Verrassende winst TGJ communicatie. Primera Haitsma moeizaam langs De Korenaar

Met het debuterende TGJ communicatie gaat het in de derde klasse steeds beter. Vorige week werd Betterfit bedwongen en vrijdagavond was er de verrassende winst op runner-up De Jager Accountancy, 4-3. In de tweede klasse maakten Primera Haitsma en De Korenaar er een spannend duel van. Beide teams kregen legio kansen waarbij Primera Haitsma uiteindelijk aan het langste eind trok. Het meest opvallend in deze klasse was het 6-5 verlies van Sijperda Verhuur tegen het onberekenbare Horeca de Trije. In de onderste regionen streden De Tap en Alinex Uitzendbureau om van de onderste plaatsen af te komen. Na een spannend duel pakte De Tap de volle winst . In de eerste klasse is het onderin ook spannend. Hier troffen Pluimvee Smeding en Sans Souci elkaar, Dronrijp tegen Berlikum. Sans Souci won overtuigend met 3-7 en kan wat ruimer ademhalen. In de hoofdklasse is er een nieuwe koploper. Van Dellen bellen won met overtuiging van Steensma F.I. en Keizer kwam niet binnen de lijnen. Het belooft een spannend slot te worden omdat het winnende Autobedrijf ook nog niet kansloos is voor de titel. In de vierde klasse veranderde er weinig omdat de bovenste teams moeiteloos wonnen. Het was jammer dat het nog puntloze Fitnesscentrum C.C.M. in de laatste minuten de zege alsnog aan Stadsherberg Catering moest laten. Interessante wedstrijden voor vrijdag a.s.; In de hoofdklasse Keizer Autoschade – Bogt fen Gune aanvang 22.10 uur en in de tweede klasse de topper tussen Koopmans Schilders en Sijperda Verhuur, aanvang 20.50 uur

Bouwbedrijf Scharringa – Martens Vis 4 – 1

P.Y. Walda 1-0, J.P. Walda 2-0, W. Beimers 3-0, P.v.Dijk 3-1, P.Y. Walda 4-1.

Scharringa kwam moeilijk los van een voor de punten knokkend Martens Vis. Er was een misser van doelman M. Watters halverwege de tweede periode voor nodig om Scharringa aan een veilige 2-0 te helpen. Hiervoor waren er kansen voor beide teams.

 

Bowling Bloemketerp – Tapperij ‘t Noord 4 – 2

T. Sikkema 0-1, M. Saamangun 1-1, D. Kingma 2-1, W. Blaauw 2-2, Y. Brijker 3-2, S. de Vries 4-2.

Bloemketerp won verdiend, maar het was niet overtuigend. Het duel ging zelfs lang gelijk op. Het hoogtepunt was de ingooi van Bloemketerp doelman

K. Hoek welke werd verlengd door T. Bonnema. De bal kwam echter terecht op de bovenkant lat waar dit een beter lot had verdiend.

 

Autobedrijf Haitsma – Regina’s Lingerie 5 – 4

H. Vonk 1-0, J. Broersma 2-0, H. Vonk 3-0 en 4-0, D. Riemersma 4-1, A. Hansma 4-2, O. Elsinga 5-2, G. Glazema 5-3, H. Wassenaar 5-4.

Haitsma besliste het duel in het begin van het duel. Regina kwam van een 4-0 achterstand uitstekend terug, maar de tijd was te kort voor een punt.

 

Steensma F.I. – van Dellen bellen 2 – 12

K. Pols 7x, K. Kuiken 2x, N. Bakker 2x, M. Hartman met tegentreffers van E.Tolsma en D. Tichelaar.

Steensma kwam op snelheid veel te kort tegen een gretig v.Dellen dat titelkansen ruikt.

 

Oosterlaar/Verhoeven – Maxstuc 7 – 5

P. Amels 1-0 en 2-0, M. Helfferich 3-0, L.R. Purvis 4-0, M.Kruize 4-1 en 4-2, P. Amels 5-2, A. Alberts 6-2, B.v.d.Veen 6-3 en 6-4, P. Amels 7-4, B.v.d.Veen 7-5.

De Oosterlaar zege is geen enkel moment in gevaar geweest, al bleef Maxstuc veel inzet tonen en knokken voor een zo goed mogelijk resultaat.

 

Zijlstra Beroepskleding – Herberg de Bogt 12 – 4

S. de Bruin 4x, T. Grond 3x, Y. Shire 3x, E. Tanghe 2x met tegentreffers van J. Bosma 3x en D. Scholten

Zijlstra was vooraf al zwaar favoriet en trof ook nog een tegenstander aan zonder wisselspelers. Daarom viel het eindresultaat mee en scoorde J. Bosma zelfs drie maal tegen.

 

Pars Graanhandel – Sportcentrum Shape 5 – 2

S. Offenga 0-1, J. de Vries 1-1, K. Kobus 2-1, R. Torensma 3-1, H. Schiphof 4-1, D. Deinum 4-2, G.J. Marra 5-2

Pars was sterker tegen een gehandicapt Shape en won moeiteloos.

 

Cafe De Posthoorn – Warmtetechniek 1 – 3

C. Braak 0-1, M. Oegema 0-2, B. Buwalda 1-2, A.J. Jukema 1-3.

Het duel kwam moeizaam op gang. Het bleef zelfs heel lang 0-1. Na de 1-2 en nog 3 minuten op de klok werd het even spannend. Met een snoeihard schot besliste de goed spelende A.J. Jukema het duel.

 

Pluimveeservice Smeding – Sans Souci 3 – 7

H. Voordewind 1-0, J.E..v.d.Mey 1-1, M. Feenstra 1-2, J. Smeding 2-2, S. Bosma 2-3, J.E,.v.d.Mey 2-4, M. Feenstra 2-5 en 2-6, D. Smeding 3-6, M. Feenstra 3-7.

Sans Souci won verdiend en had in M. Feenstra de uitblinker.

 

De Skearmessen – Devicamp 8 – 1

R. Frijling 3x, J.W.v.Beem 2x, E. Dijkstra 2x, H. de Boer met een tegentreffer van H. Dijkstra e.d.

Er was een verrassend groot krachtsverschil. De Skearmessen speelden met veel overleg terwijl Devicamp wel veel aanviel, maar verdedigend faalde.                                                                               

 

Alinex Uitzendbureau – De Tap 4 – 6

D.P. Weistra 0-1, J. Soolsma 0-2, N. Idsardi 1-2, S. Berends 1-3, D.P. Weistra 1-4, S. Klees 2-4, J. Soolsma 2-5, K. á Nijholt 2-6, N. Idsardi 3-6, J. Zuiderhof 4-6.

Bij debutant Alinex ontbreekt het nog aan routine. Er wordt steeds met klein verschil verloren. Ook in dit duel was het slimme De Tap iets handiger en won verdiend.

 

De Korenaar – Primers Haitsma 2 – 3

F. Poorte 0-1, C. Zijlstra 0-2, D. Sikkema 0-3, M. Zwier 1-3, T. Bijma 2-3.

Beide teams kregen voldoende kansen, maar verzuimden vooral in de spannende slotfase hiervan gebruik te maken. Een spannende en gelijkopgaande wedstrijd.

 

Sijperda Verhuur – Horeca de Trije 5 – 6

K. Meinsma 1-0, T. Haitsma 1-1, F. Hoekstra 2-1, T. Haitsma 2-2, M.v.d.Veen 2-3, W.Slager 3-3, K. Meinsma 4-3 en 5-3, M.v.d.Veen 5-4, P. Poelstra 5-5, M.v.d.Veen 5-6.

Beide teams waren gelijkwaardig. Horeca de Trije toonde wel karakter na een 5-3 achterstand. Een boeiend duel.

 

Miedema Bouwbedrijf – De Struners 1 – 8

R.v.Dellen 0-1, J. Kooistra 0-2, H.v.d.Baan 0-3, T. Dijkstra 0-4, J. Kooistra 0-5 en 0-6, R.v.Dellen 0-7, R. de Vries 0-8, H.G. Westra 1-8.

De Struners waren ook in dit duel te sterk Pas bij 0-8 kon Miedema iets terug doen.

 

Betterfit – Zuidema Scheepsbouw 15 – 2

R. de Klerk 4x, G. Rijpstra 3x, R. Post 3x, G. Groen 2x, E. Vellinga 2x, A. Rombout met tegentreffers van T.v.Faassen 2x.

Zuidema is de laatste tijd matig op dreef en moest het nu ook nog stellen zonder wisselspelers. Het werd een ongelijke strijd.

Toch blijft coach speler A. Zuidema zoals we van hem gewend zijn, namelijk optimistisch.

 

TGJ communicatie – De Jager Accountancy 4 – 3

H.J. Sikma 1-0, E.v.Sertima 1-1, J. Miedema 1-2, W. Baarda 2-2, N.v.Gils 3-2, H. Hiemstra 4-2, H. Brandes 4-3.

Het jonge TGJ team is goed op dreef. De teams deden weinig voor elkaar onder, al was TGJ op de beslissende momenten iets slagvaardiger.

 

Leo Reitsma/Huhtamaki – W.I.K. 4 – 3

M. Teerstra 1-0, G. Hof 2-0, G. de Bruin 3-0, S. Osinga 3-1, G. Hof 4-1, R. Boonstra 4-2, S. Osinga 4-3.

WIK kwam van een schijnbaar kansloze 3-0 goed terug en S. Osinga had in de slotminuut bijna de gelijkmaker op zijn slof.

 

Stadsherberg catering – Fitnesscentrum CCM 3 – 2

R. Herrema 1-0 en 2-0, D. Kliffen 2-1, W. Buurstra 2-2, J. Maljaars 3-2

De Stadsherberg speelde matig, was wel sterker, maar kwam pas laat op voorsprong.

 

The Phone House – Sportcafe de Trije 8 – 2

A.Hoekstra 4x, D. Sijbesma, K. Zeinstra 2x, M. Koning met tegentreffers van M. Werkhoven en R. Postma

The Phone House zat weer op het oude niveau. De Trije was kansloos en scoorde bij 6-0 pas tegen.

 

Bar Yn ‘e Stal – Vijver Rietdekkers 9 – 4

N. Rusticus 4x, J. Zijlstra 2x, P. Doeland, I. Roersma en J.Huong met tegentreffers van J. Outhuyse 2x, S. Smit en P. Vijver.

Vijver kon het de koploper uit de vierde klasse niet moeilijk maken, al streed het wel voor een zo goed mogelijk resultaat. Beste man van de wedstrijd Yn ‘e Stal speler.N. Rusticus.