Verslag vrijdag 10-09-2021

 Na een noodgedwongen coronapauze van 11 maanden en één dag was het dan eindelijk weer zover. De bal mocht eindelijk weer rollen in de vertrouwde omgeving. Waar de hallen eerst gebruik werden voor het vaccineren van de medemensen om ons heen daar mochten de sporters de bal vanavond weer in het netje prikken. Zo’n eerste avond was weer even wennen maar o wat was het weer lekker om dit te mogen mee maken. Zoals gewend kan een ieder hieronder lezen hoe de avond is verlopen voor desbetreffende ploegen.

Eerste Klasse

Skearmessen – Stukadoorsbedrijf Yildiz 3-4
Een duel tussen twee ploegen waarmee de messen altijd geslepen zijn. Een leuke strijd beloofde het zeker te worden en deze kwam er uiteindelijk ook. Het spel ging lekker over en weer en dus kon je wel merken dat een openingstreffer niet lang kon uitblijven. En dat gebeurde dan ook niet. Het was Marcel Amels die de bal ontving en zijn goede schot ging hard binnen 0-1. Maar lang duurde deze voorsprong niet want even later was het Willem Ypma die de bal voor zijn voeten kreeg en dit leggertje werd goed binnen geschoten 1-1. De gasten stonden goed en zochten veelvuldig de aanval en dat leidde tot een afstandschot van Wesley Schaap en deze vloog hard binnen 1-2. Maar de mooiste treffer van de avond moest nog vallen. Het was Marcel Amels die een snelle één twee aan ging waarna hij de bal weer ontving en deze langs de uitkomende keeper wist te schieten 1-3. Maar de mannen van Skearmessen gaven niet op en wie anders dan good old Harke Hilboezen kreeg de bal voor zijn voeten en met een leep puntertje eindigde deze bal in het doel 2-3. Het bleef een levendige wedstrijd waarin het alle kanten op kon gaan en dat leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker. Na een fout tussen de verdediging en keeper van de gasten wist Harke Hilboezen te profiteren en middels een simpele schuiver wist hij de bal binnen te werken 3-3. Maar hiermee was het spel nog niet gespeeld en een spanende slotfase beloofde het zeker nog te worden. Mogelijkheden ontstonden er nog enkele keren maar uiteindelijk zou er nog maar eenmaal gescoord worden. Een snelle counter van Stukadoorsbedrijf Yildiz kwam terecht bij Marcel Amels en met een ferme trap en zijn derde doelpunt van de avond bepaalde hij de eindstand op 3-4. Hiermee kwam een interessante wedstrijd ten einde en waren de eerste drie punten voor de gasten een feit.

Welgeschikt – Mc Donalds Harlingen 4-2
Dit is een duel tussen twee voetballende ploegen die vaak bovenin meedraaien in de competitie. Zo bleek ook wel in dit duel want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en het spel ging over en weer. Dat er gescoord zou worden kon je wel merken en dat gebeurde dan ook snel. Het was Jeffrey Geurtin die de score opende met een hard schot en daarmee werd de stand op 1-0 gebracht. Maar ondanks dit bleef het over en weer gaan en dit gebeurde dan ook in de gescoorde doelpunten. Eerst was het Lee-Roy John Earle Purvis die de stand in evenwicht bracht 1-1, waarna Jeffrey Geurtin de thuisploeg weer op voorsprong schoot 2-1. Maar dan is daar die dekselse Mateusz Roman Ijpe die de bal ontving waarna zijn schot in het hoekje eindigde 2-2. Ook in het tweede bedrijf bleef het een leuke wedstrijd om te zien. Beide ploegen kregen de mogelijkheden om de voorsprong te pakken en dus kon je raden dat er een winnaar zou komen. Daar dacht Wibo Brouwe kennelijk ook zo over want na een goede actie wist hij de bal achter de keeper te leggen 3-2. Nu moesten de gasten weer in de achtervolging gaan en dus zouden er meer ruimtes komen. Hiervan wist uiteindelijk Jeffrey Geurtin van te profiteren want na een snelle bal op hem wist hij de bal snoeihard binnen te werken 4-2. Dit bleek uiteindelijk de laatste treffer van een boeiende wedstrijd te wezen en dus wist de thuisploeg een belangrijke 3 punter binnen te halen.

Man of the World Lwd. – Bouwbedr Haarsma Franeker 3-3
Ook deze twee ploegen weten weer hoe het is om de bal te mogen aanraken. Beide ploegen raasde hierdoor over het veld en dat leverde een interessante wedstrijd op. Met veel doelpunten en genoeg kaarten was het publiek de grote winnaar. Beide ploegen zochten de aanval en hierdoor ontstonden er genoeg mogelijkheden aan beide kanten. Uiteindelijk kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een goed genomen vrije trap die eindigde in de linkeronderhoek. Maar ondanks dat bleven de gasten lekker mee doen en dat leidde uiteindelijk tot de verdiende gelijkmaker. Een afstandschot vloog er strak in waarna de stand weer in evenwicht was 1-1. Maar hier zou het niet bij blijven want wederom waren het de mannen uit Leeuwarden die op voorsprong kwam. Nadat de speler vanaf de zijkant naar binnen kwam werd de bal goed in de grote hoek geschoten en daarmee werd het 2-1. Maar zoals het de hele wedstrijd al ging bleef het een ware strijd vol passie en actie en dat leidde tot nog enkele kaarten en tevens drie doelpunten. De thuisploeg wist nog eenmaal te scoren en de bouwmannen scoorde er nog twee en hierdoor stond er een verdiende 3-3 eindstand op het formulier. Gezien de wedstrijd verdiende beide ploegen een punt en dus konden beide ploegen hiermee tevreden zijn.

Tweede klasse

Braak Financiele Diensten – R.E.S. 2-5
Een wedstrijd tussen twee ploegen die wisselvallig presteerde de afgelopen jaren. Dan weer bovenin de top mee draaien en vervolgens een middenmoot plekje. Op voorhand zou je dus een leuke en spannende wedstrijd verwachten maar in werkelijkheid bleek dit toch even anders te wezen. De mannen uit Bolsward leken iets slimmer te spelen en hierdoor stond het goed en kreeg de thuisploeg weinig mogelijkheden. Het was dan ook geen verassing dat de gasten de voorsprong namen via Ferdi Zijlstra 0-1. Nu moesten de heren van Braak wel komen maar de motivatie werd steeds minder namaten de score steeds meer opliep. Via Frits Schreefel , Jesper Landskroon , Ferdi Zijlstra en Daniel van der Zee werd de score verhoogd naar 0-5 en daarmee was deze wedstrijd wel gespeeld. Maar wanneer je met deze gedachten speelt dan wordt het allemaal wat gemakkelijker en hierdoor wist de thuisploeg nog tweemaal te scoren. Eerst was het Niels Krikke die de 1-5 wist aan te tekenen waarna Kevin A Nijeholt de eindstand bepaalde op 2-5.

SDV Keukens en meer – SDV Projectbuilding 2-1
Een nieuw seizoen en dus weer nieuwe kansen op een mooie en betere klassering dan twee jaar geleden. En dan beginnen de gebroeders SDV ook nog eens met een ware kraker tegen elkaar. De vorige keer leverde dit veel strijd en passie op en dus konden de supporters hopelijk weer zitten op het puntje van hun stoel. Vanaf minuut één was het een ware strijd waarin het alle kanten op kon gaan. Beide ploegen speelde de bal goed rond maar tot hele grote kansen leidde dit nog niet. Toch werd de brilstand uiteindelijk van het bord geschoten. Een actie over de goede kant werd goed binnen geschoten in de verre hoek en daarmee werd de stand op 1-0 gebracht. Hiermee was het ijs gebroken en werd het tempo verder opgevoerd. De ruimtes werden meer gevonden en dat leidde uiteindelijk tot de volgende treffer. Wederom een schot in de verre hoek leidde tot een doelpunt en een verdubbeling van de score 2-0. Maar de gasten gaven zich niet gewonnen en middels enkele gevaarlijke momenten voor het doel leek het de goede kant op te gaan. En inderdaad want het was Stijn Cervat die de bal ontving waarna zijn schot in de linker kruising eindigde 2-1. Er volgde hierna nog een spannende slotfase maar tot doelpunten leidde dit niet meer en dus wist SDV Keukens en meer de eerste broederstrijd te winnen. Doelpuntenmakers voor de thuisploeg waren Karst Groothoff en Eric Reversma.

Bouwbedrijf van Marrum – Offinga Kappers 9-3
Een duel tussen twee teams die veel voetballende kwaliteiten hebben en dus beloofde het een interessante wedstrijd te worden. Beide ploegen zochten de aanval waar kon maar de meeste kansen waren er voor de gasten. Na een schot van Jelmer Meijer ging de keeper de fout in en daarmee werd de stand op 0-1 gebracht. Hiermee was de toon gezet en gingen de volgende kansen er simpel in. Een weg gegeven rebound werd binnen geschoten Door Jelmer Meijer 0-2, waarna Sander de stand op 0-3 wist te brengen. De thuisploeg probeerde wel van alles maar tot doelpunten leidde dit niet. Uiteindelijk tilde Klaas en Feike de stand naar 0-6 en daarmee leek het duel wel gespeeld te wezen. Maar uiteindelijk moest het mooiste doelpunt van de avond nog komen en deze was voor de mannen van Bouwbedrijf van Marrum. Een lange bal werd aangenomen op de borst waarna deze in één keer via de paal in het doel belande 1-6. Uiteindelijk werd het een levendige tweede helft waarin genoeg doelpunten vielen want uiteindelijk vielen er nog vijf treffers en daarmee werd de eindstand bepaald op 3-9.

Derde klasse

WR Unit – v/d Woude Fietsen 4-2
Een duel tussen twee teams die graag willen voetballen en dat bleek vanavond ook wel. Beide ploegen deden uiteindelijk weinig voor elkaar onder en dus bleef het een spanende wedstrijd. De score werd geopend door de gasten. De toegekende penalty werd hard door het midden binnen geschoten door Mark Ypma en deze wist de openingstreffer te produceren 0-1. Maar lang stond deze stand niet op het bord want het was Randy Rispans die de 1-1 op het bord wist te schieten. Hierna nam de thuisploeg het heft iets meer in handen en dat leidde al snel in een comfortabele tussenstand van twee doelpunten verschil. Eerst werd een voorzet binnen gewerkt door Jeffrey Boeksma 2-1, waarna Meindert Jan Feenstra de bal verwoestend hard in de hoek weet te schieten 3-1. Hiermee was het verschil op twee gebracht en dit veranderde verder in het tweede bedrijf. Na een mooi één tweetje tussen Meindert Jan en Bjarne was het eerst genoemde die de stand op 4-1 wist te schieten en daarmee leek het duel gespeeld te wezen. Het slotakkoord was uiteindelijk voor de gasten. Het was Thijs Span die een goede aanval op wist te zetten waarna hij de bal terug kreeg en en deze goed wist binnen te werken 4-2. Uiteindelijk bleek dit de laatste treffer van het duel te wezen en daarmee behaalde WR Unit de eerste drie punten van het seizoen.

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma – Verno Verhuur 1-3
Ook voor deze beide ploegen begon het nieuwe seizoen eindelijk weer. In de laatste competitie was het even zoeken voor beide maar de afgelopen tijden hebben beide teams de patronen kunnen inslijpen. Vanaf minuut één bleek dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Het tempo was niet al te hoog en hierdoor konden beide ploegen de aanvallen van de tegenstander goed weren. Uiteindelijk wist Verno Verhuur een aanval op te bouwen maar het schot leek gepareerd te worden door de keeper maar door een fout van hem werd het 0-1. Het kon in deze fase van de wedstrijd alle kanten opgaan maar uiteindelijk werd het toch 0-2. Een bal door het midden van het veld kwam terecht bij Zeya Korel en deze verlengde de bal zo dat de bal tegen het netje aan rolde. Maar ondanks dit doelpunt bleef de spanning aanwezig in dit duel. Helemaal nadat een intrap de hoek werd ingespeeld op Bart Broeders en deze wist de bal hard en hoog binnen te werken 1-2. De druk voor beide ploegen nam nu toe en dus was de spanning om te snijden. Maar uiteindelijk zou er nog eenmaal gescoord worden en wel door Dirk Jan Volbeda. Een diepe bal over de rechterkant kwam bij hem terecht en deze wist de bal tegendraads binnen te werken 1-3. Dit was het laatste doelpunt en dus waren de eerste 3 punten voor de gasten.

Stadsherberg catering – Horeca de Trije 1-3
Waar het voetbal een tijdje stil lag daar gold dit ook voor de horeca. Maar langzamerhand lijkt dit ook weer beter te worden en dus is vooruitgang langzaam zichtbaar.. Maar hoe uit zich dat op de vloer van de sporthal? De messen waren in ieder geval geslepen en dus beloofde het een interessante pot te worden. Uiteindelijk bleek het een wedstrijd te worden waarin beide teams weinig voor elkaar onder deden. Het tempo was niet heel hoog en hierdoor konden de aanvallen van beide teams redelijk simpel gepareerd worden. Toch was daar in het eerste bedrijf de openingstreffer voor de gasten. Michel van der Veen kwam goed op vanaf de linkerkant waarna hij de bal er simpel wist in te leggen. 0-1. De heren van stadsherberg catering zette hierna wat meer aan maar tot doelpunten leidde dit nog niet. In minuut 17 was het wederom raak voor de heren van Horeca de Trije. Een snelle aanval over de rechterkant werd voorgezet op Michel van der Veen en deze kreeg de bal liggend het doel in 0-2. Na deze marge zakte de gasten wat meer in en mocht de thuisploeg het spel maken maar doordat het tempo laag was ontstonden er weinig grote kansen. In minuut 27 leek het duel definitief beslist te worden. Een bal naar de linkerkant van het veld kwam wederom terecht bij Michel van der Veen en deze wist met twee man om zich heen de bal in de korte hoek binnen te werken 0-3. Maar uiteindelijk kwam daar toch nog de eretreffer. Een twee tegen één aanval kwam terecht bij Paul Dragstra en deze wist de bal in het lege doel te werken 1-3. Dit was de laatste treffer en dus bleken de messen van Horeca de Trije scherper geslepen te wezen.

BSH Partyservice – Zaalvoetbalteam ex BTW 6-2
Ook voor deze beide ploegen begon het seizoen dan eindelijk. Op voorhand was het lastig om te zeggen hoe beide ploegen er voor stonden en dus beloofde het een wedstrijd te worden van afwachten en hopen op een goed resultaat. Vanaf minuut één bleek het een leuke wedstrijd te wezen waarin de thuisploeg het heft in handen nam. Dit leidde uiteindelijk tot de verdiende voorsprong. Een lange uitgooi van de keeper kwam terecht bij Rene de Haan en deze kon alleen op de doelman afgaan en scoren 1-0. Een flitsende opening dus maar ook voor de gasten ging de nul van het scorebord af. Een voorzet vanaf de zijkant kon simpel binnen worden getikt door de spits waarna de 1-1 een feit was. Maar hierna was het weer de beurt aan BSH Partyservice. Waar Tjitse Oegema de bal goed wist binnen te schieten 2-1, daar verschalkte Arne Tigchelaar de keeper door de bal door zijn benen heen te spelen waarna deze het netje liet bollen 3-1. Maar de spanning kwam al snel terug toen Nando Dijkstra een goed genomen corner wist binnen te werken 3-2. Werd de wedstrijd dan toch weer spannend ? Nee bleek het antwoord te wezen want de thuisploeg was de bovenliggende partij en dat werd ook nog goed uitgedrukt in de score. Eerst was het Tjalling Feenstra die de bal in de korte hoek wist te schieten 4-2, waarna Rene de Haan de bal vanaf de achterlijn knap in het doel wist te krijgen 5-2. Het slotakkoord was er uiteindelijk voor Tjitse Oegema die een blunder van de keeper wist af te straffen en daarmee tekende hij voor de 6-2 eindstand.