Verrassend verlies Sportcafe de Trije. Schroevenkopen.nl in de verdrukking.

 AXL3836

In de eerste klasse kan het tot heden superieure Sport de Trije ook nog verliezen. Niet dat het hierdoor de concurrentie in de kaart speelt, het verschil is nog te groot, maar de strijd is nog niet gestreden. Grand Cafe De Doelen werd de verrassende winnaar. In deze klasse valt Bouwbedrijf Haarsma na een goede start ver terug. Freedom Energy was met 3-8 veel te sterk. Verder knokte De Skearmessen zich langs Sportcentrum Shape, 1-2. In de hoofdklasse lag de winst van G.Pars Graanhandel op Cafe ‘t Wap niet in de lijn der verwachtingen waardoor het onderin vrij spannend wordt. Dit komt mede doordat Autocentrum Harlingen opnieuw geen team op de been kon brengen en uit de competitie is genomen. In deze hoogste klasse won koploper Keizer Autoschade overtuigend van Autobedrijf Haitsma en had runner up Steensma F.I,. geen kind aan De Strûners F.C. In de derde klasse moet Schroevenkopen.nl oppassen dat het niet verder afzakt. Het verloor kansloos van het in opmars zijnde Schapie Multiservice. Het had geluk dat Verno Verhuur, Bouwbedrijf Scharringa en Warmtetechniek ook geen punten pakten. Bovenin won Zijlstra Beroepskleding de topper na veel spanning met 6-5 van Huhtamaki/ Leo Reitsma. In de derde klasse gaf Apenmeeuw een onvolledig Sannes & Voorintholt een geweldig pak slaag en wonnen de achtervolgers Rintec en Maxstuc.

G.Pars Graanhandel – Cafe ‘t Wap 6-5

Dit spannende treffen werd pas in de laatste minuut beslist. Vooraf hadden beide teams een fase waarin het domineerde. De eerste periode was voor Pars met treffers van Mattin Visser, Syb Wijnstok, Menno van Zwieten en een tegentreffer van Sietse Jansma. Vervolgens lag het initiatief volledig bij de Leeuwarders die doorstoomden naar 3-5 via Pieter Jelle de Jong 3x en Mark Kleefstra. Pars herstelde zich. Mattin Visser zorgde voor de aansluiting en Kars Valkema werd matchwinnaar waarbij de winnende in de laatste minuut.

Keizer Autoschade – Autobedrijf Haitsma 4-1

De uitblinkende Mart Kuperus was met een hattrick in de eerste periode beslissend. Henk Vonk scoorde tegen en Keimpe Pols bepaalde de eindstand in de laatste seconden.

Oosterlaar/Verhoeven – van Dellen bellen 3-7

Biliam Herrema 0-1, Ronald Post 0-2, Wietse Blaauw 0-3, Ronald Post 0-4, Mathew Guertin 0-5, Kristian Feenstra 1-5, Wietse Blaauw 1-6, Ane Schaap 2-6 en 3-6, Stevan Bootsma 3-7.

Toen Oosterlaar een beetje in de wedstrijd kwam stond er al 0-5 op de teller in het voordeel van een gretig van Dellen en dat was zeker verrassend.

Steensma F.I. – De Strûners F.C. 7-3

Steensma is collectief sterk en had weinig moeite met De Strûners. Bij het wisselen van speelhelft hadden Jildert de Vries 2x, Evert Tolsma en Tjeerd Hoekstra de stand al naar een beslissende 4-0 gebracht. Evert Tolsma zorgde ook voor 5-2, het restant kwam van Jildert de Vries 2x en tegen scoorden Rinke de Vries 2x en Hendrik v.d.Baan.

Sportcafe de Trije – Grand Cafe de Doelen 2-4

Dat Sportcafe de Trije een nederlaag zou gaan leiden, daar leek het in de eerste periode niet op . Wibo Ypma en Joshua Cuperus schoten de stand naar 2-0. Roy Hoekstra maakte vervolgens gebruik van veel vrijheid, Robin Zandberg in de rebound, Roy Hoekstra beheerst in de korte hoek en Robbin de Klerk via een counter brachten de volledige ommekeer.

The Phone House – Autobedrijf Strikwerda 4-2

Het verschil in de meeste wedstrijden is niet groot, maar steeds staat Strikwerda na afloop met lege handen. Na de opening van Ronald Reinsma zorgde Martijn Werkhoven 2x voor 2-1. Klaas Meinsma maakte gelijk en in de slotfase gingen de punten alsnog naar The Phone House na een zuivere pegel van afstand van Martijn Werkhoven en een intikker van Kars Zeinstra.

Bouwbedrijf Haarsma Franeker – Freedom Energy 3-8

Pieter Zijlstra 0-1, Cornelis Zijlstra 0-2, Eric Miedema 0-3, Pieter Zijlstra 0-4, Cornelis Zijlstra 0-5, Gerard Zijlstra 0-6 en 0-7, Jort van Gils 1-7, Pattrick Prosee 1-8, Raymond Mobach 2-8 en 3-8.

Gezien de stand op de ranglijst mocht een spannend duel worden verwacht. Freedom Energy nam echter meteen het initiatief en voor het zonder enig vertrouwen spelend Haarsma was er pas in de slotfase enig succes weggelegd.

Horeca de Trije – Coop Tolsma Winsum 2-3

Met een mooie solo brak Patrick Poelstra dit volkomen gelijk opgaande duel open en daar bleef het lang bij. In tweede instantie maakte Remco Jorritsma gelijk waarna Ruurd Pijpker het Horeca team met een gelukje opnieuw op voorsprong zette. Het was nu voor Coop alle hens aan dek en het lukte. Eerst maakte Ynte v.d.Veen met een intikker gelijk en even later was Jelmer Zijlstra de gevierde held met een pegel van afstand.  

Sportcentrum Shape – De Skearmessen. 1-2

De messen werden enige malen geslepen bij dit pittige duel Harmen Mulden maakte goed gebruik van geknoei in de Shape afweer, uit het niets zorgde dezelfde Harmen van afstand ook voor 0-2 en Phillip Hibma bracht nog topspanning.

Verno Verhuur – Cafe De Posthoorn Dronrijp 2-8

De Posthoorn is in opmars en Verno krijgt het steeds moeilijker. De strijd was snel beslist, pas in de laatste fase van de wedstrijd scoorden Egbert v.d.Veen en Albert v.d.Zee tegen en voor de Rypsters waren de schutters Jitze Landman 3x, Hoite Schaap 2x, Thom Buwalda 2x en Lucien v.Zanten.

Rijschool Posseth – Bouwbedrijf Scharringa 5-3

Posseth leek halverwege de buit al binnen te hebben. Het rekende echter niet op de veerkracht van Scharringa en dit werd het Rijschool team bijna fataal. Na een fraaie actie van Marcel Amels open Sean de Boer de score. Goed aangespeeld door Perry v. d .Linden verdubbelde Marcel Amels de voorsprong en Perry v.d. Linden maakte gebruik van een man meer situatie. Een intikker van Willy v.d. Kooi, Lieuwe Beuker in de kruising en Oane Born van afstand in de korte hoek betekende weer gelijke kansen. Twee acties van Luuk Steensma betekende dat de winst toch nog bij het Rijschool team terecht kwam waar Scharringa wel iets meer had verdiend.

Schroevenkopen.nl – Schapie Multiservice 2-8

Schroevenkopen was volkomen kansloos tegen een de laatste tijd op volle toeren draaiend Harlinger team. Schroevenkopen werd met snelle counters en harde schoten steeds overrompeld. Bij 0-2 en 1-7 vielen er tegentreffers via Bauke Dijkstra en W.S. Hylkema. Voor Schapie kwam de productie van Pieter Beuker 4x, Kevin Hoekstra, Joel Bosma, Robert Visser en Reinder v.d.Stap.

Zijlstra Beroepskleding – Huhtamaki/L.R. 6-5

Mark de Vries 0-1, Tjibbe Haitsma 1-1, Kees v.d. Schoot 2-1, Johannes v.d. Veen 3-1, Chris Outhuyse 3-2, Arjan Veldman 3-3, Pedro Lopez 4-3 en 5-3, Kees v.d.Schoot 6-3, Arjan Veldman 6-4, Chris Outhuyse 6-5.

Zijlstra was beter, won deze topper verdiend, maar gaf Huhtamaki wel onnodig de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen.

Warmtetechniek Franeker – Preton Nederland 3-4

Voor beide teams een belangrijk treffen. Preton won verdiend, al kwam Warmtetechniek uit geslagen positie goed terug. Jasper Hoekstra opende van dicht bij en toen was het de beurt aan Preton. De uitblinkende Ewoud Walda 2x en Bauke Sieswerda tilden de stand naar 1-3. Warmtetechniek kwam via twee maal Albert Jukema sterk terug, maar het laatste woord was aan Anne Jent Visser.

Sannes & Voorintholt – Apenmeeuw 1-24

S & V was onvolledig, maar liet zich wel heel erg afdrogen. Tim de Vriend scoorde tegen en Patrick Nauta 6x, A.T. Kooistra 4x, Klaas Nieuwhof 3x, Jelmer de Vries 3x, Remko Giesing 3x,Jesse Kemper 2x, Ruben Eijsinga 2x en Marnix Hoekstra zorgden voor dit doelpunten festijn.

Bloemketerp – Maxstuc 3-4

Richard Hoenderdaal 0-1, Patrick Vijver 0-2, Arne Tichelaar 1-2, Jan Hof 2-2, Patrick Hoenderdaal 2-3, Arne Tichelaar 3-3, Richard Hoenderdaal 3-4

Het was een open wedstrijd met gelijke kansen. In de laatste seconden zorgde Richard Hoenderdaal er voor dat zijn team voor wat betreft de stand op de ranglijst niet verder achterop raakte.

Miedema Bouwbedrijf – Rintec 4-7

Bauke Okkema 1-0, Leeroy Jellema 1-1, Rick Beimers 1-2, Bauke Okkema 2-2, Bauke Okkema 3-2, Rick Beimers 3-3, Erwin Atsma 4-3, Jurjen Vriesinga 4-4 en 4-5, Rick Beimers 4-6 en 4-7.

Miedema beschikte niet over wisselspelers, maar kon het onder aanvoering van Bauke Okkema 3x lang bij blijven. In de laatste fase werd het alsnog een duidelijke Rintec zege.