Verrassende winst De Jager Accountancy. Tapperij verspeelt titelkansen.

In de hoofdklasse van de Visual Reklame competitie verspeelde Tapperij ‘t Noord afgelopen vrijdagavond na een enerverend duel tegen Autobedrijf Haitsma haar titelkansen. Het bleef na een uitermate spannende slotfase op 4-4 steken. Bogt fen Gune won wel en naderde koploper Bowling Bloemketerp tot op een punt. In de eerste klasse wonnen koploper Bouwbedrijf Scharringa en naaste belager The Dance Factory moeiteloos en het lijkt er hier op dat de laatste competitieavond de beslissing gaat brengen. In de tweede klasse hoefde Keizer Autoschade niet aan te treden omdat tegenstander Elektrokoopjes.nl niet in staat was om een team binnen de lijnen te krijgen. De tweede promotieplaatst in deze klasse lijkt te gaan naar Koopmans Schilders. Het won overtuigend van Anytyme ‘t Park. In de derde klasse is Cafe De Posthoorn na een sterk seizoen definitief als tweede geeindigd. Deze avond moest Techniservice Tijsma er aan geloven. De strijd tegen degradatie in deze klasse blijft spannend omdat alle teams die hier voor in aanmerking komen niet tot winst kwamen. In de vierde klasse had Haitsma Primera aan Leo Reitsma/Hutamaki een lastige tegenstander, maar het leverde achteraf geen problemen op. Alleen in de slotfase kwam Leo Reitsma nog opzetten van 4-0 naar 4-2. Verrassend was hier de 6-5 winst van De Jager Accountancy op het wisselvallige Reizende Herbergier.

Bogt fen Gune – Martens Vis 4 – 2 Om nog in aanmerking te komen voor de titel mocht Bogt fen Gune geen punten laten liggen, maar daar leek het aanvankelijk wel op. Al vanaf het begin had De Bogt de beste kansen, maar het was aan de andere kant E. Boiten die hard raak schoot. Nog in de eerste periode tikte F. de Wit de gelijkmaker binnen. Verder was er wel veel druk van De Bogt, echte kansen deden zich vervolgens niet voor. L. Vlaskamp tilde in tweede instantie zijn team over het dooie punt heen met een schot in de kruising en het was W.v.d.Vaart met een inzet in de verste hoek die aan alle onzekerheid een einde maakte. K.J. Bijlsma en R. Pijpker ieder aan een kant bepaalden de eindstand. De punten voor De Bogt waren binnen, maar het was geen overtuigende zege.

Tapperij ‘t Noord – Autobedrijf Haitsma 4 – 4 Het spektakel speelde zich vooral af in de laatste minuten van de wedstrijd toen beide teams voor de winst gingen. Tapperij had niets aan een gelijk spel en Haitsma had veel trek in de zege, al stond er voor dit team niets meer op het spel. De openingsfase was voor Tapperij wat een treffer opleverde via A. Bergsma. Haitsma kon niet beschikken over wisselspelers en leek het daardoor moeilijk te krijgen. Er werd echter heel slim gespeeld met de altijd gevaarlijke L. Visser diep in de spits en daar had vooral verdediger R. Post totaal geen grip op. De kansen keerden dan ook toen L. Visser zich twee maal prima vrij maakte en scoorde, 1-2. Tapperij ging steeds meer aanvallen en het lukte A. Venema om gelijk te maken. Een uiterst boeiende slotfase volgde. Waar Tapperij in de laatste minuten aanviel counterde L. Visser naar 2-3 en leek het duel beslist. Niets was minder waar want uit de eerstvolgende tegenaanval schoot A. Venema zijn team weer langszij. Opnieuw werd L. Visser aangespeeld en voordat bewaker R. Post het in de gaten had lag de bal weer achter doelman W. Hempenius, 3-4. De laatste seconden tikten weg toen A. Venema opnieuw gelijk maakte. En nog had er een winnaar ingezeten omdat dezelfde A. Venema de paal raakte en aan de andere kant L. Visser vlak voor de zoemer in de draai net naast schoot. Man van de wedstrijd in dit uitermate boeiende duel L. Visser.

The Phone House – Bouwbedrijf Bruinsma 6 – 1 Beide teams beschikten niet over wisselspelers en hier kon Phone House het beste mee omgaan. Vooral E. Westra genoot met volle teugen van de ruimte die hij kreeg. Hij scoorde dan ook vijf maal. De overige treffers kwamen van J. Elting en aan de andere kant R. Vlieger.

Bouwbedrijf Scharringa – Rijschool v.d.Harst 9 – 1 Titelkandidaat nummer een in de eerste klasse Scharringa had het niet moeilijk tegen het Rijschool team dat wel hard werkte, maar kwalitatief te kort schoot. Bij de wisseling stond er al 5-0 op het scorebord en bij 7-0 scoorde F. de Beer tegen. De Scharringa treffers kwamen van S.Greidanus 5x, P.Y.Walda 2x, B.Strikwerda en J.P.Walda.

Max Stuc – The Dance Factory 2 – 5 M.Roersma 0-1, T.v.d.Graaf 0-2, R. de Vries 0-3, P.v.’t Hoenderdaal 1-3, T.v.d.Graaf 1-4, M. Roersma 1-5, A.v.d.Zee 2-5. De uitslag was een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. Max Stuc deed goed mee, maar TDF was vooral collectief sterker. De strijd tussen TDF en Scharringa om de titel duurt voort waarbij Scharringa met nog twee wedstrijden voor de boeg de beste papieren heeft.

Pluimveeservice D.S. – SDV Projectbuilding 3 – 1 De eerste periode ging gelijk op met elk een inzet op de paal. Pluimvee kwam op voorsprong toen de SDV verdediging aarzelde met ingrijpen en Y.P. v.d.Meulen gemakkelijk kon intikken. Halverwege de tweede periode was het duel plotseling beslist na twee snelle treffers van J. Smeding en A. Veltman. E. Boes scoorde tegen.

Warmtetechniek – Snackhouse 0 – 1 Beide teams kregen genoeg kansen voor een hogere score, maar faalden in de afwerking Daarom bleef het bij een treffer van N. Altenburg. Snackhouse won verdiend omdat het de meest aanvallende ploeg was.

Keizer Autoschade – Elektrokoopjes.nl 5 – 0 regl. Elektrokoopjes kon geen team op de been brengen.

Koopmans Schilders – Anytyme ‘t Park 7 – 3 J.Broersma 0-1, G.J.Herrema 1-1 en 2-1, M. Herrema 3-1, P. Hibma 3-2, E. Hiemstra 4-2 en 5-2, J. Hogendorp 6-2, P. Hibma 6-3, J. Hogendorp 7-3. ‘t Park zorgt met haar open spel altijd voor een attractief duel. Het technisch vaardige Koopmans sloot zich hier prima bij aan zodat er een levendig duel ontstond waarbij Koopmans duidelijk beter was in de afronding.

Frankena Winsum – De Korenaar 2 – 10 E. Hadzic 1-0, M. Zwier 1-1, H. Vonk 1-2 en 1-3, N. Krikke 1-4, M. Zwier 1-5, H. Vonk 1-6, W. Hylkema 2-6, H. Vonk 2-7, L. Ghandy 2-8, H. Vonk 2-9, L. Ghandy 2-10. Frankena kwam verrassend aan de leiding, maar daar bleef het bij omdat De Korenaar vooral in de tweede periode veel sterker was.

De Tap – Braak Fin.Diensten 7 – 2 Twee treffers binnen de minuut van K a Nijeholt waren in de openingsfase al een dreun die het Braak team niet meer te boven is gekomen. W. Beimers scoorde tegen waarna J. Soolsma 2x het duel in feite besliste. J. Maljaars zorgde nog voor een tegentreffer en hierna waren het K. a Nijeholt 2x en J. Bootsma die de stand opvoerden.

Techniservice Tijsma – De Posthoorn Dronrijp 2 – 5 De Posthoorn zege was verdiend, maar het team speelde matig. Tijsma beschikte niet over wisselspelers en bood verdienstelijk tegenstand. Het kwam via S.Karadag zelfs aan de leiding. A. Schaap maakte gelijk nadat hij eerst een grote mogelijkheid onbenut had gelaten. Met een geplaatst schot in de kruising zorgde W. Kingma er voor dat De Posthoorn aan de goede kant van de score kwam en dezelfde speler maakte zich even later met een kapbeweging goed vrij en dat betekende 1-3. D. Groen had aan de andere kant pech dat de goed genomen vrije trap slechts op de paal belandde. Na een verdedigingsfout scoorde W. Hoogterp de 1-4 en D. Groen verkleinde de achterstand met een hard schot. Het was koningsschutter W. Kingma die de eindstand bepaalde.

Offinga Kappers – Miedema Tegelzetbedrijf 3 – 3 Al in de eerste de beste Miedema aanval was het raak. F. Hoekstra scoorde. Offinga was niet aangeslagen en het was G. Vriesema die maar liefst drie maal scoorde. Het bleef een gelijkopgaand duel. F. Hoekstra bracht de spanning volledig terug en K. Meinsma zorgde terecht voor de gelijkmaker.

Sportcafe De Trije – Sans Souci 2 – 8 Sans Souci had het in dit duel niet moeilijk al wilde de productie in de eerste periode maar niet vlotten. Het bleef in deze fase bij een treffer van K.v.d.Woude. Hierna werd er door het team uit Berlikum met de regelmaat gescoord. Bij 4-0 en 7-1 scoorde R. Hoekstra tegen en het restant kwam van R. de Zeeuw 3x, K.v.d.Woude 2x, B.P. de Vries en F.v.d.Meij.

Preton Nederland – Bouwbedrijf Kooistra 5 – 2 Het lek vooraf voor Preton geen probleem te zijn om dit duel te winnen, maar het bleef tot de slotfase toch spannend omdat Kooistra uitstekend tegenstand bood. Na de openingstreffer van A. Schaap van afstand maakte A. Los al vrij snel gelijk. Via een tegenspeler werd het door J. de Jong zelfs 1-2 waarna A. Schaap nog in de eerste periode gelijk maakte. Het waren tenslotte T. Helffrich, S. Beuker en J. Scharringa die het duel beslisten.

Zuidema Scheepsbouw – W.I.K. 1 – 3 B. Veenstra brak het duel open en de zelfde speler mocht vanaf de stip ook aanleggen voor de volgende treffer, maar hij schoot tegen de lat. R. Boonstra verdubbelde de voorsprong waarna Y. Zuidema de spanning terug bracht. Het was in de laatste seconden S. Osinga die het ver opgedrongen Zuidema team nog verraste.

Bar Yn ‘e Stal – Fitnesscentrum CCM 7 – 4 De openingsfase was volledig voor CCM, maar P. Rekker schoot twee maal hoog over. Het was W.Breemer-Schneider die de score opende, D. Verboon die gelijk maakte en L. Wassenaar die CCM weer aan de leiding bracht. Yn ‘e Stal kreeg vervolgens steeds meer grip op de wedstrijd en CCM begon aanvallend steeds slordiger te spelen. W. Kooistra maakte gelijk en vervolgens voerden J. Diertens 2x, D. Verboon, K.J. Hendriks en M. Zondervan de stand, 2-7. Van de schrik bekomen konden J.H.Koops en P. Rekker nog iets terug doen.

Primera Haitsma – Leo Reitsma /Huhtamaki 4 – 2 Primera Haitsma kan zich geen puntverlies veroorloven en zag wel enigszins tegen dit treffen op. De angst was ongegrond want na de eerste periode stond het al 3-0 en pas in de slotfase scoorden A. Postma en J. Hof tegen. Voor Haitsma scoorden C. Zijlstra 3x en L. Dalstra.

De Reizende Herbergier – De Jager Accountancy 5 – 6 J. Krijnen 1-0, H. Niemeijer 1-1, H. Brandes 1-2, G.J. Dreijer 2-2, J. Krijnen 3-2, L. Wouters 3-3, E.v.Sertima 3-4 en 3-5, H. Niemeijer 3-6, G.J. Dreijer 4-6, S. Anema 5-6. Een leuk gelijkopgaand duel wat in de slotfase werd beslist na een rode kaart waardoor De Reizende Herbergier vijf minuten met drie veldspelers moest opereren. De Jager profiteerde hier optimaal van. Het was overigens een sportief duel waarbij de gelukkigste won.