Verrassende winst Devicamp.nl, De Korenaar en H. Vijver Rietdekkers

Vooral in de tweede klasse is het na de resultaten van afgelopen vrijdagavond ontzettend spannend. Ondanks het gelijke spel tegen Alinex Uitzendbureau werd Schroevenkopen.nl de nieuwe koploper. Koopmans Schilders verloor namelijk verrassend met 3-5 van De Korenaar waarbij het een 3-0 voorsprong verspeelde. De onderlinge verschillen in deze klasse zijn zo gering dat de helft van de teams mee doen om de bovenste plaatsen. In de eerste klasse is het gevecht niet gaande om de eerste plaats. Die is voorlopig weggelegd voor het opnieuw ruimschoots winnende Zijlstra Beroepskleding. De achtervolgers ontlopen elkaar ook hier niet veel. Mastuc moest een stapje terug doen omdat het zich liet verrassen door Devicamp.nl terwijl Sportcentrum Shape flink komt opzetten. Aanstaande vrijdag treffen de runner-ups De Skearmessen en Oosterlaar /Verhoeven elkaar en dit belooft een interessante strijd te worden tussen de onverzettelijke Rypsters en de technisch vaardige Harlingers. In de derde klasse deed Betterfit tegen Zuidema Scheepsbouw wat werd verwacht, namelijk ruimschoots winnen. SDV Projectontwikkeling haalde flink uit tegen Miedema Bouw en Expert Franeker raakte in de zorgen na verlies tegen concurrent TGJ communicatie, 2-3. In de Vierde klasse bleef de topper tussen The Phone House en Leo Reitsma/Huhtamaki onbeslist. Debutant H. Vijver Rietdekkers won vrij verrassend van W.I.K. en Bar Yn ‘e Stal kroop dichter naar de koplopers na een ruime zege op Stadsherberg catering. Het Rypster team is zeker nog niet afgeschreven voor de bovenste plaatsen.

Oosterlaar/Verhoeven – Pluimveeservice D.Smeding 9 – 1

A.Schaap 3x, P. Amels 3x, Q. Zondervan 2x, S. Beuker en tegen scoorde D. Smeding.

Speler coach D. Smeding was al blij dat de dubbele cijfers niet op het scorebord kwamen. Hij had geen wisselspelers tot zijn beschikking

en stond met team veelvuldig onder druk. Bij 7-0 scoorde hij zelf tegen.

 

Sportcentrum Shape – Sans Souci 5 – 2

M. Feenstra 0-1, S. Offenga 1-1, J.v.d.Meulen 2-1, H. Timmermans 3-1, S. Offenga 4-1, M. Feenstra 4-2, H. Timmermans 5-2

Een duidelijke Shape zege al was het begin moeizaam. Doelman J. Osinga redde Shape in deze fase met enkele goede reddingen en S. Offinga was met zijn actie radius en twee treffers de man van de wedstrijd

 

Maxstux – Devicamp.nl 3 – 4

Y. de Jong 0-1, M.ter Horst 0-2, H. Huisman 1-2, B.v.d.Veen 2-2, P. Hibma 2-3, R. Reitsma 3-3, D. Wybenga 3-4.

Een enerverend duel waarbij Maxstuc steeds achter de feiten aanliep. M. Wybenga besliste het duel na een mooi hakje van M. ter Horst.

 

Zijlstra Beroepskleding – Cafe De Posthoorn 10 – 2

T. Grond 4x, J. Dijkstra 2x, E. Tanghe 2x, Y. Shire 2x en tegen scoorden W. Kingma en J.D.v.d.Wal

Zijlstra was weer oppermachtig. Speler coach G.J. Wispelwey zal niet wakker liggen van deze nederlaag. Dit was wel ingecalculeerd.

 

Warmtetechniek – G. Pars Graanhandel 6 – 5

S. Wijnstok 0-1, G.J. Marra 0-2, C. Braak 1-2, G.J. Marra 1-3, A.J. Jukema 2-3, M. Oegema 3-3, S. Kuiper 4-3, C. Braak 5-3, G.J. Marra 5-4, S. Wijnstok 5-5, A.J. Jukema 6-5.

Een spannende wedstrijd met wisselende kansen waarbij de gelukkigste won.

 

Herberg de Bogt – De Skearmessen 0 – 5

H. Mulder 2x, H. Dijkstra, T. Krottje en R. Frijling

Een regelmatige zege van een sterker De Skearmessen op een onvolledig Herberg de Bogt waarbij enkele dragende spelers afwezig waren.

Dit was overigens geen excuus voor de nederlaag. De Skearmessen presteert boven verwachting

 

Verno Verhuur – Sijperda Verhuur 1 – 6

F. Hoekstra 4x, J.v.Abbema en W. Slager met een tegentreffer van J. Mosselman

Al in een vroeg stadium stond Sijperda op 0-3 en was het duel beslist. Verno had niet het vermogen een terug te knokken. F. Hoekstra 4x was niet af te stoppen

 

De Tap – Preton Nederland 0 – 8

P.v.d.Schoot 4x, J.v.d.Veen 3x en Z. Korell

En weer was er winst voor Preton dat de laatste tijd goed op dreef is. De Tap bood in de eerste periode nog goed tegenstand, maar vervolgens was het verschil te groot

 

Horeca de Trije – Autobedrijf Strikwerda 2 – 8

S. Didden 3x, A.P. Strikwerda 2x, R. Dijkstra, J. Dijkstra, B. Strikwerda met tegentreffers van M.v.d.Veen en P. Quarre

Het nieuwe team van Horeca de Trije heeft het in deze klasse toch wel moeilijk. De start was goed, maar de laatste tijd gaat het moeizamer. Strikwerda is ook geen team wat gemakkelijk scoort, maar deze maal kreeg het voldoende gelegenheid.

 

Schroevenkopen.nl – Alinex Uitzendbureau 3 – 3

J. Zuiderhof 0-1, R. Bouwma 1-1, J. Dijkstra 2-1, J. Zuiderhof 2-2, W.S. Hylkema 3-2, J. Zuiderhof 3-3.

Steeds leek Schroevenkopen de controle over de wedstrijd te hebben maar dan was er J. Zuiderhof die dit verhinderde. Zelfs was J. Kroes in de slotfase met een schot op de paal nog dicht bij 3-4.

 

Koopmans Schilders – De Korenaar 3 – 5

Koopmans begon sterk. De eerste periode werd afgesloten op 2-0 via B.v.d.Zee en S. Bootsma en toen B.v.d.Zee ook nog voor 3-0 zorgde leek het duel beslist. Tegentreffers van L. Ghandy en M. Zwier deden het duel kantelen. Na een man meer situatie werd het door L. Ghandy zelfs 3-3 en in de slotfase was het C. Karadag die met twee treffers de sensatie compleet maakte.

 

Zuidema Scheepsbouw – Betterfit 1 – 6

R. de Klerk 2x, R. Post 3x, G. Groen en tegen scoorde T.v.Faassen

Dat Zuidema niet opgewassen zou zijn tegen Betterfit was vooraf bekend. Daarom viel de 1-6 nederlaag mee. Halverwege stond het scorebord zelfs nog maar op 1-2

 

Expert Franeker – T.G.J. communicatie 2 – 3

N.v.Gils 0-1, E. Lodewijk 1-1, N.v.Gils 1-2, H. Hiemstra 1-3, S. Roorda 2-3.

Een gelijkopgaand duel waarbij beide teams genoeg mogelijkheden kregen om de score op te voeren. De beslissing viel in het laatste gedeelte van het duel.

 

SDV Projectbuilding – Miedema Bouwbedrijf 9 – 1

F. de Beer 5x, J. Meeuwis, M. Kerkhof , S.de Vries 2x en tegen scoorde R. Miedema

F. de Beer was met vijf treffers de man van de wedstrijd. Miedema had geen wisselspelers en kon het tempo, wat niet hoog was, niet volgen.

 

Fitnesscentrum CCM – Sportcafe de Trije 3 – 4

J. Meijer 0-1, R. Bruinsma 1-1, J. Cuperus 1-2, R. Bruinsma 2-2 en 3-2, J. Meijer 3-3, M. Werkhoven 3-4

CCM werkte hard, kon goed bij blijven mede door R. Bruinsma 3x. Het duurde lang voordat M. Werkhoven het duel besliste.

 

Stadsherberg catering – Bar Yn ‘e Stal 2 – 7

N. Rusticus 3x, J. Zijlstra, T.B.Huong, I. Roersma, K.J. Hendriks met tegentreffers van W. Beimers en S. Vellinga

Yn ‘e Stal was beweeglijker waar De Stadsherberg geen antwoord op had. N. Rusticus was hier met drie treffers en drie maal een assist de uitblinker

 

W.I.K. – H. Vijver Rietdekkers 2 – 3

J.v.Emmen 0-1, J. Boot 1-1, P. Vijver 1-2, S. Smit 1-3, R. Boonstra 2-3.

Het duel ging gelijk op al had Vijver minder moeite om kansen te creëren. Wel een verdiende zege.

 

The Phone House – Leo Reitsma/Huhtamaki 2 – 2

C. Outhuyse 0-1, M. Koning 1-1, C. Outhuyse 1-2, A. Hoekstra 2-2

The Phone House was sterker, maar liep steeds tegen een achterstand aan te kijken. Het werd daarom nog een moeizaam gelijk spel.