Verno verhuur vernedert Connexa met net geen twintig klapper

Speelronde drie stond alweer op de planning en dat betekent dat we vol in de competitie zitten. Wie konden er vandaag drie punten bij schrijven en wie moeten er voorlopig afhaken? Doelpunten waren er in ieder geval gegarandeerd en dus gingen de supporters er maar eens goed voor zitten. Wil je weten wat jou favoriet gedaan heeft? Lees het dan hieronder en je komt er achter.

Hoofdklasse

Welgeschikt – Bogt fen Gune/Veltman vloeren 2-2

Beide ploegen waren gestart met een overwinning en dus was vandaag voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Op papier deden beide ploegen niets voor elkaar onder maar hoe zou dat wezen op het veld. Nou op het veld was dat ook niet zo want beide ploegen stonden verdedigend goed en aanvallend kwam men er snel uit waar kon. Toch duurde het uiteindelijk dertien minuten voordat de ban gebroken werd. Het was Alper Bokat met een actie over de linkerzijde van het veld waarna hij de bal in de verre hoek wist te schieten 1-0. Hiermee was het doelpuntenfestijn dus geopend en was het wachten op meer van dit soort doelpunten. Met nog twee minuten te spelen in het eerste bedrijf kwam deze treffer er ook. Na een voorzet vanaf de linkerzijde van het veld wist Jens de Ruyter de bal simpel binnen te tikken en daarmee werd de ruststand bepaald op 2-0. De gasten moesten dus komen in het tweede bedrijf en gezien de kwaliteiten moest dat wel goed komen. Mogelijkheden ontstonden er gelijk maar met scherp geschoten werd er nog niet. Nog niet inderdaad want na elf minuten spelen was het wel raak. Een voorzet vanaf de linkerzijde van het veld werd door Frank de Vries binnen getikt en daarmee werd het 2-1. De aansluiting was er en dus kon er nog van alles gebeuren. Drie minuten na deze aansluitingstreffer werd alles weer gelijk getrokken. Wederom kwam er een voorzet vanaf links en ditmaal was het Mark Hartman die de bal wist binnen te tikken in de korte hoek en daarmee tekende hij voor de 2-2. Beide ploegen gingen hierna nog opzoek naar meer maar gescoord werd er niet meer en dus werden de punten eerlijk verdeeld.

Sportcafé de trije – Zijlstra beroepskleding 2-4

Een duel tussen twee ploegen die op papier weinig voor elkaar onder doen en dus beloofde het op voorhand een leuk duel te worden. En leuk werd het zeker want beide ploegen speelde in een hoog tempo met daarbij aardig wat kansen op doelpunten. Maar in de eindfase was het niet scherp genoeg en dus leken beide ploegen te gaan rusten met een gelijke ruststand. Maar niets was minder waar want met nog drie minuten op de klok was het Rob Postma die een voorzet vanaf links wist binnen te werken in de verre hoek 1-0. Met deze stand werd er gerust en dus was er nog van alles mogelijk in het tweede bedrijf. Dat tweede bedrijf was nog maar vier minuten onderweg toen het al raak was. Het was Cornelis Zijlstra met een actie over de rechterzijde van het veld waarna hij de bal in de verre hoek wist te schieten 1-1. Alles was dus weer in evenwicht en dus gingen beide ploegen gelijk weer opzoek naar meer. Dat meer kwam er ook en wel negen minuten voor tijd. Het was wederom Cornelis Zijlstra met een actie door het midden van het veld waarna hij de bal door de benen van de keeper weet te schieten en daarmee tekende hij voor de 1-2. Diezelfde Cornelis Zijlstra deed het twee minuten later opnieuw. Ditmaal kwam een voorzet vanaf de rechterzijde voor zijn voeten waarna hij de bal in de korte hoek wist te schieten 1-3. Het gaatje was geslagen maar de thuisploeg bleef strijden voor elke meter op het veld. Dit leidde drie minuten voor tijd tot de aansluitingstreffer van dit duel. Karst Hannema had een goede actie over de rechterkant van het veld waarna zijn schot hard eindigde in de verre hoek 2-3. Alles was dus weer mogelijk en dus ging de thuisploeg alles of niet spelen. Uiteindelijk werd het niets want een minuut voor tijd was het wie anders dan Cornelis Zijlstra die de bal wist binnen te werken en daarmee tekende hij voor de 2-4 eindstand.

Eerste klasse

Keizer Autoschade – RES/ Automotive Bolsw.  0-2

Waar de thuisploeg hun eerste duel verloor daar pakte de gasten een puntje. En dus stond er voor beide ploegen genoeg op het spel want je kan uitlopen op je concurrent of je blijft bij elkaar in de buurt. Je merkte al gauw dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden en hierdoor werd het een spannende wedstrijd. Het spel ging over en weer al stonden beide ploegen verdedigend goed. Uiteindelijk werd de wedstrijd dan toch open gebroken en wel door Colin Kruishaar die de bal vanuit de rebound wist raak te schieten 0-1. De ban was gebroken en dus moest de thuisploeg in de achtervolging gaan. In het eerste bedrijf werd er niet meer gescoord en dus beloofde het een leuke en spannende tweede helft te gaan worden. En dat werd het ook want beide ploegen streden voor elke bal en meters. Mogelijkheden kwamen er voor beide maar uiteindelijk zou er in de tweed helft nog maar eenmaal gescoord worden. Wederom was het Colin Kruishaar die de bal ontving en hij schoof de bal langs de doelman in het mandje 0-2. Dit bleek dus de laatste treffer van het duel te wezen en daarmee pakte de gasten drie belangrijke punten.

Rijschool Posseth – Bouwbedrijf Hiemstra 4-6

Waar de ene de eerste wedstrijd verloor daar won de andere ploeg wel. Toch bleek al gauw dat het een leuke en open wedstrijd zou gaan worden en hierdoor gingen de mensen gelijk op het puntje van hun bank zitten. Toch duurde het zes minuten voordat de score geopend werd. Het was Eelco Tanghe die vanaf de linkerkant kwam waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 0-1. Hiermee was het bal geopend en daarmee was het wachten op meer. Dat meer kwam er ook want vier minuten later was het Simon Houtsma met een schot vanaf links in de verre hoek en daarmee tekende hij vor de 0-2. Maar de tegen reactie kwam er al snel want een minuut later was het Leon Wever die een voorzet vanaf links in de korte hoek wist te schieten en daarmee tekende hij voor de 1-2. De spanning was weer terug maar toch zou het gaatje geslagen worden twee minuten voor rust. Jelle Pieter v/d Wal ontving de bal aan de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-3. Toch zou dit niet de ruststand worden want een minuut later was het Eelco Tanghe met een actie door de as van het veld waarna hij de bal in de rechter onderhoek wist te schieten 1-4. Dat zou ook de ruststand wezen en dus beloofde het een interessante tweede helft te worden. Interessant werd het zeker want een minuut na rust was daar al de aansluitingstreffer. Jasper Hoekstra zette een actie in over de linkerkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de korte hoek 2-4. Maar de vreugde was van korte duur want twee minuten later was het Simon Houtsma met een goede actie over de linkerkant van het veld en zijn schot eindigde in de korte hoek 2-5. Maar hiermee was het nog niet gedaan want een minuut na de vorige treffer was het Alwin Bierema met een goed schot en daarmee tekende hij voor de 3-5. Hierdoor kon er nog van alles gebeuren en dus bleven beide ploegen vol de aanval zoeken. Dit werd uiteindelijk ook beloond want zes minuten voor tijd kwam Rick Beimers opzetten vanaf links en zijn schot ging over de doelman heen 4-5. En daarmee was het gaatje weer één en dus was alles nog mogelijk. De thuisploeg ging alles of niets spelen en uiteindelijk werd dat niets want een minuut voor tijd was daar een voorzet vanaf de linkerkant van het veld waarna Simon Houtsma de bal simpel weet binnen te werken en daarmee tekent hij voor een 4-6 eindstand.

Royal steensma – Autobedrijf strikwerda  6-5

Een duel tussen twee voetballende ploegen en dus beloofde het op voorhand een interessant treffen te worden. Vanaf minuut één werd het inderdaad een open wedstrijd waarin het alle kanten op kon gaan vallen. Het was uiteindelijk Dani van Eijk die de ban wist te breken middels een hard schot en daarmee tekende hij voor de 1-0. Maar lang duurde deze tussenstand niet want het was Frits Hoekstra die de bal via de doelman wist binnen te werken 1-1. En zo kon het dus alle kanten op gaan en hierdoor bleef de spanning hoog. Het was Chris Outhyse die vanaf de zijkant wist binnen te werken en daarmee werd het 1-2. Maar ook ditmaal kwam er snel een tegen reactie. Een lange bal kwam terecht bij Thomas Tolsma en deze wist de bal simpel binnen te tikken 2-2. En zo bleef het een leuk duel om te zien en helemaal omdat het hiermee nog niet gedaan was. Het was namelijk Frits Hoekstra met een goede dribbel waarna hij de bal langs de doelman weet te schieten 2-3. Maar zoals het de hele wedstrijd al ging was de gelijkmaker er ook snel weer. Een hoge bal werd goed gecontroleerd door Evert Tolsma en deze schoot de bal zuiver binnen 3-3. Mooie doelpunten werden er dus gemaakt en dat gold ook voor de volgende treffer van de wedstrijd. Dani van Eijk probeerde het van afstand en zijn schot eindigde in de kruising 4-3. Dan zou je zeggen de volgende treffer is voor de gasten maar niets bleek minder waar want de thuisploeg zette hierna aan en middels twee treffers van Jorrit Tolsma werd de score naar 6-3 getild. De wedstrijd leek hiermee wel gespeeld te wezen maar in de praktijk bleek dit niet het geval te wezen. Waar Frits Hoekstra eerst een penalty wist te benutten 6-4, daar schoot hij even later de bal hard in de rechterhoek binnen 6-5. Zodoende was alles weer mogelijk. Uiteindelijk zou er in dit duel niet meer gescoord worden en daarmee behaalde de thuisploeg drie belangrijke punten.

Derde klasse

CK Corporation – Offinga kappers  2-5

Waar de thuisploeg hun eerste twee duels verloor daar wonnen de gasten juist deze wedstrijden. En dus kon er vandaag tussen beide ploegen een gat geslagen worden. Aan de thuisploeg om dit te voorkomen en dus waren zei gebrand op een goede wedstrijd. Beide ploegen deden in de openingsfase niet heel veel voor elkaar onder. Hierdoor werd het een leuke open wedstrijd om te  volgen. Het duurde uiteindelijk zes minuten en achtenveertig seconden voordat de score geopend werd. Een toegekende vrije trap werd erg mooi binnen geschoten door Feike Nieuwhof en daarmee tekende hij voor de 0-1 tussenstand. Diezelfde Feike Nieuwhof was één minuut en twee seconden later wederom trefzeker. Ditmaal schoot hij de bal netjes langs de doelman in het doel en daarmee werd het 0-2. Ondanks de geringe achterstand bleven de mannen van CK Corporation zoeken naar de doelpunten. Uiteindelijk kwam deze er vijf minuten en vijfendertig seconden voor de rust ook. Het was Menno Hiemstra met een prachtig schot over de keeper heen en daarmee bracht hij de stand op 1-2. In de openingsfase van de tweede helft veranderde er vrij weinig. Het spel ging over en weer maar doelpunten vielen er nog niet. Toch zouden deze er wel komen en wel negen minuten voor tijd. Wie anders dan Feike Nieuwhof was het die de bal knap langs de doelman kreeg en daarmee tekende hij voor de 1-3. Maar lang stond deze stand niet op het scorebord want twee minuten en vijftien seconden later was het alweer raak aan de andere zijde van het veld. Het was Mohammad Alraja die aan de bal kwam en met een harde trap liet hij de keeper kansloos achter 2-3. De spanning was weer terug en dus kon er nog van alles gebeuren. Dat bleek wel want één minuut en vijftien seconden later was het alweer raak. Feike Nieuwhof gaf de bal een mooie curve mee en daardoor draaide de bal strak in de kruising 2-4. Het gaatje was geslagen en die werd één minuut en tweeënveertig seconden later nog wat groter. De grote man Feike Nieuwhof bewees zijn klasse en met een hard schot liet hij de doelman kansloos achter 2-5. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en daarmee blijft Offinga kappers ongeslagen.

BSH Partyservice – Lahaise schoonmaak 7-3

Een leuke wedstrijd werd er verwacht want beide ploegen leken op papier weinig voor elkaar onder te doen. Dat bleek ook wel in de eerste tien minuten waarin niet gescoord werd en waarin er wel kansen voorbij kwamen. Maar dan is daar de elfde minuut als Tjaliing Feenstra opstoomt over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-0. Hiermee was het bal geopend en dat was het startsein voor meer. Dat meer kwam er ook want nu ging het snel. Twee minuten na de vorige treffer was het Rick Alberda met een actie over rechts en ook zijn schot eindigde in de verre hoek 2-0. Het gaatje was geslagen maar de tegen reactie volgde twee minuten later. Jens Jellema ging ook over de rechterkant naar voren en zijn schot eindigde in de korte hoek 2-1. In de volgende twee minuten was het tweemaal Tjalling Feenstra met een actie over de linkerkant en de eerste keer schoot hij de bal in de korte hoek 3-1, waarna zijn volgende schot eindigde in de verre hoek 4-1. Met deze stand werd er ook gerust en dus moesten de gasten iets bedenken om terug te keren in de wedstrijd. Dat besef leek er ook te komen want de ploeg startte fel aan de tweede helft en dat leidde na acht minuten spelen tot de verdiende treffer. Jens Jellema kwam op over de rechterzijde van het veld waarna zijn schot in de verre hoek eindigde 4-2. Er was nog tijd zat en dus zou een ommekeer mogelijk wezen. Maar dan met nog vijf minuten op de klok is het Rick Alberda met een actie over de rechterkant van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 5-2. Daarmee leek het duel wel gespeeld te wezen. Maar een minuut na de treffer is het Karst Bloemsma met een schot vanaf links en deze beland nog in de verre hoek 5-3. Maar het mocht niet baten want een minuut voor tijd schoot Tjalling Feenstra zijn ploeg in veilige haven en daarmee tekende hij voor de 6-3. De slottreffer kwam op naam van Thymo Zijlstra die de bal vanaf zijn eigen doel in het andere lege doel schoot en daarmee besliste hij de wedstrijd 7-3.

Roosma schilders – Braak financiële diensten 2-2

Beide ploegen hoeven weinig voor elkaar onder te doen en daardoor beloofde het op voorhand een spannende pot voetbal te gaan worden. En dat bleek ook zo te wezen want beide ploegen stonden verdedigend goed en aanvallend kwam het er scherp uit en kreeg het mogelijkheden om de score te openen. Uiteindelijk gebeurde dat ook en wel via Jan van Duijn die de bal van dichtbij in het hoekje wist te leggen 0-1. Maar ondanks deze tegen treffer bleef de thuisploeg goed in de wedstrijd en daarvoor wist men zichzelf uiteindelijk voor te belonen. Elmer Feenstra had een goede actie over de zijkant in huis waarna zijn schot hard en strak tegen de touwen eindigde 1-1.  Alles was weer evenwicht en dat was gezien de wedstrijd ook niet onverdiend te noemen.  En dan is daar wederom Jan van Duijn die een actie weet in te zetten over de rechterzijde van het veld om de bal vervolgens laag in de linkerhoek te laten eindigen 1-2. De voorsprong was er weer maar kunnen de gasten deze voorsprong behouden en zelfs uitbreiden? Nee bleek het antwoord te wezen want Elmer Feenstra kreeg de bal dichtbij het doel waarna hij deze strak weet binnen te werken en daarmee werd het 2-2. Beide ploegen gingen hierna nog wel opzoek naar meer maar gescoord werd er niet meer en daardoor werden de punten eerlijk verdiend.

Vierde klasse

Beumako – Martens fish & chips  5-2

Beide ploegen wonnen hun eerste duel en dus was het afwachten welke ploeg er ongeslagen zou blijven na deze speelronde.  Beide ploegen wisten daarom dat ze scherp uit de kleedkamer moesten komen. Dat deed de thuisploeg dan ook gelijk en dat leidde al snel tot de openingstreffer van dit duel. Na een schot op doel kwam de rebound voor de voeten terecht van Yke Gaastra en deze wist de bal in de kruising te werken 1-0. En hiermee was de wedstrijd geopend en kon men doorgaan mt meer kansen te creëren en te benutten. Na een goed lobje over de verdediging heen kwam de bal terecht bij Arjen en deze volleerde de bal door de benen van de keeper heen het doel in 2-0. Maar ondanks de achterstand bleven de gasten er in geloven en dat geloof werd uiteindelijk ook beloond. Het was Mathieu de Keizer die één op één kwam met de doelman en met een bekeken balletje liet hij de keeper kansloos achter 2-1. Maar ondanks deze tegen treffer bleef Beumako vol drukken en dat leidde uiteindelijk zelfs tot de volgende treffer van de wedstrijd. Arjen kreeg de bal aan de zijkant van het veld waarna hij de keeper met een hard en laag schot kansloos achter liet 3-1. En dus moesten de gasten weer vol in de achtervolging gaan. Maar wanneer je dat moet doen dan moet je zelf geen fouten maken en dat gebeurde uiteindelijk wel. Na een fout in de verdediging kwam de bal terecht bij Monem Hanzabek en deze strafte het foutje keihard af en daarmee werd het 4-1. Hiermee leek het duel wel gespeeld te wezen. Maar dan ontvangt Jildert Bouma de bal dichtbij het doel en deze dacht niet na en schoot beheerst binnen 4-2. Maar ondanks deze treffer zou de winst niet meer in gevaar komen voor de thuisploeg want kort voor tijd werd de eindstand bepaald op 5-2. De bal kwam terecht bij Yke Gaastra en deze wist de bal strak in de bovenhoek te schieten.

Bouwbedrijf van Marrum – Horeca de Trije 2-3

Beide ploegen wisten uit hun eerste twee duels nog geen punten te behalen. Ook wanneer je kijkt naar vorig seizoen kun je er vanuit gaan dat beide ploegen weinig voor elkaar onder doen. En dus beloofde het een interessante pot voetbal te gaan worden. Beide ploegen begonnen dan ook fanatiek aan dit duel en dat leidde na vier minuten spelen tot de openingstreffer van dit duel. Het was Jelmer Uythof die de bal ontving aan de linkerzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek 1-0. De ban was gebroken maar ondanks dat bleef de wedstrijd aardig gelijkwaardig. Uiteindelijk duurde het tot de veertiende minuut voordat de volgende treffer een feit was. Weer was het Jelmer Uythof die de bal ontving aan de linkerzijde van het veld en ditmaal schoot hij de bal in de korte hoek binnen 2-0. Het gaatje was geslagen en met deze stand werd er uiteindelijk ook gerust. De tweede helft was drie minuten onderweg toen de tegen reactie een feit was. Het was Patrick van Dijk met een actie vanaf rechts waarna zijn schot eindige in de linkerhoek van het doel 2-1. De aansluiting was er en dus was er weer van alles mogelijk. Helemaal omdat vijf minuten later de bal in het eigen doel werd geschoten en daarmee was alles weer in evenwicht 2-2. En zo beloofde het dus nog twaalf spannende minuten te gaan worden. De punten leken verdeeld te gaan worden tussen beide ploegen maar daar dacht Ruurd Pijpker blijkbaar anders over. Hij kreeg een minuut voor tijd de bal aan de rechterzijde van het veld waarna zijn schot eindigde in de verre hoek en daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-3.

Zaalvoetbalteam ex BTW – Visual reklame 1-2

Beide ploegen wonnen beide hun eerste twee duels en dus was dit een wedstrijd voor de koppositie. En dus stond de druk er bij beide partijen vol op. Waar beide ploegen op de ranglijst dicht bij elkaar stonden daar was men ook in deze wedstrijd gewaagd aan elkaar. Mogelijkheden kwamen er zeker maar verdedigend stonden beide ploegen ook goed in balbezit tegenstander. Maar ondanks dat werd de score uiteindelijk toch geopend. Het was Sem Andoh die de bal dichtbij het doel ontving en zijn schot ging door het midden binnen 0-1. De ban was gebroken en dus moest de thuisploeg komen met een antwoord. Dat antwoord kwam er uiteindelijk ook en wel via Tjitte Bonnema die de bal van dichtbij wist binnen te tikken 1-1. En zo was alles weer in evenwicht. Lang leek het hierbij ook te blijven maar dan is daar wederom Sem Andoh die aan de bal komt en zijn schot vanaf de zijkant vloog er hard in 1-2. Beide ploegen gingen hierna nog opzoek naar meer doelpunten maar deze vielen er niet meer en dus eindigde dit duel in een minimale overwinning voor de gasten.

Vijfde klasse

Verno verhuur – Connexa  18-2

Waar de thuisploeg hun eerste duel won daar gingen de gasten voor het eerst onderuit. En dus was de vraag hoe groot het verschil vandaag zou wezen. Vanaf de eerste minuten kon je merken dat de gasten het lastig hadden want de thuisploeg speelde fel en snel spel. Dit leidde na vier minuten spelen tot de openingstreffer van dit duel. Jelte Hanenburg had een goede sprint in de benen waarna hij hard raak schoot 1-0. De ban was gebroken maar de tegen reactie kwam er binnen drie minuten en tien seconden. Mel Zorge kreeg de bal waarna hij deze rustig langs de doelman wist te plaatsen 1-1. En zo kende we een leuke openingsfase van dit duel en dus stond er nog genoeg te beleven. Met nog tien minuten en vijftien seconden op de klok is het Jelte Hanenburg die het maar eens van afstand probeerde en dit schot viel binnen 2-1. De voorsprong was er weer en dus moesten de gasten weer in de achtervolging gaan. Helemaal omdat het een minuut later weer raak was. Wederom was het Jelte Hanenburg die aan de bal kwam en zijn schot eindigde strak in de kruising 3-1. De hattrick was compleet voor Hanenburg maar daar zou het bij blijven want met nog drie minuten en zesendertig seconden op de klok weet hij ook nog de vierde te maken en daarmee werd het 4-1. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld te wezen en dus was de vraag alleen nog hoeveel gaat het worden. In de laatste twee minuten en in een tijdsbestek van drieënveertig seconden wist Maarten van de Vies tweemaal raak te schieten en daarmee tekende hij voor een 6-1 ruststand. Waar het in de eerste helft vier minuten duurde voordat de openingstreffer een feit was daar was dat in de tweede helft na drie en een halve minuut een feit. Weer was het Jelte Hanenburg die het van afstand probeerde en wederom was het raak 7-1. Maar hier bleef het niet bij want waar Hanenburg het in de eerste helft op zijn heupen had daar was het kort na de 7-1 weer raak en ditmaal deed hij het met een ijzig hard schot 8-1. Maar hiermee was de koek nog niet op want de volgende twee goals kwamen op naam van Klaas Auke Dijkstra die de bal eerst netjes over de keeper heen kopte 9-1 om vervolgens de bal hard in de kruising te werken 10-1. Het bleef hard gaan want de mannen van Connexa waren op en hiervan wist de thuisploeg optimaal van te profiteren.  Dirk Jan Volbeda en Klaas Auke Dijkstra wisten heerlijk binnen te werken en daarmee tekende zij voor de 12-1 tussenstand.  Maar dan weten de gasten toch nog iets terug te doen via Sem de Graag en daarmee werd het 12-2. In de laatste zes minuten wist de thuisploeg nog zesmaal te scoren en daarmee eindigde dit duel in een 18-2 eindstand. Doelpuntenmakers laatste zes minuten:  3x Klaas Auke Dijkstra,  Jelte Hanenburg, Ane Jan Jukema en Gooitzen Scheffer.

Stadsherberg catering – Ventura systems 6-4

Beide ploegen vinden we met respectievelijk nul en één punt terug in de onderste regionen van de competitie. En dus waren beide ploegen gebrand op een goed resultaat vandaag. En dat bleek ook al snel want beide ploegen vlogen uit de startblokken en dat leidde na twee minuten en tweeënveertig seconden spelen tot de openingstreffer van dit duel. Jetze Waltje had een goed schot in huis en daarmee liet hij de keeper kansloos achter 0-1. De ban was gebroken maar de tegen reactie kwam al binnen twee minuten. Wayne Cuttress kwam aan de bal en zijn schot eindigde schitterend in de kruising 1-1. Beide ploegen gingen hierna vrolijk door met aanvallen maar de mogelijkheden werden nog niet omgezet tot doelpunten. Maar dan met nog drie minuten en drieëndertig seconden op de klok is het Sander Boomsma die de bal ontving en hij had een mooie bal langs twee tegenstanders waarna deze tegen de touwen sloeg 1-2. Maar dat bleek niet de ruststand te worden want een minuut later was het Gerton Oost die de bal door de benen van de keeper heen schoot en daarmee tekende hij voor de 2-2 ruststand. Waar er in het eerste bedrijf snel gescoord werd daar gold dat ook voor de tweede helft want na drie minuten spelen kwam er een goede voorzet waarna Edwin Lodewijk de bal wist binnen te werken 3-2. Maar ook ditmaal was er een snelle tegen reactie want twee minuten later werd de stand alweer gelijk getrokken. Het was Roel Frijling met een krachtige pegel en deze eindigde hard tegen de touwen 3-3. En zo hielden beide teams elkaar goed in evenwicht en dus zou het spannend blijven tot aan het einde.  Eenenvijftig seconden na de gelijkmaker viel er wederom een doelpunt te noteren. Wayne Cuttress nam de bal goed mee waarna zijn schot eindigde strak in de bovenhoek 4-3. Dit doelpunt leek vleugels te geven want zevenendertig seconden na de vorige treffer was het Edwin Lodewijk met een kanonskogel en ook deze viel lekker binnen waardoor het 5-3 werd. Het gaatje was geslagen en dus moesten de gasten nog meer gas geven om terug te komen in de wedstrijd. Maar dit leek onmogelijk te worden want met nog zeven minuten en elf seconden op de klok was het Edwin Lodewijk die op volle snelheid lag waarna hij de keeper kansloos achter liet 6-3. Maar ondanks de achterstand bleven de mannen van Ventura strijden en dat werd twee minuten na het vorige doelpunt beloond. Een toegekende vrije trap werd door Rein Jan de Witte binnen gewerkt en daardoor werd het 6-4. Bij deze stand zou het uiteindelijk blijven en dus draaide beide ploegen van positie op de ranglijst.

Van der Woude fietsen – Team Le7nesh  2-4 Met vier vs. zes punten was dit een ware strijd om plek één van de ranglijst. En dus werden de messen goed geslepen en beloofde het een spannende pot te worden. Beide ploegen begonnen dan ook scherp aan de wedstrijd en hierdoor ontstonden er al gauw mogelijkheden om de score te openen. Uiteindelijk gebeurde dat ook want een toegekende strafschop werd door Ken Knoeff in de rechter onderhoek geschoten 1-0. De ban was gebroken maar de gasten lieten zich niet kisten en dus gingen zij vol in de achtervolging. Uiteindelijk met resultaat want een lage voorzet werd door Oscar Busser in het lege doel getikt 1-1. Ruimtes werden namaten de tijd vorderde steeds groter en daar wisten de gasten uiteindelijk van te profiteren. De bal kwam voor de voeten van Senna terecht en deze kon de bal simpel in het lege doel plaatsen 1-2. En zo moest van der Woude in de achtervolging gaan. Helemaal omdat het even later ook nog 1-3 werd via Oscar Busser die de bal van afstand in het doel wist te jagen 1-3. Was de wedstrijd hiermee gespeeld? Ja leek het antwoord te worden want Andreas Tsingros nam de bal goed mee om deze vervolgens in de bovenhoek te werken en daardoor werd het 1-4. Maar ook de gasten lieten soms ruimtes liggen en daarvan wist Folmer Osinga optimaal van te profiteren want één op één met de doelman bleef hij rustig en daarmee tekende hij voor de 2-4. Toch bleek dit de laatste treffer van de wedstrijd te wezen en daarmee deed de koploper goede zaken.