindelijk besliste Sofian Azehaf de wedstrijd door de bal bij de tweede paal binnen te werken en daarmee werd het 10-2.

Man of the World Lwd. – Bouwbedrijf Haarsma Franeker 4-3.

Een wedstrijd tussen twee teams die wel voetballen willen en dus zou je een leuke wedstrijd verwachten. In het eerste gedeelte van de wedstrijd golfde het spel wat over en weer maar de thuisploeg mocht wel het meeste balbezit hebben en waren daardoor ook iets de bovenliggende partij. Maar toch duurde het lang voordat een gecreëerde kans om werd gezet in een doelpunt. We schrijven minuut zeventien als Jay de Vries de bal ontvangt en zijn schot kon niet meer gekeerd worden waardor het 1-0 werd. In het tweede bedrijf startte de gasten furieus maar de mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten en dus bleef de spanning aanwezig. Maar dan schrijven we minuut zevenentwintig als een genomen corner onderschept lijkt te worden maar de bal kwam terecht voor de voeten van Jens de Ruyter en deze poeierde de bal hard binnen 2-0. Hiermee was het gaatje wel geslagen en gezien het spelbeeld was dit ook wel terecht. Twee minuten later werd de bal snel en goed onderschept waarna een aanval over de rechterkant werd voorgezet waarna de bal bij de tweede paal werd binnen gewerkt door Steyn Potma 3-0. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld want het pijpje bij de gasten was leeg en daarvan profiteerde Jay de Vries wederom. Nadat een speler om de keeper heen is komt de bal voor de voeten van de Vries terecht en deze schoof de bal simpel binnen 4-0.  Maar dan met nog acht minuten op de klok komt de bal terecht bij Willem en deze schoot de bal keurig in het mandje binnen 4-1. Kon er dan toch nog een ommekeer komen? Ja leek het antwoord te worden want een minuut later werd het 4-2 middels Leeroy Jellema, waarna twee minuten later een snelle intrap terecht kwam bij de tweede paal en daar stond Jeffrey Jellema om de bal binnen te tikken 4-3. Maar verder dan deze aansluitingstreffer kwamen de gasten niet meer en hierdoor behaalde de mannen van Man of the World Lwd drie verdiende punten.

Koopmans schilders – Mc Donalds Harlingen 5-3

Op voorhand verwachtte men dat dit een leuke wedstrijd zou gaan worden waarin beide ploegen weinig voor elkaar onder zouden doen. En zo bleek ook wel want het begin liet zien dat het een leuke wedstrijd kon gaan worden. Uiteindelijk werd een mooie aanval binnen gewerkt door Jilke Alkema en daarmee bracht hij de stand op 1-0. De score was geopend maar werd ook al snel verder uitgebreid. De bal kwam aan de rechterzijde van het veld terecht bij Oscar Elsinga en deze jaagde de bal strak in de linker bovenhoek 2-0. Het gaatje was geslagen maar de ruststand zou dit niet gaan worden want Jeep Outhuijse frommelde zich door de verdedigers heen waarna hij de bal met links wist binnen te werken 2-1. In het tweede bedrijf bleef het een spannende wedstrijd waarin het alle kanten op kon gaan vallen. Nadat een schot nog geblokt kon worden kwam de bal voor de voeten van Oscar Elsinga terecht en deze wist de bal rustig in de kruising te werken 3-1. Wederom was het gaatje weer twee verschil maar ook dit keer zou het weer verkleind worden tot één verschil. Een toegekende penalty werd namelijk binnen gewerkt door Mateusz Roman Ijpe en daarmee werd het 3-2. Mc Donalds zat weer in de wedstrijd en bleef daarom ook de aanval zoeken. Nadat de bal goed onderschept werd kwam daar een snelle tegenaanval waarna de bal via een één tweetje terecht kwam bij Frank Visser en deze wist de bal rustig binnen te werken 4-2. Maar waar de thuisploeg goed kan counteren daar gold dat ook voor de gasten want een snelle counter eindigde bij Rudolf Bruinsma en deze legde de bal goed in het mandje 4-3. In de slotfase gingen de gasten alles of niets spelen maar het werd uiteindelijk niets want een diepe bal richting de puntspeler Stephan Aardema kwam goed aan waarna hij over links weg draaide en de bal beheerst wist binnen te werken 5-3. Dit bleek de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en daarmee behaalde koopmans schilders drie goede punten.

Tweede klasse

SDV Keukens en meer – SDV Projectbuilding  4-7

Opnieuw stond de onderlinge clash op het programma en dus was het strijden voor elke meter en bal. En dat het spannend zou worden kon je wel merken en dat leidde tot de kortste keren in de eerste treffers van het duel. Eerst was het Stefan van Duijneveldt die de bal in het dak punterde 0-1, waarna Dilet Brahne een goede actie in huis had en de bal in de rechterhoek wist te schieten 0-2. Maar ondanks deze marge bleef het spannend en de aansluitingstreffer was dan ook al snel een feit. Een goed uitgespeelde aanval kwam terecht bij Elmer Boonstra en deze bleef rustig en schoot de 1-2 tegen de touwen. En toch zou dit niet de ruststand worden want een snelle counter werd afgemaakt door Richard v/d Veer en daarmee was de ruststand 2-2. En waar het eerste bedrijf leuk was om te zien daar gold dat ook voor de laatste twintig minuten van dit duel. Het was namelijk Edwin die de bal eerst in de korte hoek wist te punteren 2-3, waarna hij vervolgens de bal vanuit een moeilijke hoek in de kruising wist te schieten 2-4. De marge was weer twee maar daar zou het niet bij blijven. Stefan van Duijneveldt nam de bal goed mee waarna zijn schot in de verre hoek eindigde 2-5. Was hiermee de wedstrijd definitief gespeeld? Nee leek het toen Jonathan Meeuwis middels een afstandschot de stand op 3-5 bracht. De spanning bleef er maar ook de doelpunten want Stijn Cevat had een goede actie in huis waarna zijn schot keurig in het hoekje eindigde 3-6. Maar de thuisploeg bleef strijden en middels een solo van Frans de Beer werd het verschil weer twee 4-6, en dus was er nog wel iets mogelijk. Maar uiteindelijk zou er nog maar eenmaal gescoord worden en wel door Stijn Cevat die de keeper in een één tegen één duel kansloos liet en daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-7.

Braak Financiële Diensten – R.E.S.  2-7

Op voorhand was het even afwachten hoe beide ploegen uit de lange winterstop waren gekomen. Op voorhand zou je wellicht denken de gasten zijn de favoriet maar de bal is rond en dus kon er van alles gebeuren. En zo bleek ook wel in het eerste bedrijf want beide ploegen hielden elkaar goed in stand al waren de betere kansen er wel voor de gasten. Dit leidde uiteindelijk ook tot de openingstreffer van de wedstrijd. Een mooie lob over de verdediging heen werd perfect aangenomen door Sander Bootsma waarna deze ijzig koel bleef en de bal langs de doelman wist te schuiven 0-1. Diezelfde Bootsma wist even later weer het net te vinden na een prima individuele actie en daarmee bracht hij de ruststand op 0-2. Die twee doelpunten deden de mannen uit Bolsward goed want het ging vol gas de tweede helft in en dat leidde al snel tot de volgende treffer. Een actie over de linkerkant werd binnen geschoten door Sander Bootsma en daarmee maakte hij zijn hattrick compleet 0-3. Maar toch bleef Braak Financiële Diensten strijden voor elke meter en dat leidde dan ook tot een verdiende aansluitingstreffer. Een aanval vanaf eigen doel werd goed voorgezet waarna de bal bij de verste paal werd binnen gewerkt door Kevin a Nijeholt 1-3. Kon de ommekeer er dan toch nog komen? Nee bleek het antwoord te wezen. Na een aanval door het midden werd de bal aangenomen met links waarna Sander Bootsma goed weg draaide bij zijn tegenstander om de bal vervolgens met rechts binnen te schieten 1-4. Uiteindelijk werd de wedstrijd snel hierna in het slot gegooid nadat Colin Kruishaar de bal strak in de kruising wist te werken 1-5. Maar ondanks dat de wedstrijd wel beslist werd kwam er toch nog een treffer voor de thuisploeg. Sietse Kuiper werd neergelegd waarna hij zelf achter de penalty ging staan en deze hard wist binnen te schieten 2-5. Maar de bezoekers waren te sterk en via een goede combinatie over de linkerkant kwam de bal terecht bij Niels Sanchez-Infante en deze schoot de bal goed binnen 2-6. Het slotakkoord was er uiteindelijk voor de man of the match genaamd Sander Bootsma die een individuele actie simpel wist binnen te werken en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-7.

Frankena Loonbedrijf – Keizer Autoschade 4-9

Een duel tussen twee ploegen die eerder lieten zien dat ze zeker een balletje kunnen trappen. En dat was ook terug te zien in deze enerverende wedstrijd. Het werd al gauw 1-0 via Ruurd Bouwma die de bal simpel bij de tweede paal kon intikken. Maar lang liet het antwoord van de gasten niet op zich wachten. Een diepe bal kon leek gepakt te kunnen worden door de doelman maar Teunis van der Boon was er eerder bij en werkte de bal in het doel 1-1. Het bleef een aantrekkelijke eerste helft waarin het beide kanten op kon vallen. Na een individuele actie van Cornelis Zijlstra via de rechterkant naar het midden toe trekkend, haalde Zijlstra prima uit waarna de 1-2 een feit was. Maar toch zou dit niet de ruststand worden want een aanval via het midden werd vervolgens binnen gelobt door Renze Pieter Hiemstra en daarmee bepaalde hij de ruststand op 2-2. In het tweede bedrijf werd er haast in elke minuut wel gescoord. Waar Tristan Osinga eerst een goede solo wist af te ronden 2-3, daar maakte hij daarna een knappe team combinatie af 2-4. Maar ook de mannen van Frankena hadden mooie aanvallen in huis en één zo aanval werd afgemaakt door Renze Pieter Hiemstra 3-4. De spanning was weer terug al was dat van korte duur want nadat een bal er in werd gegleden 3-5, daar schoot Cornelis Zijlstra vanaf de linkerkant hard raak 3-6. Maar Renze Pieter Hiemstra liet zich niet kennen en met een schot van vijftien meter van het liet hij de keeper kansloos en eindigde de bal midden in het doel 4-6. Maar verder kwam de thuisploeg niet en de mannen van Keizer hadden er nog wel zin in en dat bleek ook wel uit de scoringsdrang die volgde. Uiteindelijk maakte zij nog drie doelpunten en daarmee eindigde dit duel in een 4-9 eindstand.

Derde klasse

Stadsherberg catering – Horeca de Trije  1-4

De horeca mag weer lekker genieten van zijn gasten en hopelijk kan het publiek vanavond genieten van beide ploegen. De eerste klap is namelijk een daalder waard en dat weet men al te goed. Er stond dus genoeg op het spel en dus beloofde het een interessant potje te worden. En dat werd het ook want beide ploegen wilde de aanval zoeken waar kon. Dat leidde in het eerste bedrijf tot enkele goede mogelijkheden maar deze werden onbenut gelaten en dus kende we een brilstand als ruststand. In het tweede bedrijf zou dit gaan veranderen. De keeper van horeca de Trije had een goede spelhervatting waarna Patrick Poelstra de bal in de korte hoek kon schieten 0-1. Maar het antwoord van de Stadsherberg kwam al snel. Het was Edwin Lodewijk die de bal ontving en ok zijn schot eindigde in de korte hoek 1-1. En dus konden beide ploegen weer opnieuw beginnen wilde het weer op voorsprong komen. En dat gebeurde uiteindelijk ook en hoe. Een goed afstandschot van Patrick Poelstra vloog hoog en hard binnen en daarmee werd het 1-2. Nu was het weer de beurt aan de thuisploeg maar daardoor ontstond er wel meer ruimte voor de gasten. Uiteindelijk leidde dit voor een verdere uitbreiding in de score. Een goed uitgespeelde aanval kwam terecht bij Mathew Guertin en deze legde de bal in het mandje 1-3. Was er nog een ommekeer mogelijk of was de wedstrijd nu definitief in het slot? Uiteindelijk bleek het laatste het geval te wezen. Helemaal toen Michel v.d. Veen de bal in de korte hoek binnen zag ketsen via de binnenkant van de paal 1-4. Dit bleek het laatste doelpunt te wezen en daarmee hebben de gasten de eerste drie punten van het seizoen binnen.

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma – Verno Verhuur 2-7

Een interessant potje tussen twee teams die wisselvallig presteerde in de eerste seizoenshelft en dus was het de vraag hoe zouden beide teams openen vandaag. In het eerste bedrijf was het aftasten en zochten beide ploegen naar de mogelijkheden om te scoren maar uiteindelijk werden de eerste mogelijkheden niet benut en dus bleef het spannend. Maar toch zou er nog eenmaal gescoord worden in de eerste helft en wel door Tiemo Postma die de bal in de linker onderhoek wist te schuiven 0-1. Waar het in het eerste bedrijf stroef verliep daar veranderde dat in het tweede bedrijf. De tweede treffer van dit duel was dan ook al snel een feit. Een uitgespeelde aanval kwam terecht bij Egbert v.d. Veen en deze schoof de bal in het rechter hoekje 0-2. Hiermee was er een klein gaatje geslagen maar dit was maar van korte duur want even later was de aansluitingstreffer al een feit. Na een goede steekpass kreeg Autger Zijlstra de bal en zijn schot eindigde in de korte hoek 1-2. De spanning was weer volledig terug en dus kon het weer alle kanten op gaan. Maar hier dacht de grote man van Verno Verhuur blijkbaar anders over want hierna was het de grote Tiemo Postma show. Met vier snelle treffers achter elkaar bracht hij de stand namelijk op 1-6 en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Na een blunder van de keeper werd het nog 2-6 maar het slotakkoord werd gegeven door wie anders dan Tiemo Postma die de bal van afstand wist binnen te schieten en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-7.

WR Unit – v/d Woude fietsen 7-4

Waar de ene bovenin de competitie eindigde daar streed de andere om een middenmoot plek. Op voorhand zou je dus zeggen dat de thuisploeg het voordeel zou hebben. In de eerste tien minuten waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd al waren de meeste mogelijkheden er voor de thuisploeg. Maar gescoord werd er nog niet maar dat werd wel goed gemaakt in de tweede fase van de eerste helft. Van minuut negen tot minuut twintig werd er namelijk zesmaal gescoord door WR Unit en dus was de ruststand uiteindelijk 6-0. Deze score werd twee minuten na rust verder uitgebreid naar 7-0 en dus was de wedstrijd wel gespeeld. Maar de mannen van v/d Woude gaven niet op en in het laatste kwartier van de wedstrijd wisten zij nog viermaal te scoren. Waar de thuisploeg de winnaar was van de eerste helft, daar gold dat voor de gasten voor het tweede bedrijf. Maar uiteindelijk gingen de drie punten naar de thuisploeg en dus kende zij een goed begin van de competitie.

VDV Techniek – Roosma Schilders 1-2

Een wedstrijd tussen twee jonge ploegen en dus kon het alle kanten op gaan. En dat was ook wel te merken in de eerste tien minuten van de wedstrijd. In balbezit warren beide ploegen slordig en gehaast en dus was het de bal snel kwijt. De beste mogelijkheden waren er wel voor de gasten maar gescoord werd er niet. En dan is het minuut twaalf als de thuisploeg in balbezit is en de bal enigszins gelukkig voor de voeten terecht komt van Pieter Schaafsma en deze wist de bal goed binnen te werken 1-0. Na dit doelpunt zakte de thuisploeg in en kregen de mannen van Roosma weer enkele mogelijkheden om te scoren, uiteindelijk gebeurde dit ook in de zestiende minuut via Jordi Hoek en daarmee bracht hij de verdiende gelijkmaker op het bord 1-1. Gezien het spelbeeld een verdiende gelijkmaker maar de gasten wouden meer en kregen een minuut voor tijd ook meer. Skelte Eemsing nam een intrap snel waarna hij zelf door liep en de bal ontving aan de rechterkant van het veld, Eemsing dacht niet na en schoot de bal hard tegen de touwen 1-2. Het spelbeeld in de tweede helft veranderde nauwelijks in vergelijking met die van de eerste helft. Beide ploegen hanteerde een aardig hoog tempo maar bleven slordig aan de bal. Toch werden de mannen van VDV steeds meer naar achter gedrongen en kreeg Roosma mogelijkheden maar in de laatste fase was men niet scherp genoeg. Uiteindelijk bleef het lang spannend maar zou er niet meer gescoord worden dus eindigde dit duel in een 1-2 eindstand.