Verrassende winst voor Koopmans Schilders en Betterfit

In de eerste klasse haalde Koopmans Schilders verrassend uit tegen Saab Wassenaar, 7-3. Hiermee is meteen het contact hersteld met Herberg de Bogt en The Dance Factory. Verder laat het Verno Materieelverhuur onder zich. Een nuttige zege dus. In deze klasse blijven Keizer Autoschade en The Phone House elkaar bestrijden met betrekking tot de titel. Alleen Sportcentrum Shape kan zich hier nog in mengen. In de hoofdklasse viel de meest opmerkelijke uitslag, namelijk de winst van Martens Vis op het tot heden ongeslagen Bowling Bloemketerp. Ondanks dit verlies is de voorsprong van de koploper op de concurrentie nog aanzienlijk. Onderin blijft het in deze hoogste klasse wel spannend nu Steensma F.I. en Bouwbedrijf Scharringa aan een mindere periode bezig zijn. In de derde klasse leverde de topper tussen G.Pars Graanhandel en Oosterlaar/Verhoeven een ruime zege op voor de mannen uit Sint Jacob, 3-6. De Tap kwam hierdoor steviger op de tweede plaats. Onderin waren er belangrijke punten voor Betterfit tegen een onvolledig Tegelzet Miedema. In de vierde klasse tenslotte had koploper Zuidema Scheepsbouw in Fitnesscentrum C.C.M. een lastige tegenstander. Het werd uiteindelijk een benauwde 3-4 voor de Zuidema boys. Het wisselvallige de Jager Accountancy haakt voorlopig af na een verrassende nederlaag tegen Bouwbedrijf Kooistra.

Autobedrijf Haitsma – Ulenburgh Adviseurs 2 – 7

L. Visser 1-0, J. Hijlkema 1-1, F. Tichelman 1-2 en 1-3, E.J. Broersma 2-3, F. Tichelman 2-4 en 2-5, J.v.Wieren 2-6, F. Tichelman 2-7.

Scoren doet Ulenburgh altijd wel, doelpunten voorkomen is vaak een probleem. Deze maal was alles beter geregeld. Onder aanvoering van de sterk spelende J. Hijlkema en F. Tichelman leverde dit deze royale zege op. Tot halverwege kon Haitsma het nog redelijk bijbenen, 2-3.

 

Van Dellen bellen – Bouwbedrijf Scharringa 5 – 3

K. Pols 1-0, P.S. Rollingswier 2-0, P.Y. Walda 2-1, K. Kuiken 3-1, B. Strikwerda 3-2, K. Kuiken 4-2, K. Pols 5-2, P.Y. Walda 5-3.

Het Scharringa van heden is niet meer het team van het begin van de competitie. De overtuiging is voor een groot gedeelte verdwenen. Het liep in dit duel weer achter de feiten aan tegen een zeker niet groots spelend v.Dellen team.

 

Steensma F.I. – Bogt fen Gune 1 – 8

N. Bruinsma 0-1, F. de Wit 0-2, L. Vlaskamp 0-3, K.J. Bijlsma 0-4, L. Vlaskamp 0-5, F. de Wit 0-6 en 0-7, K.J. Bijlsma 0-8, T. Hoekstra 1-8.

Steensma kwam er vanaf de eerste minuut niet aan te pas en dat was verrassend. Het team heeft meestal wel het vermogen om zich aan een sterkere tegenstander op te trekken. De grote uitblinker in dit duel was L. Vlaskamp

 

Martens Vis – Bowling Bloemketerp 7 – 5

Een spectaculair duel tussen twee aanvallend ingestelde teams. Dat het spannend zou worden, daar leek het in de openingsfase niet op. Bloemketerp nam meteen het initiatief en scoorde vrij gemakkelijk via Y. Brijker 2x en M. Saamangun. Onder aanvoering van K. Tankink 2x werd de achtervolging ingezet waarbij H. Veldman nog in de eerste periode het evenwicht hersteld. De tweede speelperiode werd nog boeiender. Twee treffers van W. Tankink betekende zelfs 5-3. Bloemketerp wenste zich niet bij de nederlaag neer te leggen en ging met alle beschikbare spelers ten strijde. Het leverde wel de aansluitingstreffer van Y. Brijker op, maar het risico was dat er verdedigend steeds meer ruimte kwam. Het was H. Veldman die hier gebruik van maakte en het duel besliste. Het moest er een keer van komen, maar na 23 competitiewedstrijden was er dan weer eens een nederlaag voor het Bloemketerp team.

 

The Dance Factory – De Skearmessen 3 – 3

T.v.d.Graaf 1-0, T. Krottje 1-1, T.v.d.Graaf 2-1, T. Krottje 2-2, H. de Boer 2-3, R. de Vries 3-3.

De kampioenen der gelijke spelen tegen elkaar en hoe kan het ook anders, het duel eindigde onbeslist. Beide teams openden matig, maar eindigden sterk. Na de 2-2 in de slotfase was het eerst L. Stockmann die na een uitbraak de paal raakte. Hierna leek de treffer van H. de Boer beslissend, maar R. de Vries zorgde terecht voor de gelijkmaker.

 

Herberg de Bogt – The Phone House 2 – 6

L. Looijenga 1-0 en 2-0, J. Elting 2-1, J. Terpstra 2-2, W. Mariman 2-3, J. Terpstra 2-4, J. Terpstra 2-5, D. Sommer 2-6.

Lang kon het Herberg team volgen. Tot vijf minuten voor het einde stond het zelfs nog 2-3 en was er nog van alles mogelijk. In de laatste minuten kwam er nog een geflatteerde 2-6 uit de bus.

 

Verno Materieelverhuur – Sportcentrum Shape 0 – 5

J.v.d.Meulen, P. Poelstra, G. Hoekstra, S. Offenga en H. Timmermans waren de doelpuntenmakers in een duel waarbij Shape niet tot het uiterste hoefde te gaan. Verno kon de schade redelijk beperkt houden zonder dat het zelf kansen kreeg.

 

Koopmans Schilders – Saab Wassenaar 7 – 3

E.v.d.Veen 0-1, P. Algra 0-2, S. Bootsma 1-2, 2-2 en 3-2, B. Herrema 4-2, B.v.d.Zee 5-2 e 6-2, E.vd.Veen 6-3, B.vd.Zee 7-7.

Aanvankelijk lag het initiatief bij Saab wat ook resulteerde in 0-2. Naar mate het duel vorderde kreeg Koopmans meer geloof in eigen kunnen en zakte Saab steeds verder weg.

 

Regina’s Lingerie – Keizer Autoschade 0 – 2

Een duel met te weinig hoogtepunten. Naast de twee treffers van M. Kuperus raakte Regina enkele malen de paal. Keizer was beter.

 

Betterfit – Tegelzetbedrijf Miedema 6 – 2

G. Groen 1-0, B. Miedema 1-1, A. Rombout 2-1, E. Vellinga 3-1, G. Rijpstra 4-1 en 5-1, B.Miedema 5-2, A. Rombout 6-2.

Betterfit kreeg de mogelijkheid om dit duel positief af te sluiten omdat Miedema met slechts drie veldspelers binnen de lijnen verscheen. Dit presentje werd gezien het resultaat dankbaar aanvaard.

 

S.D.V. Projectbuilding – De Korenaar 3 – 4

G. Zijlstra 0-1, J. Meeuwis 1-1, G. Zijlstra 1-2, H. Vonk 1-3, G. Zijlstra 1-4, E. Boes 2-4, J. Meeuwis 3-4.

SDV liet zich de eerste periode verrassen . Na de 1-4 achterstand werd De Korenaar wel onder druk gezet, maar het gewenste resultaat bleef uit.

 

Oosterlaar/Verhoeven – G. Pars Graanhandel 3 – 6

S. Wijnstok 0-1, J. Kingma 0-2, L.Purvis 1-2, J. Kingma 1-3 en 1-4, S. Wijnstok 1-5, A. Schaap 2-5, T. Lodewijks 2-6, Q. Zondervan 3-6.

Tot halverwege was het een echte topper met Oosterlaar/Verhoeven als het betere team. Het was echter Pars die veel doeltreffender opereerde en mede hierdoor verdiend won. Een goede wedstrijd.

 

Offinga Kappers – De Tap 3 – 8

D. Weistra 0-1, F.J. Pander 1-1 en 2-1, J. Soolsma 2-2, E. Bootsma 2-3, K. á Nijeholt 2-4, J. Boomstra 2-5, P. Groothoff 3-5, D. Weistra 3-6 en 3-7, K. á Nijeholt 3-8.

Offinga kon mede door sterk spel van F.J. Pander tot halverwege goed meedoen. Vervolgens was De Tap een maatje te groot.

 

Primera Haitsma – Preton Nederland 5 – 4

Primera speler C. Zijlstra was hier de grote man door alle vijf treffers voor zijn rekening te nemen. Preton keek het gehele duel tegen een achterstand aan en scoorde via T. Helfferich, R.v.d.Stap, L. Boersma en J. Scharringa tegen.

 

Bar Yn ‘e Stal – Sportcafe de Trije 3 – 2

D.v.d.Wal 1-0, N. Zondervan 2-0,C.v.d.Ploeg 2-1, D. Bosma 2-2, R. Jorritsma 3-2

Het betere spel van de Rypsters won het van het enthousiasme van de Trije. De winnende treffer van R. Jorritsma kwam pas laat tot stand.

 

Leo Reitsma/Huhtamaki – De Struners 3 – 7

R.v.Dellen 0-1, C. Outhuyse 1-1, G. de Bruin 2-1, H.v.d.Wal 2-2, E. Boonstra 3-2, R.v.Dellen 3-3 en 3-4, C. Knol 3-5 en 3-6, H.v.d.Wal 3-7.

Leo Reitsma ging zelfs met voorsprong wisselen, maar in de tweede periode moest het vijf treffers toestaan van de sterkere Struners.

 

Fitnesscentrum CCM – Zuidema Scheepsbouw 3 – 4

H. Mulder 0-1, T. Bonnema 1-1 en 2-1, C. Alkema 2-2, R. Frijling 2-3, T. Bonnema 3-3, R. Frijling 3-4.

Zuidema heeft het moeilijk gehad en dan vooral met de gevaarlijke T. Bonnema, maar bleef overeind.

 

W.I.K. – Schroevenkopen.nl 1 – 6

N. Vietor 0-1, W.S. Hijlkema 0-2, R. Boonstra 1-2, R. Bouwma 1-3, J. Boersma 1-4, G. Dijkstra 1-5 en 1-6.

W.I.K. kon het tempo van het veel jongere Schroevenkopen niet volgen. Een terecht eindresultaat.

 

De Jager Accountancy – Bouwbedrijf Kooistra 4 – 6

M. Snippe 1-0 en 2-0, A. Barkat 2-1 en 2-2, H. Brandes 3-2, J. Brouwer 3-3, A. Barkat 3-4, J. Brouwer 3-5, M. Snippe 4-5, G. Sijzeling 4-6.

Een spannend treffer tussen twee gelijkwaardige tegenstanders. Kooistra bleef goed overeind en pakte in de slotfase zelfs verrassend de zege.